Şimdi Ara

Termal Pad Yerine Ne Kullanılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,
    Ekran kartımın soğutucusunu 3-4 defa çıkarmıştım ve dün çıkardığımda farkettim ki ram lerin ve mosfetlerin üzerine gelen pad ler aşırı şekilde toz tutmuştu,ram lerinkini yenileyecek kadar termal bant mevcuttu elimde dolayısıyla ram lerin üzerine gelenleri yeniledim.
    Fakat sorun şurda; mosfetlerin üzerine yapıştırabilecek kadar termal pad yok elimde. Firebal dan almak istedim fakat onlarında ellerinde kalmamıştı.
    Sizce termal pad yerine ne kullanılabilir.Ya da Ankara da nerden termal pad temin edebilirim.

    Şimdiden herkese teşekkürler
    Burak

    Ekleme:Kart gtx260 14 ram yongası+nf200 yongası+ mosfetler var.Bende 15 tane pad vardı.Mosfetler hariç hepsini yeniledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 22 Mayıs 2010; 12:12:31 >



  • Termal pad yerine, termal macun kullanabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fato65

    Termal pad yerine, termal macun kullanabilirsiniz.


    Cevabınız için teşekkürler. Mosfet bölgesinde sorun oluşturmaz değil mi bu işlem? Çünkü küçük boyutlu çok sayıda bileşen var o bölgede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak9006


    quote:

    Orijinalden alıntı: fato65

    Termal pad yerine, termal macun kullanabilirsiniz.


    Cevabınız için teşekkürler. Mosfet bölgesinde sorun oluşturmaz değil mi bu işlem? Çünkü küçük boyutlu çok sayıda bileşen var o bölgede


    Dikkatli sürmenizde yarar var. Mümkümse minik bir fırça kullanın ve taşırmamaya dikkat edin.

    Kolay gelsin,
  • Arkadaşım ramlere taktıklarınız thermal padmi, thermal bantmı? Eğer thermal pad ise belli bir yükseklik yapacak ve soğutucunuz mosfetlere temas etmeyecektir. Yok thermal bantsa sorun yok. Aslında yine sorun olabilir, siz en iyisi soğutucuyu bu haliyle ekran kartının üstüne oturtun ve bileşenlerin üstüne tam oturup oturmadığını kontrol edin. Karşısından güçlü ışık veren bir fener tutarsanız daha net görürsünüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: white_predator

    Arkadaşım ramlere taktıklarınız thermal padmi, thermal bantmı? Eğer thermal pad ise belli bir yükseklik yapacak ve soğutucunuz mosfetlere temas etmeyecektir. Yok thermal bantsa sorun yok. Aslında yine sorun olabilir, siz en iyisi soğutucuyu bu haliyle ekran kartının üstüne oturtun ve bileşenlerin üstüne tam oturup oturmadığını kontrol edin. Karşısından güçlü ışık veren bir fener tutarsanız daha net görürsünüz.


    Kartın üzerinde gelenle aynı yükseklik ve yapıya sahip pad uyguladım Arctic Cooling in ekran kartı soğutucularından birinden çıkmıştı ama hangi modeliydi hatırlamıyorum.
    Takarkende herşeyi inceledim, mosfetlerdeki eski pad mi bant mı herneyse tam basmıyor gibi geldi. Birde mosfetlerin üzerine gelen o beyaz pad çok tozlanmış o yüzden değiştirmek istiyorum.
  • termal pad' lerinizin üzerindeki pisiliği dikkatlice temizleyin, Print gibi bir yapıştırıcı sürün mosfetlerin üzerine, yapıştırın

    termal pad' in çok büyük bir özelliği olduğunu sanmıyorum, çift taraflı banta benziyor, ama emin değilim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.