Şimdi Ara

Tavsiye Lütfen MSI GTX 1050ti vs Acer 1060 laptop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bir bilgisayar almaya karar verdim sanırım bugün alacağım 17 inch bir makine var aklımda, aslında istediğim model;
    MSI GE73 7RD(Raider)-011XTR vardı indirim ile 5288 tl 8 gb ram 1050ti ekran kartı 17 inch freedoshttp://www.hepsiburada.com/msi-ge73-7rd-raider-011xtr-intel-core-i7-7700hq-8gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050-ti-freedos-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV0000088QV3

    ancak şu modeli görünce aklımı çeldi, Acer, 17 inch 1tb+128 ssd, 16 ram, 6gb GTX 1060, win 10 önyüklü, 5899 TL.

    Arada 600 ntl fark var, ancak MSI kalitesi, 120 hz ekranı ciddi ağır bastığı konular iken diğeri pek başarılı olmayan IPS ekranlı ve Acer? İşin ilginci evde 32 inch bir monitörüm var yani normalde makineyi bu ekrana bağlayarak oyun oynarım muhtemelen.

    Soru şu gtx 1060 için 620 tl fark + MSI kalitesi bırakılır mı? Bu makineyi kullanan ve olumsuz yönlerini bilen var mı? Nette 17 inch olan model 15.6 ya göre daha çok ısınıyor diye okudum ama doğruluğunu bilemiyorum, üstelik daha büyük kasa neden daha çok ısı üretsin aynı donanımla anlayamıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.







  • msi o paralara ülkemizde hakkını veremiyor malesef, servis kalitesi yerlerde, diğer ülkelerde nasıldır nedir ne değildir bilmem ama türkiyede alınacak marka değil.(garanti servisi yüzünden böyle konuşuyorum)

    bi kere markadan dolayı kafadan 750 ekliyor her modeline, kıyas yaptığında asus-dell-lenovo bunlarda yerden yere vurulacak markalar değil orta kalite-orta kalite üzeri markalar lakin çok daha uygun satıyorlar ürünlerini. lenovo dediğin marka yani IBM, En az msi kadar köklü bir marka bilgisayarın gelişerek günümüzdeki koşullara gelmesinde başrolde olan bi marka, Asus desen türkiyede son 10 yılda kullanıcılarını en fazla memnun eden , bilgisayarlarını bizzat kendi üreten (çinde fason kasayı alıp markasını basmayan) markadır. Dell desen yerinde hizmet servisi varken, toplam kalite ve satış sonrası hizmetler bakımından önde gelen bireysel müşteriyi memnun edebilme anlamında çok iyi olan, kurumsal firmaların %90 ının tercih ettiği bir markadır.(kurumsal için hala böyle)

    ****

    oyuncu isen 1060 kartlı bir makina alman daha iyi olur. ara sıra oynarım oynadımmıda hazzımı almak isterim diyorsan 1050ti da gayet iyi bi kart.

    oyuncu değilsen hayat 1060 tan ibaret değil :D diğer donanımlarıda göz önünde bulundur.

    toplam f/p için her türlü acer daha makul görünüyor.

    hatta 5500 civarı dell 7577, monster, lenovonun 1060 lı bilgisayarları var. onlarıda düşünebilirsin. msi aynı donanımda diğer markaların fiyatlarına yaklaşmadığı müddetçe tercih etmeni önermem. tamam tasarımları güzel ama tasarımmı götürecek seni yıllarca ? toshiba da yıllarca marka güvenilirliğinden iteledi iteledi sonra müşterilerini memnun edemedi satışları düştü pazardan çekildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 29 Aralık 2017; 16:54:11 >




