Şimdi Ara

Tavana Ön Camdan Su Giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
28.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracın benden önceki sahibi ön camı değiştirmiş ama sağ üst köşeye silikonu tam doldurmamışlar. O bölümden su alıyor ve tavanın küçük bir bölümü ıslanıyor. Bu açık kalan kısımı suya dayanıklı herhangi bir silikonla doldursam olur mu yoksa camcıya mı götüreyim, onlardaki silikon daha mı iyidir ?



  • Cam orjinal mi yan snayi mi bi de nerde değiştirmiş
  • Camcıya git.
  • Orjinal cam değil farklı bir marka. Nerede değiştirildiğini bilmiyorum. Üzerinde 09 yazıyor, yani 2009 üretimi cam. Muhtemelen baya bir zaman olmuştur bu cam değişeli.
  • Camcıya gidin onlar hallederler. Normal silikon asla tutmaz.
  • Durumunuz yoksa geçici olarak camın üst contasını söküp su alan yere silikon sıkabilirsiniz. Silikonu sırınga ile sıkarsanız etrafa bulaşmaz. Kendi aracıma böyle yaptım ama biraz riskli iştir.
  • Bu sabah 2 ustaya gösterdim ikiside camı söküp tekrar takacağız dedi. Bu pek içime sinmedi, o bölgeyi kendim dolduracağım, su kesilmezse camı söktüreceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brian O Conner

    Bu sabah 2 ustaya gösterdim ikiside camı söküp tekrar takacağız dedi. Bu pek içime sinmedi, o bölgeyi kendim dolduracağım, su kesilmezse camı söktüreceğim.

    Aynı camı söküp güzel sağlam bi işçilikle tekrar takacaklarsa neden içinize sinmedi kaç para istediler bunun için siz yapabilecrkmisiniz peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82


    quote:

    Orijinalden alıntı: Brian O Conner

    Bu sabah 2 ustaya gösterdim ikiside camı söküp tekrar takacağız dedi. Bu pek içime sinmedi, o bölgeyi kendim dolduracağım, su kesilmezse camı söktüreceğim.

    Aynı camı söküp güzel sağlam bi işçilikle tekrar takacaklarsa neden içinize sinmedi kaç para istediler bunun için siz yapabilecrkmisiniz peki?

    Suyun girdiği nokta bariz belli, bu yüzden cam sökme işi arabanın kasasına zarar vereceği için girmek istemiyorum. Su alan bölgeyi macun kaynak + siyah conta ile güzelce kapacağım. Elim yatkındır bu işlere, %90 su kesilir, ufacık bir nokta için bütün camı sökmeye değmez diye düşünüyorum.




  • Camın sökülüp takılması aracın kasasına nasıl zarar veriyor onu anlamadım? Alt tarafı cam bu... Bence tekrar tekrar uğraşıp her yağmur yağdığında acaba su giriyor mu diye kafada soru işareti kalacağına, işini iyi yapan bir camcıda camın sökülüp tekrar güzel takılmasını önerim. Bu işlem aracınıza herhangi bir zarar vermez, değer kaybı oluşmaz...
  • camın sökülüp silikonun yenilenmesi daha sağlıklı olacaktır. Kendiniz dolduracak iseniz kağıt bant ile maskeleme yapın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    camın sökülüp silikonun yenilenmesi daha sağlıklı olacaktır. Kendiniz dolduracak iseniz kağıt bant ile maskeleme yapın.

    Evet kağıt bantla güzelce maskeleme yapacağım. En azından bir deneyeyim, kaybedeceğim birşey yok, su kesilmezse mecburen söktürürüm.
  • Çekilen fitil camı sağlam tutuyorsa, dikkatli bir işle deliği dolurabilirsiniz. Uzun süre de sorunsuz kullanırsınız.

    Ancak camı söküp takmak hiçbir şeye zarar vermez. Boşa para harcamak istemiyorsanız kendiniz doldurun. Veya "Ne de olsa bir gün cam çatlar, değiştiririm, o zamana kadar gitsin" mantığında iseniz kendiniz yapın. "Orjinali gibi olsun"cu iseniz, camcı camı söksün, tekrar çeksin. Camcı kaç para istedi bu iş için? Merak ettim.
  • Fiyat sormadım hocam, sadece cam sökülüp takılacak 5-6 saat sürer bu işlem dediler. Sizce tahmini ne kadar isterler ? Eğer 100 lira gibi bir ücrete yapacaksalar söktürebilirim. Ama 200-300 isterseler bu aralar o işe giremem
  • Çatlak sebebiyle cam değiştirdim, üst kısımdan yağmur suyu aracın içine doldu. Camı söküp tekrar taktılar yağmur sensörü de olmasına rağmen gayet düzgün oldu, sızdırma yok. Küçük bir alansa deneyebilirsiniz ama aynı noktadan olup olmadığınız kontrol edin bence. İnce bir çelik teli sokup alttan çıktığı yere bakın su yatay olarak ilerliyorsa bence başarı oranınız düşecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brian O Conner

    Fiyat sormadım hocam, sadece cam sökülüp takılacak 5-6 saat sürer bu işlem dediler. Sizce tahmini ne kadar isterler ? Eğer 100 lira gibi bir ücrete yapacaksalar söktürebilirim. Ama 200-300 isterseler bu aralar o işe giremem

    4 kere cam değiştirdim, camı çıkartıp takmak max. 30 dakika sürüyor, 4-5 saat araç yürümesin diye söylenen bir zaman olsa gerek?

    Camı tel vasıtası ile sıyırıp alıyorlar(bu arada cam çatlayıp hasar, "çıkart onu tak" gibi birşey söz konusu değil) eski silikon kalıntıları bir alet vasıtası ile temizleniyor, yeni silikonu yerine sürüp camı oturtuyorlar. Çok teferruatlı bir işi yoktur.

    kasko var ise yılda 1 kere cam değişimi poliçeyi bozmuyor. Eğer poliçe cam muhafiyetli ise %20 gibi bir rakam ödemek zorunda kalınabilir(yetkili servis). Poliçeye bakmak lazım.

    100TL ye mümkün değil, yan sanayi ise belki 300TL(o da araca göre değişir) ancak?





    Önce giren yerden bu iş için olan siyah silikon ile doldurun, olmazsa çaresine bakarsınız.




  • Cam değişmeyecek üstündeki cam sökülüp geri yerine takılacak. Bunun için 300 lira isteyeceklerse biraz fazla gelir. Şimdilik siyah silikon ile kendim dolduracağım. Olmazsa bi dahaki ay camı söktürürüm.
  • Aynı sorun bende de var yağmur yağınca bildiğin şıp şıp damlıyor dikiz aynası üzerinden kendim silikon ile doldurdum fakat kesilmedi
  • Camı söken kişi dikkat ederse zarar vermez. Ama o bölgeden içeri her su girdiğinde eskitir orayı. Yan sanayi camı 300e değiştirttim. Söküp takmaya en fazla 100 alırlar.
  • Bu işlemi yaptığım için tekrar yazıyorum. Öncelikle su alan yeri bulun. Ben su tutarak buldum. Sonrasında o alanı temizleyin. Şırınga ile camın dibine doğru aşırı olmayacak şekilde güzelce doldurun. Ins su alması geçecektir. Ort 1 sene kadar idare eder. Ben yazın yaptım, daha su alma yapmadı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.