Şimdi Ara

TAÜ HAKKINDA BİLGİLENDİRME (Sorularınızı cevaplayabilirim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
8
Favori
5.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 yakın arkadaşım orada okuyor (kültür ve iletişim,iktisat) ve taü hakkında çok bilgili olduğumu düşünüyorum bilmediğim şeyleri de arkadaşıma sorabilirim. İsterseniz kafanıza takılan şeyleri bana sorabilirsiniz. Ayrıca @Karman121 in babası Alman şirketleriyle çalışan büyük bir holdingte yöneticiymiş o da size piyasanın durumundan, bölümlerin ne kadar mezun verdiğinden, mezunların nerelere gittiğinden, iş olanaklarından bahsedecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Dassler -- 25 Temmuz 2020; 16:35:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben de hafiften mühendisliklere ve bilgi kirliliği oluşturan soruları cevaplayayım:
    1)Almanya banko diyorlarmış doğru mu?

    Hayır.Okulun Almanca öğretmesi,dil okulunda Almanya'ya götürmesinin tabii ki yardımı olur.Ama Almanya'ya gitmek o kadar kolay değil.Şöyle düşünün zaten buradaki öğrencilerin çalışmak istediği firmalar Audi, Siemens,Daimler, BMW gibi ordaki iyi ve parlak öğrencilerin de çalışmak istediği firmalar yani Almanya bir kere kendi öğrencilerine üniversitesi ne olursa öncelik tanır neden çünkü eğer bu öğrencileri istihdam etmek yerine yabancıları istihdam ederse işsizlik artar burda nasıl Türklere iş vermeyip Suriyelilere iş verince insanlar kızıyor onun gibi.Kaldı ki Almanlar kendi eğitimleri, kültürleri ve disiplinleri ile donatmış rwth aachen,tu munich gibi okullardan çıkanları her zaman öncelikle tercih edecekler.Hatta buradaki öğrencileri şöyle anlatayım babam Almanya'ya BMW vs ile iş yapmaya gittiğinde ve döndüğünde hep şunu söylüyor bu okullardan çıkan çocuklar inanılmaz farklı bizimkilerden ve gerçek mühendisler olarak çıkıyorlar.Almanyaya eu ülkelerinden çalışmaya gidecekler de bu firmaları hedefliyor,bizim iyi ve köklü okullarımızdan yine bu firmalarda çalışmak için Almanya'ya mastera gidiliyor.Bu ortamda baktığımız zaman taü gibi daha yeni açılmış bazı mühendislikleri yeni açılmış (makine mühendisliği 2 sene önce öğrenci almaya başlamış) ya da az dönem mezun vermiş bir okulun bu rekabette Almanya'ya bırakın banko öğrenci yollamasını kolayca öğrenci yollaması bile çok zordur.Zaten fark ettiyseniz mezunlar nerdeyse hiç yok ona rağmen okul yeni nesilin yurtdışına kaçmak için mantıklı-mantıksız her şeye atlamasından dolayı puanları yükseliyor.Burda tanıtım yapan hiçbir öğrenci ki çok az rastladım mezunlarımız şurada şunu yapıyor net diyemiyor çünkü yok hep katalogta okulun vaad ettiklerini ballandıra ballandıra anlatıyor.Hatta işin en komiği burda asıl reklamını yapanlar tercih döneminde seçmeyi düşünenler neden çünkü hem Almanya olur düşüncesiyle hareket ediyorlar hem de bu düşüncelerinin popüler olmasını istiyorlar dolayısıyla sanki yıllardır okul iyi yerlere adam yolluyor ama bilinmiyor izlenimi veriliyor burda yemin ederim tau makineye gideceğim Mercedeste çalışıyorlarmış diyen insanlara rastladım,YÖK atlastan bakın makine mühendisliği bölümü 2017-2018 senesi öğrenci almaya başlamış yani bırakın burdan mezun olan öğrenci olmasına daha 2.sınıfa bile yeni geçiyor en büyük dönemler.Lütfen araştırın yurtdışına kaçma isteğinizin gözünüzü kör etmesine izin vermeyin
    2) Türkiye'deki Alman şirketlerinde staj şansı var, sonrasında o şirketler tarafından alınabilir miyiz?

