Şimdi Ara

Tesla'nın robotu fiyasko mu? Üç kişi tarafından taşındı, kabloları açıkta, yavaş ve beceriksiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tesla'nın robotu fiyasko mu? Üç kişi tarafından taşındı, kabloları açıkta, yavaş ve beceriksiz



    Associated Press, Tesla tarafından tanıtılan insansı robot Optimus'un ilk prototipinin sahnede "yavaş ve beceriksizce" yürüdüğünü yazdı. Sonra döndü ve şirketin yapay zeka etkinliğinde tezahürat yapan kalabalığa el salladı.



    Ayrıca Bkz.Bilim kurgu filmleri gerçek oluyor: Elon Musk, insansı robotları tanıttı



    Associated Press köşe yazarları Tom Crusher ve Matt O'Brien, çıplak kabloları ve elektronik aksamıyla robotun temel görevlerinin ve daha sonra üç adam tarafından sahneye getirilen (videoda 4:27'inci saniyede) yeni nesil versiyonunun, CEO Elon Musk'ın dünyayı değiştirecek insansı robot vizyonundan çok uzak olduğunu belirttiler.





    Tesla CEO'su izleyicilere robotun Cuma günü gördüklerinden çok daha fazlasını yapabileceğini söyledi. Ancak uzmanlar iş adamının iddiasına şüpheyle yaklaştı. Musk'ın, Optimus'un diğer şirketler ve araştırmacılar tarafından geliştirilen robotlardan daha zeki olduğuna dair çok az kanıt sunduğunu belirttiler.



    Tam bir aldatmaca



    Bu nedenle gösteri, bunun "tam bir aldatmaca" olduğunu yazan yapay zeka araştırmacısı Philip Piekniewski'yi etkilemedi. Robotun düştüğünü görmenin ve nasıl çalışacağını test etmenin "iyi" olacağını, çünkü "bu şeyin gelecekte çok düşeceğini" söyledi.



    Tesla'nın robotu fiyasko mu? Üç kişi tarafından taşındı, kabloları açıkta, yavaş ve beceriksiz



    Robotik uzmanı Cynthia Yeung ise sosyal medyada "Bunların hiçbiri son teknoloji değil." diye yazdı ve "Birkaç doktora alın ve bazı robotik konferanslarına katılın." önerisinde bulundu. Yeng ayrıca Tesla'nın robotu için neden beş parmaklı bir insan eli seçtiğini sorgulayarak, start-up firmalar tarafından geliştirilen depo robotlarının iki veya üç parmaklı kavrama sistemleri veya vakum cihazları kullanmasının bir nedeni olduğunu belirtti.



    Musk, Tesla'nın amacının, 20.000 doların altında, geleneksel bir otomobilin maliyetiyle karşılaştırılabilecek bir fiyata, büyük hacimlerde - belki de milyonlarca adet - "son derece yetenekli" robotlar üretmek olduğunu ifade etti.



    İnsansı robot vizyonundan çok uzak



    Ancak robotik uzmanları Tesla'nın, Musk'ın istediği "faydalı işleri" yapabilecek - yemek pişirmek, çimleri biçmek ya da yaşlanan büyükanneye göz kulak olmak gibi - insan benzeri ev robotlarından oluşan lejyonlar yaratmaya yakın olduğuna şüpheyle yaklaşıyor.



    Tesla'nın robotu fiyasko mu? Üç kişi tarafından taşındı, kabloları açıkta, yavaş ve beceriksiz



    Kâr amacı gütmeyen girişim Mass Robotics'in yönetici direktörü Tom Ryden, Associated Press'e verdiği bir röportajda, "Uygun fiyatlı ve kullanışlı bir robot geliştirmeye çalıştığınızda, insansı bir şekil ve boyut en iyi seçenek değildir" dedi.




