Şimdi Ara

TE.MÜC.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI / ISPARTA MERKEZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
8
Favori
41.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bedelli askerlik temel eğitimi buraya çıkanlar buradan bilgi paylaşımı yapabiliriz.

    Edindiğim bilgiye göre kışlaya ilk kez bedelli birliği alınacak.Nasıl bir süreç bizi bekliyor hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arkadaşlar geçen sene Şubat ayında burada yaptım bedelliyi, 1 senede neler değiştini bilme şanısm yok tabiki ama size hatırladığım kadarını anlatıcam. Bu söylediklerime ek olarak sormak istedikleriniz varsa özelden ya da direk mesajı cevaplayarak sorabilirsiniz.


    Birliğe teslim olurken öğle sonrasına kalmanızı tavsiye etmem, inanılmaz bir kalabalık oluyor saatlerce ayakta beklersiniz ve kesinlikle YANIZIZA SU ALIN.


    Biz girerken özel bir arama tarama olmadığı için isteyen telefonunu soktu ama sonradan sizden istiyorlar telefonu olan versin diye, burada karar sizin isterseniz verin çıkarken alın isterseniz de sokup yakalanmadan kullanın ama yanınızda asker telefonu diye tabir edilen telefondan götürmeyi de unutmayın çünkü ister istemez askeriye içinde komutan sizi arayıp arattırabilir, yani herkesin içinde kullanmak zorunda kalabilirsiniz.


    Bize askercelli soran bile olmamıştı, kesinlikle olurda sorarlarsa sizde almayın.


    Bu sıra olaylarını geçtikten sonra zaman varsa kıyafet vs. halledilecek. Kıyafetleri onlar göz kararı söylüyor ama bot numarasını size soruyorlar tabi. Tavsiyem eğer ayağınız 44 ve altyısa tam numara verin çünkü yeni bedelli botları anladığım kadarıyla daha rahat. Ben gittiğimde 45 ve üstü eski siyah botlardan veriliyordu(siyah botlar canımıza okumuştu) o yüzden ne kadar yeni botlar biraz daha rahat olsa da yanınızda düzgün bir tabanlık götürün.


    Isparta baya soğuk bir yerdi(tabi gittiğiniz zamana göre değişecektir) ve bazı bölükteki petekler tam çalışmıyordu o yüzden üşüyen biriyseniz içlik almayı ihmal etmeyin.


    Askeriye değişmediyse eğer size 2 ince 2 kalın çift çorap, 2-4 arası haki t shirt, 2-4 arası haki boxer, havlu, tıraş bıçağı, tıraç köpüğü, sabun, şampuan, diş macunu ve fırçası veriyor ama biz 5 gün sonra falan almıştık, siz kendiniz götürün uğraşmayın. Bu arada sayıları tam hatırlayamadım ama tahmini yazdım. Temizlik malzemelerine ek tavsiye olarak kesinlikle haki t shirt ve çorap götürün kendinizce bir hesap yaparak, çünkü havaya ve keyfinize göre isterseniz 10 günde 1 isterseniz 2 günde 1 değiştririrsiniz. Çamaşır yıkamak yoktu ona göre hesabınızı yapın.


    Anladığım kadarıyla iki tip koğuş var Isparta'da, 10 kişilik ve 30 kişilik. Ben 10 kişilikte kaldım ve bu binalarda neredeyse hergün duş alma imkanınız oluyordu ve yine tuvalet sırası vs. hiç beklemedim. Tabi bu işin şans kısmı 30 luklar nasıl bilmiyorum.


    Bize pek boş vakit bırakmamışlardı, kitap falan götürün yine ama okuyamama şansınız yüksek.


    Yanınıza spor ayakkabı ve eşofman götürün, kışın giderseniz 1 adet muhtemelen yetecektir çünkü sadece uyurken giyeceksiniz.


    Kesinlikle yanınızda ilaç, pastil tarzı hasta olduğunuzda sizi rahatlacak şeyler götürün. Sizden isteyecekler bunları ama kesinlikle vermeyin sonra 1 tane alabilmek için uğraşıp durursunuz.


    İlk günlerde su alma şansınız muhtemelen olmayacaktır, tuvaletten için gitsin. Zaten sonradan öğrendik ki yemekhanede verilen su da musluk suyuymuş :) ama yine de imkan bulunca kutulu su alın.


