Şimdi Ara

tertemiz soygun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aylardır laptop almak için hem para biriktiriyorum hem araştırma yapıyorum.

    Bunca zamandır her dolar yükseldiğinde zamın yapılması birkaç saat bile almıyor.

    Fakat dolar kuru düştüğünde indirim yapılması ayları buluyor.


    Sabahtan şuana kadar dolar 7,02 civarlarından 7,27 sularına geldi ve anında neredeyse tüm laptop fiyatlarında 200-300 TL fiyat artışı gerçekleştirildi. Özellikle bunu Tekn*rya,Tekn*raks tarzı ithalatçı kafasında çalışan şirketler yapıyor.

    Elinde bulunan stoklar eski dolar kuruna göre getirilmiş olsa bile dolar kurunun anlık artışıyla hemen fiyatlara zam çekiyolar ama kur düşünce adamlarda tık olmuyor.


    Bu durum benim çok fazla kanıma dokanmaya başladı artık. Her şey göz göre göre legal bir şekilde yapıyor ve kimse hiçbir şey demiyor. Niye böyle şirketlerin tekeline kaldı bu bilgisayar piyasası ?


    Yurtdışında HP,Lenovo gibi teknoloji şirketleri kendi internet sitesinden satış yapıyorlar. Lenovonun kendi satış sitesinde %8 Öğrenci İndirimi bile bulunuyor ama sıra Türkiye'ye gelince yok canım şu model gelmiyor, yok canım şu model geliyor ama ekran 60 hz ,yok renk gamutu düşük ,yok batarya değeri az diyip kısarak ne kadar boktan modeller varsa onları getiriyorlar.


    Bıktım insan muamelesi görememekten. Yazılım geliştiriyorum, mobil üzerine de geliştirmek istiyorum kendimi fakat elimdeki bilgisayarda i3-380m var. Bununla Android Studio çalıştırmaya çalışıyorum. En son baktım olmayacak bıraktım. Kendimi geliştirmeye bile imkan bulamıyosun artık bu coğrafyada. Bir şeyleri başarmak için zor şartlar içerisinde debelenip bir gıdım ilerleyememekten cidden yoruldum artık








  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayasofya açıldı kardeşim git Bi namaz kıl. Laptopu napıcam. Sana öbür tarafta laptop aldın mı diye sormıycaklar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop alacağım dolar çıkınca param erimesin diye dolar aldım da laptoplar dolardan hızlı artıyor. Keşke laptopa yatırım yapsaydım

  • asıl ay yıldızlı camimiz açılıyor yakında, ona bekleriz namaz kılmaya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi AySofta ReiSmis CokYsaYA ATturk kiM abeee

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bütçen ne kadar??


    ben şu anda makul fiyata aldığım bilgisayar ile çok rahat bir şekilde hem android studio hem de ios hem visual studio hem virtual boxta birden fazla sanal makina hem bluestack hem unity hem de autocad kullanabiliyorsam çok da abartmamak lazım. yardımcı oluruz sana. ama laptop nedir abi ya?? laptop alacak kadar akılsız mısın?? sakın öyle bir salaklık yapıp da parana yazık etme. yazılımcıların favorisi masaüstü bilgisayar. en iyi yazılımlar masaüstüyle yapılıyor.


    benim şu an ki masaüstü bilgisayarımın fiyatı 2200 tl


    Özellikleri ;


    İşlemci TipiIntel Core i3

    Ekran Kartı Hafızası4 GB

    Ram (Sistem Belleği)8 GB

    Ram Kapasitesi16 GB

    Ekran Kartı MarkasıNvidia

    Harddisk Kapasitesi500 GB

    İşlemci Cache3 MB Cache

    İşlemci Hızı3,1 GHz


    ekstra 240 ssd aldım o da toplasan 150-200 lira. kardeşim senin alacağın bilgisayar 2500tl yi geçmez. çok rahat yazılımlar yapabilirsin. al kendine büyük bi ekran keyfine bak aq. niye bu kadar abartıyorsunuz herşeyi anlamıyorum ki. bütçenize göre çok iyi işler de çıkartırsınız.





