Şimdi Ara

Tayland Merkez Bankası, Tayland Bahtına Sabitlenmiş Kripto Para Hakkında Uyardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
20
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tayland Merkez Bankası, Tayland’ın ulusal para birimi Tayland Bahtına sabitlenmiş kripto para birimi THT hakkında sert bir uyarı yayımladı.


    Bangkok Post’un 18 Mart tarihli haberine göre; Tayland Merkez Bankası, Tayland’ın ulusal para birimi Tayland Bahtı sabitlenmiş kripto para birimi hakkında sert bir uyarı yayımladı.


    Uyarıda, “Thai Baht Digital” (THT) adlı sabit kripto para biriminin hiçbir yasal güvencesi veya koruması olmadığı belirtilirken kullanıcıların siber hırsızlık veya kara para aklama riski altında olabileceği ifade edildi.


    Tayland Merkez Bankasının yasal işlemlerden sorumlu başkan yardımcısı Pruettipong Srimachand, ilgili yasaya atıfta bulunarak sabit kripto para birimi ile ilişkili faaliyetlerin yasadışı olarak kabul edildiğini söyledi.


    Srimachand, konuya ilişiklin açıklamasında şu ifadelerde bulundu:


    “Para karşılığı herhangi bir materyalin veya tokenin oluşturulması, verilmesi, kullanılması veya dolaşıma sokulması ‘1958 Para Birimi Yasasının 9. Bölümü’ne aykırıdır. "


    ilk olarak Eylül 2020'de daha önce “TerraUSD” ve “TerraKRW” sabit kripto para birimlerini ihraç eden Terra platformunda piyasaya sürülen Thai Baht Digital, aynı zamanda Asya’da yaygın olarak kullanılan ödeme uygulaması Chai tarafından da destekleniyor.


    Tayland Merkez Bankası, Tayland Bahtı ile 1:1 oranında desteklenen THT’nin ulusal para birimi ile rekabet etmesi halinde Tayland’daki para birimi sisteminin parçalanmasına neden olabileceğinden endişeleniyor.


    Haber detayı: https://www.bfmedia.io/haberler/tayland-merkez-bankasi-tayland-bahtina-sabitlenmis-kripto-para-hakkinda-uyardi-27403766.html?


    - bfmediaio Telegram Group








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.