Şimdi Ara

TERCİH EDERKEN NEREDEYSE BÜTÜN ÜNİVERSİTELERE BAKIN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
6
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesela 15k sıralama yaptınız diyelim A bölümü asıl, B ve C bölümleri de işte olabilir dediğiniz tercihler

    Size ilk 50k daki bütün A, ilk 30k daki bütün B-C bölümlü üniversitelere bakmanızı öneririm.

    Sakın "tam ucundan kazandığım yere gireyim" demeyin! O hesap tutmaz, sonunda siz kaybedersiniz.

    Öncelikle tüm üniversitelerin olduğu etkinliklere/fuarlara katılın
    Belki birkaçını eler, birkaçına yoğunlaşırsınız..
    Sonra da işbu üniversiteleri ZİYARET EDİN. yerinde, BİLENİNE danışın.

    BÜTÜN BUNLARI SINAV BİTTİĞİ GİBİ YAPMAYA BAŞLAYIN.
    Sınav bitene kadar da mantığınız "elimden geldiği, psikolojimin el verdiği kadar çalışayım, ister ki istediğim bölüm ve üni 1000 kere tutsun, olsun, benim kolum daha ilerilere de uzansın" olmalıdır.

    İnternette kendi ünisini öven olur, başka üniyi yeren olur, İNANMAYIN. YERİNDE SORUN.
    Ben de Türk-Alman üni. bilg. müh. e girdim geçen sene, tercihimden gayet memnunum, burada da üniversiteyi överim. Bana sorarsanız ben dürüstüm, kimsenin beklentilerini boşa çıkaracak yalanlar söylemem, ama siz ne bana, ne de başkasına inanın. Gidin, başta belirttiğim kriterdeki üniversiteleri İYİCENE İNCELEYİN.

    belki de bir özel üniversitede tam burslu çok yüksek bi sıralamada okur bulacaksınız kendinizi, orda size çok iyi ayrıcalıklar sağlanacak, en baba devlet ünisinden mezun olduğunuzdan daha tatmin olacaksınız.. Uyduruyorum tabi..

    Sakın sistemin kölesi olmayın!
    Beğendiğiniz bölüm tutmazsa mezuna kalın!
    Beğendiğiniz üni tutmazsa mezuna kalmayıp okumayı değerlendirebilirsiniz, ama beğendiğiniz bölüm tutmazsa yapmayın bunu.







  • Şu sınav bi bitsin TAÜ yle ilgili soru yağmuruna tutucam seni hocam pusudayım merak etme

    Benim gibi merak eden arkadaşlar da var eminim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul içiysen vakit kaybedersin bana sorarak, yardımcı olurum tabi ama en iyisi soruları not alıp tercih gününde sormak.



    İstanbul dışındakilere yardım etmek daha önemli, onların işi daha zor üniversite seçerken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınavdan sonra lazım hocam bunlar bize sağol var ol yine de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BatikanBora

    İstanbul içiysen vakit kaybedersin bana sorarak, yardımcı olurum tabi ama en iyisi soruları not alıp tercih gününde sormak.



    İstanbul dışındakilere yardım etmek daha önemli, onların işi daha zor üniversite seçerken
    Aynen. Ankaradayım gazi bilgisayara girerim diyordum adamlar gazinin mühendislik fakültesini kapatıyorlar aslında şehir dışı düşünmüyordum ama şu sıralar taü yü ciddi düşünüyorum tabi özel kontenjandan girebilmemin de etkisi var

    okulun bana göre en büyük sıkıntısı konumu ve kalınacak yer. ilk yıl eve çıkılmaz, etraftaki yurtlar da 700 lira falanmış ve yürüme mesafesinde değil. bakalım hayırlısı olsun.

    ayrıca almanca mühendislik okumanında getirdiği bir korku var sonuçta mühendisliğin kendisi zorken ekstra almanca olması zorluğu 3-4 e katılıyor.




  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Kapatmıyorlar sadece isim değişiyor başka değişen hiçbir şey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huzuryum

    Kapatmıyorlar sadece isim değişiyor başka değişen hiçbir şey yok
    Orasi umrumda degil, diplomamda haci bektas 15 temmuz akp universitesi yazmasini istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 22 Nisan 2018; 18:45:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Ben başkaları görüp yanlış algılamasın diye söyledim gerisi senin tercihin başarılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huzuryum

    Ben başkaları görüp yanlış algılamasın diye söyledim gerisi senin tercihin başarılar
    Ben zaten yanlış demedim ki gayet kapatılıyor Gazi mühendislik-mimarlık fakültesi. İsim degisiyor demek çok basit kalıyor sonuçta lise değil orası.



