Şimdi Ara

TEKERLEKTEN GELEN SES...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
78.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR SON BİR AYDIR ARACIM HAREKET HALİNDEYKEN SOL TEKERLEKTEN SÜREKLİ BİR ISLIK SESİ GELİYOR (HANİ ŞU FRENE AZ MİKTAR BASINCA BALATADAN GELEN TİZ SÜRTÜNME SESİ OLUR YA ONA BENZİYOR) ANCAK BU SES FRENE BASMADIĞIM HALDE SÜREKLİ GELİYOR.

    SİZCE SEBEBİ NEDİR?



  • Aynı olay babamın arabasında da oluyo onda da sol ön tekerde balataları bitmiş araca frene bastığınızda çıkan sesin aynısı ama çok az şekilde bende merak ediyorum bilgisi olan var mı acaba arkadaşlar?
  • bende giderken değel de dururken geliyo o ses lastikten

    allah allh
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustyyyyy

    ARKADAŞLAR SON BİR AYDIR ARACIM HAREKET HALİNDEYKEN SOL TEKERLEKTEN SÜREKLİ BİR ISLIK SESİ GELİYOR (HANİ ŞU FRENE AZ MİKTAR BASINCA BALATADAN GELEN TİZ SÜRTÜNME SESİ OLUR YA ONA BENZİYOR) ANCAK BU SES FRENE BASMADIĞIM HALDE SÜREKLİ GELİYOR.

    SİZCE SEBEBİ NEDİR?



    aynı balata dan gelen tiz sürtme sesi demişsin balatalatı söktürüp bi temizletirsin içlerindeki balata tozları veya taş parçacıkları dökülür ses kesilir. bilinen en yaygın müdahale budur. daha teknik bi problem yoksa tabi
  • aracını bir lastik balansı yapan tamirciye götür.Eğer teker havada iken döndürüldüğünde de bu sürtünme sesi geliyorsa büyük ihtimal akis rulmanların gitmiştir.Balatadan olduğunu sanmıyorum.Çünkü rulman hasarında lastik hıxzla döndükçe ıslık benzeri bir ses çıkar devir ile birlikte artar.

    Eğer benim korktuğum şey ise acil olarak bu ön teker rulmanını değiştirmelisin yoksa yolda kalabilirsin.

    http://www.neko.com.tr/grup.asp?ID=853&L=1&KD=



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 21 Mayıs 2007; 13:44:10 >




  • Aynı şey banada oluyor sola arka tekerden geliyor. İlk başta deli ediyodu ama dinlemiyorum artık.
  • Bendede oluyor ön sağ tekerden.Döndukçe belli noktada fısk fısk ediyor.' lastıkçıye göturdum yok dediler birsey herşeyıne baktılar.Hala ediyor geri geri giderken daha çok edıyor tur atarken aynı yerde sürtme sesi gelıyor.Sürekli sürtme sesı değil sadece bir noktada sürtme var.Lastıkten süphelenmeye başladım arkaya atayım o lastıgı en ıyısı yolda patlar arabayı bırkaırız briryere sonra. Lastıkçi boşta döndurtu yaptı ettı bilyaya baktı balataya baktı yok belkide lastiğin sbop bölgeısnden gelıyordur :).Takmıyorum bende zaten şehir içinde kullanıyorum ama arka lastıklerın bırıyle değiştircem
  • sadee belli noktadan gelen ses rulman sesi değildir.Sizin balatalarınız bir noktada sürtmektedir.Birçok nedeni vardır.En son nokta disk tornaya verilerek düzlemselliği sağlanır. Caliperlerinizi kontrol ettirin pistonlar düzgün baıyor mu ve ön fren balatalarının tam yerleşmemiş olma ihtimali yüksektir.


    quote:

    Orjinalden alıntı: enforacle

    Bendede oluyor ön sağ tekerden.Döndukçe belli noktada fısk fısk ediyor.' lastıkçıye göturdum yok dediler birsey herşeyıne baktılar.Hala ediyor geri geri giderken daha çok edıyor tur atarken aynı yerde sürtme sesi gelıyor.Sürekli sürtme sesı değil sadece bir noktada sürtme var.Lastıkten süphelenmeye başladım arkaya atayım o lastıgı en ıyısı yolda patlar arabayı bırkaırız briryere sonra. Lastıkçi boşta döndurtu yaptı ettı bilyaya baktı balataya baktı yok belkide lastiğin sbop bölgeısnden gelıyordur :).Takmıyorum bende zaten şehir içinde kullanıyorum ama arka lastıklerın bırıyle değiştircem




  • eğer rulmandan bir ses gelir ise tekeri havaya kaldırıp ellinizle dööndürdüğünüzde ıslık sesi gibi bir ses olur.Sürtme sesinden farklıdırve rulmanın içindeki demir bilyanın aşınması sonucu sürtünme değildir.

