Şimdi Ara

Tek Bir Kedi mi, Yoksa İki mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 18 aylık bir kedim var. Bugün ilk doğumunu yaptı; 4 yavrusu oldu. Yavruları 2 ay sonra isteyenlere dağıtmayı düşünüyorum. Aylardır şunu düşünürüm: Tek kedi beslemeye devam mı etmeliyim, yoksa bir kedi daha olsa iyi mi olur, diye. Aslında tek kedi olmasından şikayetçi değilim. Ben günün çoğunu kendime ayırıyorum. Acaba yalnızlık (standart arkadaşlık anlamında yalnızlık) sıkıntısı çekiyor mudur diye düşünüyorum. Sizin öneriniz nedir? Evde iki kedi olsa oynarlar mı, daha mı iyi olur? Yetişkin iki kedi nasıl olur? (Nasıl olsa o yavru da yetişkin olacak). Eğer iki kedi beslemeye karar verirsem yavrulardan birini kendime bırakıp diğerlerini dağıtcam. 1 ay boyunca bu konuyu düşüncem. Sizin tavsiyeniz de yararlı olacaktır.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mises

    18 aylık bir kedim var. Bugün ilk doğumunu yaptı; 4 yavrusu oldu. Yavruları 2 ay sonra isteyenlere dağıtmayı düşünüyorum. Aylardır şunu düşünürüm: Tek kedi beslemeye devam mı etmeliyim, yoksa bir kedi daha olsa iyi mi olur, diye. Aslında tek kedi olmasından şikayetçi değilim. Ben günün çoğunu kendime ayırıyorum. Acaba yalnızlık (standart arkadaşlık anlamında yalnızlık) sıkıntısı çekiyor mudur diye düşünüyorum. Sizin öneriniz nedir? Evde iki kedi olsa oynarlar mı, daha mı iyi olur? Yetişkin iki kedi nasıl olur? (Nasıl olsa o yavru da yetişkin olacak). Eğer iki kedi beslemeye karar verirsem yavrulardan birini kendime bırakıp diğerlerini dağıtcam. 1 ay boyunca bu konuyu düşüncem. Sizin tavsiyeniz de yararlı olacaktır.

    Yavrular ayrı ayrı yere düsüecek kötü olacak. Bir tane yavrusu olsun çünkü bir arkadaş olur sen ne kadarda ilgili ol bir kendi cinsi kadar olamazsın.Kaç sene yaşıyorlar zaten hayatını mutlu yaşasın 2 tane kedi besle daha mutlu olur.Bütün gün evde takılsınlar iste ne güzel 2 kişiler can sıkıntısı olmaz.Sanada çok bağlı olmasın kedi çünkü dışarı çıktımı filan üzülüyor




  • evde kısır 2 dişi güzel olabilir.
  • Ben 2 erkek kedi besledim 4 5 ay kadar.Aralarında da 3 4 ay kadar vardı.İlk başlarda büyük olan temkinli davrandı yaklaşma konusunda ama zaman geçtikten sonra iyi arkadaş oldular.Sadece kapalı polar bir evi vardı onun için kavga ediyorlardı onun haricinde hiç sorun yaşamadık.1 ay kadar önce falan vermek durumunda kaldım küçük olanı kızışmasından dolayı.Şimdi başka bir arkadaşımda duruyor.İlk bir hafta büyük olan neredeyse kuru mama hiç yemedi ıslak mamayı yedi ancak.Küçük olanda hep ağlamış camda.Ayrılmaları biraz zor oldu açıkcası.Şimdi sizin kediniz içinde hepsini yanından alırsanız çok zor olacaktır onun için.Dolayısıyla en azından bir kedi bırakırsanız daha mutlu olacaktır.Diğerlerinin gidişine de aldırış etmeyecektir.Size yükü veteriner masrafları ve mama masrafı olacaktır onun haricinde sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
  • Evet, can sıkıntısı konusunu düşünüyordum ben de...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    evde kısır 2 dişi güzel olabilir.

    Erkek kedi niçin önermiyorsun?
  • İki kedi bir arada yaşarken nasıldı durum? Oyun oynarlar mıydı? Eskisine göre daha mı iyiydi?
  • Evet tabii ki daha iyi onlar açısından.Bütün gün evin içinde yalnız kalmak ayrı bir durum yanında bir arkadaşı olması ayrı bir durum.
  • bende mesela bir anne dişi kedi iki yavru var, yavrular erkek ve dişi.

    Ana kız çok iyi anlaşırlarken erkek kedi hep kavga ediyor. Dışarı çıkmak istiyor vs vs...
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    2 kedi her zaman iyidir. Siz onlarla ilgilenemediğiniz oyunlar oynayamadığınız zamanlarda bile birbirleriyle oyunlar oynayıp eğlenebilirler. Birbirlerini temizlerler yalayarak, beraber uyurlar.. arada bir tatlı-sert kavga ederler güzel şeyler bunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    bende mesela bir anne dişi kedi iki yavru var, yavrular erkek ve dişi.

    Ana kız çok iyi anlaşırlarken erkek kedi hep kavga ediyor. Dışarı çıkmak istiyor vs vs...

    Hım... Dur yahu, ben de tecrübe etmiştim benzerini. Ben kedime sahip olurken iki kedi birden almıştık, geçen seneki ev arkadaşım da istemişti. Biri dişi biri erkekti. Arkadaş için farketmezdi, ben seçtim; kedileri aldıktan 1 hafta sonra dişiyi seçmiştim. Kişilik-karakterinden dolayı. Bir keresinde ufaklık erkek kedi bana tıslamıştı, korkmuştum Ufaklık kucağımdan inmek inmişti, ben ise indirmiyordum sevmek için. Dişi ise bana sadece evimin taraçasında tutarken tıslıyor. Evin içinde hiç yapmadı Dişi kedi daha mantıklı olabilir. Erkek yetişkin kedi tecrübem olmasa da.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: f-network

    2 kedi her zaman iyidir. Siz onlarla ilgilenemediğiniz oyunlar oynayamadığınız zamanlarda bile birbirleriyle oyunlar oynayıp eğlenebilirler. Birbirlerini temizlerler yalayarak, beraber uyurlar.. arada bir tatlı-sert kavga ederler güzel şeyler bunlar.

    Sanırım 1 ay boyunca düşünmeme gerek kalmayacak, şimdiden kararımı verdim gibi
  • Kediler birbirlerinin hastaliklarini tetikleyebilirler ve ayriyetten kediler cok kolay strese girebilen canlilardir eger iki kedi olsun istiyorsaniz ikisinede esit ilgi ve sefkat gostermeniz gerekecektir aksi taktirde kediler streslendikleri an hasta olabilirler. Kisacasi iki kedi cok zor is bir daha dusunun derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kediler aslında arkadaş aramazlar pek.ama alsanız da sorun olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yanlış biliyorsunuz hocam.Yalnız başına bütün gün kalan bir hayvanla , iki kedi bir arada kalan arasında yalnızlığı seçeceklerini hiç sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.