Şimdi Ara

tektaş pırlanta fırsatı , foruma özel !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.350
Cevap
361
Favori
536.767
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bu tek taş pırlanta ile ilgili size tecrübelerime dayanarak bazı bilgiler vermek istiyorum. En azından satın almayı düşündüğünüz zaman hangi kriterlere bakmanız gerektiği konusunda yardımcı olabilirim.

    Öncelikle bayanlar için en önemli özellik taşın büyüklüğüdür. Ancak bu çok büyük bir yanılgıdır. Çünkü almayı düşündüğünüz taşın önce berraklığı sonra rengi daha sonra taşın kesimi ve en son da taşın büyüklüğü bakılması gerekilen başlıca kriterlerdir.

    Pırlantanın Berraklığı: Bu ifade taşın içinde bulunan lekeler için kullanılır. Burada kullanılan kısaltmalar F,VVS,VS,S ve I olarak devam eder.
    F: Bu ifade tamamı lekesiz taşlar için oluşur. Fiyat olarak çok pahalı ve bulunması çok zor taşlardır.
    VVS: Bu ifade taşın tamamında lekelerin çok çok küçük (very very small) olduğunu belirtir. Bu berraklık çeşidinde lekeleri çıplak gözle görmek imkansızdır.
    VS: Bu ifade taşın tamamında lekelerin çok küçük (very small) olduğunu belirtir. Bu berraklık çeşidinde de lekeleri çıplak gözle görmek mümkün değildir.
    S: Bu ifade taşın tamamında lekelerin küçük (small) olduğunu belirtir. Bu berraklık çeşidinde de lekeleri çıplak gözle görmek mümkün değildir.
    I: Bu harf ile ifade edilen taşlarda lekeler artık çıplak gözle görülebilir haldedir.

    Pırlantanın Rengi: Pırlanta koyu sarıdan, parlak ve canlı beyaza doğru ilerler ve bunlar şu harflerle ifade edilir.
    D,E,F: Bu taşlar tamamen en üst kalite renksiz taşları ifade eder. Genellikle yatırım amaçlı satılır ve piyasada bulmak son derece zordur.
    G,H,I: Bu taşlar nadir beyaz diye adlandırılır. Tek taş alırken bütçeye göre en çok tercih edilen taş renkleridir.
    J,K: Bu taşlar uçuk sarı renktedir.
    L,M,N: Bu taşlar Çok açık sarı renktedir. Bundan sonra yer alan diğer harfler renk olarak açık sarı ve sarı olarak devam etmektedir ve pek tavsiye edilmemektedir.

    Pırlantanın kesimi ise piyasa da yassı,ideal ve derin kesim olarak adlandırılır. Piyasada daha çok ideal kesimde taşlar bulunur. Burada tercih tamamen sizin bütçenize ve zevkinize hitap eder. Kesimler arasındaki farkları google da aratırsanız rahatça görebilirsiniz.

    Tek taş yüzük alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus şu, sakın ama sakın ellerinde 8-10 adet yüzük bulunan kişilerden yüzük almayın. Bu tarz kişiler genellikle ikinci el yüzük satmaktadırlar. Bu yüzükler 15 dakikalık bir temizleme işleminden sonra son derece iyi bir görünüme kavuşup sizi kandırabilirler. Bu yüzden elinde bol çeşit olan yerlerden alış veriş yapmayı tercih edin.

    Bir diğer önemli nokta sertifika olayı. Dünya da bu pırlantalara sertifika veren iki yer vardır. Bunlardan biri GIA yani ''Gemological Institute of America Amerika (gemoloji enstitüsü)'' diğeride HRD yani ''Hoge Raad voor Diamant (pırlanta yüksek konsülü)’dür. Bu iki kurumun yaptığı işi özetlersek Uzman bir doktor tarafından yüksek teknoloji aletleri kullanılarak bir hastanın durumunun laboratuvar ortamında belirlemesinden sonra hasta hakkında yazılan bir rapor yani gördüğünüz o sertifika denilen evraklar gerçekte pırlanta labaratuarının verdiği taş hakkındaki raporlardır. Ancak bu iki firmanın verdiği raporların bile tüm dünya da geçerliliği yoktur. Çünkü bu sertifika verildikten sonra satılan taş ile sertifikanın değiştirilebileceği ihtimalinden dolayı kesinlikle bu sertifikaların tüm dünya da geçerliliği yoktur. Ayrıca bu sertifikaları almak pırlanta satan firmalar tarafından yüksek maliyetler oluşturacağı için, firmalar size genellikle serfika adı altında kendi düzenledikleri bir belge vericeklerdir.

