Şimdi Ara

Tek başıma geliştirdiğim Tower Defense oyunum Steam'de yayında.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Yaşım 39, bilgisayar mühendisliği mezunuyum. 10 yıl boyunca bir telekomünikasyon firmasında çalıştıktan sonra özel hayatımdaki bir takım olaylar sebebiyle işimden ayrıldım. Temel seviyede c# bildiğim için hazır oyun motorları da gelişmişken, oyun yapabileceğimi düşünerek videolar izleyerek oyun yapımını öğrenmeye çalıştım ve 1 sene kadar sürede ilk oyunumu çıkardım.


    Tower Defense yani kule savunma tarzındaki oyunumun, bu türe meraklı olanları tatmin edeceğini düşünüyorum. Doğru kuleyi doğru yere konumlandırma, zamanlama ve ekonomi yönetimini dikkatli yapmazsanız savunmanız anlamsız hale gelecektir. Grafiklerin şahane olmadığının farkındayım. O yönde gelecek eleştirilere hak vermekle beraber, oynanıştan alınacak zevki çok da eksiltmediğini düşünüyorum. Bir şekilde oyunu indirmeye karar verirseniz steam sayfasında olumlu yorum bırakmanız beni çok mutlu eder.


    Destekleyen ya da desteklemeyen herkese şimdiden teşekkürler.


    https://store.steampowered.com/app/1659080/THE_LAST_DEFENSE/



    THE LAST DEFENSE! - YouTube




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdinç B. -- 9 Temmuz 2021; 20:43:59 >







  • Valla hocam bu tower defense oyunları artık çok gelişti. Ben de yılda bir canım sıkılınca telefona indirip oynuyorum. Şu yorumu yapayım, görsel dediğiniz gibi sıkıntı, yani insanı oyunu indirtecek bir cazibesi yok. Bu tarz oyunlarda göze hitap etmek bir dünyayı, evreni yansıtmak - örneğin orta çağ, ya da uzay vs - önemli. Ama ilk oyunun günahı olmaz tabii ki. Kolay gelsin.

    Bu arada 10 yıl bir sektörde çalışıp oyuna dönmek iyi cesaret işi. Ben de haftasonları bu tarafta kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.
  • Hocam emeğinize sağlık. Mobile entegre etmeyi düşünüyor musunuz? Steamde fazla talep görmeyebilir ama mobil için güzel bir oyun olabilir.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Mobile çıkarmayı düşünmüyordum ama aldığım yorumlar mobilde de oynanabileceği yönünde. Grafiklerin çok cazibesi yok evet, unity'nin terrain toolu ve sağdan soldan topladığım ücretsiz modellerle bu kadar yapabildim.

    Oyunu insanlara oynatabilirsem keyif alacaklarını düşünüyorum. Tanıtım için gönderdiğim oyuncuların çektikleri videolara baktım, en kolay bölümün en kolay seviyesinde yarıyı geçen olmamış. Aslında istediğim de buydu, oyun zor değil ama ne de olsa bu bir çeşit strateji oyunu. Hangi kuleyi nereye kuracağın, hangi turda yeni bir tür düşman geleceği, nereye ne tür bir kombinasyonla önlem alınacağı ve hepsinden önemlisi ekonominin nasıl yönetileceği düşünülmeli. Rastgele kuleleri dizip, kazanılan her kuruş parayı hemen harcayarak başarı elde edilemez. Öyle olsaydı oyunun bir keyfi olmazdı.

    Haydi burdan bir de challenge başlatayım. 4. seviyeyi açan ilk 10 kişiye oyun parasını iade edeceğim :) Konu dışı bölümüne böyle bir challenge açsam gençlerin ilgisini çeker mi acaba :)

    Yakın zamanda mobil sürümünü yayınlayacağım. Reklam ya da oyun içi satın alma eklemeyi düşünüyorum mobilde direk satış oranı epey düşük.

    Değerli yorumlarınız için tekrar teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdinç B. -- 13 Temmuz 2021; 1:56:6 >




  • Tebrikler
  • Hocam öncelikle elinize sağlık, yeni güncellemeyle grafikler biraz geliştirilse oyun daha zevkli hale gelebilir. Benim eleştirim oyunun fiyatı yönünde. Böyle 4 bölümlü bir oyun için 23 tl oldukça fazla bir miktar. Oyunu 10 kişi alacağına fiyatını 4-5 tl yapsanız 100 kişi alsa daha yararlı olacağı kanaatindeyim.

  • Oyunun kaba taslak prototip aşaması bitmiş, yapım aşamasına geçmeden yüklemişsiniz. Genelde oyunlara belli bir bütçe ayrılıyor, grafik tasarımcısı, hikayesi ve ses efekteleri, seslendirmeler, sanatsal tasarımı gibi konularda alanında yetkin kişiler yapıyor her kısmını, siz kendi üstünüze düşen kısmı ufaktan yapmaya başlamışsınız. Steam'deki oyunların standardına bakarsak ben buna oyun diyemeyeceğim, kusuruma bakmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 30 Eylül 2021; 19:11:47 >
  • merak ettim işten ayrıldıktan sonraki sürede 1 sene boyunca geçiminizi nasıl sağladınız?


    şuan ben de benzer bir durumdayım da




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crypterografi -- 3 Ekim 2021; 11:29:9 >
  • yeni başlayan birisi için gayet iyi bence hocam tebrik ederim. yalnız bu işler ekip olmadan çok zor çünkü yapılması gereken çok fazla şey oluyor. bir de oyunun fiyatı biraz fazla geldi.

  • ne anlatıyorsun dostum

  • mikmak M kullanıcısına yanıt
    birşey anlatmıyorum. oyunun fiyatı fazla dediğin fiyat nedir diye sordum yalnızca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.