Şimdi Ara

Tevratta ve Islamda Suleyman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ikisinde de kendisini kral olarak tasviri var ama tevrat Suleymani yoldan cikmakla suclarken Islam uzun yillar yasayan ve hukmeden bir hukumdar imaji ciziyor.Kendisi refah icinde yasamis bir peygamber olarak isliyorlar.
    Bundan sonra kafamda karisiyor.
    1)Tevratla Kuran ya celisiyor ya da ikisinden biri yanlis.
    2)Kuranda anlatilan yeryuzundeki cennet olan Suleymanin kralligi ve Suleyman Tapinagi nerede medeniyet izleri eserleri nerede?
    3)Kuranda anlatilan(bu kisimdan emin degilim) uzun sure oldugu anlasilamamak ne demek?Kokmuyor mu ceseti?Bu adam devletin basi birde olur halktan saklanir bunu anlarimda bu hikayeler ne kadar gercekci.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklord1905 -- 26 Temmuz 2016; 21:06:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İslamı yanlış yazmışsın, Island olacak!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-Tevrata yahudiler ekleme ve çıkarma yapmıştır, Kuranla çelişmesi normaldir, haşa kötü olmayı bırakın İslama göre bütün peygamberler günahsızlık sıfatı vardır, yahudilerin öldürdüğü peygamberlerin sayısı bile belli değil
    2-Bulunup bulunmadığını bilmiyorum ama bulunamaması olmadığı anlamına gelmez, bu antropolojinin konusu,
    3-Peygamberlerin cesetleri çürümez, Kuranda geçen bahislere hikaye demek doğru olmaz, kaldıki aksini kesin bir delille zaten çürütecek bir durum da yoktur
  • Peygamberlerini oldurmusler kitabimi degistirmeyecekler!

    Tevrati okumanizi tavsiye etmem. Nitekim aynen bu sekikde oldugu gibi kafa karisikligina sebep olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam olarak nereleri değişmiş? Mesela bana Tevratın şu sayfasının şu paragrafı/cümlesi değişmiştir, aslı şudur diyebilecek durumda mısın? Değiştiğini iddia edebildiğine göre, değişmeyen bir aslı olmalı ki, ona referansla değiştiği söylenebilsin, değil mi? ? Bir de, değiştiğini söyleyen sensin, Yahudiler değiştiğini kabul etmiyor. Bir taraf yalan söylüyor o halde! Tarafsız bir gözlemciye göre bu durumda şanslar eşit. Y a müslümanlar doğru söylüyordur, ya da Yahudiler. İkisi birden doğru söylüyor olamaz!.

    Değiştiğini iddia eden sen olduğuna göre, ispat yükü de senin üzerindedir. Evet, Tevratın hangi cüzleri, hangi ölçüde değişmiştir? Değişen/eklenen/çıkarılan cümle ve paragraflar hangileridir? Ve referansın nedir? Yoksa sende Tevratın hiç değişmemiş orijinal kopyası mı var?

    Son sorum da şu: Kuranda ve hadislerde Tevrattaki öykülerin sadece bir kısmı aktarılıyor. Tevratın içeriğinin çoğuna değinilmiyor. Bu değinilmeyen kısımlar da değişti mi? Değiştiyse nereden biliyorsun, referansın nedir? Değişmediyse, nasıl oluyor da sadece kuranda anlatılan kısımlar değişikliğe uğrarken, o anlatılmayan kısımlar uğramıyor? Sanırım soru açık. Mesela Kuranda geçmeyen Musa'nın saraydaki yıllarının anlatıldığı kısımlar değişikliğe uğradı mı? Mesela Tevratta Musanın Midyana kaçtığı söylenir. Böyle bir bilgi Kuranda yoktur. Kuranda yok diye bu bilgiyi yok mu sayacağız? Yoksa doğru mu kabul edeceğiz? Doğru kabul edeceksek, değişmediğinden nasıl emin olacağız? Yoksa, "lan bu da değişmiştr" deyip tüm Tevratı çöpe mi atacağız?




