Şimdi Ara

Telefonla gelen yatırım danışmanları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Size konusu firmanın adı: Prime Capital Trade Pte. Ltd.

    Telefonla gelen yatırım danışmanları


    Bir yıldan uzun süredir telefon tacizi ile Forex piyasalarında danışmanlık vaadi veriliyordu. Telefonla gelen yatırım tavsiyelerinin dolandırıcılık yapmaya ne kadar müsait olduğunu duyuyordum aynı zamanda ve kabul etmiyordum. Yine de bir süre günlük işlem önerilerini paylaştıkları ve ne kadar kar elde ettiklerini falan Whatsapp ile gönderiyorlardı. Ben ısrarla spam olarak işaretlemedim.


    Geçenlerde yine aradılar. Elimde bir 100 USD kadar fazladan para vardı. Önce en az 250 USD olursa ABD tarım dışı istihdam verileri açıklaması sonrası oluşan fırsatların değerlendirilmesi ve Amazon hisseleri falan dediler. Anlamıyorum ancak 100 USD bana battığı için denemeye karar verdim.


    Hesabı açtık. Bana başka uzman atandı. Meta Trader v4 kurduk. İşlemleri tamamladık. Hesaba 100 USD karşılığı postaladık. 30 USD kredi de onlar verdi.


    Tanımadığım işlem çiftlerinden kaldıraç yapıp hemen 170 USD bakiye gördük. Ne audusd, ne petrol, ne altın vs. USD bilmem ama kazandık.


    Telefonla yatırımı büyütmenin iyi olacağını ve daha fazla yatırım araçlarının açılacağını söylediler. Kazanınca biraz daha dolar ilave ettim.


    İlk işlem petrol vs. USD oldu. İşlem ters geldi ve paralar aynı gün kaybolmaya başladı. Biraz daha alttan alındı. Ben o gün işteyim ve ara ara bakıyorum sadece. Zamanın yok. Elemana stop loss veya take profit girmek gereğini soruyorum. Bana çok büyük miktarlarda kullandıklarını söylüyor.


    Akşama doğru işlem açtırdı, İsviçre Frank vs. USD. Sonra Whatsapp mesajı ile hesabın stop out uyarısı verdiğini yazdılar. Zarardan bütün hesap bakiyesi sıfırlanmış. Uzman da şaşırmışmış, kendisi de kaybetmişmiş.


    Ben artık işi dalgaya vurdum. Çocuk, evet çocuk bir iki işlem yapıp ilave kredi almaya çalışacağını söyledi. Ne hal varsa yapsın dedim. Kredi gelmedi tabi.


    Fazladan alınan son Frank yatırımı kar etti ve 40 dolar gibi bakiye kaldı. Ertesi günlerde bunu işletme soktu, 10 dollar kazanıldı. İkinci işlemde yine ABD faiz artışında olması gerekenin tersi tepki geldiği için hesap yine stop out oldu.


    Demem o ki, yatırım yapan kişilerin, başkasının aklıyla yatırım yapmayın sözüne ben de kefilim bir kez daha.


    Şimdi yargı yoluna gitsem, kime ne anlatacağım? Adam Whatsapp mesajı atıyor, 10 USD kazandırıyor, çok daha fazlasını kaybettiriyor.


    Bilenlerden yardım. Avukat dünyasına da katkımız olsun bari.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • spk lisansi olmayan kurumlara gitmeyin. sizin yerinize islem acip , batis gosterirler ama paraniz onlarda kalir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.