    Ama tartışmaya gerek yok, iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

    Orasi umrumda degil, diplomamda haci bektas 15 temmuz akp universitesi yazmasini istemiyorum.

    Alıntıları Göster
    haci bektas 15 temmuz akp üniversitesini duyunca istemsizce kahkaha attım. Ben de hemen hemen senin durumundayım.Eğer yüksek puanlı hukuk fakülteleri gelmezse Erzincan Üniversitesi'ne giderim diyordum.Ama üniversitenin adı Binali Yıldırım Üniversitesi olmuş




  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Almanca eğitim veren lisedensin yani...

    Söyliyim normal giriş için taban sıralaması en kötü 25k bekliyorum kampüsün bitmesiyle, bu sene alman kontejnanı için de çok tanıtım oldu alman liselerine, orada da ne kadar olacagini kestiremememle beraber degisim olacaktir.



    Bu seferki alimda bir de 90 kisilik falan bir yurt olcakmis planlanana gore ama kesin degilmis( aslinda misafirhane binasi da yurtlar yapilana kadar yurt konseptine cevrilebilirmis, suan otel konseptindeymis), sonraki sene de planlanana gore yurt binalarinin 3 tanesi tamamlaniyordu sanirim falan...

    Yurt harici dedigin fiyatlara konaklayanlar var, ama ayrica wp gruplarinda veya facebookta birileriyle tanisip eve cikanlar da var...



    Beykoz abartildigi kadar istanbul disi da degil, kozyatagindan 50dk suruyor genelde (trafikli saatler bir de o saatler). Kadikoye de tek otobusle gidilebiliyor uniden.



    Unide de yeni yeni avantajlar olcak sanirim ogrencilere. Rektorun dedigine gore her bolumde ( hukuk ve kultur iletisim haric, onlarda zaten cift diploma icin belli bi sistem varmis) her bolumdeki en basarili 10 ogrenciye cift diploma saglancakmis ( 2019-2020 yilinda 2.siniftan 3.sinifa gecenlerden itibaren boyleymis) (suan hazirlik okuyanlar, ve uniye seneye girecek olanlar dahil olcak yani)... Tabi daha detayli ve daha dogru sekilde aciklanacaktir...

    Muhendislikten 10 kisi olmayan sinif bile var :) ilk 10 sozu gözü de korkutmamali.. ve muhtemelen burs yerine kendi karsilayip cift diploma alacaklar falan icin de bir sistemler hazirlanacaktir, bilemiyorum... Tercih donemleri daha belli olur bunlar.

    Zaten her sekilde hazirligi gecip direk almanyadaki unilere gecenler de oluyor, ama cogunluk tercih etmiyor( euro 5 i astigi icin almanyada yasayip turkiyeden karsilamak cok zor, o sebeple alman egitimini turkiyede bulmak daha cazip artik... )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BatikanBora B kullanıcısına yanıt
    güzel imkanlar geliyor okula umarım popüler olmaz ve sıralamalar aşırı düşmez

    hocam kampüsün durumu nasıl peki şuan ? mühendislik binası, lablar, kütüphane inşaatı tamamlandı mı ? öğrencilerin yayılabileceği yeşil alanlar var mı ? güncel çektiğiniz bir fotoğraf varsa alabilirim

    yemekhane kaç lira günde kaç öğün ?
  • ben de taüyü tercih edeceğim eşit agırlıktan iibf fakultesini ama benim kapasitem boun koça yetmediğinden ortalama özel ,devlet üniversitelerine kayıyor bence taü gelişmekte ama iyi bir seçim bide ulaşımı çözseler güzel olur.

    birde çok bahsetmeyin orda burda ama okul çok tanıtım yapıyor puanları yükselmez inş biz girene kadar sonrası yükselse de olur :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gegehthtvsshas -- 22 Nisan 2018; 21:37:43 >
  • ulaşım çözüldü gibi... Savaştık uğruna imzalar toplandı, iettye herkes yazılar yazdı, rektör de konuştu birileriyle falan falan..

