Şimdi Ara

Tesla, bu sefer ırkçılık davasıyla karşı karşıya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla, bu sefer ırkçılık davasıyla karşı karşıya



    Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'ya karşı açılan davaların sonu gelmiyor. Bu sefer ise Tesla, Kaliforniya'daki fabrikalarında taciz ve yıldırma dahil olmak üzere ırkçı bir çalışma ortamı olduğunu iddia eden 15 siyahi çalışan tarafından dava edildi. 



    Ayrıca Bkz.(Güncelleme) İddiaya göre Tofaş, giden Doblo'nun yerini 3 yeni modelle dolduracak



    Tesla'nın Kaliforniya'daki fabrikası taciz, yıldırma ve ırkçılık ile suçlanıyor



    Geçtiğimiz hafta bir Kaliforniya mahkemesinde açılan davada Tesla, işçilerin iş yerinde ırkçı hakaretlere ve aşağılayıcı yorumlara maruz kalmalarından dolayı suçlandı. Davacılar, cinsel taciz ve görünüm eleştirisine ek olarak, bazılarının şirketin Fremont fabrikasında fiziksel olarak en zorlu işlere atandığını iddia etti. Sanıklar arasında Elon Musk bulunmasada fabrika yöneticilerinin çoğu bulunuyor.



    Tesla, bu sefer ırkçılık davasıyla karşı karşıya



    Bu dava, Tesla'yı ırk ayrımcılığı yapmakla ve iş yeri taciziyle suçlayan birçok davadan yalnızca biri. Geçtiğimiz yıl, siyahi eski bir asansör operatörü, Tesla'yı ırk ayrımcılığını önlemek için yeterince şey yapmamakla suçlayan davasını kazandı ve kendisine 15 milyon dolarlık ödeme verildi. 



    Şubat ayında Kaliforniya'nın Adil İstihdam ve Konut Departmanı (DFEH), Tesla'ya şirketin Fremont fabrikasının siyahi işçilerin ırksal hakaretlere maruz kaldığı ve ayrımcılığa uğradığını iddia eden bir dava açtı. Tesla ise bu iddialara karşı blogunda yaptığı bir yayında ayrımcılık iddialarını reddetti ve şirketin her türlü ayrımcılığa ve tacize şiddetle karşı çıktığını belirtti.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-01/tesla-is-sued-again-over-alleged-racism-at-california-factories



  • Kisa yoldan köseyi dönme pesinde adamlar, bögle giderse kepenkleri kapatir bu tesla

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Olum bu Elon herhalde iyiden iyiye girmiştir depresyon moduna. Zaten 1.8 trilyon dolar kaybetmişti en son.

  • olayın özeti


    siyahi asansör çalışanı mahkemededir ve iddasını sunar


    "hey bana bak lanet olası liberal demokrat beyaz kıçlı hakim! benim tepemi attırıp oraya getirtip bana lanet beyaz kıçını tekmeletme adamım! bu lanet beyazlar, asyalılar ve hindular , lanet olası beyaz icadı lanet asensöre binerken, bana lanet olası boyunları lanet olası yeterlilikte bükmediler adamım! bu yüzden lanet olası elon musk, lanet olası tesla şirketinde, lanet olası siyah ayrımcılığını durdurmak için lanet olası o beyaz kıçını yeteri kadar kımıldatmıyor"


    liberal demokrat beyaz hakim: " o zaman ne istersiniz efendimiz kıymetlimis"


    siyahi asansör görevlisi: "lanet olası bu ülkede, lanet olası beyazlar için çalışmak istemiyor ve lanet olası beyazların ödediği paralardan, lanet olası tesla üzerinden lanet olası 15 milyon kadar lanet olası amerikan doları istiyorum"


    liberal demokrat beyaz hakim: "efendimiz haklıdır. sonuçta bugün afrikada a kabilesi ile b kabilesi bir birini katlediyorsa, bu dünya'da siyahiler dışında tüm ırkların suçu! 15 milyon dolar ödensin "



    işte muhtemel karar aşaması...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.