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Kendi Peygamberlerine attiklari iftiralar ve dine aykiri hukumler degistirildigini ispatlamakta yeter.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tevrat değiştirildi arkadaşım, İncil'de değiştirildi. Bir tek Kur'an değiştirilmedi çünkü ben Müslümanım, benimki mi değişecek?
  • Sorularıma cevap vermedin. Ben sana nereleri değiştirildi diyorum. Sen eveleyip geveliyorsun. Sorularıma cevap vermeyeceksen, cevap da vermesen olur. Gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 26 Temmuz 2016; 11:25:40 >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Nedenini acikladim. Tevrat ve incil degistirilmistir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tevrat ve Incil degistirilmis ise buna kanitin nerede?
    Hala Suleymanin kralligi neredeydi bunla ilgili bir bilgi yok.Suleyman Tapinaginin kalintilari nerede?
    Yorumlar sadece Tevrat ve Incil degistirilmis.
    Yani tevratta normalde ovuyordu ama degistirip sovduler mi?Kuran tevrati kaynak aliyorsa kuranda Suleyman ile ilgili daha detayli ve cok farkli islenmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuran insanlığın başından beri sadece islamın olduğunu diğer herşeyin uydurma veya çarpıtma olduğunu söyler.bu yüzden farklı dini kültür ve inançlarla kuranı karşılaştırıp yorum yapılamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım, cevap veremiyorsun, bir cevabın yok çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Anladım, cevap veremiyorsun, bir cevabın yok çünkü.

    Peygambere inen bir kitapta o Peygamber oldukten sonra nasil olurda o kitapta nasil öldugu nasil defnedildigi ve ondan sonra neler yasandigi yaziyor ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darklord1905

    Tevrat ve Incil degistirilmis ise buna kanitin nerede?
    Hala Suleymanin kralligi neredeydi bunla ilgili bir bilgi yok.Suleyman Tapinaginin kalintilari nerede?
    Yorumlar sadece Tevrat ve Incil degistirilmis.
    Yani tevratta normalde ovuyordu ama degistirip sovduler mi?Kuran tevrati kaynak aliyorsa kuranda Suleyman ile ilgili daha detayli ve cok farkli islenmis

    İslam inancına göre Tevrat ve İncil değiştirilmiş, bozulmuştur bu yüzden de peygamberimiz gelip İslam indirildikten sonra önceki din ve kitapların hükmü kaldırılmıştır. Yani bu yorum değil Kuran'da geçen Allah kelamıdır. Ha ben müslüman değilim, Kuran'a inanmam vs. diyorsan zaten problem yok.
    Süleyman mabedinin kalıntılarının bugün ağlama duvarı olarak bilinen yer olduğuna inanılır. Eski ahitte ensest ilişki kurulduğundan falan da bahsedilir.




  • Doğru söylüyorsun. Tevratta Musanın ölümü yer alır. Ama bu, Tavratın değiştirildiğini değil, başkaları tarafından yazıldığını gösterir. Musa'nın varlığı M:Ö. 13 y.y. civarına tarihlenir. Lakin en eski Tevrat kayıtları M.Ö. 3 y.y. ötesine gitmez.
    Öte yandan Yahudiler Musa'nın ölümünü betimleyen son sekiz nazımı hariç, Tevratın Musa tarafından yazıldığına inanırlar. Çünkü Tevrat pentakök adıyla bilinen 5 ayrı kitaptan oluşur ve Musanın ölümünü anlatan 5. kitap Teşniye adıyla bilinir. Yahudiler neden Musa'nın zamanından yazılı bir kaynak olmadığı sorusuna da, o tarihlerde kağıdın bulunmadığı, doğal olarak On Emir külliyatının sözlü olarak nesilden nesile nakledildiğini söylerler.
    Kuşkusuz bu nesilden nesile sözlü aktarım işi yaş bir iştir. Kabul etmeyebiliriz. Ama böyle yaparsak, Hz. Muhammed'in ölümünden 200-400 yıl sonra yazıya geçirilen hadisler de kuşkulu hale gelir.

    Yahudiler, Tevratın 5 kitabından dördünün (Yaradılış, Mısırdan Çıkış, Levililer ve Sayılar) Musa tarafından yazıldığını, son kitap Teşniyenin ise son sekiz kıtası hariç yine Musa tarafından yazıldığını, ölümüyle eksik kalan kitabın, onun ölümünü tasvir eden son sekiz kıtayla, takipçileri tarafından tamamlandığını söylerler. Yani senin iddia ettiğin gibi değiştirildiğini Kabul etmezler.