    Kaynak:https://apnews.com/article/elon-musk-technology-business-artificial-intelligence-tesla-inc-217a2a3320bb0f2e78224994f15ffb11







  • böyle rezil bir sunum hayatımda görmedim. çıkarmasa daha iyi olacaktı. geliştirme aşamasını bile geçememiş bir robot.

    edit. eminim bu sunumdan sonra kimse ne olup bittiğine veya gelişme sürecine bakmamıştır. boston dynamics köpeğini sosyal medya da gören kişi bile merak edip araştırmıştır. ama kimse tesla'nın "insansı" robotu için kendini yormamıştır. çünkü araştıracak bişeyi yok. göze hitap etmiyor, özellikleri insanın aklını almıyor, farklı bişey yaptıkları yok. sanki tesla fabrikasından üç beş tane robot kolunu alıp birleştirmişler.
    Honda'nın Asimo robotu vardı bir aralar, en son 2010 lu tarihlerde göründü 10 seneye yakın oldu. İşte merdiven çıkıyordu, bazı kararlar alıyordu çay kahve birşeyler koyabiliyordu servis ediyordu, el sıkışıyordu falan hatta penaltı vuruşu falan bile yapabiliyordu. E aradan geçti kaç sene şu gördüğümüz robot yıllar evvelki asimodan daha kötü duruyor.
  • Yavaş gelişiyor 15- 20 seneden önce kaliteli olanları görmeyiz sanki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha ilk örnekleri, daha geliştirillecektir elbet.

    O değil de, SKYNET geliyor

  • Honda'nın Asimo robotu vardı bir aralar, en son 2010 lu tarihlerde göründü 10 seneye yakın oldu. İşte merdiven çıkıyordu, bazı kararlar alıyordu çay kahve birşeyler koyabiliyordu servis ediyordu, el sıkışıyordu falan hatta penaltı vuruşu falan bile yapabiliyordu. E aradan geçti kaç sene şu gördüğümüz robot yıllar evvelki asimodan daha kötü duruyor.

  • böyle rezil bir sunum hayatımda görmedim. çıkarmasa daha iyi olacaktı. geliştirme aşamasını bile geçememiş bir robot.

    edit. eminim bu sunumdan sonra kimse ne olup bittiğine veya gelişme sürecine bakmamıştır. boston dynamics köpeğini sosyal medya da gören kişi bile merak edip araştırmıştır. ama kimse tesla'nın "insansı" robotu için kendini yormamıştır. çünkü araştıracak bişeyi yok. göze hitap etmiyor, özellikleri insanın aklını almıyor, farklı bişey yaptıkları yok. sanki tesla fabrikasından üç beş tane robot kolunu alıp birleştirmişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khrmndgn -- 4 Ekim 2022; 12:3:7 >
  • Boston Dynamics in yaptıklarını görmesek belki normal karşılanırdı amahttps://www.youtube.com/watch?v=tF4DML7FIWk şu videoyu izledikten sonra Tesla nın robotu 20 yıl geriden geliyormuş gibi görünüyor.

  • Aref6 kullanıcısına yanıt
    Aslında korkutucu derecede hızlı gelişiyor..boston dynamic atlas la ozellikle muthiş iş cıkarmıs durumda internette bir ameca ya bakın...zaten robot kopek konusunda cok uygun fiyatlara bir cok işi yapabilen urunlere ulasılabilyor xiomi bile 1500$ robot kopek sattı..bide bunlar bizim gorduklerimiz bildiklerimiz allah bilir savunma sanayinin elinde neler var..

    Gelelim tesla tanıtımına adamlar marketing için bu tanıtımları yapıyor.hem adından soz ettirecek hemde yatırımcı cekecek..
    ama harbi cok dandirik bir sunumdu sanki akınsoftun robotlarını tanıttırıyordu..
    https://www.youtube.com/watch?v=fn3KWM1kuAw&ab_channel=BostonDynamics





  • Boston Dynamics'i Hyundai 1 milyar dolara almış. Elon musk ise 45 milyara twitter alma planları yaptı. Madem robot üretme fikrin var bedavaya gitti bunca bilgi birikimini içeren Boston D.

    Eğer roket teknolojisine getirdiği yenilik gibi bir yenilik üzerinde çalışsaydı yapay kaslar vs. gibi tamam sıfırdan başlaması makul görülür ama görüyoruz ki süreç Boston D. ile aynı ilerliyor.

