Şimdi Ara

★Telefon Tavsiyeleri Her Bütçeye Uygun★(Ana Konu)★ (377. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.009
Cevap
181
Favori
521.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 375376377378379
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam öncelikle teşekkür ederim tavsiyeler için belki 10-15 sayfa okudum.. benimde bütçe yukarıdaki arkadaş gibi 1300'lerde 1500 mi 8 se bulunabilir biliyorum ama istemiyorum o kadar. Bu yukarıdaki arkadaşın attığı hb linki çok uygun değil mi 32 gb ama işimi görür diye düşünüyorum.. Note7 yorumlarına baktım 5 kişiden 3'ü sorun olduğunu söylüyor. Aslında sarı sitede m20 1350'e buldum her yerde 1500 iken nasıl biri 1350 ye kayıtlı kapalı kutu satıyor anlamadım.
    Birde merak ettiğim bir şey var sizce yurtdışı cihazı almak mı yoksa resmi garantili mi merak ettim kendi düşüncenizi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cifteagle -- 10 Ekim 2019; 15:24:38 >
  • cifteagle kullanıcısına yanıt
    Note 6 Pro modeli biraz daha eski bir model olduğu için fiyatının bu denli düşmesi normal ayrıca ithalatçı garantili olmasında fiyatı etkiliyor.

    Samsung M20 modeli hakkında konuşmak gerekirse sadece pil performansı odaklı bir model bazı kullanıcılar için pil performansı çok önemli olduğundan onlara öneriyorum onun dışında Samsung olması kasasın plastik olması ekranının TFT olması gibi eksikleri mevcut.

    Şahsi düşüncem Apple hariç hiçbir telefonun ne ithalatçı nede distribütör garanticisine para vermem gider sarı site forum yada Facebook üzerinden güvenilir satıcılar bulup onlardan alırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RdvnKrca kullanıcısına yanıt
    İnternetten bilmedigin tanımadığın insana bir sürü para vermek de pek doğru değil.
    Geri iade yapılabilecek yerler daha mantıklı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Bu benim kendi şahsi düşüncem katılıp katılmamanız doğru olup olmaması beni ilgilendirmez burada tanımadığın bilmediğin kişiyi dükkanına veya yanına giderek tanıyabilirsiniz eğer mesele sadece tanımak ve bilmekse kaldı ki özellikle Facebook üzerinde satış yapan kişiler bir kişiye bile yanlış yapsa bir sürü müşteri kaybedeceğini gayet iyi bir şekilde biliyor hepsinin bir şekilde referansları mevcut.

    Forum için konuşmak gerekirse forumda referansı yüksek güvenilir bir çok satıcı mevcut İstanbul’da dükkanları olan yada elden satan kişilerde mevcut araştırarak sorarak bu kişileri bulup alışveriş yapılabilir.

    Sarı site için konuşmak gerekirse yıldızı olmayan yada 2-3 yıldır satış yapan yerine 5 sene ve üzerinde satış yapanlar yada dükkanları olan satıcıları tercih etmekte fayda var.

    Ve bu satıcıların ortak özellikleri imei yazılım konusunda ömürlük yazılım vermeleri bir sorun yada sıkıntı yaşadığınızda yardımcı olmaları cihaz değişimi yapan iade yapanda mevcut.

    Kısaca sadece iade edeceğim diye 2000 tl ilk bir telefona 600-700 tl fiyat vermek bana mantıklı gelmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • RdvnKrca kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde, arıza durumunda garanti sağlamak adına distribütör veya ithalatçı garantili cihaz almanın mantığına ben de inanmıyorum. Çoğu durumda servislerin türlü sebeplerle cihazları garanti dışı saydığını hepimiz biliyoruz.

    İmei kayıtlı cihaz almayı bir dönem ben de düşündüm. Holdinglerin vergi borçlarının sıfırlandığı, pırlantadan, yatlara verilenen yakıttan vergi alınmadığı bir ortamda telefon gibi bir iletişim-bilgiye ulaşma aracından % 100'ü bulan oranda vergi alınması kabul edilebilecek bir durum değil.

    Yalnız son çıkan kanunla beraber;
    klon imei'li veya kaydı olmayan, hatta cihaz modeli-kimliği ile uyuşmayan imei numaraları yüklenmiş telefonların, btk ve operatörlerin kanun gereği görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri durumunda şebeke sinyali alamayacak hale gelecekleri ortada iken; imei kayıtlı (buradaki "kayıtlı" lafı bile bir algı yönetimi aslında, gerçekte bu cihazlar yurda kanunsuz olarak-kaçak yolla sokulmuş, gümrük vergi-masrafları, ÖTV-KDV, bandrol, imei kayıt harcı vb. hiçbir ödemesi yapılmamış, sistemi kandırabilmek için de sonradan imei numaraları kaynağı belli olmayan numaralarla yazılımlar yolu ile değiştirilmiş cihazlar) cihazları hala öneriyor olmanızı doğru bulmuyorum.

