Şimdi Ara

Tek Kombi mi ? İki Kombi mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum. Dubleks dairede bir kombinin yakacağı gaz miktarı ile katlara ayrı ayrı iki kombinin yakacağı toplam gaz miktarı arasında fark olur mu ? Yapmayı düşündüğümüz müstakil dubleks daire için yerden ısıtma düşünüyorum. Giriş kat yaşam alanı üst kat yatak odaları şeklinde planımız. Farklı ısılara ihtiyaçları olacak. Kat ısılarını daha kolay ayarlamak ve kontrol etmek için iki kombi düşünüyorum. Aynı alanı ısıtmak için iki kombi tek kombiden fazla gaz yakar mı ?



  • Yerden ısıtma olmasaydı eğer termostatik vana ile ısıyı kontrol altında tutardınız ama yerden ısıtmadan farklı ısı ihtiyaçlarını nasıl ayarlarsınız bilemedim.

    Bence yerden ısıtma değilde normal petekli sistem kurun.
    30-35 KW'lik kombi koyun, termostatik vana ile ısıyı kontrol altında tutun derim.
  • Giriş katta yerden gelen soğuğu kesmek çok zor normal petek sisteminde o yüzden yerden ısıtma yapacağız.
  • yerden ısıtmada dubleks evde iki kat arasında ısı farkı olacağı için bunu kontrol etmek zor olacak
    dubleks evde en iyisi kollektörlü mobil sistem kurmak, pex-b borular mutlaka oksijen bariyerli olacak. ev çok büyükse mesela net 200m2 ve üstüyse her katta 2şer (gidiş/geliş) kollektör olacak ve tek kombi yeterli tek kombi daha az gaz harcar,daha küçük ev ise alt katta kollektörler olacak üst kata buradan pex borular gidecek
    alt kattaki peteklere termostatik vanalar bağlanacak.üst katta ise en uzak 1-2 petek hariç kalan peteklere termostatik vanalar bağlanır.kombiyi aç-kapa yapmak için de isteğinize bağlı olarak kablosuz bir oda termostatı bağlanabilir
    böyle bir sistemde esas tasarrufu termostatik vanalar yaptıracak
    ha bu arada oldu da ev büyük ve kombinin pompası yetersiz geldi.kombinin yanında ek bir pompa+denge kabı monte ederek sirkülasyonu arttırırsınız böylece ısınmayan peteğiniz kalmaz ama bu dediklerim gerçekten büyük evler için net 180-200m2 ve üstü evler için geçerli




  • Bu pompa vs ayarlama işlemleri çok dert açarsa diye çift kombi işine sıcak bakıyorum. Misal Tek kombi günde 6 m3 yakarken çift kombi 7,2 m3 yakacaksa çokda önemli değil fazla tükettiği gaz açıkcası. ama yok tekde 6 m3 çiftte 10 m3 olacaksa o zaman düşünmem lazım.
  • Benim çelik konstrüksiyon net 215 m2 evim var. Ankarada va yalıtımı çok iyi. Vaillant kombi, mobil sistem ve petekler var. 3 havludan hariç TRV var. Alt katın zemini keşke sıcak olsa, yerden ısıtma olsa diye çok hayıflanıyorum. Bodrum yok ama alt kat zemini epey soğuk. Çocuklar halıda vb. oturunca tedirgin oluyoruz. Bu arada her katta ayrı kollektör var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca 2. kombinin parası, elektriği, bakimi vb. gaz aynı tüketilse bile masraflı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız ama Afyonda Kasımda soğuyup nisanda ısınıyor ve yer soğuk olduğu zaman rahat edemiyorsunuz. Bu yüzden o kadar masrafa katlanacağım.
  • Akumulasyon tankı kullanılarak altta yerden üstte petekli sistem olabilir. Asimilasyon tankını bir araştırın bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArmaganT

