Şimdi Ara

Test - Volkswagen Polo - 1.2 TSI 90 HP 160 NM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Volkswagen Polo ile tanışmam 2006 yılında sıfır çıkan yeni kasasıyla birlikte oldu. Dayımın arabayı alıp eve getirmesi, kurcalamalar. Ve bir söz. Ehliyetini alınca araba senin olacak.

    Bir önceki kasasını çok kullanma fırsatı buldum. İlk arabamdı. Ehliyeti aldıktan sonra araba benim omuştu. 1.4 atmosferik benzinli 75 beygirlik polo ile geçirdiğim günlerin tadı hala damağımda.

    Yeni polonun 2011 kasasından tutun şimdiki çıkan yeni kasasına kadar bindim. Yeni kasa ilk çıktığında açıkçası beğenmemiştim. Dar, sürüş özellikleri düşük, sıradan bir B segmenti araba olarak görüyordum. Çünkü 2006 poloyu 5 sene kadar kullanma fırsatım oldu. Yeni kasasını kullandığımda 2006 yılındaki poloyu çok aramıştım. Bu arabaya bindikten sonra aklıma şu kelime geldi. "Gerçekten de gün geçtikçe yeni arabalarda maliyeti ucuz tutmak için sürekli tasarrufa gidiliyor ve eski arabalardan çok çok ucuz, sürüş dinamikleri çok çok kısıtlı arabalar yapılmaya başlandı." Sonuçta bu B segmenti bir araçtı, fazla bir şey beklememek gerekirdi, ama onun bir markası vardı. "Volkswagen" !

    1.2 TDI testimi izleyen bilir. Arabayı beğenmediğimi, malzemenin kötü olduğunu vs.. etmenlerden bahsetmiştim.

    Bu arabanın kısa bir süreliğine de olsa 1.2 TSI versiyonunu kullanma fırsatım oldu. Comfortline ve DSG ikilisi. Onu geçtim, TSI-DSG ikilisi, bu arabada nasıl çalışıyordu acaba?

    Bilindiği gibi yeni Golf'ten tanıdığımız direksiyon simidi yeni Polo'ya da geldi. Bu sayede aslında Polo'da bunca sene yanlış direksiyon kullanıldığını anladım. Bu bir Polo olamazdı, direksiyon hisleri, yumuşaklığı, Feedback'leri... DSG'nin yağ gibi geçişleri, sarsıntısız, kararlı, dinamik. DSG bu arabada bir Golf ya da Passat'taki gibi çalışmıyor belki ama, bir önceki poloya göre, Jetta'ya göre yeni çalışma mantığına kavuşmuş, kendi yolunu çizen, ve her zamanki gibi TSI ile uyumu beni şaşırttı. Direksiyon-şanzıman-motor üçlüsü benden iyi not aldı. (+)

    Tasarımsal olarak polo bir adım daha önde. Yeni gelen opsiyonlu led farlar dış tarafta arabayı ayırt etmenize yardımcı oluyor. Ayrıca, ön panjurun tamamen abisi golf ve jetta ya olan benzerliğide yeni Polo'nun ayırıcı özelliklerinden. İçeriye geçtiğinizde klasik polo çizgileri devam etmekte fakat bu sefer selefine oranla daha kaliteli malzemeler kullanılmış olması, içerideki kalite ve görsel zevki artırmış. (+)

    Arabanın süspansiyonları selefiyle aynı, fakat Volkswagen grubunun daha üst segment arabalarında kullanmış olduğu süspansiyon ayarını bu arabaya koymamaları benim gözümde bir eksi fakat süspansiyonları serte dönük. Her ne kadar serte dönük bir süspansiyon olsada çukurlardan geçerken (hızlı olmamak kaydıyla) fazla rahatsız etmiyor. Şasi ayarı yine çok boşta çalışıyor hissi veriyor, fakat bu seferki daha sıkı yapılmış gibi, arabayı yolda tutmak için elinden geleni yapıyor. Araba hemen stabilitesini bozmasa da, yüksek hızlarda önden kayma ve arkadan kopmalar geliyor. Süspansiyon ve şasi ayarı bu etmenlere rağmen gözümde bir artı olarak kaldı. (+)