  • sence olay bu mu güzel kardeşim? adamların yaptığı çakallıklar kanıma dokunuyor,kimse de çıkıp bir şey demiyor. s*kilen yine halk, yine halk.

    sen geliyosun laptop nedir ya kaç para bi laptop diyosun. sürekli seyahat ediyorum bana laptop lazım. standartlarımı karşılayacak laptop bulamıyorum piyasada, paramın karşılığını alamayacsğım için de almıyorum. ama bu serbest piyasanın çakallığına isyan ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grimwood kullanıcısına yanıt

    "sence olay bu mu güzel kardeşim?" evet. gelişmek istiyorsan halktan sanane. önce kendini kurtar hele bir.

    "sürekli seyahat ediyorum bana laptop lazım." hangi ara oturup da mobil yazılım geliştireceksin tertemiz soygun 

  • konudışı sizin gibi boş insanlarla doluymuş onu anladım, teşekkürler. daha fazla laf anlatmama gerek yok

  • Grimwood kullanıcısına yanıt

    boşsa yazma kardo, boş boş konuşuyonuz anca tertemiz soygun 

  • Kardeş, sen dizüstü pc yi bir ihtimal alırsan ki hiç senden yana umudum yok, tertemiz soygun  pc nin sarjını ayasoya caminin fişlerine tak, zafer gününü böyle kutlarsın bence. tertemiz soygun 

  • Ayasofya'dan sonra Ay Yıldızlı Camii efsane olacak.Abdestini al ve git boşver amariganın oyunlarını boş iş onlar

  • Geçen ay hp laptop aldım. İyiki daha fazla beklemeyip hemen almışım diyorum. 7 sene kullanırım, sorun yaşamadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke bilgisayarının özelliklerini yazabilecek kadar bilgili olsaydın da şu mesajı ciddiye alabilseydik.

  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    programcı değilsen fazla girme bu işlere istersen :)) ben yıllardır bu iş içindeyim, :))





    tertemiz soygun


    tertemiz soygun



    kısacası bir hacker bile rahat bir şekilde hack işi yapabilir :)) laf sokma yarışına girmeden önce biraz daha geride dur küçüğüm :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-65F711D5E -- 9 Ağustos 2020; 17:35:34 >




  • kardom bende bunu anlatmaya çalışıyorum, millet çok abartıyor, uygun fiyatta kendini geliştirebileceğin bilgisayar çok fazla. anlamıyorum ki niye bu kadar tribe giriyorlar tertemiz soygun  ya benim 5 sene önce aldığım 800 liralık bilgisayar 1,5cghz 4gb ram ile web uygulamaları alanında uzman oldum.. tertemiz soygun  geçen yıl da 2k lık bilgisayarım ile siber saldırı alanında uzman oldum yani abartmamak lazım isteyen bir yolunu bulur yine öğrenir, ben internet kafeye gittim lan bi ara en iyi bilgisayarlar orda diye adamla oturup anlaşmıştım, şu bilgisayara kimseyi oturtma şu saatlerde günlük benimdir diye. tüm uygulamaları yükletip normal kursa gider gibi kendimi geliştirmiştim. tertemiz soygun 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-65F711D5E -- 9 Ağustos 2020; 17:43:17 >




  • Sizin internet kafede öğrenmiş olmanızı takdir ediyorum ancak fiyatların arttığını söyleyen bir konu içerisinde bunu aktarma şekliniz, tartışma ortamı yaratmaya çok uygun. Bir çok dünya ülkesi belirli bir refah seviyesindeyken bizde her gün geriye gelmesi çok kabul edilebilir bir şey değil. Eski donanımlarla ve ya düşük donanımlarla öğrenmek zorunda kalmamalı insan. Bu dizüstü masaüstü bilgisayarlar içinde geçerli. Ya da sadece geliştirmek için değil uzun ömürlü orta donanımlı bir cihaz tercih etmek için insanlar aylarca çalışmamalı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.