Şimdi Ara

TESK Başkanı Palandöken'den 'market genelgesine' destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TESK Başkanı Palandöken'den 'market genelgesine' destek


    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İçişleri Bakanlığının tepki çeken "market tedbirleri"ne ilişkin genelgesini olumlu bulduklarını belirterek, "Market genelgesi ile fırsatçılığa son verildi." ifadesini kullandı.

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, İçişleri Bakanlığının tepki çeken "market tedbirleri"ne ilişkin genelgesi kapsamında marketlerde temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin dışındaki ürünlerin satışına izin verilmeyeceğini anımsattı.

    Tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili usul ve esasların yeniden belirlenmesinin esnaf ve sanatkar adına sevindirici bir karar olduğunu ileri süren Palandöken, "Market genelgesi ile fırsatçılığa son verildi. Haksız bir uygulama ortadan kalktı." değerlendirmesinde bulundu.

    Palandöken, marketlerde bazı ürün gruplarının satışının yasaklanmasının yalnızca fiziksel ortamda gerçekleştirilen alışveriş için geçerli olduğunu, buna karşın internetten satışların devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

    "Marketlerin internet satışlarına da kısıtlama getirilmeli. Bu konuda bulunduğumuz taleplerin takipçisi olacağız. Taleplerimizin dikkate alınarak haksız rekabetin ortadan kalkmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'a ve emeği geçen herkese esnafımız adına teşekkür ediyorum."


    https://www.birgun.net/amp/haber/tesk-baskani-palandoken-den-market-genelgesine-destek-343573?__twitter_impression=true



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 4 Mayıs 2021; 13:35:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Esnafa yardım etmek yerine yine vatandaş cezalandırılıyor...Bu şekilde küçük esnaf para mı kazanacak?
    Şu yapılan Venezuela'da bile yok!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüketimi minimuma düşürme çabaları vol 3242.

  • şimdiye kadar neredeydin derler adama..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

    tüketimi minimuma düşürme çabaları vol 3242.

    Millette para yok ki, ne düşürmesi? Demokratik bir ülke olduğunu iddia ediyorsan, bu tür şeylere karışamazsın. 80 darbesi denilip duruyor ya, o zaman bile böyle bir şey yapılmadı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 4 Mayıs 2021; 14:2:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Code

    Millette para yok ki, ne düşürmesi? Demokratik bir ülke olduğunu iddia ediyorsan, bu tür şeylere karışamazsın. 80 darbesi denilip duruyor ya, o zaman bile böyle bir şey yapılmadı



    Alıntıları Göster

    Neyi kınadılarsa daha beterini yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar.

  • Küçük esnaftan zerre bir şey almam. Gider aynısına daha fazla para verir internetten alırım.
  • "Market genelgesi ile fırsatçılığa son verildi.

    Ha yani esnaf kazıklayınca fırsatçılık yapınca onlardan kazıklanınca sorun yok,marketler halkın kolayca ve esnaftan çok daha uygun fiyata sununca halk kazıklanmayınca sorun.


    Online sitelere yasak yok esnaftan kazık yiyeceğime kargo parasını öder gene e-ticaretten yaparım alışverişimi hem kampanyada oluyor,hem ayağıma da gelmiş oluyor bu salgında,esnafın bana ne gibi bir yararı var peki.

  • redoracle R kullanıcısına yanıt

    zaten online alışveriş yapıyorsan, ortada seni ilgilendiren bir durum yok.alış-verişini çarşı pazarda yapan bir tüketicinin, alışkanlıkları değişmesin diye koyulan bir yasak.Çok geç kalındı ama neyse.Herkes bu dönemde herşeyi marketten alırsa, yasaklar kalkınca da yine oralardan almaya devam eder.eee esnaf açılınca ne yapacak?tek yönü düşünmekten vazgeçin.esnaf vergi ödüyorsa, ortaya sermaye koyup işyeri açıyorsa, devletin onu koruması şarttır.

  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt

    Esnafı korumak mı,amaç sadece alkol satışına kılıf bulmak başka birşey değil önce bunun farkında olun.