    Bir diğer dikkat etmeniz gereken husus şu, yüzüğü alırken örneğin yukarıdaki arkadaşın sattığı I rengi VS berraklığında ki yüzüğü mutlaka H ve ya G rengi bir taşın yanına koyup bakın. Çünkü bu yüzük size tek başına beyaz renkte gözükebilir fakat eşinize, nişanlınıza ya da sevgilinize bunu hediye ettiğinizde emin olun ki bir arkadaşının yüzüğünün yanına koyup kendisininkiyle onunkini kıyaslama yapacaktır. Bu kıyaslama sonucunda sizin aldığınız ve diğer yüzük arasında renk farkı varsa sizinki sarı duruyorsa işte o zaman yandınız. Satıcı arkadaşın bahsettiğinin aksine I rengi ile H ve G arasında yan yana koyduğunuz zaman farkı anlayabilirsiniz.

    Bu yazıyı yazmaktaki amacım sevgililer gününün yaklaştığı bu günlerde tek taş almayı düşünen arkadaşların konu hakkında bilgiye sahip olarak, bilinçli alışveriş yapmalarını sağlamaktır.




  • Açıkçası kız arkadaşına evlenme teklifi düşünen erkekler, 0,40c'den aşağı almayın ve H color I kalır farkını çok üzgünüm ama kadınlar pek bilmez. Kız arkadaşınız eğerki lüksü seviyorsa ona birşey diyemem. Ben 0,32 H VS aldım (1300TL'ye başka bir yerden) şimdi pişmanım. 0,40 alsaydım da I color olsaydı diyorum. Sanki eline alıp büyüteçle bakacak. I H ikisi de çıpla gözle gözükmez ve parlaması da nispeten aynı. Taşı küçültmeye kalkmayın sakın. Eğer geliriniz biraz iyiyse sakın ama sakın 0,40'ın altına girmeyin. Açıkçası kadınlar o taşı başka arkadaşlarına gösterdiğinde onların mutluluğu belli oluyor. Bir taş diyip geçmeyin. Bu işin kralı 0,40 ve üstüdür arkadaşlar.

    Ayrıca daha önce hunter arkadaşımız böyle bir konuyu açmadığı içinde kendisine teessüflerimi bildiririm. Aslında çok daha önce okumuştum ama yanına gitmek nasip olmadı. Ayrıca fiyat açısından bilmeniz namına bir goldaşa gidip fiyat alın. En fazla kafadan %20 indirim yaparlar, alıcıysanız en fazla %30 yaparlar. %30 indirimli hali bu fiyatlara geleceğini hiç sanmam :)




  • konu güncellendi ilk mesaj ,
  • hunter06 dan 1 adet sipariş verdim. Oldukça ilgili bir satıcı. Kargoya daha vermedi ancak şu ana kadar herhangi bir sorun yok. Kargom gelince tekrar yorum yaparım.
  • Bugün arkdaştan 1 adet yüzük sipariş verdik hayırlısıyla gelince yorumlarımı buraya yazarım ama genel olarak arkadaşın ilgisi gayet iyi.
  • Bugün kargom geldi, tam beklediğim gibi sorunsuz bir alışveriş oldu. Ben gayet memnun kaldım. Tavsiye ederim
  • Hunter06 arkadaştan siparişi vermiş olduğum yüzük bugün elime ulaştı genel olarak beklediğimden daha iyi çıktı diyebilirim şık bir hediye paketi ve sertifkasıyla beraber gayet güzel bir ürün alacak arkadaşlara tavsiye ederim..
  • @askerdem,@gcd hayırlı olsun güle güle kullansınlar
  • Çeyrek altında yada cumhuriyet altınında da kampayanız var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shulem

    Çeyrek altında yada cumhuriyet altınında da kampayanız var mı?