    Kanunun resmi gazetede yayınlanmasından önce sinyal alınmış cihazlar için 250 TL karşılığı bir af getiriliyor olsa da, sonraki cihazlar için klon ve imei-kimlik uyuşmazlığı durumlarında direkt kapatma, kayıtsız imei durumunda ise 4 ay sonunda kapatma öngörülüyor. "4 ayda bir yeni bir imei (cihaza uygun !) çakarım" diye de düşünmek doğru değil, bu 4 aylık süre kolaylıkla 1 aya da indirilebilir.

    Bu tarz cihaz satanların bazılarının iyi niyetine inansam da, sözlü olarak verdikleri yazılım-imei garantisinin bu durumda hiçbir anlamı kalmayacak. Ellerinden birşey gelmeyecek muhtemelen.

    Hepimizin bu konudaki riskleri tekrar değerlendirmesi daha doğru olacak galiba. Telefona % 100 vergi verecek kadar zengin olmadığımız gibi, şebekeye kapatılınca minik tabletlere dönecek cihazlara da binlerce lira gömmemeliyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yasaryasaryasar kullanıcısına yanıt
    Yazınızda haklı ve haksız olduğunuz yerler var şöyle ki ülkenin durumu ortada her güne acaba bugün neye zam gelmiş diye uyanıyoruz , market aktüellerinden ve internet sitelerinden 5 tl bir fark olsa bile hangisi daha ucuzsa oradan almaya yöneliyoruz böyle bir durumda elimizdeki parayla en iyisini almak istemek gayet doğal bir durum özellikle son 2 senedir cep telefonuna gelen zam ve verginin haddi hesabı yok Vestel ve Gerenal Mobile firmaları kaç defa gümrük vergisinin artması konusunda talepte bulundu hatırlamıyorum bile , kullanıcılar yurtdışından iyi bir telefon getirip kullanalım dediler 150 TL olan harç ücreti bugün 10 katı zam yemiş ve 1500 TL olmuştur yakın bir zamanda ( 2020 ) tekrardan zam alarak 1838 TL olması bekleniyor üstelik bu telefonu sadece bir hatta çalışıyor hale getirmek ve o telefonu satamaycak olmanızı bilmek insanları iç piyasa çekiyor fakat ne yapalım ?

    General Mobile 'ın kronik sorunları olan her cihazında kalitesiz parçaların kullanıldığı Andorid One desteğindeyiz diye reklam yapıp güncellemeleri bile doğru düzgün vermeyen bir markanın telefonlarını sadece yurda girerken ÖTV + KDV veriyor Orjinal İmei Kayıtlı diye hak etmediği fiyatları mı verelim ilk çıktığında 2800 TL idi GM 9 Pro modeli şimdi ise 1700-1800 TL civarında ki bu fiyat yine fazla.

    Yada Vestel mi alalım ? Snapdragon 4xx serisinden ve MediaTek işlemcilerinden başka bir işlemci kullanamayan güncellemelerin doğru düzgün verilmediği kullanılan malzemelerin kötü ve kalitesiz olduğu servis anlayışının sadece reklamlarda var demek için var olduğu bir firmayı mı tercih edelim ? ÖTV + KDV + Bandrol + İmei Kayıdı Resmi olduğu için ?

    Ya da Casper markasını mı tercih etmeliyiz ? Ürünlerinde yüksek fiyat politikası uygulayan MediaTek işlemcisi barındıran kamera başarımı performans başarımı batarya başarımı olarak sınıfta kalan modelleri sadece her şeyi ''RESMİ'' olduğu için mi tercih etmemiz gerekiyor ?

    Veya Reeder markası sattığı modellerde malzemesi ekranı işlemcisi en kötü olan yazılım konusunda bir şey vaat etmeyen bir firmadan mı telefon almalıyız ?

