Şimdi Ara

Tayvan, eski savaş uçağı motorlarını seyir füzelerinde kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Çin’in birleşme çağrısı üzerine 2019 yılına gergin başlayan Tayvan, diğer yandan tersine mühendislik projeleriyle elindeki teknolojiyi değerlendirmenin yollarını arıyor. Amaç uçak motorlarını seyir füzelerinde kullanılabilir hale getirmek.
     

    United Daily News’in haberine göre, Tayvan Hava Kuvvetleri ve Çin Bilimler Akademisi iş birliğinde yeni bir araştırma başlatıldı. Eğer araştırmalar olumlu sonuçlanırsa, emekliye ayrılan F-5E/F tipi savaş uçaklarındaki turbojet motorları seyir füzelerinde yeniden hayat bulacak. Bu uçaklarda General Electric J85 tek şaftlı turbojet motorları kullanılıyor.

     

    Uzun menzilli füzelerde kullanılacak 

    J85 tek şaftlı turbojet motoru güçlü itme kuvveti sayesinde yüksek hız, yüksek irtifa ve uzun mesafe uçuşları için uygun bir motor tipi olarak görülüyor. Bu nedenle motorun tersine mühendislik aşamalarından geçerek uzun menzilli seyir füzelerinde kullanılması planlanıyor. Ses hızının yaklaşık 1.5 katına çıkmaya imkan veren motorun bu füzelerde de başarılı olabileceği düşünülüyor.

     
     

    Tayvan Hava Kuvvetleri’nin elinde 242 adet tek koltuklu 5E tipi savaş uçağı ve 66 adet iki koltuklu F-5F tipi avcı uçağı bulunuyor. Bu da uçakların global üretiminin yaklaşık dörtte birine denk geliyor. Öte yandan Tayvan’ın diğer kısa, orta ve uzun menzilli füze çalışmalarının da devam ettiği belirtiliyor.








  • Tayvan'ın elinde 64 adet F-5 var. Her F-5'te iki motor var ancak kaç motor ve uçağın kullanılabilir durumda olduğunu bilmiyoruz. Tabii bu motorları seyir füzesinde kullanabilmesi için "son kullanıcı" anlaşması ile ilgili ABD'den izin alınmış veya veya anlaşmanın süresinin dolmuş olması gerekiyor. Tabi burada süre var mı bilmiyorum? Sadede gelirsek ABD bu duruma ses etmezse ki etmez. Mantıklı bir proje.

  • Tayvan'ın antika da olsa savaş uçağı var demek, herhalde Çin zayıfken satmıştır coniler.

  • Tayvam bile atağa geçti vay be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tlg3 kullanıcısına yanıt
    tayvan bilemi...
    HTC, MSI, ASUS, BENQ, ACER, A4TECH, ADATA, AOC, COOLE MASTER, G-SKİLL, GİGABYTE,MEDİATEK, REALTEK, ZYXEL
    bunlar sadece bilişim sektöründeki tayvan şirketleri.

  • Tlg3 kullanıcısına yanıt
    Bile derken? Monster ile Casper Tayvan malı barebonelara marka basıp yerli malı pc/laptop diye kakalarken millete adamlar o barebonları üretiyordu.

  • İstiklalFMK kullanıcısına yanıt
    http://www.dsca.mil/programs/foreign-military-sales-fms

  • bir yerde izlemiştim tayvan denilen ülke konya ovası kadar bir yermiş teknolojide geldikleri yeri saymıyorum eğitim sisteminden tutda yaşamları bile farklı çin e komünizm geldğinde çinden kaçan milliyetçilerin kurduğu bir devlet çin cumhuriyetidir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.