Şimdi Ara

TBMM Baskaninin 29 Mart aciklamasi (Montrö'den cikiyoruz hayirli olsun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TÜGİAD 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Eyüpsultan Belediyesi Ahmet Kekeç Kütüphanesi'nin açılış töreninde konuştu. Montrö anlasmasina dair yaptigi aciklamarin ardindan cikan tartismalara deginen Sentop, "Hak ve hukukumuzu antlaşmalar korumaz; antlaşmaları hak ve hukukumuzu koruma kudretimiz ve kararlığımız var eder. Vatanımızın teminatı, kara ve denizlerdeki egemenlik haklarımızın teminatı, kelimeler, cümleler değil, bizzat devletimizin kudreti, ordumuzun gücü ve milletimizin istiklal sevdası ve kararlılığıdır." seklinde cevap verdi.



    Evet gorunen belli, Montrö'den de cikilacak belli ki. Benzer bir kafayla, Lozan anlasmasindan da cikilmasi gayet olasidir. Modern devletlerin sinirlarinin gunumuzde anlasmarla cizildigini varyasarak, Lozan'dan cikilmasi demek, muhtemelen Sevr anlasmasi ve Dogu Turkiye uzerindeki Ermeni ve Bati Turkiye uzerindeki Yunanistan haklarini da gundeme getirecektir. Yunanistan'in gecmiste yaptigi, "Turkiye Lozan'dan memnun degilse, Sevr'e donebiliriz" aciklamalari da buna isaret ediyor.


    Yuzde 50'ye hayirli olsun, cepheye onlar gidecek nasilsa.


    Kefenleri utuleyin hadi bakalim.



    Kaynak:

    https://www.haberturk.com/son-dakika-haberi-sentop-tan-montro-polemigi-aciklamasi-3021412

    https://haberglobal.com.tr/gundem/tbmm-baskani-mustafa-sentop-tan-montro-aciklamasi-101254








  • İyi de, verdiğiniz linkteki açıklamaların tamamını okuyunca öyle bir ifadesinin olmadığı görülüyor.


    "Lozan gibi Montrö gibi anlaşmalardan çıkmanın söz konusu olmayacağını da açık bir şekilde söyledim. Bunun imkansızlığını ifade ettim. Başta Montrö olmak üzere Türkiye'nin taraf olduğu, İstiklal Harbi'yle elde ettiğimiz mevzilerle ilgili hiçbir düşünce aklımızdan geçmemiştir."


    Aynen böyle demiş adam.


    Asıl sıkıntı bu değil bence zaten, Montrö ya da Lozan anlaşmalarından daha iyi şartlar sunan bir anlaşma elde ettiğimiz takdirde çıkılabilir de. Asıl sıkıntı tek bir kişinin bir gece ben yaptım oldu demesiyle bu şekilde kararlar alınabilmesi. Ben bir Türk vatandaşı olarak bunu asla kabul etmem, bu konuda çok büyük bir sıkıntı var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, tek bir kişinin eline bu denli yetki verilmesi beni çok rahatsız ediyor. Acilen bu yanlıştan geri dönülerek parlamanter sisteme geri dönülmelidir. Egemenlik millete ait olmalı, tek bir kişiye bırakılamaz.





  • lozan'ı sevr'i geç.. sırf motröden çıkarsak ( ) Rusya ile nasıl oluruz onu düşünüyorum.. Montrö her ne kadar bize giydirilmiş bir sözleşme gibi gözükse de boğazlar üzerindeki hakkımız koruyan bir sözleşme.. yani kaldırınca her geçenden dilediğim parayı alır kafası ile hareket edenler, ilerde hüsrana uğrayabilir..


    ayrıca bunun ültimatomu illa olacaktır bkz: tarafların Lozanı tanımaması, diğer anlaşmalar vs.

  • hukuk tanımayan anayasayı sallamayan bir iktidar üyesinden beklenen açıklama

  • pyramidhead52 P kullanıcısına yanıt

    parlamenter sistem, şuan ki sistemden her halükarda iyidir. ancak demokrasiye alternatif bulmalıyız.. Zira demokratik yaklaşımın sonuçları ortada.. bkz: cumhurbaşkanlığı seçimleri bir tarafta tayyip diğer tarafta ekmeleddin (ekmeleddin tescilli türkiye düşmanlığı güdenlerin tescilli öğrencisi, hala saltanat yanlısı, hayatını mısırda geçirmiş 1 günde türkiyenin başına geçsin istiyorlar) kime vereceksin oyunu ? Kısırlaştırılmış bir siyaset var ortada kime verirsen ver sonuç aynı kapıya çıkıyor...


    Japonya'da lise mezunu olmayan oy kullanamıyor.. geçen yıl bunu üniversite mezunu olarak düzenlemeye çalışmışlardı..


    bizde akıl sağlığı yerinde olmayan bile oy kullanıyor..


    Oy kullananların (referandum, milletvekili seçimleri vs) seçim yaparken belli bir bilgi düzeyine ulaşmış olmalı.. ayrıca devletin 1960'da olduğu gibi ileriye dönük projeleri, planları olmalı gelen ve giden buna göre hareket etmeli her seçimde ülke vizyonu değişmemeli.





  • Bu ekip anlaşmalardan çıkar ama yerine hangi anlaşmayı yapacak. Senelerdir tek bir iyi anlaşma yapamamış.


    Son anlaşma Gümrük Birliği idi. 20 seneden fazla oldu tek bir iyi, üretken, günlük yaşantıya etkisi olabilecek anlaşma yok. Bu sırada komşu ülkeler anlaşma üzerine anlaşmalar yaptılar.

  • Belli olmaz, reis yine bir gün uykudan uyanıp su içmeye kalktığında, la şundan da çıkayım diyip çıkabilir. XD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle birsey olursa neler olcak acaba bir taraftan yunan bir taraftan ermeniler toprak alırsa , eniste der mi malum kesim , kurtulus savasindaki gibi düşmanla mi birlesirler , merakla izliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teramycin -- 29 Mart 2021; 23:9:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cumhuriyetin tüm kazanımlarını sattılar etmedi şimdi gözü sözleşmelere diktiler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Cumhuriyetin tüm kazanımlarını sattılar etmedi şimdi gözü sözleşmelere diktiler.

    abd ile aramız açık sebepleri malum buna karşı koz büyütüyorlar montrö den çekilir gerekirse karadenizi size açarız halıya süpürmeyin biz sizinle çalışırısss.

  • Karşılarında bugün sevr antlaşmasını kabul etsek bunu ölümüne savunup karşı çıkacaklara "hain" diyecek bir kitle var. Bunlara konuşuyor işte.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Bunların devlet adamlığı üzerlerine ateşten gömlek olmuş, kendi üzerlerinden atıp ülkenin üzerine geçirmeye çalışıyorlar. Yeni anlaşma yapabilmek için yaptığındaki kadar uluslararası itibarının olması gerekli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.