  • Bu adamın en çok Boston Dynamics firmasını almamasına hem şaşırdım hem de üzüldüm. Ama sonuçta nihayetinde karşımızda bulunan adam da Elon, adam küresel 2 zorlu alanda sıfırdan başlamasına rağmen dünyayı sallayıp kendine getirdi
    1. Araba konusunda hatırlıyorum, bu sitede dahi bir haber paylaşılmıştı, Tesla Motor iflas riskiyle karşı karşıya, ne bilim hangi zırto firmasından ünlü bir analist bla bla... Sonuç adam dünya devlerini tokatladı, hem de temiz bir şekilde...
    2. Uzay konusunda, ki ABD gibi teknolojinin anavatanı olan bir ülke ve NASA gibi bir kurumları varken adamlar el mahkum Sovyet mirası Soyuz roketleri ile uzaya yolculuk yapıyorlardı adam geldi hepsini maymun etti buna Rusya da dahil. Adam uzaya pizza servisi yapar gibi uydu gönderiyor. Geleceğin skynet'inin altyapısı şimdiden döşeniyor.
    Bu nedenle şimdilik erken konuşmayıp bekliyorum, her zamanki gibi :)
    Son olarak Neuralink firması ve vizyonun da unutmamak lazım...





  • Japon’lar yıllardır yapıyorlar yalnız ortada elle tutulur insan benzeri robot çıkmadı daha uzun bir sürece çıkmayacak gibi.

  • Herkes bir şeyler yazmış bana göre unutulan şey şu gösterime konu olan şeyin cılız gözükmesi çok normal, elon benim için sosyal kafa olarak maho olsa da adamın farkını seviyesini her iş gösterisinde tekrardan ölçüp not vermeye gerek yok. başarılı olup olamayacağını eleştiriler değil çıkaracağı ürünün ne kadar talep gördüğü başarılı bulunup satıldığına bakarak yapmak daha doğrusu.
    Tabiki daha düzgün bir sunum yapılması şart ama bu daha çok ilk kez bu tip işlere girişen grup-şirketler için geçerli, elon'un bu işi becerebileceğini düşünüyorum ki, yakın zamanda ete kemiğe bürünmüş halini görürüz belki revize edilir ve çıkışı biraz gecikir.

  • Ehu Ehu Ehu diye Akın robotik in robotuna gülenler elon amcaya alkış tutuyor.

    Garip milletiz. Üretim nedir bilmiyoruz. Anamızın karnından 1.70 çıkıyor herkes.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E demek ki bir tek bana öyle gelmemiş. Gerçekten boston'ın yaptıklarını gördükten sonra ve Elon'un bugüne kadar ki hep sunduğu görsellerden sonra çok cılız kaldı.

    Ha ileride olur elbette. Adam bir kere tesla sayesinde inanılmaz bir database elde etti, yapay zekası gelişiyor. Yani yapay zeka kısmı iyidir ama robotik kısmı çok zayıf duruyor.

    Cybertruck ve Tırları da daha konsept aşamasında galiba. Satışları başladı mı bilmiyorum? Şu araçlar için tüneli de başarısız oldu, yüzeydekinden daha çok trafik sıkıştı diye biliyorum.

    Ama tabi adamın parası var, deneyecek, yatırımlar yapacak, başarısız olacak, başarılı olacak. SpaceX ve Tesla, insanlığı farklı bir yöne evriltti resmen.

    Lakin yatırımcıların çok dikkatli olması gerekiyor. Yani arkasında Elon varsa yapar hemen parayı gömelim tarzında takılmamak lazım, patlayanda çok işler olur.

  • Bu adam jet fadıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 fırın ekmek yemesi lazım bu robotun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Illa bir gölge düşürecek millet.Dunya başka dönüyor Elon musk için,daha iyisini yapan varsa o da çıksın bence.
    Kendi fabrikalarında dener ilk başta, düşünsenize amorti ettiği zaman tasarrufu.
    Market , istasyon , mağaza gibi yerlerde denenebilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • El_domingo kullanıcısına yanıt
    Yuh aşmış adamlar valla bravo.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adamlar yapılmanı deniyor işte zamanında robot süpürge desen alay edersin şimdi her evde var nasıl rahatlık diyorsun işede yarıyor herkesin evinde temizlik işlerinde taşıma işlerinde vs. yardımcı olacağı bir robot hizmetkarı olacak daha ne olsun şimdi uzak gelebilir ama olacak ila ki.

  • Bu G.O.R.A’da Çoban’ın tecavüz ettiği robot değil mi? 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lextor L kullanıcısına yanıt

    Etkinlik sırasında sahneden düşen alet miydi o?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.