Şimdi Ara

Telefon ve internet aboneliklerinde yeni dönem başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
10.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefon ve internet aboneliklerinde yeni dönem başladı



    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan "Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile internet, mobil iletişim vb. gibi hizmetlerin aboneliklerine yeni düzenleme yapıldı. Tüketicilerin hakları yeniden belirlendi.



    İnternet hızı düşükse sözleşme feshedilebilecek



    Yayımlanan yönetmelikle birlikte abonelere sunulan internet hızının düşük olması durumunda cayma bedeli ödenmeksizin abonelik feshedilebilecek. Tüketiciler daha önce de böyle bir hakka sahipti ancak yeni yönetmelik ile abonelerin bu hakkı netleşmiş oldu. İnternet hızının düşüklüğünün tespiti için BTK’nin adrese dayalı internet hız ölçümlerine ilişkin düzenlemelerde tespit edilen kriterlerin sağlanıp sağlanmadığı dikkate alınacak.



    E-Devlet'ten abonelik başlatılabilecek



    Vatandaşlar abonelik başlatmak için şubeye gitmek ve ıslak imza vermek zorunda kalmayacak. E-Devlet üzerinden e-imza, T.C. Kimlik Kartı veya internet bankacılığı bilgileri ile abonelik başlatılabilecek. Ayrıca online görüntülü görüşme ile kimlik doğrulaması yapılarak abonelik başlatılabilecek.







    • Abone onayı gerektiren işlemler, yeni düzenleme ile birbirinden ayrılıyor. Onay gereken işlemler, tek onay altında birleştirilemeyecek, her işlem için ayrı ayrı onay alınacak. Böylece aboneler farkında olmadan başka şeylere de onay vermiş olmayacak. Onay verilen aboneliklere çevrimiçi olarak erişebilecek. Aboneler; müşteri hizmetleri, SMS ve benzeri yöntemler aracılığıyla verdikleri onayları, işletmecilerin online işlem merkezinden 7 gün 24 saat görebilecek.

    • Çağrı merkezi tarafından yapılan aramalarda müşterinin doğrudan ilgili abone olduğu teyit edilmeden işlem yapılamayacak. Çeşitli sorularla doğrulama yapılacak.

    • Birden fazla hattı olan aboneler, diğer hatlarının işlem ve yetkililerini sınırlandırabilecek. Özellikle ebeveynlere yönelik bu düzenleme ile yüksek fatura mağduriyetleri engellenmiş olacak.

    • Daha önce abonelik işlemleri için kimlik kartının fotokopisi alınıyordu. Abonenin yeni T.C. Kimlik Kartı ve çipli pasaportu varsa bu işlemlerde fotokopiye ihtiyaç duyulmayacak. Çip üzerinden yapılacak doğrulama ile başkalarının kimlik kartları kullanılarak usulsüz yapılan işlemlerin önüne geçilecek. Sahte kartlar ile abonelik başlatılamayacak.



    Ayrıca Bkz.Yerli oyun geliştiricisi Spyke, 55 milyon dolarlık yatırım aldı




    • Abonelik sözleşmesi yapıldığında tüketiciye kolay ve anlaşılabilir bir sözleşme örneği verilecek. Müşteri hangi durumlarda aboneliğini haklı feshedebilir görebilecek. Abonelerin hangi işlemlerinin taahhüde aykırılık oluşturacağı konusunda şeffaf bilgilendirme yapılacak.

    • Yeni düzenleme ile taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak.

    • Taahhüdün bittiğine durumlarda tüketicilere bilgilendirme yapılacak.

    • Aboneler hizmet almadan önce diğer firmalardaki fiyatları karşılaştırabilecek. E-devlet üzerinden işletmecilerin fiyatlarını görerek tercih yapabilecek.

    • Paketlerdeki isim karmaşasına son veriliyor. Paket, kampanya ve tarifeler aynı isimle tanıtılamayacak. Her paket tek bir isimle tanıtılacak.

    • Paket, kampanya ve tarife detaylarına internetten erişilebilecek. Mevcut, kaldırılan ya da abone alımına kapalı geçmiş tarifelerin tamamı firmanın web sitelerinde yer alacak.

    • Faturanın nasıl gönderileceği konusunda tercihte bulunmayan abonelere otomatik olarak SMS ile fatura bilgisi ve fatura linki gönderilecek.

    • Yeni düzenleme ile birlikte aboneler artık son 1 yıllık faturalarına ve kullanım detaylarına ulaşabilecek.




    Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/01/20220118-3.htm







  • "Yeni düzenleme ile taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak."

    2050 yılında kalkacak sanırım taahhüt denen rezil sistem.