    Yoksa daha önce madem niye olmadı,salgın kapanmadan sonra gene devam edicek zaten görülen o,e nerde esnafa destek,nerde sonra esnafa kapandığında para yardımı,fatura vs yardımı madem yardım yapılacak tabiki yapılsın ama amaç bu değil.

    Yoksa tabi işini iyi yapan,millete kazık atmayan esnafa lafımız yok ama bu esnafında suçu yıllarca insanları bezdirdiler fahiş fiyattan,asık suratla iş yapmaktan vs.

  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt

    Bu "esnaf" sadece Türkiye'de mi var? Dünyanın neresinde böyle bir uygulama var?

    "Serbest Piyasa" nedir bilir misin? Hükümetler bu tür şeylere karışamaz (kişinin hak ve özgürlüklerine aykırıdır)

    Yapması gereken mağdur olmuş esnafı maddi olarak desteklemektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 4 Mayıs 2021; 17:10:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olağanüstü bir durum için uygulanan bir uygulamayı, genel olarak yorumlamanız yanlış.Marketler ve esnaf eşit şartlarda rekabet etsin, ona kimse elbet bir şey diyemez.Ama şehir merkezinde genellikle max 200 metrekare dükkanların olduğu yere 500 metrekare market açılıyorsa, o rekabete aykırıdır.gitsin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yol üstü yerlere açsınlar o büyük marketleri.Türklerin abd'de çektiği market videolarına bak.hepsi yol üstü tenha yerde.bir de gel benim oturduğum yere bak.5 migros var 2si kocaman.

  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt

    O marketler açılırken niye kimse bir şey demiyordu? Muhalefet bu işin planlı programlı yapılması gerektiğini kaç kere söyledi, iktidar kanadı her zaman olduğu gibi yine algıyla "Biz özgürlükçü, serbest piyasaya inanan bir iktidarız. İsteyen istediği işi yapar" kafasındaydı. Şimdi kendileriyle çelişiyorlar.

    Yani senin anlayacağın her mahallede türemiş 10-15 Market, yine bu İktidarın eseridir!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 4 Mayıs 2021; 17:43:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redoracle R kullanıcısına yanıt

    Devlet maddi olarak esnafa yardım edemez artık, bunun sebebini herkes biliyor zaten.

    Esnafın en az yarısı fahiş fiyat uyguluyor ve kaba saba insanlardan oluşuyor, bu da doğru.Çünkü yıllardır fiyat konusunda esnafı denetleyen kimse olmadı.Bu devletin ayıbıdır.Ve daha sonra bu akıma marketlerde katıldı.Gidin migrosa bakın, 1 kalem börek 4.5 lira.Aynı börek pastanede 2.5-3 lira.Sütaş tereyağı 24 lira.Bizim evin karşısındaki bakkalda 17 lira.Böyle fahiş fiyat örneği çook var.Yani marketler esnafların yerini aldıkça, aynı sorunları marketlerde de yaşayacaksınız.herkes sanıyor ki, bütün esnaflar kapanınca, marketler belli bir disiplin içinde kusursuz hizmet edecek.yok öyle dünya.gidin bakın marketlerin et, sebze-meyve reyonları rezalet.daha şimdiden böyle ise, esnaf olmadığı zaman düşünemiyorum.

  • Zincir market lobisi yetmedi şimdi de Online alışveriş siteleri lobisi başladı.

  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt

    İyi de Esnaf, Marketlerle rekabet ettiği için o fiyatlara mal satıyor. Yarın bir gün yine tek tabanca oldu mu, istediği fiyattan vatandaşa dayıyacaktır!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denetim olmazsa yapar tabi.ama artık iletişim çağındayız.insanlar kolay kolay kazık yemez.

  • Bu devirde ne esnafı ya.

    Ben küçükken 90'larda büyük marketler açılmaya başladı. Millet alışveriş yapardı o torbalarla bakkalın önünden geçerken utanırdı.

    Bakkal, esnaf devri biteli 15 sene oldu en az.


    Bakkal dediğin bu zamanda tekel bayi. Diğer küçük esnaflar zaten ya kapattı ya da kazıkçı oldu yakaladığına yapıştırıyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.