Şimdi Ara

TDA 2822M entegre yanıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle tüm islam alemimizin Ramazan bayramı mübarek olsun. Güneş takip sistemi yapıyorum ve bunu tez olarak yapıyorum , kullandığım malzemeler 2 adet 10 K direnç 2 ldr 1 tane 2822 entegre 5 amper voltaj düşürücü ve güneş panelini henüz monte etmediğim için deneme amaçlı 12 volt 10 amperlik adaptör ile enerjiyi veriyorum regülatöre. Motorum ise 12 volt 42 mmlik redüktörlü ebat olarak baya büyük kaldı bu devre için biliyorum , ama sorun şu ki tüm devreyi bağlıyorum ldr lere ışık tuttuğumda motor devreye giriyor karanlık yapınca duruyor sonra tekrardan ldrlere ışık verince çalışıyor ama bi süre sonra entegreyi yakıyo 2 tane entegre yaktım, 2 tane elimde kaldı bende son çare buraya yazdım yardımcı olabilir misiniz . Bu benim için önemli , entegre 1 amperlik güç tüketiyor , motorun çektiği boşta akım 55ma motor 12 volt beslemeyle ise 1.25 amper güç tüketiyor , devreden motoru çıkarınca motora bağlamam gereken uçları voltmetrye bağlayınca değerler 6-10 volt arası değişiyor . Sorun tamamen motorda mı ? Nasıl bir motor almalıyım motorun büyüklüğü önemli mi bu kadar gerçekten boyut olarak büyüklüğü diyorum

    TDA 2822M entegre yanıyor

    Boardın yanında atmak istedim büyüklüğünü belirtmek için teşekkürler şimdiden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • TDA2822M in asıl kullanım alanı ses kuvvetlendirme üzerine (Daha çok mikrofon ön kuvvetlendirici entegresi olarak). Sizin dediğiniz 1A e kadar dayanıyor ifadesi anlık olarak çok kısa süreli entegrenin verebileceği bir değer. Motor bağlayarak sürekli 1A çekmeyi denerseniz sonuç sizin başınıza geldiği gibi entegrenin yanması olacaktır.


    Ayrıca çok düşük akım çeken küçük motorların kontrolünde kullanılabilir ama, resimini eklediğiniz motor bu entegrenin limitlerin çok çok üstünde.


    + Elinizdeki motoru kullanmak için sürücüyü (belkide devre tasarımını) değiştirmek gerekli.

    + Veya çok az akım çeken bir bir motor kullanmanız gerekir. Bir mekanizmayı hareket ettirecekseniz küçük motorun torku ihtiyacınızı karşılamayabilir.


    TDA 2822M entegre yanıyor
  • Ayrıca ilgili entegre pcb de pinleri üzerinden bakır alanlara bağlanarak kendini soğutur. Breadboard üzerinde 200-300mA bile fazla. Yanması da gayet normal. TDA 2003 gibi büyük kılıflara sahip elemanlarla ve soğutucu bağlayarak çalışın

  • tda2822m olduğuna eminmisin.?

  • Akımı pens kısmıyla ölçtüğünüzden hassas sonuç alamayacağınızı düşünüyorum. Kolaylıkla problardan miliamper e amper kısımlarında ölçebilirsiniz.

    Motor zaten zor çalışıyorsa, redüktör kısmı sıkışıksa ya da problem varsa; sorun normal ve değiştirdiğiniz entegrelerde de yaşarsınız. Amaç sadece dönen motoru görmekse redüktör kısmı sökülebilir.

    Sadece ışığa duyarlı basit bir devre yapıyorsanız, entegre şart mı? Yani mikroçip ile kurulu ve ya ışık miktarı farklarını algılamaya çalışan hassas bir mantık devresi kurulmamışsa.


    entegrenin yanması ne kadar sürdü? motor devreye girer girmez entegre kızıyor mu yoksa???


    Detay vermeniz sadece konunun daha iyi anlaşılmasını sağlamaz, aynı zamnda katılanların da daha hevesli yazmasını sağlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.