    Kantin dışarıya göre ciddi anlamda ucuz ama çok kalabalık olduğu için ben sadece su almak için giderdim.


    Sabah kahvaltıya sizi yemekhaneye götürürler ama isterseniz dışarıdan minibüsler geliyor, poğaça börek tarzı şeyler alabilirsiniz onlardan. Aynı şekilde öğlen de tatlı için geliyor bu tip minibüsler. Yeri gelmişken şunu belirteyim kahve otomatları dışında nakit kullanabileceğiniz bir yer yok, temassız kartınız yoksa rahatlık açısından edinin herşeyinizi onunla yapacaksınız.


    Sabah kahvaltısı yok gibi bir şey genelde, çok az veriyorlar ve tadı genelde kötü ama öğlen ve akşam daha bol ve daha iyi yemekler çıkıyor ama yine de başka yerlerde yemek isterseniz kantin ve fırın tarzı bir yer var lahmacun falan yapan oralardan alabilirsiniz.


    Tabiki bu söylediğim herşeyde sıra var arkadaşlar, malesef en nefret edeceğiniz şey beklemek olacak, 1-2 istisna hariç herşey beklemek üzerine kurulu.


    Herkese hayırlı olsun.

  • Aynen. Kışlanın yorumları pek iç açıcı değil ama hayırlısı be gülüm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde burdur çıkmıştı Nisan da gidecektim. Virüs muhabbetinden sonra burası çıkmış. 29 Haziranda teslim oluyorum. İnanır mısınız Hiç araştırmadan gideceğim.

    Boşuna kafaya takmaya gerek yok En kötü ne olabilir ki ? Altı üstü duracağımız 25 gün takılmayın fazla arkadaşlar keyfinize bakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar ben de 29 haziranda bu birlikteyim. Ilk bedelli alacak olmaları düşündürmedi değil :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de Isparta olarak değişmiş. Virüs konusunda ne düşünüyorsunuz ? Bu kadar insan bir sürü değişik şehirden gelecek o kadar yol gidecek. Yol sürecinde sadece bir kişiye bulaşsa beraber karantinaya alınan herkese bulaşacak. Üsteik bir başka konuda virüs öncesi haziran celbi olan arkadaş hala haziranda gideceğini ve bir kaydırma yapılmadığını söylemiş. Yani bir çok celb takvim tutsun diye aynı dönem gidecek ve yığılma olacak. Bulaşma riski daha çok artacak. Bana bile bile lades diyormuşuz gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nezihh

    Benim de Isparta olarak değişmiş. Virüs konusunda ne düşünüyorsunuz ? Bu kadar insan bir sürü değişik şehirden gelecek o kadar yol gidecek. Yol sürecinde sadece bir kişiye bulaşsa beraber karantinaya alınan herkese bulaşacak. Üsteik bir başka konuda virüs öncesi haziran celbi olan arkadaş hala haziranda gideceğini ve bir kaydırma yapılmadığını söylemiş. Yani bir çok celb takvim tutsun diye aynı dönem gidecek ve yığılma olacak. Bulaşma riski daha çok artacak. Bana bile bile lades diyormuşuz gibi geliyor.
    Bende anlamadım onu hakikaten. Ben Nisan celbinde İstanbul'da yapacaktım normalde. Şimdi Isparta çıktı, bir de bir sürü ayrı celpten aynı anda gelecekler var. Herkese teslim olmadan 4 gün önce test yaptırılacakmış. Nasıl güvenip de dip dibe askerlik yapacağız bilemiyorum. Belki de arkadaşın söylediği gibi ilk defa bedelli alacaklarsa, bedelliler için yeni birlikler açılmıştır bence. Sayı işini böyle halletmeye çalıştılar herhalde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorpion1903

    Bende anlamadım onu hakikaten. Ben Nisan celbinde İstanbul'da yapacaktım normalde. Şimdi Isparta çıktı, bir de bir sürü ayrı celpten aynı anda gelecekler var. Herkese teslim olmadan 4 gün önce test yaptırılacakmış. Nasıl güvenip de dip dibe askerlik yapacağız bilemiyorum. Belki de arkadaşın söylediği gibi ilk defa bedelli alacaklarsa, bedelliler için yeni birlikler açılmıştır bence. Sayı işini böyle halletmeye çalıştılar herhalde.