    Son zamanlarda en çok popüler olan Samsung modelini ele alalım hatta şu anda popüler olan A50 modelini düşünelim bu ürünün şu andaki satış fiyatı 2200 TL Samsung TR garantili ve 64 GB , Samsung Amoled ekran yanmasında 3. Parti uygulamalar kullandığınız için ekranınız yanmış biz buna bir şey yapamayız kullanıcı hatası dediğinde servis yolu size kapanmış oluyor ne kalıyor geriye ? Samsung'un kendi işlemcisi olan Exynos işlemcisi Snapdragon 665-675 kafasında bir işlemci fakat Exynos olduğu için performans konusunda bu işlemcinin gerisinde ekranı Amoled FHD + batarya kapasitesi 4000 Mah 25 + 8 + 5 MP değerinde kameralara sahip. Samsung One arayüzü her ne kadar lansmanında rahatlatılmış sade hızlandırılmış olsa bile hala o eski Samsung hantallığı göze çarpıyor ve kullandıkça daha da yavaşlayan bir modele bile bile sadece ÖTV ödemiş KDV ödemiş Bandrol ödemiş İmei kayıt harcı ödenmiş diye 2200 TL para vermek ? Çok daha iyi modeller alınabilecekken aynı fiyata Mi 9T 6/128 GB olan modeli alabilirsiniz özellik olarak daha dolu ve iyi bir modeli aynı fiyata almak gayet mantıklı bir hareket değil midir ? Snapragon 730 6/128 GB konfigürasyon 48 + 13 + 8 MP kamera dizilimi Miui arayüzü 4000 mah batarya çentiksiz çerçevesiz ekran ekrandan parmak izi okuma her iki modelde var fakat Mi 9T daha başarılı bu konuda zaten her telefon giriş seviyesi de olsa amiral gemisi de olsa TR fiyatlarını hak etmiyor zaten bir telefon alırken bir kendimize birde devletimize alıyoruz kullanıcıların uygun fiyatlı ama olabildiğince iyi bir modeli almasını önermenin neresi yanlış ? Buradaki yorumları okudunuz mu ? Çoğu kişinin bütçesi 2000 - 2500 TL civarında kaldi ki ben garantili modeller önerisinde de bulunuyorum sadece garantisiz model önermiyorum ve kişinin kendi tercihine bırakıyorum evet bir risk söz konusu fakat bu riski göze alıp daha iyi bir telefon kullanmak var yada bu riski göze alamayıp daha basit bir telefon kullanmak var kendi paramızı bu şekilde koruyabiliriz ancak.

    Spesifik olarak bir modelden daha söz etmek istiyorum Xiaomi Mi 9 modeli internet üzerinde resmi satış fiyatı 6/64 GB olan konfigürsayondan bahsetmek gerekirse 4300 TL birde benim söylediğim şekildeki fiyatlarına bakarsak 2800-2900 hadi 3000 TL olsun aradaki 1300 TL fark ile bir telefon daha alınabilir sadece ÖTV ' si ödenmiş KDV ' si ödenmiş , Harç Pulu verilmiş , Bandrolü var ve en ufak bir çizik ezik gördüklerinde garanti dışı yazabilecek bir servis yazısı var diye 1300 TL ödemek mantıklı mı ? Bence değil.




  • Dostlar s10e mi mate 20 pro mu? Kamera acisindan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bykhus B kullanıcısına yanıt
    Mate 20 Pro

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RdvnKrca

    Yazınızda haklı ve haksız olduğunuz yerler var şöyle ki ülkenin durumu ortada her güne acaba bugün neye zam gelmiş diye uyanıyoruz , market aktüellerinden ve internet sitelerinden 5 tl bir fark olsa bile hangisi daha ucuzsa oradan almaya yöneliyoruz böyle bir durumda elimizdeki parayla en iyisini almak istemek gayet doğal bir durum özellikle son 2 senedir cep telefonuna gelen zam ve verginin haddi hesabı yok Vestel ve Gerenal Mobile firmaları kaç defa gümrük vergisinin artması konusunda talepte bulundu hatırlamıyorum bile , kullanıcılar yurtdışından iyi bir telefon getirip kullanalım dediler 150 TL olan harç ücreti bugün 10 katı zam yemiş ve 1500 TL olmuştur yakın bir zamanda ( 2020 ) tekrardan zam alarak 1838 TL olması bekleniyor üstelik bu telefonu sadece bir hatta çalışıyor hale getirmek ve o telefonu satamaycak olmanızı bilmek insanları iç piyasa çekiyor fakat ne yapalım ?

    General Mobile 'ın kronik sorunları olan her cihazında kalitesiz parçaların kullanıldığı Andorid One desteğindeyiz diye reklam yapıp güncellemeleri bile doğru düzgün vermeyen bir markanın telefonlarını sadece yurda girerken ÖTV + KDV veriyor Orjinal İmei Kayıtlı diye hak etmediği fiyatları mı verelim ilk çıktığında 2800 TL idi GM 9 Pro modeli şimdi ise 1700-1800 TL civarında ki bu fiyat yine fazla.

    Yada Vestel mi alalım ? Snapdragon 4xx serisinden ve MediaTek işlemcilerinden başka bir işlemci kullanamayan güncellemelerin doğru düzgün verilmediği kullanılan malzemelerin kötü ve kalitesiz olduğu servis anlayışının sadece reklamlarda var demek için var olduğu bir firmayı mı tercih edelim ? ÖTV + KDV + Bandrol + İmei Kayıdı Resmi olduğu için ?

    Ya da Casper markasını mı tercih etmeliyiz ? Ürünlerinde yüksek fiyat politikası uygulayan MediaTek işlemcisi barındıran kamera başarımı performans başarımı batarya başarımı olarak sınıfta kalan modelleri sadece her şeyi ''RESMİ'' olduğu için mi tercih etmemiz gerekiyor ?

    Veya Reeder markası sattığı modellerde malzemesi ekranı işlemcisi en kötü olan yazılım konusunda bir şey vaat etmeyen bir firmadan mı telefon almalıyız ?

