Şimdi Ara

Tek dozluk Johnson & Johnson aşısı acil kullanım onayı aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tek dozluk Johnson & Johnson aşısı acil kullanım onayı aldı



    Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi devam ederken Pfizer ile Moderna aşıları Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılmaya başlanmış ve Johnson & Johnson gibi firmalar ise tek dozluk aşıları geliştirmişti.



    Şimdi ise The US Food and Drug Administration ( FDA ) yani ''Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'' kurumu Cumartesi günü tek dozluk Johnson & Johnson aşısına acil kullanım onayı verdi. Yeni onay ile birlikte Amerikan pazarında 3 farklı aşı kullanıma sunulmuş oldu.



    FDA



    Tek dozluk Johnson & Johnson aşısı acil kullanım onayı aldı



    Şubat ayında resmi kanallar tarafından tek doz Johnson & Johnson aşısının küresel pandemiyi önlemede %66 oranında etkili olduğu açıklanmış ve firma yetkilileri onay içind FDA kurumuna başvurmuştu.



    Aralık ayında Pfizer ve Moderna aşılarının ( sırasıyla %95, %94 etkinlik oranları olduğu öne sürülen ) kullanımını onaylayan FDA kurumu şimdi tek dozluk Johnson & Johnson aşısının kullanımının onayladı.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs Güney Afrika varyantı Pfizer/BioNTech antikorlarını azaltabilir



    Ağır formlara karşı %85, hastaneye yatışlara ve mortaliteye ( ölüm ) karşı %100 etkili olduğu öne sürülen tek dozluk Johnson & Johnson aşısının kullanıma sunulması planlanıyor. Firma yetkilileri Amerika Birleşik Devletleri iç pazarına Haziran sonuna kadar toplamda 100 milyon doz aşı sağlayabileceklerini iddia etti. Yeni aşı haftaya Amerika Birleşik Devletleri'nde uygulanmaya başlayacak.



    Yeni haber The New York Times adlı gazetede yayımlandı.




    Kaynak:https://www.nytimes.com/2021/02/27/health/covid-vaccine-johnson-and-johnson.html
    Kaynak:https://www.cnet.com/news/fda-panel-gives-johnson-johnson-one-shot-covid-19-vaccine-green-light/
    Kaynak:https://www.nytimes.com/interactive/2020/health/johnson-johnson-covid-19-vaccine.html







  • Biz nasıldık acaba vakaları gizlemeye çalış bir gece ansızın sokağa çıkma yasağı ilan et sonra çık istifa et sonra cb kabuletmesin cenazelere gitmeyin de ama 100’lerce kişilik cenazeye katıl he bide amerika 2 tane aşı üretti senin ülken daha bitane üretemedi he bide amerika zavallı olmuş senin devletin iban vermiş İBAN
  • Denize dusen yilana sarilir gibi amerikanin hali :)) zavalli duruma dustuler ya saka maka su pandemide..
  • WB kullanıcısına yanıt
    Biz nasıldık acaba vakaları gizlemeye çalış bir gece ansızın sokağa çıkma yasağı ilan et sonra çık istifa et sonra cb kabuletmesin cenazelere gitmeyin de ama 100’lerce kişilik cenazeye katıl he bide amerika 2 tane aşı üretti senin ülken daha bitane üretemedi he bide amerika zavallı olmuş senin devletin iban vermiş İBAN
  • WB kullanıcısına yanıt
    Trump yüzünden bu kadar kötü duruma düştü abd ama şuanda aşılar sayesinde 70k nın altına düştü günlük bir ara günlük 250-300k vaka veriyorlardı. Batı ve biz genel olarak felaket sonuç çıkardık Japonya en başta iyiydi ama orda da halk pandemi koşullarından bıkıp salmaya başladığı için hastalık arttı G.Kore ve Çin genel olarak başarılı çıktılar aşı ile tamamen bitiren ilk ülkeler olacak (Çin hastalığı teknik olarak bitirmedi ama genel olarak 50 nin altında vaka veriyorlar 1.5 milyar insanın yaşadığı ülkede tabi doğru verileri sağlıyorlarsa...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 28 Şubat 2021; 17:48:57 >
  • Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    Her ilaç şirketlerinin böyle vukuatları var ne yapacaksınız aspirin bile kullanmayacak mısınız?

  • kodaman devletler doysa da sıra bize gelse.. çocuklar evde zombiye döndü

  • Amerika’ya vurduk ses muhalefetten geldi iyi mi..
  • WB kullanıcısına yanıt
    Amerikanin bundan haberi var mı peki ahahahah kendi akvaryumunuzda takılıyorsunuz işte.
  • Kemal Sunal'ın varyemez filminde aspirin'in reklamı üzerine film yapılmış. yani ilaç şirketleri millete sempatik gelsin diye elinden geleni yapıyor. Sadece paralarını düşünüyor. Filmi izlersen görürsün bir eline alıp Aspirin hayatınızı kurtarır ondan daha iyisi yok demediği kaldı, gerçi ona yakınını da söyledi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isakoc

    Kemal Sunal'ın varyemez filminde aspirin'in reklamı üzerine film yapılmış. yani ilaç şirketleri millete sempatik gelsin diye elinden geleni yapıyor. Sadece paralarını düşünüyor. Filmi izlersen görürsün bir eline alıp Aspirin hayatınızı kurtarır ondan daha iyisi yok demediği kaldı, gerçi ona yakınını da söyledi.

    Parayı düşünmeyen şirket mi var hocam? İlaçlar olmasa kesin öleceğiz ne yapalım yani? Doktorlar bile en basit ilacın farklı bünyelerde farklı alerjik reaksiyon göstereceğini biliyor ama kâr zarar olarak düşündüğün zaman ilaçlar üstün geliyor hastalıklara karşı. Şuanda ilaçları kaldırsak en basit enfeksiyonlardan dolayı ölmeye başlarız. Bu pandemiyi bırakalım önümüzdeki yıllarda antibiyotik dirençli bakteriler geldiği zaman bu pandemi onun yanında basit bir şey kalacak.





  • Özelliği, ismiyle çelişiyor.

    Birli cansın vurdurup ikinci cansını sonradan vurdurmuyor muyuz ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.