    Alıntıları Göster
    Kışlalar da normal bedelli yerlerini Haziran bedelli grubu doldurduğu için Nisan celbini tıktılar oraya buraya.Normalde Nisan ayında Ankara da Burdur da İstanbul da ayrı ayrı kışlalarda yapılacak bedelli askerlikleri Isparta ya koydular. Orada nasıl bi uygulama olucak her zaman ki gibi belirsiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58'İNCİ P.EĞT.A. KH. VE KH.HİZ.BL./BURDUR MERKEZ
    Cikti
    Evrak alma baslangic tarihi 25.06.2020
    Son evrak almatarihi 30.06.2020
    Yaziyor teslim tarihi nezaman hic anlamadim

    Bilgisi olan varsa yazsin
    Tabi cikanlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara Mamak'dan Isparta terörizimle mücadeleye nasıl bir geçiş yapıldı hala anlamıyorum.

    İlk bedelliler olucaz sanırım, hiç yorum tecrübe paylaşım yapan bulamadım.
    Bozuk para getirin yok banka kartı getirin şu imkanlar var vb yol yordam gösteren bir yorum bulamadım

    Komando eğitimi veren komutanlar , uzun dönem askerlik yapan %90 doğuya gidicegini bilen arkadaşlar bizlere nasıl davranıcaklar açıkcası merakla bekliyorum.
    Ayrı ayrı bölgelerde mi tutuluruz hep beraber hadi bakiyim mi derler çok soru işareti var malesef kafamda pek rahatta değilim . Hayırlısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.Berkay -- 6 Haziran 2020; 19:12:49 >
  • 25-30 gün için saçma bi şekilde uğraşılıyor... Ortada bir risk var ve o riski göze alıyorlar kafam basmıyor gerçekten.Ankara mamaktan ısparta çıkmış bulunmakta benimde artık ne olcak görcez zaman göstercek...
  • Arkadaşlar ihtiyaç listeleri falan bakıyorum da netten. Hazır setler gördüm her şey dahil setler. Sokağa çıkmadan böyle bir set almayı düşünen falan var mı? Hiç çevrenizde böyle yerlerden almış olan var mı?

    mesela:https://askerseti.com/https://www.gittigidiyor.com/arama/?k=asker+malzemeleri&sf=2https://askerkolisi.com/hersey-dahil-asker-malzeme-kolileri/




  • 2020 için gruba katılmak isteyenler link aşağıda

    Bu bağlantıyı takip ederek WhatsApp grubuma katılabilirsin
    chat.whatsapp.com/EQiJOkuPyEx4WGNcGjRXpV



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zikzakk -- 11 Haziran 2020; 23:58:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 yılında acemilik eğitimimi burada usta birliğinide Eğirdir'de yaptım

    Kışlada topçuların ve atış poligonunun olduğu tarafı pek bilmiyorum öncelikle bunu söyleyeyim zaten büyük ihtimalle merkezin olduğu kısımda olursunuz.Sosyal tesisler yeterli düzeyde yemekleri oldukça iyi yemekler yemek firmasıyla geliyor,Eğirdir merkez olmasına rağmen merkezin yemeklerinden çok çok iyi bunu söylemeden geçemeyeceğim.Kışa biraz tozlu bir kışla yani kalabalık bir şekilde yürüyüş eğitimi alıyorsanız ve orta veya arka sıralardaysanız tozdan bayağı zorlanabilirsiniz.İçeride yeterli miktarda atm var kuyruk yaşamazsınız,çoğu yerde içecek otomatı var birçok bölgede kantinde var.Genelde olmuyordu ama bazen sigara geliyordu ve çabucak bitiyordu.Sosyal tesislerde,langırt,playstation,masa tenisi,air hokey gibi şeyler var,banyolar orta derece iyi diyebilirim ama kapı yok bazı destursuzlar zart diye girebiliyor :).Benim kaldığım koğuşlar 12-14 kişilikti 28-30 kişilik olan koğuşlarda var bunlar bölük binalarının olduğu binalarda bu şekilde.Biraz bilgi verebildiysem ne mutlu bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karayel90 -- 17 Haziran 2020; 23:52:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karayel90