    Son zamanlarda en çok popüler olan Samsung modelini ele alalım hatta şu anda popüler olan A50 modelini düşünelim bu ürünün şu andaki satış fiyatı 2200 TL Samsung TR garantili ve 64 GB , Samsung Amoled ekran yanmasında 3. Parti uygulamalar kullandığınız için ekranınız yanmış biz buna bir şey yapamayız kullanıcı hatası dediğinde servis yolu size kapanmış oluyor ne kalıyor geriye ? Samsung'un kendi işlemcisi olan Exynos işlemcisi Snapdragon 665-675 kafasında bir işlemci fakat Exynos olduğu için performans konusunda bu işlemcinin gerisinde ekranı Amoled FHD + batarya kapasitesi 4000 Mah 25 + 8 + 5 MP değerinde kameralara sahip. Samsung One arayüzü her ne kadar lansmanında rahatlatılmış sade hızlandırılmış olsa bile hala o eski Samsung hantallığı göze çarpıyor ve kullandıkça daha da yavaşlayan bir modele bile bile sadece ÖTV ödemiş KDV ödemiş Bandrol ödemiş İmei kayıt harcı ödenmiş diye 2200 TL para vermek ? Çok daha iyi modeller alınabilecekken aynı fiyata Mi 9T 6/128 GB olan modeli alabilirsiniz özellik olarak daha dolu ve iyi bir modeli aynı fiyata almak gayet mantıklı bir hareket değil midir ? Snapragon 730 6/128 GB konfigürasyon 48 + 13 + 8 MP kamera dizilimi Miui arayüzü 4000 mah batarya çentiksiz çerçevesiz ekran ekrandan parmak izi okuma her iki modelde var fakat Mi 9T daha başarılı bu konuda zaten her telefon giriş seviyesi de olsa amiral gemisi de olsa TR fiyatlarını hak etmiyor zaten bir telefon alırken bir kendimize birde devletimize alıyoruz kullanıcıların uygun fiyatlı ama olabildiğince iyi bir modeli almasını önermenin neresi yanlış ? Buradaki yorumları okudunuz mu ? Çoğu kişinin bütçesi 2000 - 2500 TL civarında kaldi ki ben garantili modeller önerisinde de bulunuyorum sadece garantisiz model önermiyorum ve kişinin kendi tercihine bırakıyorum evet bir risk söz konusu fakat bu riski göze alıp daha iyi bir telefon kullanmak var yada bu riski göze alamayıp daha basit bir telefon kullanmak var kendi paramızı bu şekilde koruyabiliriz ancak.

    Spesifik olarak bir modelden daha söz etmek istiyorum Xiaomi Mi 9 modeli internet üzerinde resmi satış fiyatı 6/64 GB olan konfigürsayondan bahsetmek gerekirse 4300 TL birde benim söylediğim şekildeki fiyatlarına bakarsak 2800-2900 hadi 3000 TL olsun aradaki 1300 TL fark ile bir telefon daha alınabilir sadece ÖTV ' si ödenmiş KDV ' si ödenmiş , Harç Pulu verilmiş , Bandrolü var ve en ufak bir çizik ezik gördüklerinde garanti dışı yazabilecek bir servis yazısı var diye 1300 TL ödemek mantıklı mı ? Bence değil.
    Evet mesela ben garantisiz garantili farkı 250 deyince garantili olanı tavsiye etmiştiniz... Çok fark oluyorsa garantisiz tercih ederim bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam xiaomi redmi note 7 yada mi9t arasında kaldım, fiyat farkını hak eden bir fark var mı aralarında malum artık kullanım ömürleri 2-3 seneyi aşmıyor genelde ,redmi üstüne 1000 lira vermek değer mi mi9t için?

    yoksa redmi note 7 idare eder mi şimdiden çok teşekkürler.
  • AliCTN kullanıcısına yanıt
    Aralarındaki fiyat farkı çok fazla ayrıca Note 7 modelinde kronik sorunlar mevcut farklı modellere yönelmenizde fayda var.

    Örnek vermek gerekirse ; 1200 TL ye Honor 9 Lite - 1500 TL civarında Mi 8 SE ve Mi A3 - 1700 TL civarında Mi 9 SE modelleri olabilir.
  • RdvnKrca kullanıcısına yanıt
    Hocam işin açıkcası kronik sorun yukarda da biraz baktığıma göre ekranla ilgili bundan önce samsung s7 ve lg g2 kullandım onlarada sararma gibi sorunlar olduğu söylendi ama hiç yaşamadım

    mi9t yada redmi arasında kalma nedenim işlemciler açıkcası bakmaya başladığımda 2500 gibi bir rakamı vermeye kararlıydım ama 2si arasında bu kadar eder farkı var mı kararsız kaldım daha önceden sizde önermişsiniz zaten note 7 leri internette genelde yorumları fena değil gibi o yüzden aslında redmi note aklıma düştü
  • RdvnKrca kullanıcısına yanıt
    "Yazınızda haklı ve haksız olduğunuz yerler var" demişsiniz, haksız olduğum yer neresi anlamadım?

