Şimdi Ara

Tebliğ süresi geçen trafik cezalarına itiraz ile ilgili güncel bilgi (10.10.2013) Ankara adliyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar.
    Son günlerde televizyon ve gazetelerde de sık sık okuduğumuz gibi yazıldıktan sonra araç sahiplerine aylar sonra gönderilen trafik cezalarına itiraz edilmesi konusunda bugün itibari ile yaşadıklarımı anlatayım ki herkese bilgi olsun.

    06.03.2013 tarihinde bulunmadığım bir yerde aracımın plakasına hatalı park cezası düzenlenmiş ve 01.10.2013 günü tarafıma tebliğ edilmiştir. (Daha önce 2,5 sene önce gelen yine haksız cezayı paşa paşa ödediğim için buna itiraz etmek istedim) Öncelikle Sanal masa üzerinden bilgi istedim ve Ankara trafik denetleme şube müdürlüğünü aramamı söylediler. Aradım, cezaya konu olan fotoğraf bulunamadı dediler. Daha sonra bugün bizzat gittim "3. aya ait fotoğraf olmaz, trafik mahkemesine başvurun" yanıtını alınca arkamı dönüp çıktım.

    Ankara adliyesi, trafik mahkemesi kapısına gittiğimde fotoğrafta görülen yazıları duvarlara asmışlar bile. Benim konum tebliğ süresinin gecikmesinin yanında cezaya ait fotoğraf talebimden dolayı dosyamı teslim ettim. Bu arada dosya: Ankara Barosu odasından alınan karton dosya, sadece 0,50 tl. (dilekçemi daha önce hazırlamıştım)

    Bu arada işim olduğundan sabah teslim edemediğim dosyayı öğleden sonra yaklaşık yarım saat kuyruk bekleyerek teslim ettim. Gidecek olan varsa sabah erkenden orada olmasında fayda var. Zaten sırada bekleyenlerin çoğu tebliğ süresini göz önüne alıp başvurmak isteyenlerden oluşuyordu.

    Millete sanki su faturası gelir gibi ceza yağmış herkese kazasız belasız ve cezasız günler dilerim.


     Tebliğ süresi geçen trafik cezalarına itiraz ile ilgili güncel bilgi (10.10.2013) Ankara adliyesi



  • Güzel paylaşım. Sonunda net bilgi geldi.
  • bana 4.4.2013 tarihinde ceai işlem uygulanmıs herhalde radardan saten aracımıda 25.03.2013 tarihinde almıstım ve 25.05.2013 tarihinde teblig edilmiş ama elimizde tebligat yok bunu 15 20 gündür kredi kartı borc sorgulaması yaparkene arac ceza sorgulama yaptıgımda gördüm şimdi bu cezayı da iptal etme imkanımız var mı onuda gectim kac aydır faiz uygulanmıs yeni gördüm artık napacaz bilmiyorum bilgisi olanlar varsa sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakyolcusu18

    bana 4.4.2013 tarihinde ceai işlem uygulanmıs herhalde radardan saten aracımıda 25.03.2013 tarihinde almıstım ve 25.05.2013 tarihinde teblig edilmiş ama elimizde tebligat yok bunu 15 20 gündür kredi kartı borc sorgulaması yaparkene arac ceza sorgulama yaptıgımda gördüm şimdi bu cezayı da iptal etme imkanımız var mı onuda gectim kac aydır faiz uygulanmıs yeni gördüm artık napacaz bilmiyorum bilgisi olanlar varsa sevinirim

    Hocam farklı konuda bahsettim. Faizsiz şekilde 3 taksile ödeyebilirsiniz.

    Vergi dairesine giriyorsunuz. Borcunuz ile ilgili yapılandırma başvurusu yapıyorsunuz. 10 dk çinde ödeme planı geliyor ve bir sonraki aydan tibaren 3 taksitle faizsiz ödeyebiliyorsunuz.
  • Kayınbiradere 1 Nisan 2013'de 2.el araba aldık Ankara'dan. Kendisi başka şehirde yaşıyor. Neyse aracın satışını saat 11:00 sularında alıp evimizin yakınında her zaman park ettiğim marketin önüne dikey olarak park ettik. Her ne kadar aracın bir kısmı kaldırıma çıksa da burası markete gelen müşterilerin park etmesi için kulllanılıyor.

    Neyse araç orda 2 saat durdu, Saat 14:00 gibi uğurladım. Meğer adama hayırlı olsun cezası 77 TL kitlemişler. Henüz tescil işlemi sisteme yansımadığı için eski sahibine gitmiş. Adamlar cezayı ödemişler kibarca bize söylediler, ben de tabi gönderdim paralarını. Şaka gibi değil mi (1 Nisan)
  • Bana da benzeri oldu. Tebligat geldi 3 gün sonra arabayı devrettim. Şimdi sistemde benim uzerime görünmüyor ceza bana değil yeni sahibinde çıkıyor. :)
  • bu nasıl bir anlayıstır..emnıyet mudurlugu davayı kazananlara karşı cephe almış durumda..devlet dıyor ki emnıyet mudurlugune , sen bunu zamanında teblıg etmedın vatandas magdur bırakmaya hakkın yok...emnıyet mudurlugude dıyor ki yok olmaz..bu emnıyet mudurlugunun alacagı bu paralar bızım, bunun ıcın kamunun yararına bu kararları ıptal edın..paralar gelsın dıyor..ılk hukmu veren devlet...ıkıncısını de verecek olan yıne devlet:) ne kadar trajı komık bır olay...
  • cevabınız için teşekkur ederim bu cezanın faizini kaldıramayız degil mi
  • Son durumda devlet 1 sene içinde tebliğ edilmeyen cezaya itiraz imkânı tanıyor. Yani bir sonraki seçimde vekil olmazsanız, şemsiye girecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 13 Ekim 2013; 0:47:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.