    Kozyatağı / mecidiyeköyden üniye gitmek 50 dakika sürüyor. ( dönüşte daha hızlı tabi )
    kozyatağından 15kb ye 8.40 ta biniyorum, 9.20-9.45 arası okulda oluyorum. Daha erken/geç de mümkün tabi trafikle..
    üniye ring servis eklendi kavacıkla arasına ( çok sık geçiyor o ancak 2tl tutuyor, genelde tercih etmiyoruz )
    üni önünden geçen otobüslerin çoğu da öğrenci alıyor artık..

    Ulaşım çook da sıkıntı değil.
  • BatikanBora B kullanıcısına yanıt
    Kadıköye inmek kolay mı okuldan sonra ne tür aktiviteler yapılabilir ? Barınma yurt imkanları istanbulun merkezine göre nasıl? Kuşkusuz tercihim taü olacak zaten de soruyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    yemekhane bir öğün ( bildiğim/yediğim kadarıyla ) o da 3 lira. menüler fena değil, yani ben çok yemek seçerim, ama doyuyorum yine de :D Tabi daha iyi de olabilirlerdi. ) 12.45-14 arası yemek çıkıyor yanılmıyorsam...

    Kampüs daha tam olarak bitmedi. Birkaç fotoğraflarını taü nün instagram sayfasında veya tau.edu.tr sitesinde bulabilirsin.. Eylül ayına kadar tam bitecek artık dedi ama rektör. Aslında mühendislik vesayre binaalrını mart ayında teslim edeceklerdi, dedi şu şu sıkıntılar çıktı mütaahhitte olmadı, ancak eylüle ( yani sizler girene kadar) biter yani..

    Kimi öğrenciler yeşilliklerde yayılıyor, ancak şu an kampüsün ortasındaki göl kanalizasyon gibi, apartmanların da dip kısımları sararmış gibi ((bütün bunlara rağmen marmara ünisinden falan iyi duruyor gözde :D)) çünkü inşaat şuanlar da devam ediyor (( yalıtım çok iyi olduğundan duymuyoruz ) ( tabi köpeklerin havlaması bazen duyuluyor ilginçtir inşaat hiç duyulmasa da, ne garip frekanstalarsa )

    Eylül ayına kadar tertemiz, şekilli bi kampüs oluşmuş olur. Oturacak bank ve yayılacak yeşillik yeterince olmuş olur.. Bunlar hep öngörü, inşallah yani.. Ama bir üniversitenin ASIL gereği sosyal imkan olmasa gerek..

    Kulüpler var güzel etkinlikler yapabiliyorlar, işte şurada burada toplanmalar almanca sohbetler yok erasmus projeleri yapan var hazırlıktan falan bile ufak çaplı, birkaç haftalık falan... Sonra tiyatro kulübü taü öğrencilerine ücretsiz yapyor falan orda burda gösterileri.... Öyle işte....

    Sıralamalar konusunda da şöyle diyim
    Bilgisayar mesela 37k da kapatmış gibi görünebilir, ama 20k dan giren çok kişi var, tavan sıralaması da 12k. geçen yıl 44kdan kapanmıştı bölüm zaten...
    Kampüsün de bu sene bitmesiyle ve tanıtımların en ağır bu sene başlamasıyla ve bazı yeni avantajlarla ve yeni euro kuruyla :D 25k veya ilerisi olması bir "tahmin" veya "temenni" değil, gayet "muhtemel". Alman kontenjanı 3 kişilik zaten, ama bir de fazla kötü olursa sıralama 3 kişiyi doldurmuyorlar da sanırım... Bilmiyorum . O da bu sene değişecektir muhtemelen

    Eğer şimdiden üniyi konuşmak sana gaz veriyorsa konuşalım da tercih dönemine biraz var, sınavın da 1 temmuza ertelenmesiyle :D




  • kadıköye duruma göre 15f ile 1 ila 2 saat sürüyor, ancak 15kb + kozyatağından metroya binip gidersen hiç trafik de yoksa mucizevi şekilde 40dk ya falan kadar inebilir.
  • Tau adaylari icin wp linki :https://chat.whatsapp.com/FcrEGQKEKjzAQNRP4GiBIn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.