Şimdi Ara

tempra sxa hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
80.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar ben bir tempra almayı düşünüyordum bi araç buldum almak için. 1994 model tempra sxa km:103.000 de dört cam otomatiği var hidrolik direksiyon elektronik ekranlı lastikleri bridgestone 330 evo yeni sayılır araçta değişen parça yok boya yok durumu iyi ön düzen filan baya iyi ses yok yani baya bakımlı bir araç masrafı yok aracınfiyatı 9.300 ytl acaba bu aracı bu fiyata alsam iyi mi yaparım yorumlarınızı bekliyorum... yardımcı olursanız sevinirim...... aracın rengi beyaz en çok tutulan rengiymiş...



  • KARDES BENDE 91 SX AK SI VARDI 4 SENE KULLANDIM 2 HAFTA ÖNCE SATTIM. TEMPRALARI İYİ TANIDIĞIM SÖYLENEBİLİR.
    1- ARABANIN KİLOMETRESİNİN ORJİNAL OLUP OLMADIĞINI SANAYİDE İYİ BİR USTA BULUP GÖSTER.
    2. ARACIN MOTORU REKTEFE GÖRMÜŞMÜ YİNE MOTOR USTASINA MÜRACAT (SERVİSLER ARTIK TEMPRALAR ESKİDİĞİ İÇİN PEK BAKMIYOR)
    3. 91 MODELLERİ ORJİNAL İTALYANDIR DİĞER TÜM ÜRETİM LER YERLİDİR.(DUYDUĞUMU SÖYLÜYORUM 93-94 MODELLER ÖN TAKIM PROBLEMİ VERİR SES YAPAR ÖN ROT BAŞLARI FALAN DEĞİL TÜM TABLAYI DEĞİŞTİRMEN GEREKİR PAHALIYA PATLAR. TAHMİN 700 YTL)
    4. ARABA YAĞ YAKAR HEPSİ SÜREKLİ YAĞ KOYMAN GEREKİR ORTLAMA 1000 DE BİR.
    5. PARÇASI ŞAHİNDE VE DOĞANDAN PAHALI CONKORD MANEGERDEN UCUZDUR TOFAŞ FİYATLARINA GÖRE ORTALAMADIR.
    5. JANTLAR ALİMİNYUM ALAŞIMLI JANTLARDIR İSLETME DAHİL
    6.KULLANIMI RAHATTIR. BAGAJI GENİŞTİR LPG OLMASINA RAĞMEN BEBEK ARABASI VE YANINA TÜM ALIŞVERİŞLERİN DAHİ SIĞAR.
    7. ÇOK EKONOMİKTİR.ŞAHİNDEN, DOĞANDAN,1.2 ORJİNAL LPGLİ ALBEADAN DAHİ EKONOMİKTİR.AMA HEPSİNDEN AĞIRDIR.
    8. KOLTUKLARI ŞU ANDA DAHİ SIFIR ARABALARDA BULUNAN RAHATLIKTADIR BAŞLIKLAR ÇOĞU SIFIR ARABADA DAHİ YOKTUR.
    9. YERE YAKINDIR ŞEHİRDE PROBLEM OLMAZ AMA CEVİZE VE BAHÇEYE GİDİP ENGEBELİ STABİLİZEDE KULLANIRSAN SÜRTMESİ KAÇINILMAZDIR.
    10.RUTİN BAKIMLARI ÇOK UYGUNDUR(BUJİ BALATA HAVA YAĞ FİLİTRELERİ)
    11.LASTİKLERİ İYİ OLMASI SANA 400 YTL MASRAFTAN KURTARIR.
    12.BOYASINI KESİN TESTE SOK TAVAN DAHİ DEĞİŞMİŞ OLABİLİR KİMSEYE GÜVENME. KAPI VE ÇAMURLUKLAR ÖNEMLİ DEĞİL BENCE.13 YAŞLARINDA ARABA.KOMPLE BOYANMIŞSA DAHA İYİ AMA GÖSTERMEK ŞARTIYLA UZUN SÜRE KAPORTA PROBLEMİN OLMAZ.
    13.SÖYLEDİĞİN FİYAT PAHALI BEYAZ MEYAZ HİKAYE KENDİ ZEVKİN BENİMKİ MET KOYU GRİİDİ.
    14. KAPI VE KAPUT ARALARININ AÇIKLIĞINA DİKKAT ET.
    15.FİAYATI PAZARLARA UĞRAMADAN GALERİLERİ DOLAŞMADAN ALMA. O FİYAT BANA PAHALI GELDİ BEN 7250 E SATTIM 7800 DEN BAŞLADIK. ONUNDA EDECEĞİ 7800 LE 9000 ARALIĞINDADIR AMA 9000 ETMEZ

    İNŞALLAH YARDIMIM DOKUNMUŞTUR.




