Şimdi Ara

Telefon uygulaması geliştirmek istiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben 26 yaşında Görsel İletişim Tasarımı mezunu bir gencim. Zamanında derslerde çok az da olsa Html ve CSS öğrenmiştim ama 2-3 yıl oldu bu yüzden yüksek oranda unuttum. Zaten öğrenmeyi bırakmamın sebebi Javascript'i görünce gözümün korkmasıydı. Ben de başka alanlara; fotoğrafa, grafik tasarıma vs. yöneldim.


    Ancak mezun olduktan sonra tekrar bu alana yönelmek istedim. Amacım oyun yapmak değil, sürekli yeni uygulamalar geliştirmek (örneğin quiz'ler, bulmacalar, belki kamera uygulamaları) ve bundan geçimimi sağlamak. Ama sayısalcı değilim ve öğrendiğim azıcık Html ve CSS bilgisini de unuttum. Javascript öğrenmem gerekiyor diye biliyorum ama bir Android uygulaması geliştirmek için öğrenmem gereken yazılım dilleri nelerdir?


    Bununla alakalı kitaplar da almayı düşünüyorum. Hangi kitapları önerirsiniz? (okuduğu zaman daha iyi anlayan bir insanım, video izlemeyi pek sevmiyorum. ama kaliteli videolara açığım)




  • android studio veya flutter kullanarak mobil uygulama geliştirebilirsiniz, android studio kolay ve java kullanıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aiqua A kullanıcısına yanıt

    Evet Android Studio kullanmaya başladım. Şu an iyi ilerliyorum. Kotlin öğreniyorum. Umarım bir şeyler başarabilirim. :)

  • Merhaba, sadece android için yayınlamak istiyorsanız kotlinden devam edebilirsiniz.IOS içinde uygulama geliştirmek istiyorsanız Swift öğrenebilirsiz.Her ikisi içinse Flutter a bakmanızı öneririm.Son zamanlarda olduça popüler.Android studio üzerinden dart dili kullanarak aynı kodla hem ios hem android için uygulama geliştirmiş oluyorsunuz.Araştırabilirsiniz.

    Kitaptan çalışamadığım için bir şey öneremiyorum ben genellikle udemy üzerinden çalışıyorum.Yorumlara ve içeriğe bakıp karar verebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnnht -- 1 Ekim 2021; 23:49:25 >
  • Merhaba öğrenmek için Flutter doğru zaman bence. Direk düşünmeden başlayın derim.

    MacOsx- Windows- Linux ortamlarında geliştirilebiliyor. ( Denemedim ama ChromeX tede geliştirilebilir sitesinde var çünkü )

  • ne yaptınız hocam ne aşamadasınız

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.