    onlar zaten genelde uygun veriyoruz çeyrek alışımız 111 tl , satışımız 113 tl idi bugün fiyatlarda oynama olmazsa aynı kalır

    cumhuriyet altını ise 460 tl alış , 468 tl satış dediğim gibi fiyatların değişmesi halinde bu verdiğim fiyatlar değişebilir ama nakit alımlarda bu şekilde bir farkla alabiliyorsunuz

    mesai saatleri içindede yukarıdaki face adresinden veya msn den güncel fiyatları alabilirsiniz
  • sattığınız yüzüklerin sertifikalarını ve bu yüzükler için sertifika veren kuruluşun sertifika verme hakkının nereden geldiğini burada sergilerseniz çok daha iyi olur kanısındayım
    böylece bahsi geçen sertifikaların bu yüzükleri dünya çapında gerçek ve kaliteli elmastan imal edilen pırlantalar olduğunu garanti edip etmeyeceğini daha iyi anlayabiliriz
    neticede pırlanta taşın kesim şeklidir önemli olan o taşın elmas olup olmadığı ve bu elmasında kalitesinin ne olduğudur
    ayrıca doğal elmas ile "du pont" gibi firmaların yaptığı sentetik elmasları birbirinden ayırmak lazımdır

    bir hatırlatma: pırlanta kesimli swarovski kristalleri vardır ve sanki çok değerlilermiş gibi yüksek fiyata satılmaya çalışılmaktadır, lütfen aldanmayalım. zaten swarovskinin internet sitesinde kendi sattığı pırlanta kesimli yüzükleri 100 euro civarındadır. bütün dünyada kabul gören yetkili kurumlar tarafından sertifikalanmamış ürünlerin swarovskiden veya herhangi başka birşeyden farklı olup olmadığını bilemeyiz. son kullanıcılar olarak hiçbirimiz bir elmasta ne görmemiz veya neyi görmememiz gerektiğini birkaç dakikada çözemeyeceğimiz için bu sertifikalar verilmektedir.

    not: ilanı açan kişiye veya yüzüklerine dair bir bilgim olmadığı gibi hiçbir lafımda yoktur yanlış anlaşılmasın fakat etiketlerini dymo ile hazırlarsa daha şık duracaktır
    iyi forumlar




  • hürremin yüzüklerinden var mı? zümrüt, yakut gibi. osmanlı motifli?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inch

    hürremin yüzüklerinden var mı? zümrüt, yakut gibi. osmanlı motifli?

    birkaç tane yakutlu zümrütlü model var ama , hürreminki gibi iri değil daha ufak modeller birde elmas tarzı olanlar var face linkinde fotoları var
  • bu sertifika konusunda bir şeyler söylemek istiyorum ,
    bu konularda genelde bu uluslararası şehirler arası ilçeler arası sertifika olayı hep gündeme getiriliyor ,
    madem sertifika çok güvenilir birşey şimdi kötü niyetli olmak ile ilgili birkaç örnek vereyim size ,

    mesela bir satıcı x taşı ıdl,hrd veya gia gibi bir labratuvardan sertifikalandırdı ve size sertifikayı gösterdi veya herhangi bir yerde fotoğrafını gösterdi netten olsun veya mağazadan olsun ama size o x taş yerine y (başka) bir taş gönderdi veya sattı
    nasıl anlarsınız nasıl ispat edersiniz

    yine şöyle ele alalım konuyu çok bilinen bir markadan bilinen bir labratuvar sertifikası ile bir taş aldınız marka şu bu derken malın ederinin 2 veya 3 katı para ödediniz(genelde böyle olur) ama taştan eminsiniz kandırılmadınız gün geldi satmak istediniz aldığınız markanın bayisindeki elemana taşı sertifikayı defteri kitabı faturayı verdiniz satmak istediğinizi belirttiniz (elemanın art niyetli olduğunu farz ediyoruz ) bu benim sattığım taş değil değiştirilmiş almam veya bakarız ederine alırız ama daha düşük gidebilir dedi ne yaparsınız nasıl ispat edersiniz

    karşısındaki insana değilde iki kalem kağıda güvenmek isteyenler bunları bir düşünsün bakalım.

    arkadaşlar bunları niye yazdım size asıl anlatmak istediğim GÜVEN olgusudur bu iş güvenmeden yapılamaz yapılmamalıdır
    sırf bu iş değil hayatın her adımı güvensiz atılamaz düşünün güvenmediğiniz bir bayan ile evli olduğunuzu .
    ben bu foruma pırlanta satayım diye üye olmadım , bu konularda çokta kar etmiyorum . zaten burada satılan 2-3 taş ile ne işletme yürür ne de başka birşey . daha sonra tekrar açacakmıyım konu tabiki de evet
    peki niye açıyorsun bu konuları derseniz sırf insanların güvenini kazanmak için bu bana müthiş bir haz veriyor keyif alıyorum açıkçası .
    kendimde güvenmediğim birinden asla alışveriş yapmam , söze bu kadar güvenen insanlarında kandırılmasını istemem . benim için hayatta en önemli şey güveniliyorsam bunu boşa çıkarmamaktır

    bana güvenmediği halde sırf modeli beğendiği için mağazamdan ürün alan insanlar için söylemek gerekirse satmasam daha iyi .