    Arabanın motoru 1.2 TSI 90 HP. 160 NM tork var, bu tork arabaya ilaç gibi gelmiş aslında. İlk çalıştırdığınızda egzozun sizin yerinize gaza basmış gibi ses vermesi, TSI motorun sessizliği arabanın içinde rahat etmenizi sağlıyor. Motorun ekonomik kullanımlar için uygun olduğunu gördüm, arabayı zorladığınız zamanlarda biraz geçte olsa yüksek hızlara ulaşabiliyor fakat bunun için zaman geçiyor. DSG bu arabadaki hız kusurunu az da olsa toparlıyor. Özellikle Triptronic moda aldığınız zaman bu motor daha zevk veriyor. Araba motorunu performans olarak beğendim, yakıt ekonomiside iyi arabada. Testim boyunca yer yer zorlamalarım, yer yer ekonomik kullanımlarım sonucunda 6.8 lt bir yakıt tüketimi gösteriyordu yol bilgisayarı. Bu veriler normal kullanıımlarınızda. Çok fazla zorladığınız zaman 10-12 lt arası yakıyor. Yinede verdiği performans ve sessizliği, aynı zamanda ekonomiyi göz önüne aldığınız zaman benim gözümden tam not almayı başarabiliyor. (+)

    Şanzıman çift kavramalı yeni nesil DSG (Direct Shift Gearbox). 7 ileri oran poloya istediği zaman hız, istediği zaman ekonomi sunabiliyor. DSG'nin yolda verdiği tepkiler sizi tatmin ediyor. Sessiz, yağ gibi sarsıntısız geçişleri, gaza yüklendiğiniz zaman verdiği tepkileri gayet iyi. Fakat bir anda gaza bastığınız zaman tüm DSG'lerdeki gibi araba bir düşünme sürecine girip, hızlıca vites büyültüp küçültüyor, bu sırada bağırıyor. Yinede DSG benden iyi not alıyor. (+)

    Genel olarak polo sizde iyi izlenim bırakıyor. Yeni nesil DSG, direksiyon, 5.5" dokunmatik ekranıyla da sürüşlerinize keyif katıyor. DSG çerçevesi değişmiş, bir önceki çerçevesi değişmiş, siyah kaplamalı çok güzel bir çerçeve gelmiş. Hem yerinden oynamıyor, hemde koyu renkleriyle çok güzel bir görüntüye yer verilmiş. (+)

    Elfreni yine normal. Fakat elfreni yokmuş gibi. Çok yumuşak. Çekerken sesi bile çıkmıyor nerdeyse. Ve bu poloda sunulan kol dayamada tüm sürüş keyfinizi destekler nitelikte.

    Yeni golfün göstergelerinin kardeşi gelmiş, yeni göstergeler çok yakışmış. Bu sayede arabaya daha kolay hakim oluyorsunuz. Golf'teki çalışma mantığı ile aynı yol bilgisayın. Bu anlamda da beğendim.

    Genel anlamda güzel araba, fakat bu fiyat verilir mi bilemiyorum. Fakat Fiesta'da 1.6 atmosferik tam otomatik sürüş keyfi bana daha çok gibi geldi. Donanımsal olarakta araba yeterli, standart comfortline. Kullananlar bildiği üzere, yeni ekranla gelen bluetooth özelliği gibi yeni bir çok işlev eklenmiş.


    NOT : BU TESTİMLE BİRLİKTE HİÇ BİR ARABANIN FANI OLMADIĞIMI, HER ARABAYI KENDİNE GÖRE BENDE BIRAKTIĞI İZLENİMLERİ OBJEKTİF OLARAK ANLATTIĞIMI ANLAMIŞSINIZDIR. ELEŞTİRMEDEN ÖNCE BUNLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURURSANIZ SEVİNİRİM.

    Herkese iyi günler, başka bir testte görüşmek üzere kendinize iyi bakın.







  • Inceleme için elinize sağlık.Yeni Polo almayı düşünenler için dikkate değer bir inceleme.
  • Dayımdan sonrasını okumadım. Bizim dayılarda bizden alacak nerdeyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.