    Yazımda; ithalatçı-distributor garantilerinin uygulamada çok da anlamlı olmadığını, %100'e varan vergilerin kabul edilebilir olmadığını ben de vurgulamıştım.

    Örneğini verdiğiniz vestel, GM, vb. firmaların vasat ürünleri de hiçbir zaman benim için seçenek olmadı.

    Benim dikkat çekmeye çalıştığım şey; sizin pek de önemli bir risk olarak görmediğiniz "imei kayıtlı cihazların (yazılım yolu ile btk-mcks (mobil cihaz kayıt sistemi) ni kandırmak için başka cihazların imei'leri kopyalanmıs kaçak cihazlar) yeni kanundan sonra artık her an görüşmeye kapatilabilecek bir durumda olması.

    Ihtimallere-risklere tekrar bakalım;

    1- Yeni kanundan önce alınmış ve şebekeye bağlanmış imei kayıtlı bir cihazınız var; şanslınız, 250 TL ödeyip cihazı kullanmaya devam edebilirsiniz. Ama bu cihazı, bir başkası başka bir hat takıp kullanamaz.

    2- Yeni kanundan sonra aldığınız, imei degistirme işlemini henüz yapmadığınız, orjinal imei ile kullandığıniz kaçak bir telefonunuz var; 4 ay içerisinde bu imei ile telefonunuz şebekeye bağlanamaz hale gelecek.

    3- Imei kayıtlı cihazınız var, kopyalanan imei'nin ait olduğu asıl cihaz da aynı anda şebekeye bağlandı; pişti oldunuz, iki telefon da kapanacak, imei'si orjinal olan cihazın sahibi faturası ile gidip kendi telefonunu açtıracak, sizinki yeni bir imei kopyalanana kadar kapalı.

    4- Imei kayıtlı cihazınız var, kopyalanan imei'nin alındığı cihaz ile sizin cihazınız aynı model ve özelliklerde değil; cihazınız direkt şebekeye kapanacak.

    Peki, btk-mcks ve operatörler bu tespitleri yapabilir mi ?

    Telefonunuz şebekeye her bağlandıginda imei, kimlik, model vb. pekçok bilgiyi operatöre gönderiyor. Yapılacak tek şey, eş zamanlı veya dönemsel olarak bu bilgilerin btk-mcks kayıtları ile karşılaştırılması. Operatörler ile btk-mcks arasında veri bağlantısı hazırda var, geriye kalan karşılaştırma yapacak basit bir yazılımı devreye sokmak...

    OperatörlerIn bu konuda yasal yükümlülüğü var. Hatta on milyon TL'ler tutarında cezai yaptırımlar da var. Btk devlet kurumu, bir emir, bir telefona bakar düğmeye basmalari.

    Peki ne yapmalıyız?
    Riskleri tam olarak bilerek bilinçli davranmalıyız.

    Ben kendi adıma, imei kayıtlı 2000 TL civarındaki mi 9t, mi 9se gibi modeller düşünürken, şimdilerde 1700 TL civarında ithalatçı garantili (servis garantisi hikaye, önemli olan imei-resmi kayıtlı olması) mi a3, real me 3 pro gibi cihazlar bakmaya başladım. Evet, daha zayıf cihazlar, diğerlerini gördükten sonra pek içime de sinmiyorlar. Ama 3 gün sonra imei yüzünden kapanmayacaklari garanti. Belki de alım için biraz daha bekleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 6s plustan sonra mi a3 almalı mı? Mi 9t veya redmi note 8 pro gibi daha iyi cihazlara 1000 tl fazla vermek mantıksız geliyor. Aradaki fiyat farkı 500 falan olsa değerdi. Mi 9 lite, 9t, note 8 pro bu 3 cihaz 2500 civarına yerleşecek. Mi 9 lite snapdragon 710 dan dolayı satmazsa mi a3 gibi fiyatı sert düşebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasaryasaryasar kullanıcısına yanıt
    Bu konuya gelen insanlar telefon tavsiyesi istediklerinde ellerindeki bütçe ile alabilecekleri en iyi telefonu önermeye çalışıyorum bazen bu cihazlar çoğu zaman fiyat performans ürünleri oluyorlar Bir ürünün fiyat performansı ürün olabilmesi için en düşük fiyat ve en yüksek performans vermesi gerekiyor ülkemizdeki geçim sıkıntısı ekonomik nedenler düşünüldüğünde benim önerisinde bulunduğum telefonları almak En nihayetinde kişilerin tercihine kalmış fakat verdiği paradan en iyi hizmeti alabilmesi için bu cihazları almamız tercih etmek gerekiyor daha önceki yazımda yazdığım gibi bazı modellerde gerçekten uçurum denebilecek kadar fark oluyor ve bu fark sadece cihazın Resmi yollarla ülkemize gelmiş kaydı yapılmış olmasından kaynaklı cep telefonlarına yapılan zammı vergi yükseltmeleri son 2 veya 3 yıl içerisinde ayyuka ulaşmış , insanlar normalde 1500 TL verebilecekleri bir cihaza şu anda 2500 TL vermek durumunda ve şu andaki satılan telefonların hiçbirisi satış fiyatları hak etmiyor giriş seviyesinden tutun amiral gemisi ne kadar hiçbir telefon fiyatının tam olarak karşılığını veremiyor hal böyle iken sırf her şeyi resmi sırf her şeyi kitabına uygun bir şekilde yapıldığı için ekstradan para vermek bana mantıksız geliyor bu yazımızda katılmadığım noktalardan bir tanesi.