    Bir de "internet altyapısını, indirme ve yükleme hızlarını iyileştireceğiz" diye açıklama var mı diye detaylı baktım ama bulamadım.. Bakır altyapıda sürünmeye devam.

    24 ay mı? Millet kalkmasını bekliyor tahahütün ama süresi uzatılıyor.. 12+12 yerine artık herkese dayatırlar 24 ay ı bi açığını bulup..
    İss lerin altyapı çalışmalarıyla ilgili bi kelime geçmiyor anca bürokrasi engeli koyun firmalara 1 ayda getireceği hizmeti 2-3 sene de getirsin.. boş bi düzenleme olmuş...
    Taahhüt rezil bir sistem değil. Asıl rezil olan şey taahhütsüz paketleri aşırı pahalı gösterip müşteri taahhütünü bozduğunda cayma bedelinin tüketici hakları mevzuatındaki hesaplama yöntemine göre her türlü yüksek çıkarmak. Bunun önüne geçilmeli. Taahhüt yapıldığında yapılan indirim tutarı belli bir oranı geçmemeli.
    Aslında yeni düzenlemede şöyle bir madde olmalıydı: işletmeci/ altyapı sağlayıcı firma/firmalar aboneye taahhüt ettikleri hızı en fazla 36 ay içersinde arttırmak zorunda. Gerekli altyapı yatırımlarını, port imkanlarını sunmak zorunda…
    -Talep edilmesi halinde yeni abonelik için gerekli port 1 ay içerisinde sağlanır.
    Bu ve buna benzer maddeler olmalı.
  • vodafone 1270 tl cayma bedeli kesmiş. tüketici mahkemesine başvuru yapmıştım. bakalım ne sonuç çıkacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Yeni düzenleme ile taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak."

    2050 yılında kalkacak sanırım taahhüt denen rezil sistem.


    Bir de "internet altyapısını, indirme ve yükleme hızlarını iyileştireceğiz" diye açıklama var mı diye detaylı baktım ama bulamadım.. Bakır altyapıda sürünmeye devam.

  • 24 ay mı? Millet kalkmasını bekliyor tahahütün ama süresi uzatılıyor.. 12+12 yerine artık herkese dayatırlar 24 ay ı bi açığını bulup..
    İss lerin altyapı çalışmalarıyla ilgili bi kelime geçmiyor anca bürokrasi engeli koyun firmalara 1 ayda getireceği hizmeti 2-3 sene de getirsin.. boş bi düzenleme olmuş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kickboxer_18 -- 18 Ocak 2022; 12:0:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şimdi hızı düşük alıyorum diye nasıl iptal edicez bu interneti?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aslında yeni düzenlemede şöyle bir madde olmalıydı: işletmeci/ altyapı sağlayıcı firma/firmalar aboneye taahhüt ettikleri hızı en fazla 36 ay içersinde arttırmak zorunda. Gerekli altyapı yatırımlarını, port imkanlarını sunmak zorunda…
    -Talep edilmesi halinde yeni abonelik için gerekli port 1 ay içerisinde sağlanır.
    Bu ve buna benzer maddeler olmalı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mobil internet de geçerli mi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye den hikaye ler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bakalım yine ne girmiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vatandaşın lehine olan ne var burada?!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zeki_ist kullanıcısına yanıt
    örneğin 12 ay taahhütün var ve her fatura dönemi 150 lira ödüyorsun taahhütün 5. ayındaysan 5 aylık taahhütün parasını alır. 10. ayındaysan kalan 2 ayınkini alabilir. yani hangisi müşterinin yararına ise onu alabilir. 6. aydaysan kalan 6 ayınkini alır bu da birşeyi değiştirmez. faturana ayrıca yapılan indirime ve yukarıda söylediğime göre kendin hesaplayabilirsin ve sonucun ne çıkacağı zaten ortadadır. 150 lira fatura ödüyorsundur ama normalde 200 liralık tarifedir. örneğin 5 ay kullandın. 5x yapılan indirim+ fatura tutarın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolblack1903 -- 18 Ocak 2022; 12:48:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aynen öyle 300 tl faturam varmış ama 100tl ödüyordum 200 tl ay başı geçirdi işte. amk zaten 300 tl internet yok yalın hatta yavşaklık başka bir şey değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Saçmalığa gel. Burada verdiği sözü tutmayan şirkete yüklenen hiç bir sorumluluk yok ki.
    Atıyorum 5 tane iss var ve hiç birisi bile vadettiği hızı sağlayamadı sana. Naapıcak bu insan interneti mi kapatacak komple, e hayır. E o zaman bana ne fayda bu maddelerden.
    Demek istediğim yazdığınız yönetmelik hiç kimseye ne zararı ne de faydası var.
    Halbuki yazacağın madde belli.
    "O hattan en yoğun saatlerde sağlayabildiği ortalama hızı yazmak zorundasın ve ona göre fiyat belirlemek zorundasın"
    Bu kadar basit ama bürokrat ister o, sıkar bizi, işimize gelmez

  • Fiber altyapı da o kadar ahım şahım değil. Dört dörtlük yerler illaki vardır. Ama kenarda köşede kalan yerlerde bakırdan daha çileli...