  • MURAT OĞUZ sağolasın teşekkür ederim bayaçok bilgi verdin allah razı olsun senden ... işte fiyat bana da dediğin gibi biraz pahalı geldi bakalım bi pazarlık etcez dediğin gibi 9.000 gibi kalırsa iyi mi sen ce tahminim o fityata kadar düşürebilirim... araba baya temiz duruyo bakıttırdım değişeni gerçekten yok motor felan iyi durumdaymış km de orjinal dedi servisdekiler artık gerisini tam bilmiyorum. masraf çıkaracak bi arabaya benzemiyo ama genede çıkabilir masrafı
    sadece şu fiyat kafama takılıyo bu arabayı 9.000 gibi alsak yarın satmak lazım gelse naparız zarar mıederiz sence ...

    yine teşekkür...
  • KRAL KARDEŞ, TEMPRA HAKKINDA SANA SON BİR ŞEY SÖYLEYİM O PARAYI TEMPRAYA VERME, GİT İLK ÇIKAN ALBEA AL 2001-2002 12-14 ARASINDA BULURSUN. ARADA 7 YAŞ VAR TEMPRALAR YAŞLANIYOR BUNDAN SONRA PROBLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDER. ZATEN SATANDA BİR NEBZE O SEBEPTEN SATIYORDUR. TİPO VE TEMPRALARA BULAŞMA ARTIK BU ARABALAR ELEKTRONİK OLDUKLARI İÇİN ARIZA VERİRSE VE VERİR SON ELİ SEN OLABİLİRSİN. VEYA PAHALIYA YAPTIRIRSIN. ACELE ETME BEKLE 2000 MODEL ÜZERİ BİR ARABA AL.
  • Hangi şehirdesin bilemiyorum ama o araba için max 8.000 ytl fazla verme 9.300 çok fazla üstelik kliması yok.
    Eğer contası değişmediyse arkadaşları dediği gibi o modellerde yağ yakma durumu vardı.
    O yaşta bir arabanın orjinal boyasında kalması çok zor ama kapalı garaj arabasıysa belki mümkün, aynı şekilde o modele göre genelleme yaparsak kilometresi çok düşük. Kilometre yi çok rahat geri alabiliyorlar o yüzden bana değer normal gelmedi.
    Elektronik göstergeyi test etmek istersen kilometre sıfırlama ve yanındaki tuşa beraber basarsan kontak açıkken bütün displayların hepsi yanar ve testini rahat yaparsın.

    Üstüne 2-3k ytl koyarsan rahat 2000 model üstü başka bir araç alabilirsin mümkünse bulaşma derim.




  • arkadaşlar çok teşekkür ederim gösterdiğiniz ilgi için sağolun...
  • arkadaşlar bende 96 model tempra ie var.enjeksiyonlu 4 cam otomatik hidrolik direksiyon klima orjinal mpi motoru 1,6.kilometresi ise 55000nde.yalnız orjinal olduğunu sanmıyorum.ama şuda varki ilk sahibi polis devemlı sivil araç olduğu için pek fazla binmemiş.araç komple boyalı önden ufak bir darbesi var sağ ve sol çamurluk değişmiş diğer tüm parçaları orjinal satmayı düşünüyorum.ve bizim buralarda fazla tutulmuyor.araça aldığım günden beri alt ve iç bakımına 1500 ytl verdim.herşeyi tam şuanda işte boyalı olması bizim burda tutulmuyor ve satmayı düşünüyorum bağkur borcundan dolayı.sizce nekadar istemeliyim verdikleri fiyat model için çok düşük en fazla veren 7250 oldu.

    yapacağınız yorumları bekliyorum şimddien tşk ederim.
  • o paralar tempraya coook fazla dostum
  • arkadaşlar bu tempranın hiç ucuz parçası yok mu.sırf inat olsun diye alacağım.
    birde bu ön çerceve çatlak uygun fiyatlı nerden alabiliriz yada çıkma
  • konu yılların konusu ama belki biri daha bakar diye yazayım dedim....SAKIN HAAAA sakın deyim tempranın hiç bir modeline bulaşmayın yedek parçası üretilmiyor alanında elinde kalıyor zaten. ister elktronik göğüs ister düz göğüs hiç farketmez. dönerken akis yerinden çıkarmı yaa...ön düzeni ayar tutmayan rot ve balansı yerinde durmayan bir araç. konforu rahatlığı iç hacmi ferahlığı sürüş keyfi hızı atikliği on numara AMA İSTİKRARSIZ yani sağlamlığının devamı olmayan bir araç...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YSF_023

