Şimdi Ara

Teknoloji devi Xiaomi’nin gelirleri çakıldı! İşte ilk çeyrekte firmanın kazancı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji devi Xiaomi’nin gelirleri çakıldı! İşte ilk çeyrekte firmanın kazancı
    Xiaomi'nin üç aylık geliri, durgunlaşan Çin ekonomisinde elektronik ve internet hizmetlerine yönelik azalan talebin bir yansıması olarak yüzde 19 düştü. Satışlar, akıllı telefon gelirlerindeki yüzde 24'lük düşüş ve denizaşırı ülkelerdeki yüzde 28'lik düşüşün öncülüğünde tüm birimlerde geriledi. Otomobil üretim hedeflerine olan bağlılık ise sürüyor.



    Gelirler düştü, kâr yükseldi



    Xiaomi, ekonomi COVID-19 salgınından kurtulsa bile akıllı telefonlara yönelik tüketici talebinin zayıf kalması nedeniyle kısa süre önce açıkladığı ilk çeyrek raporunda yüzde 19’luk bir gelir düşüşü bildirdi. Bir önceki yılın aynı çeyreğinde 10.4 milyar dolar olan satışlar, 2023'ün ilk çeyreğinde 8.44 milyar dolara geriledi.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi'den 75 inç 4K TV geldi: 120 Hz ekran ve 440 dolar fiyat



    Net gelir ise bir önceki yılın aynı dönemindeki 405,8 milyon dolar seviyesinden yüzde 13,1 artışla 458,4 milyon dolara yükseldi. Çin'in akıllı telefon sektöründe bu dönemde hiçbir toparlanma görülmedi. Araştırma şirketi Canalys'in Nisan ayında bildirdiğine göre, Çin'deki toplam satışlar 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 11 düştü. Xiaomi'nin bu dönemdeki satışları yüzde 20 düştü. Xiaomi, 2023'ün birinci çeyreğinde 30,4 milyon akıllı telefon sevk ettiğini söyledi.



    Xiaomi, akıllı telefonlardan uzaklaşmak amacıyla otomotiv sektörüne yatırım yapıyor. Şirket ilk otomobilinin seri üretimine 2024 yılının ilk yarısında başlamayı planlıyor. Xiaomi, araştırma ve geliştirme giderlerinin yüzde 17,7 artışla 581.8 milyon dolara ulaştığını duyurdu. Firma, araştırma ve geliştirme harcamalarının 2023 yılında 2.8 milyar doları aşmasını bekliyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/xiaomi-q1-revenue-falls-188-net-income-up-131-2023-05-24/







  • Telefonlarında standardizasyon sağlayamayan dandik bir marka bana göre şaşırmadım. Umarım daha kötü olurlar da bir şeyleri ciddiye almak için çaba gösterirler.

  • Xiaomi sadece telefon, tablet üretse araba üretmese olmaz mı? Bu sefer insan canı bu işin içinde var.

  • Hakketen Xiaomi ve otomobil ne alaka . Çinde çogu marka otomobil üretir oldu . Adını şanını duymadigim pek çok Çinli otomobil markası türedi .
    Çinliler telefon piyasasından sonra otomobil piyasasınıda ele geçirecek belli oldu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasada arz talep problemi var o nedenle umarım tüm teknoloji firmaları araba üretimine başlar. Özelliklede çinliler çünkü talebi karşılasa karşılasa onlar karşılar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her telefonuna bir sürü reklam koyan firma nasıl çakılmış hayret doğrusu.

  • o kadar çok model çırkarırlarsa aynı tlf sadece ismi değişik içindeki herşey anı modeli faklı ismi farklı.ve yazılım desteği doğru düzgün vermiyor eskisi gibi.

  • Aşırı model çeşitliliği var

  • Doğru düzgün güncelleme ve yazılım desteği yok. Arayüz, bug ve reklâm dolu ki, MIUI belki de Android tarafında kullanılan en kötü arayüzlerden birisi. Eskiden millet OneUI’a burun kıvırırdı, hatta meşhur laf, “Takvimi açarken bile sistem kasıyor.” denirdi, Samsung milleti dinleye dinleye halletti meseleyi. Xiaomi’nin milleti dinleme gibi bir derdi yok. Satış yapayım da, nasıl olursa olsun… Üşünmedim, baktım, Xiaomi 1 Ocak’tan bu yana 23 tane yeni cihaz çıkarmış. Bu kadar cihazın hangi biriyle ilgilenecekler? Saldım çayıra, Mevla’m kayıra!

    Bu gidişle, daha beter olacaklar, haberleri yok herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 25 Mayıs 2023; 15:53:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herhalde insanlar harcamaları kısmaya başladı.
    https://tele1.com.tr/acilisini-akpli-mustafa-varankin-duyurdugu-opponun-tuzla-fabrikasi-sessiz-sedasiz-kapandi-850451/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • offf kötü oldu bu şirket için daha fazla model politikasına devam mı yoksa sony gibi bazı ürün seçeneği kısma mı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.