    Üzerinde oldukça durduğunuz şu kanun teklifine gelecek olursak , Bu kanun paketi açıklandığı tarihten itibaren yaklaşık 2 - 3 ay geçmesine rağmen herhangi bir şekilde IMEI atılmış cihazlarla herhangi bir yaptırım uygulanmadı bu elbette demek değil ki hiçbir şey olmaz fakat benim önerdiğim telefon modellerini bu şekilde alıp almamak kişinin tercihine kalmış durumda ben burada asla kendi kullanmayacağım bir modeli başka bir kullanıcıya önermem.

    İhtimallere ve risklere sizinle birlikte tekrardan bakacak okursak ;

    1 - Cihazını sık değiştirmeyen herhangi bir kullanıcı zaten bir telefonu ortalama 2 - 3 yıl boyunca kullanıyor dolayısıyla birinci maddedeki durum her kullanıcı için geçerli değil hatta çok az bir kullanıcı için geçerli çünkü sık sık telefon değiştiren insanlar için saydığınız birinci madde gayet korkutucu.

    2 - 250 TL lik tek af hakkını kullandıktan sonra ikinci maddede geçersiz kalıyor.

    3 - Üçüncü madde biraz olması zor bir olay nedenini soracak olursanız İMEİ si kopyalanan modeller genelde eski tuşlu modeller oluyorlar kalkıpta yeni satılan modellerden veya birkaç sene kadar öncesinden satılan faturalı kutulu cihazlardan İMEİ kopyalamak pek mantıklı bir iş değil satıcıların bu konuda dikkatli olduklarına şahit oldum en azından benim alışveriş yaptığım satıcılar bu şekilde işleyiş sürdürüyorlardı. Ayrıca telefonunuza 90 gün içerisinde telefon hattınız kapatılacaktır mesajı geldiğinde aldığınız satıcıdan ya da İMEİ numarasını kendiniz kopyaladıysanız farklı bir telefon İMEİ numarasını tekrardan yazmasını isteyebilirsiniz bu işlem her mesaj aldığınızda devam eder dolayısıyla cihazınızın kapanması riski ortadan kalkar.

    4 - Bu tespitleri elbette yapabilirler fakat yaparlar mı asıl sorulması gereken soru bu ? Diyelim ki Devlet sizin de belirttiğiniz gibi karşılaştırma yapacak basit bir yazılımı devreye aldı sizce bir telefonun içerisindeki orjinal IMEI numarasına değiştirebilen bir program var ilerleyen zamanlarda veya belki de şu anda cihazın kimlik bilgilerini değiştirebilecek bir uygulama yok mudur veya yapılamaz mı ?

    Anlamanız gereken noktalardan bir tanesi de şurası ben kendi keyfimden bu cihazları önermiyorum kullanıcılar kendi keyiflerinden gidip bu cihazları almıyorlar yapılan zamlar vergi yükseltmeleri yapılan kısıtlamalar Türkiye’de ekonominin ne durumda olduğunun belli olması insanların Samsung , iPhone , Huawei gibi tekel olan markaların dışında daha önceki yazımda belirttiğim gibi kendilerini Türk markası adı altında gösteren halbuki yurtdışından cihazları alıp kendi markalarını basıp etiket telefonları dışında insanlar başka marka model telefonlarla tanıştı bundan bir veya iki yıl önce kimse Xiaomi adını bilmezken şu anda en çok satılan telefonlardan bir tanesi veya OnePlus Yakın bir zamanda ülkemize girmesine rağmen daha önce bilinmeyen bir marka örnek vermek gerekirse OPPO yada Realme. Bundan 2 - 3 yıl önce insanlara bu markaları sorsaydık eğer kimse bilmez de bu markalar ülkemizin resmi olarak satılmadan önce sizin doğru bulmadığınız benim ise önerdiğim şekilde satılıyorlardı ve bu zamana kadar hiçbir problemle karşılaşılmadı eğer karşılaşırsa bunun üstesinden gelinebilir bende bu şekilde olmasını istemiyoruz ama zorunda bırakılıyoruz kimse cebinden daha az para çıkmak varken çok daha fazla para verme taraftarı değil.

