Şimdi Ara

Telefon İşlemci Nasıl Soğutulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LG G4 Marka telefonumda bootlop sorunu var bu yüzden işlemcisinin aşırı ısınmasını engellemem gerekiyor. Yabancı forumlarda ve videolarda bazı kullanıcılar bakır pad ile beraber termal macun uyguluyor. Bazıları ikisini beraber kullanmanın sakıncalı olacağını söylüyor. Bakır pad iyi bir soğutucu, termal macun ile uygulanmasının ne gibi bir sakıncası olabilir? Uygulanırsa işlemcinin üstüne önce termal macun, onun üstüne de bakır pad mi koyulmalı yoksa tam tersi mi?

    Bu işlerden anlayan arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.



  • LG G3/G4 kronik problemli , bahsettiğiniz problem için termal ped alanlar var yorumlarda işe yaradığını gördüm fakat ne kadar süre götürür bilinmez.
  • StoryBro kullanıcısına yanıt
    Termal pad de alanlar var ama yurtdışında 6 aydır sorun yaşamayanlar mevcut. Bakır pad mi, silicon pad mi yoksa termal macun mu bilmiyorum. İkisi beraber kullanılırsa daha etkili olacağını söyleyenler de var tersini söyleyenler de.
  • Sat diskavri al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    6 aylik telefon ondan kıyamıyorum. Yurtdisindan alindi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaparsan yap. Her lg g4 bir gün bootloop u tadacaktır .



    Ama önerim kılıf ve koruyucu cam kullanma. Deri kapak yerine plastik kapak kullan. Telefonu yoracak işlemlerden uzak dur. Ekaran ışığını kıs. Eğer yazılım ile yapabiliyorsan işlemci frekansını düşür. Yaz aylarında telefonu avucunun içinde tutma ve şarş ederken telefonu kullanma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben LG G3 e termal pad uyguladım sorunsuz çalışıyordu cihaz. Tabi şimdi iPhone 7 aldım keyfime bakıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Confather -- 20 Mayıs 2018; 21:31:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klawye kullanıcısına yanıt
    Boşuna mı uğraşıyorsun diyorsun? Bakır pad onun da üzerine termal macun uygulamayı düşünüyorum. Bir de nasıl yapıldığını bulabilirsem core lardan birini devre dışı bırakıcam.
  • emir66 E kullanıcısına yanıt
    Bana sorarsan internetten sat o telefonu. Sonrada üzerine biraz daha koyup başka bir telefon al. Xomi falan alsan bence lg den çok daha iyi. O telefonun tek güzel yanı kamerası. Fakat yeni çıkan telefonların kameraları genellikle iyi zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klawye kullanıcısına yanıt
    Birkaç işlem yaptim suan çalışıyor. Sıfır isinma. Bilmiyorum böyle devam eder mi? 1 ay denicem sorun yoksa oyle saticam. Kimsenin gunahina girmek istemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir66 E kullanıcısına yanıt
    Keşke lg de senin gibi düşünüp bozuk olduğunu bildiği telefonu insanlara satmasıaydı. İnsanlar emek verip biriktirdiği paralarla alıyor bu telefonları sonuçta.

    O zaman çok ısıtmadan tekefon gittiği yere kadar kullan. Özellikle telefon şarjdayken sakın kullanma telefonu. Ekran ışığınıda çok açmazsan zaten günlük kullanımdaki uygulamalar ısıtmaz telefonu. Termal macun falanda kullanılabilir fakat unutma. Sonuçta telefonlar aktif soğutuculu değildir. Yani bir fan benzeri soğutma toktur. Sen telefonun üzerine be kadar çok katman koyarsan yani termal macun üzerine bakır pad gibi, o zaman muhtemelen telefonun daha çok ısınmasına sevebiyet verirsin. Yani kullanacaksanda bir seçeneği kullanmanı öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klawye kullanıcısına yanıt
    Yani sorunun kronik olduğu belli ama telefonlar toplatılmıyor ya da farklı bir çözüm sunulmuyor. Kullanıma başlanıp bootloop görmeyen lg g4 olmamıştır. Yurtdışında çok büyük cezalar ödemiş lg ama Türkiye'de kimse birlik olamıyor hakkını savunmak için.

    Taviyelerin için sağol ama valla ben ne varsa gömdüm :) Termal macun, üstüne bakır pad. Ama bakır padin üzerine denk gelen koruyucu kapağın kısmını sıfıra sıfır kestim. Sonra tekrar bantladım. Benzer bir çözümle 6 ay sorun yaşamayanlar var. Telefonu şarjda kullanıp, yoğun kullanım yapıcam denicem o zaman belli olur zaten. Bir de CPU frekanslarını düşürenler falan var ama o yöntem sanırım benim telin versiyonunda olmuyor. Root atmak bile sıkıntı yurtdışından aldığım için
  • tel. tamircisiyim, anakarti kaldirip, yerlestirildigi yere, full ince bakır levha dizerim, islemcinin karşılığında da, silikon ped koyarim genellikle.



    eger termal.macun kullancaksaniz, bakır ped ile kullanın,



    yaz geliyor, allah yardimciniz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kronik sorunlu o telefonlar. Tek çözümü reballing
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.