Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben Anadolu Lisesi mezunuyum. Bu yıl sınava girdim. Y-MF4 sıralamam 47k. Ve tercihlerimi yaptım. Gazi Üni. Teknoloji Fak. Bilgisayar Mühendisliği tuttu.

    Ancak şimdi kafama takılan bazı sorular var. İlk olarak teknoloji fakültesi çıkışlıların imza yetkisi olmadığı söyleniyor. İmza yetkisi tam olarak nedir? Benim ileride kariyerimi etkiler mi?

    İkinci olarak buraya girenlerin çoğunun meslek liseli olduğu ve buranın derslerinin uygulamalı olduğu söyleniyor.
    Benim anadolu lisesi mezunu olarak bu fakülteye gitmem sıkıntı yaratır mı? Yahut alışmakta zorluk çeker miyim?

    Birde buranın Mühendislik Fakültesinden farkları nelerdir?

    Teşekkürler.



  • pm attım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

    pm attım.

    Banada pm atar mısınız benimde bu konuyla ilgili detaylı bilgi almam gerekiyor.
  • banada atarmısın pm kardeşim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

    pm attım.

    Banada peme lütfen
  • banada aynısından lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRkiShCowboy -- 20 Ağustos 2012; 0:04:56 >
  • Gençler bi sakin, hepinizle ayrı ayrı konuşmam mümkün değil.
    Önceden yazdığım bir metni tekrar alıntılıyorum. Eğer kafanızda yine soru işareti kalırsa pm atarsınız.
    quote:

    Teknoloji fakültelerinde 2 tür kontenjan bulunmaktadır. Biri mtok, diğeri genel. İkiside MF4 puanı ile alır.
    MTOK: meslek/teknik lise türünden okullardan mezun olmuş kişiler yazar. Diğer tür liselerden mezun olanlar yazsa dahi geçersiz sayılır. Eğer söz konusu bölüm, meslek/teknik liste adayın lisede bitirdiği bölüm ile uyuşmuyorsa aday meslek/teknik lise ve yazılan bölüm mtok'ta olsa alanlar tutmadığı için yine geçersiz sayılır. Hangi meslek/teknik lise alanlarının hangi mtok programlarını seçebildiği kılavuzda TABLO 6B.2' de yazmaktadır.
    Genel: meslek/teknik dahil olmak üzere her okuldan mezun olanlar yazabilir.


    Toplam kontenjanın %60ı mtok, %40ı geneldir. Yani bütün sınıf meslek/teknik liseli olmayacak.
    Mtok'un puanları(bilgisayar ve elektrik-elektronik için) vasat bir üniversitenin mühendislik fakültesinden yüksek veya az farkla düşük olduğu durumlar vardır. Yani mtok yazan adam istese, vasat bir yerde normal mühendislikte yazabilirdi.
    Mtok'a yerleşen adaylar zaten genelde Anadolu teknik lisesi çıkışlıdır. Endüstri meslek lisesi mezunu olupta yerleşenin pek olacağını sanmıyorum.


    Mtok ile yerleşen adaylara 1 yıl bilimsel hazırlık senesi uygulanır. Bu hazırlığın içeriği öss müfredatında matematik-geometri-fizik-kimyadır. Amacı, diğerlerine oranla daha düşük puanla geldikleri için eksik olan temellerini bölüme geçmeden önce kuvvetlendirmektir. Tabiki İntibak sınavı vardır bu hazırlık senesinin. İntibaktan 100 üzerinden 60 veya üzeri alan mtoktan yerleşmiş olsada hazırlık okumaz, direk bölüme başlar. İntibakı geçemezse hazırlık okur, sonra bölüme başlar. Hazırlıkta bildiğimiz vize, final sınavları yapılmaktadır. Hazırlık sonunda birşey öğrenmişmisin/öğrenmemişmisin tarzında bir sınav yoktur. Normal sınıf geçme prosedürü vardır.
    Genel kontenjanla yerleşen adaylarda böyle bir uygulama yoktur. Eğer aday meslek/teknik lise mezunu olupta genel kontenjandan yerleşmişse, bu adayada hazırlık uygulanmaz.(alnından öpmek gerekir)