    Eğer devlet telefonlarda vergi ve zamları indirirse cihazlar etmesi gerektiği kadar fiyattan satılırsa zaten bu olaylara kimse başvurmaz ama şu anda cihazlar olması gerektiğinden çok daha fazla bir fiyata satılıyor İnsanların alım gücü belli iyi bir telefon modeli kullanmak herkesin hakkı ortada bir risk var bu riski alıp daha iyi bir model kullanmakta daha güvenli oynayıp daha basit bir telefon kullanmakta kullanıcıya kalmış bir seçenektir ve tekrar belirtiyorum bunu yapmaya bu modelleri tercih etmeye zorunda bırakılıyoruz telefondan alınan vergiler düşürülürse yapılan zamlar geri çekilirse bir cihazın kaç para ettiğini o zaman görürsünüz başka ülkelerde 750 Euro ya satılan bir telefonun ülkemizde 7300 TL ' ye satılması ve bu durumu kimsenin açıklayamaması bile İMEİ atılmış cihaz almaya yeterli.

    Siz güvenli oynayıp daha basit modeller alabilirsiniz veya daha zayıf cihazlar alabilirsiniz sadece IMEI resmi kayıtlı olmasından ötürü ama buradaki diğer kullanıcılar sizin gibi düşünmek zorunda değiller veya benim gibi düşünmek zorunda değiller veya ben sırf onlara böyle al dedim diye almak zorunda da değiller herkesin kendi kararı kendi tercihleri olur ben buna saygı duyarım ama sizin de benim buradaki yaptığım işe saygı duymamız gerekir ben burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum ve her defasında her yazımda her kullanıcıya önerilerim de not düşüyorum eğer sıfır garantisiz İMEİ kayıtlı bir model tercihiniz olursa şu şu şu modellere bakabilirsiniz diye not düşüyorum burada tercih kullanıcıya kalıyor kimseye zorla sen şu telefonu al garantili telefon alma diye bir şey söylemedim bugün kendime bir telefon alacak olsam Apple hariç garantisiz telefon alırım.




  • Mi A3 modelinde ekrandan yada Saf Android kullanmasından veya kasa materyali kısmından rahatsız olmazsanız kötü bir model değil , Xiaomi şu anda orta seviye ve orta üst seviye kısmında model üzerine model çıkarttı bu modellerin fiyatlarının piyasaya oturması zaman alacaktır fakat Redmi Note 8 bayağı beklenen modeller arasında ve Mi 9T satışları gayet iyi bir durumdayken Mi 9 Lite modeli arada kaynayacak bir modele benziyor fiyatının kırılmasını bekliyorum.
  • RdvnKrca kullanıcısına yanıt
    Mi a3 ekrandan parmak izi okuma, iyi kamera, iyi bataryayla ve düşen fiyatıyla eksiklerine rağmen tercih edilebilir. Öte yandan mi 9 lite banada arada kalmış bir model olduğundan fiyatının sert düşeceğini düşünüyorum. Mi a3 2400 den gelmişti diye hatırlıyorum şuanda 1700 lira. Mi 9 lite de şöyle 2000 lere yaklaşırsa onu tercih edebilirim. Note 8 pronun fiyatı yarın belli olur ama tahminen 2600 gibi gelir. Bu durumda mi 9 lite fiyatı düşmezse pek tercih edilmez. En mantıklısı beklemek gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar maximum 2000 TL önerebileceğiniz f/p telefon modeli nedir? General Mobile, Lg gibi daha önce sorun yaşadığım kötü markaları istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 404NotFounD kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam ;

    Realme 3 Pro

    Xiaomi Mi A3

    Oppo A5 2020

    Modellerine TR garantili olarak bakabilirsiniz.

    Sıfır imei kayıtlı ve garantisiz olarak tercihiniz olursa ; forumdan yada sarı siteden veya facebook üzerinden satışları yapılan Xiaomi Mi 9T ve Mi 9 SE modellerine bakmanızda fayda var.
  • RdvnKrca kullanıcısına yanıt
    Rıdvan Bey,

    Bu başlık altındaki emeğinize saygı göstermeyen her hangi bir sözüm oldu mu ?

    Özünde yazdığım şey; son kanun değişikliğinden sonra "imei kayıtlı" cihazları tavsiye etmenin artık çok da doğru olmadığıdır.

    Tabiki herkes kendi mantığına göre düşünür, risk-fayda analizi yapar, karar verir.

    Burada önemli olan "imei kayıtlı" sıfatı ile satılan, sizin de hala tavsiye ettiğiniz cihazların fiili durumunu, hukuki durumunu, muhtemel hukuksal yaptırımları ortaya koymak. Bu konuya gelip okuyan, bilgi almaya çalışan insanların da, hiç araştırmadan bazı siteler veya facebook grupları üzerinden satın alan insanların da büyük bir kısmı "imei kayıtlı" cihazların gerçek durumunu bilmiyor. Bilinçli olarak koyulan "Kayıtlı" kelimesini, resmi bir durumu ifade ediyor sanan pekçok kişi var.