    Bundan yaklaşık 4-5 ay önce apartmana fiber kutusu geldi diye seviniyordum. Fakat bugün aynı görüşte değilim. Mevcut VDSL abonesiydim. Yılbaşına kadar ne ping ne hızda düşme vardı. Yılbaşından sonra ne olduysa hızda dalgalanmalar ve sinyal kayıpları olmaya başladı. Şikayetler peşi sıra devam etti ta ki 13 Ocak' ta beni arayıp artık fibere geçiş için her şeyin hazır olduklarını belirtene kadar... Buraya kadar her şey güzel. 2 haftalık kan kusturan bir VDSL deneyiminden sonra onaylayıp geçiş sürecini başlattım. 15 Ocak' ta bir kişi fiber modemle gelip aşağıdaki kutudan hat çekerek fibere geçişimi sağladı. İlk kurulumda her şey sorunsuzdu. Hız değerlerim normalin üstünde ping yok denecek kadar azdı... Akşama doğru ONT cihazında kırmızı ışığın (LOS) yanıp söndüğünü görünce bende şarteller attı...

    3 gündür hâlen boğuşuyorum bu illet sorunla. En sonunda kapattırıp kurtulacağım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byrolnik -- 18 Ocak 2022; 13:23:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Şu twitter'a girip altına yazın ,


    TurkTelekom ISP'lere neden yeni aboneliklerde fiber modem dayatması yapıyor. Kira bedeli nedir neden opsiyon yok isteyen satın almalı yada kendi ekipmanını kullanabilmelidir.

  • Sürekli yükselen piyasada taahhüt kullanıcının yararına oluyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • coolblack1903 C kullanıcısına yanıt
    Her türlü alırlar. Burası türkiye. Taahütlü fiyat 200 lira taahhütsüz 500 lira yaparlar yine alırlar..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugur.k U kullanıcısına yanıt
    Sen haklı ol tüketici haklarıa başvur öyle her türlü alamıyorlar birader. ben bizzat deneyimledim. Tüketici haklarında bilirkişiler de senin benim gibi vatandaş. hile de yapılamıyor. çünkü senin vakana kimi atatacaklar önceden belli bile olmuyor. benim vakada antalya enfüstri meslek lisesinden bir öğretmeni verdiler. sonuç olarak haklı bulundum...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • shade_boi S kullanıcısına yanıt

    Buna %100 katılıyorum. Arkadaşa 1 Ocak 2022'den birkaç gün önce Fiber 100mbps down/10mbps up ve TurkcelTV+ 149TL'ye Superonline geçirttim. Yeni yıl tarifede 200TL olmuş aynı paket. 50TL aylık. Yıllık 600TL kar. Yaklaşık 1 aylık okul yemeği alırsın tabi anca bu parayla da XD 1 akşam yemeğinde 25-30TL kafadan gidiyor zaten.

    Yani demem o ki , ben buraya niye çıktım?? Kim çıkardı. -> Ekonomi

  • zeki_ist kullanıcısına yanıt
    valla reklam olmasın birader ama uydunet üstüne tanımam. evi değiştirecektik. taşınacağımız mahallede uydunet yoktu. aslında olsa daha iyi olurdu çünkü baya memnundum. gittim müdürlüklerine anlattım. taşınacağın yere taşın ikametgah getir hizmet adresine verilenediği için cayma bedelin olmaz dediler. götürdüm verdim direk iptal. geçen yıl mahalleye uydunet geldi 400 lira cayma bedelini superonline ödeyip koştura koştura gittim uydunet aldım 😂 yani türkiye şartlarında bence en iyisi ama işte heryerde de olmuyor. aynı durumda türktelekom donduralım şöyle yapalım böyle yapalım der. yada cayma bedelini alır. diğerleri bırak cayma bedelini vermediği hizmetin parasını bile istiyo. hele şu dolandırıcı millenicom. adamlar cayma bedeli yok hizmet bedeli diye hiç kullanmadığın internetin parasını alıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolblack1903 -- 18 Ocak 2022; 13:47:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.