    Ben tekrar sana sorduğum sorulara dönüyorum. Teşniye'nin son sekiz Nazımının Musa'ya ait olamayacağını gösterdin. Şimdi diğer kısımları da bekliyorum. Mesela Süleyman konusunda, mesela Nuh tufanı konusunda, mesela Hz. Yusuf ve Hz. Yunus konusunda, mesela Hz. İbrahim konusunda. Mesela Sodom ve Gomorre konusunda, mesela Hz. İbrahimin karıları Sara ve Hacer konusunda ve mesela Mısırdan çıkış ve Sayılar kitaplarında verilen detaylar konusunda. Bu saydığım hususlarda Tevratın nereleri değiştirilmiştir?

    Not: Bazıları da Kuranın eksik olduğunu söyler. Recm ile ilgili ayetin bir keçi tarafından yendiğini iddia ederler. Kuranın eksik ve değiştirilmiş olduğunu söyleyen başka kaynaklar da vardır. İslam aydınları bunları kabul etmeyip, iddialara açıklamalar getiriyorlar. Durum esasen Tevratın durumundan pek farklı değil... Yahudiler de Tevratın değişmediğini, Allahın kelamı olduğunu söylüyor. Bu benzerlik için ne diyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 26 Temmuz 2016; 19:50:47 >




  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Bunun musluman olmakla alakasi yok ki.Hic bir sekilde kabulden ileri gitmeyen bir seyi kabul etmem(inkar ederim demek degil).Tevrat ve Incilin ne kadar degistigini ve Tevratin eksik oldugu kabulu olsa bile Suleymanin varligi ile ilgili tek kaynak Tevrat.Bu kaynagin dediginden cok farkli atfetmisler.
    Asil sorum hala cevapsiz ne zaman hukum surmus Suleyman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arkadaşla tartışmaya girmeyin kendisi inanılmaz bir cevap verme yeteneğine sahip. Ne kadar belge sunarsanız sunun tartışmayı kaybedersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartışmaya girmedim. Soru sordum, cevap bekliyorum. Kendisi, sayfa sayfa, Tevratın değişien cüz ve kıtalarını, eklenen pasajları ve çıkarılanları gösterecek. Biz de böylece Tevratın nereleri değişmiş, nereleri değişmeden kalmış, anlayabileceğiz...
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Bakalım vereceği cevap ne kadar komik olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorularına cevap olmayacak belki ama bir kaç şey karalamak istedim.
    Peygamber hikayeleri Tevrat'ta Kuran'dan daha farklı. Tevrat'ta peygamberler yalan söyleyen, kazıklanılabilen , canının korkusundan karısını kız kardeşi olarak tanıtan adamlar olarak anlatılır.Bu yönler Kuran'da törpülenmiş. belki de Tevrat'ta olumsuz eklemeler yapılmıştır.

    Bir kaç örnek vermek gerekirse
    Hz. Davud , kendi ordusunda bulunan fertlerde birinin (Urya) eşiyle zina etti ve sonra Urya’yı öldürdü. (Tevrat, Kitab-ı dovvom, (Şemuil) Fasl-ı 11 der cümlehayi 2 ila 27 be nakl az Tefsir-i Asan, c. 17, s. 22.)
    Lut’un kızları babalarını sarhoş etti ve onunla yattılar. Moavlılar ve Ammonlular bu iki kızdan türedi. (Sefer-i Peydayeş, bab. 19.)
    İshak(İbrahim'in oğlu) dünyadan göçünce Peygamberlik Yakub’a ulaştı.Yakub peygamberlik hakkında hileyle kendini senin kardeşinin yerine atadı. (Sefer-i Peydayeş, bab. 27, be nakl az tercüme-i Beyanü’s-Saadet, c. 7, s. 430.)
    Demek istediğim iki kitap sadece Süleyman konusunda değil diğer bir çok peygamber tasviri konusunda da farklıdır.

    Yahudi bakışıyla: Tevrat tanrının yapılması gerekenleri insanlara açıkladığı tek yetkin olan yasadır. kutsaldır, değişmeyecek ve bozulmayacaktır çünkü tanrı bozulmasına izin vermez.
    Müslüman bakışıyla: Tevrat geldi, insanlar ilk başta uydular ama sonra sapıtıp Tevratı değiştirdiler ve tanrı bir süre sonra(!) incili yolladı (kitap olarak, kuran gibi ayet ayet) incil'e de bir zaman sonra insanlar uymayıp onu da tahrip edince bu sefer Allah Kuran'ı yolladı ve artık bunu korumaya karar verdi.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.