  • Suan 15.6" olanini kullaniyorum ve gercekten cok guzel bir laptop fiyati da 5900e iyiymis. Ben amazondan 1200 dolara aldim. Hizli ve guzel bir laptop. Fiyat olarak guzel bu fiyata hem 17.3" hem ssd hem 1060 ekran karti bulmak zor. Biraz isiniyor ama konforunu bozmaz F11-12 tuslarinin ust kismi isiniyor o yuzden hissetmezsin
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    Tam da dediğinizi yapmışım demek ki. Acer ile hala hatırladığım da beni üzen Bir deneyim yaşamış olduğumdan elim varmadı açıkçası. Tam vazgeçtim derken 2 gün önce Vatan indiriminden tam da dediğiniz fiyata Dell 7577 aldım GTX 1060 maxq olan modeli. Açıkçası normal 1060 a göre %10 kadar fark olsa da Dell de bulunan thunderbolt 3 desteği biraz daha ileri dönük bir makine aldığım hissi verdiğinden tercihim oldu. Yoğun çalışıyorum makineyi al Windows 10 yükle driver uğraş yapmak istemediğimden Windows 10 önyüklü gelmesi de hoşuma gitti açıkçası.



    Ben oyun makinesiyim diye bağırmıyor daha çok iri kıyım eski makine gibi duruyor bu da hoşuma gitti bu sayede işte de kullanabiliyorum. Son derece hızlı Samsung nvme SSD cabası. Cevabınız için çok teşekkürler aklın yolu birmiş demek ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ptahba kullanıcısına yanıt
    sizin adınıza sevindim güzel bir tercih olmuş, hemde o paraya vatanbilgisayar güvenilirliğiyle almakta cabası.

    windows zaten temiz kurulum yapacağım ne gerek var ek para vermeme diyen insanlar için yani freedos isteyenler için

    ebrarbilgisayardaki fiyat dahi freedos olmasına rağmen vatanbilgisayara yakın bir fiyat. sadece paraf axess karta 5250 civarı oluyor.

    cihazda samsung nvme olduğunu bilmiyordum lakin çok olumlu. sadece bu parça indirimle minimum 550 den bulunuyor(960 evo) normal ssd den 2-3 kat 4 k okuma performansı var

    tekrardan hayırlı uğurlu olsun umarım memnun kalırsınız.
  • Msi o paraya çöptür hiç mi araştırmıyosunuz anlamıyorum o paraya güzel bilgisayarlar dolu biraz daha bakın çok bakın araştır
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    berkant19 kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkürler daha iyileri sizin olsun. Dediğiniz doğru Samsung nvme disk en pahalılardan crystal mark sonuçlarına göre 3000 okuma 1000 yazma *sıralı) hızına sahip, mekanik HDD olarak Seagate tercih edilmiş. Bundan önceki makinem Asus s451 L şu anda kızımın makinesi olmuş durumda. İlginçtir 4 senelik makineye sadece sandisk 256 SSD taktım ve yeni makine kadar hızlı açılıyor kapanıyor.
    @berkant19, keşke okuyup yazsaydınız o fiyatı vermemiş, araştırmış ve beklemiş olduğumu görebilirdiniz. Üstelik tanımadığınız insanlara emir kipi ile konuşmak hoş değil bence. Yine de katkınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 30 Aralık 2017; 7:41:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ptahba kullanıcısına yanıt
    hocam okuma yazma hızları biraz kapitalizmin kandırmacası olabiliyor günlük hayatta %70, rastlantısal 4K okuma/yazma hızlarını kullanıyormuşuz :D

    nvme nin 4 k ortalama okuma yazma hızı 65 MB/s, tabiki buda çok iyi bir rakam. örneğin benim kullandığım 7567 nin orjinal ssd sinde bu rakam 31.2 mb

    http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/200373/Samsung-SSD-960-EVO-250GB