    Mühendislik fakültesinden mezun olan birinin diplomasında "mühendislik fakültesi ....... mühendisliği" yazacaktır.
    Teknoloji fakültesinden mezun olan birinin diplomasında "teknoloji fakültesi ....... mühendisliği" yazacaktır.(mtokta olsa, genelde olsa) Nerden mi biliyorum? Diploma üzerinde kontenjan adı yazıldığı duyulan, görülen birşey mi?
    Ancak, yasalarda bir yetki, ünvan fakülte adıyla değil, bitirilen programın adıyla verilmektedir. Örneğin; edebiyat fakültesi sosyoloji mezunuda sosyologtur, açık öğretim fakültesi sosyoloji mezunuda sosyologtur.
    Mühendisler odası buna karşı gelemez. Gazi ü. ile sakarya ü. ile süleyman demirel ü. görüştüm. Hepside aşağı yukarı aynı cevabı verdiler. "Yetki farkı yok"


    Mühendislik fakültesinde okutulan dersler ile teknoloji fakültesinde okutulan dersler aynıdır. Teknoloji fakültesinin farkı daha çok uygulamaya yer vermesidir. Başka bir önemli fark ise, teknoloji fakültesinde 3. sınıf 2. yarıyılda dönem stajının bulunmasıdır.


    Normal mühendislikte okuyan arkadaşlar teknoloji fakültesine itiraz ediyorlar. 2 farklı görüş söz konusu. Şimdi ikisinide anlatmakla uğraşmayacağım. Bizler meslek/teknik liseye başlarken böyle bir uygulama olacağını bilmiyorduk. Düz/Anadolu/Fen liselerine başlayanlarda bilmiyordu. 10 yıl sonra ne olacağını bilemeyiz. Belki teknoloji fakültesi çok tutulur, belki çöker. Bunu ancak Allah bilir. Bizde düşen bu hakkı/imtiyazı/torpili (ne derseniz deyin) kullanmaktır.


    2 yıl önce mühendisler odası dava açmıştı. Dava sonucunda MTOK kaldırılmadı. Sadece, 2010 yılında ygs1 puanı ile alırken, 2011 ve sonrasında MF4 ile almaya başladı. MTOK olarak kendini korudu. Şimdilik yetki farkı yok. Ancak, ilerde ne olacağını bilir kişiler bilir.
    Unutmayalım ki burası TÜRKİYE.


    Burada da çok güzel bir şekilde açıklanmış.
    http://www.tf.gazi.edu.tr/index.php/tr/skca-sorulan-sorular


    İnşallah yeterince açıklayıcı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 20 Ağustos 2012; 0:08:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

    pm attım.

    pm
  • Banada pm atar mısınız? please
  • Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı' nın Sanayi ve Teknoloji Uzman yardımcılığı kadrosuna mühendis alımında aranan şartlarda "mühendislik veya Teknoloji fakültelerinin mühendislik bölümlerinden mezun olmak" şartı aranmaktadır. Teknoloji Fakültesinden mezun olanların ünvan ve yetki konusunda diğer mühendislik fakültelerinden mezun olanlarla hiç bir farkının olmadığı açıkça görülmektedir.

    İlgili link,http://www.sanayi.gov.tr/AnnouncementDetails.aspx?annID=1196&lng=tr
  • [simage]
     Teknoloji Fakültesi Hakkında
    [/simage]

    Teknoloji Fakültesindeki mühendislik bölümlerinin, diğer fakültelerdeki mühendislik bölümlerinden hiç bir farkının olmadığını YÖK' ten gelen dilekçe kanıtlamış oluyor. TMMOB' nin Teknoloji Fakültelerinden mezun olanların imza yetkisinin olmadığını söylemesi tamamen gerçek dışı ve gençleri bu fakültelerden uzaklaştırmak, bu fakültelerde okuyanları karamsarlaştırıp, umutsuzlaştırmak için yapmış olduğu söylemlerdir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.