    En açık ifadesi ile;
    "İmei kayıtlı cihaz" dediğimiz şey; yurda kaçak sokulmuş, hiçbir vergi-harç ödemesi ve sisteme imei numarası kaydı yapılmamış, yurt içerisinde sistemin kandırılarak kullanılabilmesi için üzerine başka cihazlardan alınan imei numaraları yazılım yolu ile yüklenmiş illegal cihazlardır. (Diğer ihtimaller de çalıntı veya taksit ödemesi yapılmamış operatör satışlı cihazlar olma durumu, nadir de olsa ihtimal dahilinde)

    Mevcut vergi politikaları, vergi yükü ile iki katına çıkan fiyatlar, daha önce yazdığım gibi beni de rahatsız ediyor. "İmei kayıtlı" cihazlar nedeniyle devletin uğradığı vergi kaybı da açıkçası hiç umurumda değil. Benim tek derdim; insanların vergiden kaçayım derken, neredeyse bir aylık asgari ücret tutarı kadar bir parayı çöpe atmak durumunda kalmamaları.

    Model bazında örnekler ile düşünelim;
    Siz, 2000 TL'ye resmi mi a3 128gb almak yerine, aynı modeli 1500 TL'ye "imei kayıtlı" alarak 500 TL avantaj sağlanacağını, hatta resmi 2600 TL olan mi 9t 64 gb modelinin "imei kayıtlı", hem de 128 gb halini 2100 TL'ye almanın daha da iyi bir seçim olacağını düşünüyorsunuz. Bense, o telefonlar kapandığında cepten çıkan 1500 veya 2100 TL'nin buhar olacağını...

    Belirttiğim 4 İhtimal üzerine yazdıklarınıza istinaden;

    1. Durum söylediğinizin aksine, çok fazla kişiyi ilgilendiriyor. Bahsettiğimiz kanun değişikliği yapıldı, 19 Temmuz 2019 tarihli Resmi gazetede yayınlandı, madde 22-23-24 bizi ilgilendirenler. Bu maddelere göre 19 Temmuz'dan önce alınan tüm "imei kayıtlı"cihazlar, 250 TL ödenerek bir tek kişi ve tek abonelik için resmi hale getirilebilecek. Yüzbinlerce, belki milyonlarca cihaz sahibini ilgilendiriyordur.

    2.Durum, 250 TL ödeme ile geçersiz falan kalmıyor. 19 Temmuzdan sonra alınan bir cihaz için aftan faydalanma şansı yok. Btk-MCKS ve operatörler fiilen uyguladıkları mevcut yöntem ile, 4 aylık süre sonunda cihazınızı şebekeye kapatıyor. Bu durumdan tek kaçış yolu, 4 ayda bir her seferinde, cihazınızın birebir aynı modelinden gerçek imeiler bulup yüklemek. Kaldı ki bu 4 aylık süreyi de devlet her an 1 aya düşürebilir.

    3. Durum, klon numaraların aynı anda aktif olması, evet küçük bir ihtimal. Ben bu maddeyi, orjinal imei sahibinin karşılaşacağı durumunu da belirtmek için yazdım. Bu durumdaki "imei kayıtlı" cihaz, klon durumu ortaya çıkmasa bile direkt model-kimlik uyuşmazlığı nedeniyle 4.duruma düşecek. Satıcı (2.durumdaki gibi eş cihaz imei'si dışında) ne kadar imei yüklerse yüklesin, 4.durum kaçınılmaz olacak.

    4. Durum, cihaz kimliği ile birebir uyuşmayan model-kimlik bilgisi durumu... THE END.

    Yazılım yolu ile yapılabileceklerin tabiki sınırı yok. Ama, her marka, model, sürüm, versiyon için ayrı ayrı uyumlu birebir taklit yazılımlarını yapmak, kopyalanan imei'nin gerçek sahibi cihazın tüm kimlik bilgilerini her seferinde bu taklit yazılımına tanımlamak bence düşündüğünüz kadar kolay bir iş değil. Bakın, şu an en genel imei repair işlemlerinde bile bir türlü çözülemeyen band 20 silinmesi gibi (mi 9 se), iki imei yerine tek imei ile kullanmak zorunda kalınması gibi sorunlar var. Tüm donanım-kimlik bilgilerinin bu kadar kolay değiştirilebilecek olması, dünya çapında tüm gsm-yazılım sistem güvenliğinin çökmesine sebep olur ki, buna cihaz üreticileri de imkân tanımaz.

    Değişen kanun maddelerinde operatörlere açıkça kaçak, kayıtsız vb. durumdaki cihazların kullanıma kapatılması sorumluluğu verilmiş. İlgili yönetmelik için de Btk-MCKS görevlendirilmiş.

    Kimsenin cihazı çöp olsun istemem. Ümit ederim ki, yıllarca bu uygulamaya geçilmez. Ama hemen yarın uygulamanın başlamaması için de bir sebep yok.

    Sizin yerinizde olsam;
    her ne kadar tavsiye niteliğinde yapıyor olsanız da, her an kapanabilecek bu tür kaçak cihazları sıkça önerip, bir anlamda bu alışveriş şeklinin normalmiş gibi algılanmasına katkı sağlayarak, ilerde oluşacak mağduriyetler için az veya çok vebal altında kalmazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 375376377378379
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.