    yinede ileride upgrade yapacak olursanız, yada bir yakınınızın ihtiyacı olursa aklınızda olsun :)
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    Haklısınız tamamen reklam başka birşey değil, zaten sıralı yazma ve okumna hızları diye belirtmiştim, pratikte farkı anlarmıyız bilemiyorum o kadar hardcore bir kullanıcı değilim ama düşünün ki 2013 Kasım alımlı Asus s451L i5 4200U işlemci, 6Gb ramli bir makine ekran kartı gt 740m, bu makineye 256 sandisk (en ucuzlardan biri malum) ssd taktım, diskin doluluk oranı %60 gibi ve bu makine inanın bana şu anki 16gb ram i7 7700 hq makine ile aynı hızla açılıyor aynı hiçbir farkı yok hatta daha ilginci asus üstünde ücretsiz olan bir virüs koruma yazılımı varken (avira) dell üzerinde windowsun kendi koruma yazılımı var buna rağmen. Evet tamam oyunlar şahane, klavye ışıklı falan ama günün sonunda Asus günlük kullanıcı için (web+video izleme+ofis yazılım) dell ile resmen aynı hızda, çok şaşırtıcı bulduğumu belirtmek isterim. Anlaşılan ancak yoğun yük altında dell farkını hissettirebilecek.

    Sizin kullandığınız 7567 çok git geller yaşadığım bir model oldu ve açıkçası hala arkadaki kırmızı ızgaraların daha hoş gözüktüğünü düşünüyorum. Umarım dertsiz tasasız, kronik sorunsuz size eşlik eder.




  • ptahba kullanıcısına yanıt
    ben memnunum aslında i5 li modele bakmıştım totalde bana çok uyguna geldi. yıllarca ram yükseltmesi yapmama gerek yok, i7 8.9. nesiller çıksa bile benim ihtiyacımı fazla fazla karşılıyor zaten. ekran kartı 1060 1070 değil ama tam benlik ti olması falanda insana farklı geliyor hep kapitalizm işte :D zaten oyuncu değilim sadece ara sıra kafa dağıtmak için gta, bf tarzı grafik oyunlar oynuyorum bana en uygun 1050 veya 1050ti idi. ssd ise 128 ama sistemi kursam yeter zaten farkını hdd ye göre baya hissettiriyor zaten ne demişler ssdlerin hepsi iyidir gidin en ucuzunu alın :D

    kendimi biliyorum i5 lisini alsam 3 bin liraya gelecekti o tarihte. ssd yi almışken iyisinden alayım diyecektim nvme ye 550 küsür bayılacaktım olacaktı fiyat 3500+ :D arada ekran kartı işlemci ram iyisinden olmuş oldu

    tasarım demişken beni en çok çeken soğutma ve tasarım oldu. öyle ki gaming ama oyun bilgisayarlarındaki caf caftan kaçınmışlar. sade ve şık bi tasarım yapmışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 30 Aralık 2017; 12:37:35 >




  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    İhityacınızı bilip uyanını almak en doğrusu, ben 1060 aldım çok oyun oynamasam da (vaktim yok) sanıyorum vr ile oynayabilecek olmak (vr yok umarım alıcam, çocukluk hayalim resmen sanal gerçeklik falan) bir de ileriye dönük güçlü bir makine olması. Diğer kısımda da katılıyorum oyun bilgisayarları her an gece canlanıp robota dönüp sahibini öldürecekmiş gibi dizaynlara sahip şaka bir yana işte kullanırken öyle robotik bir makine pek doğru olmuyor, ama sizin makine de (gerçi kırmızı çıkışlar hafif göz kırpsa da ) benim aldığım da laptop irisi iş makinelerine benziyor, dün ofisime gelen satıcı arkadaş "abi keşke ince alsaydın çok kalın zor olmuyor mu taşımak" diye sordu. Bu benim eski makine evden getirdim kullanıyorum dedim, "iyi yapmışın abi" dedi.




  • ptahba kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Çok gidip geldim ben de bu modelde. Max-q ekran kartından dolayı kararsız kalıp almadım Oyuna göre %10-15 arası performansı düşük standart 1060'a göre. Saat hızları da oldukça kırpılmış.

    Güncel oyunlarda denediniz mi? Denediyseniz performansı nasıl? Isınma sorunu vs var mı?
  • avanak_abdi kullanıcısına yanıt
    Henüz denemedim malum yılbaşı işler yoğun oluyor ancak saçma sapan bir durum yaşıyorum, monitöre bağladığımda intel hd630 sinyal vermiyor direk 1060 işi devralıyor bu da laptopta ısınmaya sebep oluyor. İlginç bir durum ve can sıkıcı açıkçası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.