    evet ben kendi firmam adına sertifika veriyorum . ve şunu da ekliyorum taşlarımı alan insanlar elbetteki başka yerlere gösteriyorlar (illa gösterin demek şart değil )
    eğer benim dediğimin dışında bir şey çıktı ise bu taş pahalı dendi ise geri iade alırım bunu sırf bu konuda değil yüz yüze satış yaptığım müşterilerime de söylüyorum ben malıma güveniyorum ve insanlarında bana güvenmesini istiyorum

    önceki konumda 750 tl den 0.45 lik taş satmıştım markaların söylediği gibi %20 - % 30 eksiğine değil , o taşları 1000 tl nin üzerinde alırım işte budur güven. insanlar anlamadıkları bir konu ile ilgili referans olmuyorlar "taştan son kullanıcı anlamaz" diyerek bu konudan sıyrılamaz kimse .

    sözün özü söylemek istediğim eğer karşınızdaki kötü niyetli ise ne şekilde olursa olsun sizi kandırabilir , bu konu suistimale çok açıktır . ben iyi niyetimden şüphe etmeyen herkesle keyifle alışveriş yaparım yok aksi durumda zaten hiç alışveriş yapmasam da üzülmem ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 7 Ocak 2012; 11:28:34 >




  • Hocam GG2deki satıcı için yorum yapmışsınız ama gayet iyi bir parça geldi bana da sertifikalı vs.şöyle söyliyim bu ürün geldi bana

    http://www.zenpirlanta.com/site/urun_detay.php?urunid=2181

    1e1 aynısı..Kemere yakın vs.vs. anlamam sonuç olarak hediye edeceğimiz kişi de bu konuyla ilgilenmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 12 Şubat 2011; 23:44:10 >
  • hunter06, otomobil formunda yorumlarını hiç beğenmesem de fiyatlar uygun görünüyor

    şaka yaptım, takılıyorum sadece. hunter06 bir süredir takip ettiğim güvenilir bir satıcıdır. yorumlarını da beğenmeme gibi bir durum söz konusu olamaz zaten

    inşallah bir gün bizim de hayırlı bir işimiz hasıl olur da yeni yerleştiğim Ankara'da ziyaret ederiz sizi, hayırlı işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çakırbey -- 13 Şubat 2011; 1:45:48 >
  • @RccP , söyleyeceğimi söyledim ben o konuda , hayırlı olsun derim sadece .zen veya başka marka ile karşılaştırırsan geçmiş olsun zaten

    @çakırbey ,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 13 Şubat 2011; 11:34:02 >
  • selamlar.
    eğer hunter06 da yanlış anlamazsa birşey paylaşmak istiyorum.

    kendisinden aldığım tek taş yüzüğü başka bir kuyumcuya gösterdim. pırlantası söylediği özelliklere uygun dedi. karat olarak tartması gerekiyormuş sanırım, yanında aleti olmadığı için bakamadı ancak hunter ın dediği karata uygun olduğuna güveniyorum.

    sonuç olarak, gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcd

    selamlar.
    eğer hunter06 da yanlış anlamazsa birşey paylaşmak istiyorum.

    kendisinden aldığım tek taş yüzüğü başka bir kuyumcuya gösterdim. pırlantası söylediği özelliklere uygun dedi. karat olarak tartması gerekiyormuş sanırım, yanında aleti olmadığı için bakamadı ancak hunter ın dediği karata uygun olduğuna güveniyorum.

    sonuç olarak, gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz arkadaşlar

    yanlış anlamam merak etmeyin , bu sizin en doğal hakkınız . evet carat ağırlığının tespiti için taşın sökülüp carat terazisi ile tartılması gerekir ama içiniz rahat olsun

    bu konudan pırlanta alıpta benim söylediğimin dışında birşey çıkarsa iade edebilirsiniz problem olmaz




  • Bu arada hunter06 arkadaşın fiyatları bana gayet uygun geldi yani ben müşteri olsam gidip bakarım alırım. Kendisine hayırlı işler dilerim.
    Misal 0.51 I VS1 1950 tl demiş. Bu kalitedeki bir ürünü ariş atasay gibi mağazalardan 2600 tlden aşağı alamazsınız.marka olmuş firmalarda gayet fahiş fiyatlar var
    serbest ticaret bişi diyemezsiniz. NOT:14 ayar olduğunu unutmamak gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosef -- 17 Şubat 2011; 9:28:05 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.