Şimdi Ara

Tazminat

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bulunduğum şirkette 2,5 yıldır Part Time olarak çalışıyorum. Tazminat alıp askere gitme düşüncesindeyim, fakat son son ay Part Time pozisyondan Full Time pozisyona geçmiş olmam tazminatımı etkiler mi ? İş kanunun da son maaşın baz alındığı yazıyor ama bu 2,5 yıllık çalışma süremin tazminat hesaplamasını etkiliyor mu ?



  • Başkan bir iş sözleşmesinin fasilalarla devam etmiş olmasına bakılmaksızın ilk başladığın günden ayrildigin güne kadar geçen süreye göre son ücretin üzerinden hesaplanıp ödenmesi gerekir.
    Kanunen bir yıllık kıdem tazminatı, kişinin ücret ve ücretten sayılan (prim,sosyal hak(yol,yemek) vs. gibi) gelirlerinin (para veya parayla ölçülebilen) bir günlüğüne düşen miktarının sözleşmede artırılmamışsa 30la çarpımı sonucu bulunan tutardır.
    Hesaplamanın çok ayrıntısı olmakla birlikte genel ana mantık budur. 2.5 yıl calistiysan yıllık kıdemi 2yle carparsin sonra 6 ay içinde yıllık kıdemi 2ye böler yada 12ye böler ay sayısıyla carparsin günler içinde aynı mantık geçerli.
    Askerlik nedeniyle işten ayrilman durumunda işveren kidemini ödemekle yükümlü ancak askere gideceğini belgeleyip işyerine ibraz etmelisin kidemi almak için askerliği öne sürer ve askere gitmezsen işveren hakkında dava açabilir ödediği tazminatida geri alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xkrc kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, takıldığım nokta buydu dönem, dönem Full time (Tam Zamanlı) çalışmama rağmen genel olarak Part Time (Kısmı Süreli) Çalıştım Şimdi son ay Full time olup, askerlik durumunu belgelesem toplam sürede ki maaş buna göre hesaplanıyor o halde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tazminat söz konusu olunca full yada half çalıştığının bir önemi yok, ise giriş ve çıkış tarihlerin arasındaki süreye bakılır kanunen olanı bu ancak senin çalıştığın yer derse ki sen yarim çalıştın ben yarım hesaplayacagim derse böyle bir hakkının olmadığını giriş tarihiyle çıkış tarihleri arasında son ücretine göre ödeme yapmasının gerektiğini bil.
    Askerlik nedeniyle iş sözleşmesini feshinde işveren zaten kidemini ödemekten kaçamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xkrc kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, hocam teşekkür ederim bilgilendirme için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.