    2018 yılında acemilik eğitimimi burada usta birliğinide Eğirdir'de yaptım

    Kışlada topçuların ve atış poligonunun olduğu tarafı pek bilmiyorum öncelikle bunu söyleyeyim zaten büyük ihtimalle merkezin olduğu kısımda olursunuz.Sosyal tesisler yeterli düzeyde yemekleri oldukça iyi yemekler yemek firmasıyla geliyor,Eğirdir merkez olmasına rağmen merkezin yemeklerinden çok çok iyi bunu söylemeden geçemeyeceğim.Kışa biraz tozlu bir kışla yani kalabalık bir şekilde yürüyüş eğitimi alıyorsanız ve orta veya arka sıralardaysanız tozdan bayağı zorlanabilirsiniz.İçeride yeterli miktarda atm var kuyruk yaşamazsınız,çoğu yerde içecek otomatı var birçok bölgede kantinde var.Genelde olmuyordu ama bazen sigara geliyordu ve çabucak bitiyordu.Sosyal tesislerde,langırt,playstation,masa tenisi,air hokey gibi şeyler var,banyolar orta derece iyi diyebilirim ama kapı yok bazı destursuzlar zart diye girebiliyor :).Benim kaldığım koğuşlar 12-14 kişilikti 28-30 kişilik olan koğuşlarda var bunlar bölük binalarının olduğu binalarda bu şekilde.Biraz bilgi verebildiysem ne mutlu bana
    Çok sağolun hocam malesef çok fazla bilgi yok kışla ile ilgili çok yardımcı oldu verdiğiniz bilgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karayel90

    2018 yılında acemilik eğitimimi burada usta birliğinide Eğirdir'de yaptım

    Kışlada topçuların ve atış poligonunun olduğu tarafı pek bilmiyorum öncelikle bunu söyleyeyim zaten büyük ihtimalle merkezin olduğu kısımda olursunuz.Sosyal tesisler yeterli düzeyde yemekleri oldukça iyi yemekler yemek firmasıyla geliyor,Eğirdir merkez olmasına rağmen merkezin yemeklerinden çok çok iyi bunu söylemeden geçemeyeceğim.Kışa biraz tozlu bir kışla yani kalabalık bir şekilde yürüyüş eğitimi alıyorsanız ve orta veya arka sıralardaysanız tozdan bayağı zorlanabilirsiniz.İçeride yeterli miktarda atm var kuyruk yaşamazsınız,çoğu yerde içecek otomatı var birçok bölgede kantinde var.Genelde olmuyordu ama bazen sigara geliyordu ve çabucak bitiyordu.Sosyal tesislerde,langırt,playstation,masa tenisi,air hokey gibi şeyler var,banyolar orta derece iyi diyebilirim ama kapı yok bazı destursuzlar zart diye girebiliyor :).Benim kaldığım koğuşlar 12-14 kişilikti 28-30 kişilik olan koğuşlarda var bunlar bölük binalarının olduğu binalarda bu şekilde.Biraz bilgi verebildiysem ne mutlu bana
    Hocam Isparta merkez kışla da acemilik eğitimi nasıl oluyor? Hatırladığın kadar paylaşırsan seviniriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zikzakk

    Hocam Isparta merkez kışla da acemilik eğitimi nasıl oluyor? Hatırladığın kadar paylaşırsan seviniriz

    Alıntıları Göster
    Biz kısa dönem er olduğumuzdan acemide orta derecede eğitim aldık.Uzun dönemler baya baya eğitim alıyorlardı.Siz bedelli olduğunuzdan yürüyüş sağa dön sola dön selamlama teorik atış eğitimi alır silahla atış yaparsınız biter gider çok zor değil bu eğitimler.

    Normalde ustabirliğinde 1-2 hafta daha eğitim alır biterdi ama Eğirdir'de usta birliğinde bizim bölük ve birçok bölük hafta 3 gün bazen 2 gün silahlı,silahsız koşu,çantalı yürüyüş,mekik,şınav,3 köşe teşkil vb. eğitim yapıyorduk(Eğirdir Dağ Komando'ya özgü bir durum) onun için korkmayın basit eğitimlerle bitirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karayel90 -- 19 Haziran 2020; 0:20:25 >




  • Korona testi olmaya ne zaman gidilecek e devletten korona ile ilgili dolduracağımız yer açıldı mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theark1514

    Korona testi olmaya ne zaman gidilecek e devletten korona ile ilgili dolduracağımız yer açıldı mı?
    25 Haziran da açılıyor e devletten Sevk alanından anketi doldurun sonra yönlendirilen test merkezine gidebilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zikzakk Z kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yarın bakalım bi o zaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.