    Haklısınız ama Afyonda Kasımda soğuyup nisanda ısınıyor ve yer soğuk olduğu zaman rahat edemiyorsunuz. Bu yüzden o kadar masrafa katlanacağım.

    hocam merhaba. bende sizin gibi bu sene müstakil dublex yaptırdım. ve profesyonelce olmayan bir biçimde yerden ısıtma döşendi.

    boru metrajları heryerde farklı. 200 m2 brüt ev. 200 m2 ye 640 mt boru döşendi. altta ve üstte ayrı kollektör var. kollektöre kadar borular 32lik. ısıtma boruları plastherm oksijen bariyerli. kollektörler kalde. altta yerden ısıtma setli straforu var. kombide vanalar metal tam geçişli takıldı.

    ilk başta filtreler tıkandı bi miktar sıkıntı yaşadık. sonra filtreleri temizleyince ısınma sorunu düzeldi.



    ben son derece memnunum .iyiki petek yaptırmamışım. yerler sıcacık. kombi 40 derecede. sistem bu kadar hesapsız kitapsız birazda acelece yapıldığı halde ısınma hissi son derece güzel. ben kesinlikle yerden ısıtma diyorum. soğuk havalarda 11-12 m3 ün üzerine çıkmadı tüketim. alt kat 23-24 üstkat 20-21 derece civarında.



    ayrıca 2. kombi bence gereksiz. benim condens 2500w kombide 84 w wilo pompa var. sirkülasyonu yeterli geldi. tabi reglaj ayarı yapmak gerekti.



    sistemin bana maliyeti 5 bin tlnin altında (+ kombi). petek taksam zaten 3-4 bin verirdim. ben son derece menunum. yere uzanınca halıların üstünden insanın kalkası gelmiyor. yerin soğuğunu çekeceğime yerden ısıtma yaptırırım. konfor gerçekten çok farklı.



    bunlar benim görüşlerim. yanlışlar olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alt kat yerden ısıtma, üst kat yerden ısıtmanın düşük ısısına uygun olması için normalden 2 kat fazla metrajda petekli sistem de düşünülebilir. Her iki kata ayrı kollektorler ile...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi ilde yaşıyorsunuz ? Verilen hesaplara göre kullandığınız boru metrajı baya düşük ama siz memnunsanız çok iyi. Kullanan birinden duymak baya iyi oldu benim için. Birde zemini ne yaptınız parkemi seramik mi ? Parke ise parkenin altında şilte oluklu mukavva vs birşey konuldumu yoksa direk yapıştırıldı mı bana şimdiden büyük bir yardımız olacak sorduklarımı cevaplarsanız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArmaganT

    Hangi ilde yaşıyorsunuz ? Verilen hesaplara göre kullandığınız boru metrajı baya düşük ama siz memnunsanız çok iyi. Kullanan birinden duymak baya iyi oldu benim için. Birde zemini ne yaptınız parkemi seramik mi ? Parke ise parkenin altında şilte oluklu mukavva vs birşey konuldumu yoksa direk yapıştırıldı mı bana şimdiden büyük bir yardımız olacak sorduklarımı cevaplarsanız.

    Kocaeli deyim. Evet metraj baya düşük. Hesapsız bir sistem oldu. Ama yinede güzel dediğim gibi.

    Yerler seramik. Parke düşündük ama tavsiye etmediler. Artı şapta çok ince atılmadi .



    Düşünün benim 120 mt hat olan yatak odası bile ısındı yani.



    Sorunuz olursa daha yanitlarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler. Kocaeli ile Afyon arasında ısıtmada baya bir fark var. Bu arada boru metrajınız düşük olduğu için sirkülasyon problemi yaşamamış olabilirsiniz. Yerler konusunda ahşap tercihiniz ama seramik daha iyi ısı ilettiği içinde aklımızda hep kararsızız. Önümüzdeki ay sanırım inşaata başlayabileceğiz. O zamana kadar araştırmaya devam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.