    .Konunun tarihi çok çok eski ama bende yazayım dedimki alacak arkadaşlar kulaktan dolma şeylerle uğraşmasın.Bir araba ancak bu kadar kötülenir anlayan anlamayan herkesin tempra hakkında mutlaka söyleyeceği birşey vardır,6 yıl tempra kullandım ilk aracım Tempra sxak idi sonra onu satıp daha yüksel model sxa almıştım.Ne göstergede sorun yaşadım ne ön düzende,akis yerinden çıkmışsa bu arabanın değil sizin suçunuz zamanında periyodik bakımlarını yaptırmalısınız,kullandığım yollarda çok asfalt sayılmaz yani köye giderdim,deniz kenarına giderdim 6 yıl boyunca sadece 1 kere tablasını değiştirdim ki o da zaten 50 TL bişeydi.Bizim millet kadar arabadan anlamayan bir millet daha tanımıyorum.Ancak ondan bundan duyduğunuz gereksiz basma kalıp ifadelerle milleti yanıltıyorsunuz.Ayrıca Tempranın parça sıkıntısı olan tek modeli 2.0 16 valf olan modelidir.Bunun haricinde 1.6 larda parça sıkıntısı yoktur,zaten motor doğan slx ile aynı,doğanda ne zaman parça sıkıntısı olursa temprada da o zaman olur.Ön takım fiyatları çok cüzzi rakamlardır.Sadece iç trim aksamı pahalıdır zaten onlarda kolay kolay değiştirilen şeyler değil parçası pahalı derseniz anlarım da parça yok derseniz buna katılamam.Ha şunu da söyleyeyim klimalı olanlarının klima parçalarını bulmak zordur zaten o yüzden en çok tutulan modeli SXA dır.Kısaca temizini kurcalanmamışını bulun ve gönül rahatlığıyla alın.

    aynen katılıyorum yok parcası yokmuş yok söyleymiş yok böyleymiş kardeşim sadece bu arac için demiyorum her araca bi bahane uyduran insanlarla dolu memleket aman o tutulmaz bu tutulur yok ocok yakar bu yakmaz sen aracına güzel bakarsan hiç bir sorun olmaz iaşllah tabiki dengesizin biri size carpmazsa neyse bende 93 slx vardıilk arabam baya bi bindim orjınal degişen olmazayan boyası dahi aynı duran ve beyaz dogandı satılıga cıkardım ve bi miktar karla sattım.gittim honda civic aldım aman dediler parcası bulunmaz yok şöle böle bizim insanımız dedigim gibi herseyden cok anlar ya neyse lafı suraya getiriyorum tempraya akrabam 5 senedir biniyo artı bnm arkadasım 6 sene bindim diyo ve kesinlikle sorun cıkarmayan bi arac oldugunu söylediler özellillede 5 senedir ön takım masrafı yapmadan bindiler..onların deyişine göre yerli mercedesmiş araac alacak kişi bana kalırsa kimseye sunumu alım bunumu alım derse kafası alllak pullak olur zevk meselesi diyorum herkez hosuna gideni alsın suanda belli bir paraya sıkıştıgım için hondayı satıp tempra sxa almayı düşünüyorum...tabiki elime tekrar para gecince hondaya devam haa buarada parası olan varsa hondaya binsin fiatla tofaşla renoyla ugraşmasın :)
    HAYAT HONDAAAA ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meymendi

    konu yılların konusu ama belki biri daha bakar diye yazayım dedim....SAKIN HAAAA sakın deyim tempranın hiç bir modeline bulaşmayın yedek parçası üretilmiyor alanında elinde kalıyor zaten. ister elktronik göğüs ister düz göğüs hiç farketmez. dönerken akis yerinden çıkarmı yaa...ön düzeni ayar tutmayan rot ve balansı yerinde durmayan bir araç. konforu rahatlığı iç hacmi ferahlığı sürüş keyfi hızı atikliği on numara AMA İSTİKRARSIZ yani sağlamlığının devamı olmayan bir araç...

    nerden çıkardın tempranın yedek parçasının üretilmediğini eskişehirde her parçasını bulabiliyoruz
    ön düzen konusunda düzgün yolda ve dikkatli kullansan hiçte rot balansı bozulmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esesnefer -- 12 Temmuz 2013; 14:37:12 >
  • Selam arkadaşlar bende 96 model SXA 9.750TL çok temiz komple boya var ama değişen yok kesinlikle araç kum gırisi çokta oturaklı bi araba bana lütfen yardımcı olurmusunuz nesine dikkat etmem gerekiyor.fiyat olarak pahallımı alıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Only_52 -- 21 Kasım 2013; 14:40:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Only_52 O kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ne yaptın daha yeni bir tanıdık 98 model SXAK aldı 7750 Beyaz renk boya var.Değişensiz yazdığın para çok birde renk Kum gri
    ben olsam 2-3 daha koyar taksi çıkması alırım bari uzun yıllar binerim.HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN.
  • konuyu tekrar hortlatayım 1.6 93 sxa 8750 istiyor 200 binde sağlam bi ses sistemi var sizce bu paraya nasıl?
  • Bende ayni haldeyim,93 sxa,190 binde,9000e buldum.bir yorum yaparsaniz sevinirim.elimde kalirmi diye korkuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.