    Belki uzak bir örenk olacak ancak eğer mutfak dolaplarınız rulmanlı tip ise çekerken normalde yağ gibi kayması gereken ray bazen gırç çeklinde sürtünerek kayar rayında, işte bu bilyanın alimunyum yatağa sürtmesinden kaynaklanmaktadır. Rulmanda da aşağı yukarı benzer bilya ve yatak olduğu için aşınması veya yağsız kalması durumunda böyle uğultu şeklinde ses yapar.Eğer hız yükselirse uğultu artar.Bu durumda geçikmeden bu rulmanın değişmesi lazımdır eğer tamamen dağılırsa takla atma durumuna kadar yolu vardır.Özellikle ön teker rulmanları takla atma durumuna neden olacağı için en ufak bir ses başlangıcında hemen değiştirilmelidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BassMan

    Aynı olay babamın arabasında da oluyo onda da sol ön tekerde balataları bitmiş araca frene bastığınızda çıkan sesin aynısı ama çok az şekilde bende merak ediyorum bilgisi olan var mı acaba arkadaşlar?



    Eğer araç ısınmış ve balataların çok kullanılmaktan iyice ısındığı bir anda derin bir su birikintisine girdiğiniz anda fren yaparsanız aynalar eğiliyor ve giderken balatalara sürterek kuş sesi tonunda bir sese sebep oluyorlar..Eğer sorununuz bununla ilgili ise aynaları taşlatıyorsunuz.Taşlama esnasında eğiklikte gideriliyor.Giderilene kadar işlem devam ediyor.

    Hatta aracınızda fren yaptığınızda titreme oluşuyorsa taşlatmak o sorunuda çözüyor...

    saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enforacle

    Bendede oluyor ön sağ tekerden.Döndukçe belli noktada fısk fısk ediyor.' lastıkçıye göturdum yok dediler birsey herşeyıne baktılar.Hala ediyor geri geri giderken daha çok edıyor tur atarken aynı yerde sürtme sesi gelıyor.Sürekli sürtme sesı değil sadece bir noktada sürtme var.Lastıkten süphelenmeye başladım arkaya atayım o lastıgı en ıyısı yolda patlar arabayı bırkaırız briryere sonra. Lastıkçi boşta döndurtu yaptı ettı bilyaya baktı balataya baktı yok belkide lastiğin sbop bölgeısnden gelıyordur :).Takmıyorum bende zaten şehir içinde kullanıyorum ama arka lastıklerın bırıyle değiştircem



    Aynalarınızı taşlatırsanız sorun düzelir sanıyorum.Bunun içinde bir fren servisine gidip baktırın.20-25 ytl yi geçmez bu işlem.

    Bu arada bir not daha eğer fren balatalarınız kötü ve aşırı sert ise oda ses yapabilir.Bunun içinde 20-30 ytl ye kore malı iyi kalite balatalar önerebilirim.

    Özellikle sıkışık trafikte veya çok ısınmış bir balata ile suya girildiğinde frene ani basmayın.Aracın ağırlığı ve ısı sebebiyle çok küçük eğilmeler eğilen nokta her dönüşünde balataya geldiğinde cik cik gibi bir ses yapar.Sanırsınız sürekli bir kuşla geziyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcds3259 -- 22 Mayıs 2007; 11:14:45 >




  • Benimde 2004 dacia solenzada aynı sorun olmuştu kaldırıma çıktım lastik yarılmıştı.Değiştik iyi bundan atlattık demiştik halbuki 2 yıl sonra durum ortaya çıktı bu iki yıl içinde 2-3 ayda bir aks tekerlek bilyası bozuluyor yolda giderken bir müddet sonra önce cıv cıv sonra uğultu ses çıkarıyor ileriki günlerde bilya dahada bozulunca bu ses tank gider gibi ses çıkıyor durunca ses kesiliyor hareket halinde oluyor ve bozulmuş bilya hareket edip ısınınca ses çıkarmaya başlıyordu.Usta tekerlek bilyasının bozulmuş olduğu şu yöntemle tesbit etti.Yolda giderken direksiyonu ani sağa sola çevirince ses kesiliyor du.Yada hareket siz dururken portlife kaldırıp tekerleği eliyle hızla çeviriyor gelen sesi dinleyip sesden tesbit ediyordu.Bu iki sene süresince yanılmıyorsam 3 defa sağ 2 defa sol aks bilya devamlı bozuldu değiştik..Her seferin de 50 TL bilya 40 TL işçilik verip bilyayı değiştiriyorduk. Neden bozuluyor bulamadılar en son aks taşıyıcı eğilmiş olduğu söylendi,her usta bu eğriliği göremez.Tornacı ve iyi bir usta bunu bu hafif eğeriliği görür.Aks taşıyıcı döküm olduğu için doğrultmaya çalışırsak kırılabilir dedi tornacı bizde yenisini aradık yan sanayi uymadı.hurdacılar sanayinde bir tane bulduk tornacı buda eğri dedi.En son 2 sene sonra kazalı bir araç daha denk getirdi RABBİM de ondan yüksek bir fiyata alıp taktık sorun düzeldi ondan sonra artık aks tekerlek bilyası arızası yaşamadım.





  • Gelen ses teker bilyasindan olabilir mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.