Şimdi Ara

Tecil Ettirirken Sağlık Muayenesi Var Mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben temmuz 2020'de üniversiteden (lisans) mezun oldum. 2 yıl tecil hakkım var malum ve e-devlet askerlik durum belgesinde mezuniyetten sonra 2 ay içinde en yakın askerlik şubesine başvurun yazıyor.
    Ancak benim şöyle bir durumum da var: Çocukken kalpten ameliyat olmuştum ( asd kapatılması ), yani muaf olma durumum da var ama gittiğim doktorlar kesin bir şey söylemediler yönetmeliği tam bilmedikleri için. Hastanenin sağlık kuruluna sordum, onlar da biz şimdi bi şey yapamayız tecilini bozdur, sağlık ocağına git, o zaten seni buraya yönlendirir, o zaman bakarız dediler.

    Ancak ben zaten şu an askere gitmek istemiyorum. Eğer nasıl olsa muaf olurum diyerek e-devletten normal askere gider gibi başvuru yaparsam ve sağlık kurulu da askerliğe elverişlidir raporu verirse mecbur askere gideceğim sanırım. O saatten sonra tecil ettirme, ya da sonradan bedelliye çevirme hakkım var mı bilmiyorum. Ve açıkçası bu duruma da düşmek istemiyorum.
    O yüzden şunu sormak istiyorum, ben e-devletten ya da askerlik şubesinden askerliğimi 2 yıl tecil ettirmek istediğimde sağlık ocağına gitmem gerekiyor mu? ( Sanırım buna yoklama deniyor ) Daha önce tecil ettiren hiçbir arkadaşım tecil ettirirken sağlık ocağına falan gitmemiş, internette bir kaç kişi de tecil ettirsen dahi sağlık ocağına muayene olman gerekiyor diyor.

    Eğer tecil ettirdiğimde bile sağlık ocağına gidip muayene olmam gerekiyorsa o zaten beni hastaneye yönlendirir ve orada muaf olup olmayacağım netlik kazanır. Benim de işime gelir açıkçası bu durum. Yani sizlere sorum şu: Askerliği tecil ettirdiğimizde sağlık muayenesine gidiyor muyuz? Yoksa sadece askere gitmek için başvuru yaptığımızda mı sağlık muayenesi oluyoruz?

    Teşekkürler, kolay gelsin herkese.



  • Up
  • sadece başvuruda
  • arkadaşlar net bir bilgisi olan yok mu?
    askerlik şubesine telefonla ulaşamadım.
  • Yok hocam ben geçen sene okulum bitti 2 yıl erteleme hakkımı kullandım muaneye falan yok sadece mezuniyet belgesi aldı bazen ona bile gerek kalmıyor.

    Sizin aklınızda askere gitmek varmı ? yada muafmı olmak istiyorsunuz ? Sanırım siz gitseniz muaneye size elverişlidir raporu verse yeriniz çıksa dahi 2 yıl yada 1 yıl erteleme hakkınızı kullanabilirsininiz bana şubedeki memur öyle demişti bu konuda kesin değilim yalnız.
  • Evet var. Tecil ettirmek için önce askerliğe elverişli olman lazım. Elverişli değilsen zaten tecile de gerek yok direkt muafsın. Bu yüzden tecil için de ilk muayene var. Bizi aslerlik şubesinde muayene etmişlerdi. Yarım günden fazla sürmüştü. Önce şubede görevli bir asker üzerimizi aradı nizamiyede ikili sıra yaptı bizi sonra binalardn birinde 1 saati bulan kayıt işlerini hallettik. Çok yorucu koyun sürüsü muamele de çok kötüydü. Kadın memurlar çok yavaş oradaki diğer erler de çay servisi temizlik filan yapıyorlar doktorlara muayene için yardım ediyorlar. Kayıttan sonra bahçe katındaki bir bölümde soyunun dediler. Hepimiz soyunduk. 60-70 kişi vardı. Külot, don boxer kaldı sadece çorapları da çıkardık çıplak vaziyette sırayla tartıya çıkıtık. Tartıda boy kilosu ölçülen yine çıplak şekilde bahçeye çıkıyordu yan tarafa sıraya giriyordu duvarda bir askerin donla fotosunu koymuşlar altına talimatları yazmışlar muayenede bunlar olacak diye.
    L şeklinde bir masada 6-7 doktor var hepsi genç 1 tanesi kadın sırayla çıplak otur kalk zıpla kollarını aç öne eğil diyor dermatolog ve ürülog iki kez herkesin içinde boxer don indirin diyor penise bakıyorlar bazılarının testislerine de ellediler. Poponuzu diğer askerler ve adaylar da görüyorlar utanananlar çok oldu. Sonra donla üst katta eveakları biriyorsunuz. Beni sağlık sorunları beyan ettiğim için başka hasteneye de sevk ettiler. Tecil için 1 hafta süründüm.
  • öğrenci belgesi veya mezun belgesiyle askerlik şubesine gidiyorsun(belgeye de gerek olmuyor genelde sistemde görüyor zaten durumunu) oradaki memur ertelemenizi yapıyor rütbeli bir asker de imzalayıp seni evine gönderiyor bu kadar 5dk sürüyor tüm işlem. sağlık raporu falan yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creav -- 27 Aralık 2020; 15:39:57 >
  • Rena34 kullanıcısına yanıt

    Tecil için önce askerliğe elvirişli olman lazım değilsen zaten muafsın o yüzden var tabi ki soyup muayene ederler

  • Creav kullanıcısına yanıt

    Kral hala muayeneye gerek yok dimi diplomayla oluyor dimi

  • Tecil de muayene olmuyor arkadaşlar. Muayene yoklama işlemlerini başlattığınızda oluyor. Tecilde bir diplomanız birde kimliğini yeterli. Korkmayın şubeye gidin sorun, almıyorlar sizi hemen askere. Bakayaları bile zorla almıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 29 Aralık 2023; 0:0:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.