Şimdi Ara

Tek Parca Diski Bolmek,Bolunmus Diski Birlestirmek Videolu Anlatım,Puf Noktalar ,Sorular Cevaplar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaslar Forumumuza biraz daha katkı saglamak amacı ile sizlere kucuk bir makele hazırladım.Baslamadan once belirtmek istiyorum Videoda gosterilenler nekadar basit olsada yeterli bilgi birikiminiz ve tecrubeniz yok ise yasacagınız problemlerden siz sorumlusunuzdur.Eger yeterli bilgi birikimine sahip degilseniz bu işlemden uzak durun.

    İçinde sistem bulunan tek parca disk nasıl 2 parca haline bolunur ?

    İçinde sistem bulunan 2 parca disk nasıl tek parca haline getirilir ?

    DISK BOLME

    Uyarılar

    İçinde veri olan bir diski bolmek kolay oldugu kadar dikkat edilmesi gereken basit kurallar vardır.Bunları sıralayalım

    1-Ornegin diskimiz 100GB ve bu diski 50GB olarak 2 parcaya bolmek istiyoruz.Eger diskimiz agzına kadar dolu ise bolme islemi yapamayız.Ayırmak istedigimiz alandan biraz daha fazla bos yerimizin olması gerekmektir.

    Ornek : Disk 100Gb - Bolunecek Boyut 50Gb + 50Gb = minimum Bos alan miktarı 55-60Gb olacaktır.

    Nedeni Eger bolmek istedigimiz boyuttan sonra disk uzerinde veri varsa buradaki veriler ilk bolume aktarılacagı için ilk bolumde yeterli bos alan olması gerekmektedir.Mesela diskimizde 40Gb veri var bu hdd içinde gelisi guzel dagılmıs.Biz bunu 50Gb olarak ayırınca 50Gb lık bolumden sonra kalan dosyalar ilk 50Gb lık bolume tasınacaktır.Eger diskimizde 70Gb veri olsa idi bizde bunu bolseydik ilk bolum zaten tamamen dolu olacak ve geri kalan 20GB lık veri tasınamayacaktır.

    Ornek 2 : 100GB disk var 70GB veri var.İlk bolumu 70GB ikinci bolumu bos alan miktarı kadar yani 30Gb yapabiliriz.

    Diski bolmek için Ben Paragon Partition Manager Kullandım.Siz baska programlarda kullanabilirsiniz.Mantıkları benzerdir.Video asagıdadır.



    NOT

    Diski boldukten sonra neden yeni bolumu extended olarak olusturduk diyebilirsiniz.Bunun nedeni ilk bolumun fiziki olarak olusturuldugunu dusunun ikinci bolumude sistemden ayarımak için sanal bir disk gibi yapılandırıyoruz.Extended yaptıktan sonra bolumu olustururken bu noktadan sonra bosda kalan alanı 1-2-3 parcaya ayırabilirsiniz.Diski bolme isleminin mantıgı ve dogru yolu bu sekildedir.

    DISK BIRLESTIRME

    Uyarılar

    Bu işlemde dikkat edilmesi gereken noktalar.Eger 2 bolumden olusan diskimizde 2 bolumdede veri varsa ikinci bolumdeki verileri bir sekilde yedeklemekte yada ilk bolumde bos alan varsa oraya tasımak hem guvenilir olacaktır hemde isimizi hızlandıracaktır.

    İkinci bolumu bosaltıktan sonra yada yedekledikten sonra videodaki yontem ile diskleri birlestirebilirsiniz.

    Peki yedekliyecegimiz yer yoksa Diskler dolu ise ne yapacagız.Bu noktada farklı bir metod uygulanıyor ve işlem cok uzun surmektedir.Ayrıca hata alma durumde eldeki butun verilerden olabilirsiniz.Riski buyuktur.Eger uzman degilseniz bu yontemi sakın denemeyin.Zaten videodada bu olayı anlatmıyorum sadece ekstra bilgi vermek için soyledim.

    Videomuz




    !!!!!! NOT !!!!!!

    Burada anlatılan egitim amaclıdır.Bunu deneyipte sorun yasayan bilgilerini kaybeden arkadaslara simdiden soyleyeyim MESULİYET SİZİNDİR.Programı anlamak alıstırma yapmak için test etmek için sanal makine uzerinde kullabilirsiniz.Sonra gercek dunya senaryosunda deneyebilirsiniz.Raid kullanan arkadaslar yapmak isterse bu testin raid duzenegine sahip fiziki bir makine uzerinde test EDİLMEDİGİNİ soylemek isterim sorun yasanabilir yada yasanmayabilir.Kendim 5 yıllık sure içinde bir cok kez kullandım ve sorun yasamadım ama bu sizin yasamıyacagınız anlamına gelmiyor.


    SAYGILARLA

    ALINTI DEGİLDİR



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.