    Bu soruyu şöyle cevaplamak istiyorum,staj imkanı var doğru ama burda şöyle bir dipnot var şimdi önce Türkiye'de üretim yapan belli başlı Alman firmalarını yazmak istiyorum mekatronik, Elektrik elektronik ve makine için Siemens,Bosch,BSH,Mercedes,MAN.Bu beşi Türkiye'de çok tercih edilen girilmek istenen yerler hatta geçen kariyer nette gördüm MAN eeci arıyor o iş ilanına 1 hafta içinde 2000 başvuru yapılmış.Yani bu firmalar ODTÜ İTÜ Boğaziçi YTÜ gibi üniversitelerdeki öğrencilerin de staj veya çalışmak isteyeceği firmalar şöyle düşünün taude makinede,EEde, mekatronikte kırk beşer kişi var sanırım her şirketin alacağı staj öğrenci sayısı bellidir.bu saydığım 5 firmaya bu kadar talep varken(daha torpile bile girmiyorum)bütün tau öğrencilerinin bu firmalarda staj yapması zordur hatta imkansıza yakındır sadece iyiler buralarda staj yapabilecek.Staj yapıldı diyelim şirket alır mı.Bu soru tamamen bireyseldir eğer sen stajda çabalayan ve başarılı bir mühendis görüntüsü çizersen alınırsın neden olmasın.Ama şunu unutma o firmalara yukarda saydığım Türkiye'de etiketi olan çokça kişi de başvuracak ve onlar şanslı neden çünkü o firmalara zamanında giden çok mezunları var yani taü kuruluna kadar bu yerler Alman mühendis çalıştırmadı gittiler ituden ODTÜ'den mühendis aldılar.Yani adayların başta bir referans-networku olacak hatta genel olarak şirketler a
    çok fazla yeni mezun istihdam etmez.Kısaca rekabet hat safhada.Staj yapılan yerler seni kesin alır diye bir şey yoktur hatta +90da işsiz kalan makineci vardı kötü bir üniversiteden adamın stajlarindan biri Taide açın LinkedInden adamın profilini bulun bakın bu mantıkla bu adam Taide olmalıydı.
    Son olarak genel yazacağım Okulun en büyük artıları Almanca olması, Almanya'ya dil okulu için götürme şansı yani hem dil için iyi hem de kültürü tanımak için,Alman firmalarında başarılı öğrencilerin staj yapmaları.Bu artılar bana göre birçok okulun önüne atar fakat Almanya'ya kesin giderim beklentisi ile gidenler ya da bu firmalar beni kesin alır diyenler büyük hüsrana uğrayacaktır.Daha okul yeni,2 dönem mezun vermiş birkaç mühendislik bölümleri, okul hakkında teori dışında nerdeyse net bilgi yok yani şöyle böyle diyemeyiz okulun yurt imkanı kısıtlı ama yapılır ilerleyen zamanlarda,sosyallik de yok.Kısaca bunları bilin ona göre seçin.
    Okulun yeri şehir dışından gelecek biri için oldukça iyi bu arada. Yalnız İstanbul içinde yaşayıp özellikle Şişli'den sonra ya da Kadıköy-Maltepe sınırından sonra oturan biri sıkıntı çekebilir. Şehir dışından gelen biri muhtemelen Kavacıkta yaşayacaktır ve metro-metrobüs-insan-araç trafiğine maruz kalmadan sahil şeridine bu kadar yakın çok semt yok zaten İstanbulda.Ayrıca Kavacıktan okula 10 dk, Levente 10, Beşiktaşa 45 dk, Kadıköye 35-40 dk mesafedesiniz.

    Okulda 5. yılıma giriyorum, sorusu olana objektif bir şekilde yardımcı olabilirim. Okul ile ilgili veya bölüm olarak özellikle mühendislikle ilgili.

    Dipnot olarak belirteyim, bu durumlarda çok doğru orantı kurmayı sevmem fakat Almanca konusunda geçme oranlarına bakılınca Hukuk ve mühendislik bölümlerinde gayet yüksek. Üniversite sınavı başarı sıralamanızla doğru orantılı diyebilirim, o yüzden "köpek gibi çalışmayan geçemez" gibi düşüncelerle okuldan soğumanıza gerek yok. Okulun artı ve eksileri belli, bunları iyi değerlendirip tercih yapmasını öneririm herkesin.Ben tercih ederken bu okulun tercih edilebilirliği benim gözümde şimdikinin %30-40'ı falandı. Fakat muhtemelen piyasada ismiyle iş yapan okulları tercih etsem TAU'nun sunduklarının yanından bile geçemezdi, ODTÜ, ITU, BOUN'u falan tenzih ediyorum, EA tarafına da yorum yapamıyorum tabii.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konuyu açmamın nedeni sürekli taü ile ilgili konu görüyorum ve bence çok fazla bilgi kirliliği var bu yüzden böyle bir konu açma ihtiyacı hissettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi kirliliği yok hocam taü ile ilgili bilginin kendisi yok direkt
  • İktisat bölümü nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taü ile bilinen en efsane şey geçen sene hazırlıkta 400 kişiden 10 kişi geçmiş almancaya ilginiz yoksa hiç yazmayın hele birde almanca mühendislik of of okuyacaklara şimdiden kolay gelsin
  • İktisat okuyan arkadaş bölümünden memnun mu? İktisat okuyanların Almanya'da staj imkanları vs. nasıl?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hazırlık okuyanlar geçebiliyor mu nasıl o durumlar ? kaç gişi giriyor hazırlıktan kaç kişi çıkabiliyor ?
  • Pavka4 P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hazırlık çok zor bu doğru, eğer hazırlıkta çok çalışmassanız geçmeniz çok zor, çok çalışanlar bile geçemeyebiliyorlar. Yani çok çalışmam derseniz hiç bulaşmayın. İki arkadaşımda hazırlığı geçemedi ve 2. seneye kaldılar hatta iktisat okuyan tekrar yksye girdi ama kötü gelmişti ve hazırlığa devam etti 2. senede geçebildiler hatta bi ara haber alamıyordum 🙂 iktisat konusuna gelince ben çok bir artısı olduğunu düşünmüyorum sadece alman üniversitesi olduğu için talebin fazla olduğunu düşünüyorum, evet bölümde ilk 10 a girerseniz yurtdışına çıkabilirsiniz ama bölüm bittiğinde çok birşey beklemeyin, emin olun almanlar size kucak açmayacaktır. Ama mühendislik bölümleri için aynı şeyi söyleyemem, tm bölümlerinden daha avantajlılar ve alman şirketlerine girme ihtimali çok çok daha yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kültür ve iletişim okuyanin hedefi ne hocam mezun olunca ne yapmayı düşünüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Hazırlık ilk zamanlar aslında şimdikinden daha kolaydı çünkü sınavı hocalar hazırlıyordu ama artık uluslararası kabul gören testdaf a geçildi (ingilizcede toefl gibi) bu da zorluğu inanılmaz arttırdı. Öğrencilerin baskısı sonucunda hazırlığı geçen sayısı geçen sene arttırıldı ama buna rağmen geçen sayısı azdı. Üstelik arkadaşımın dediğine göre alman liselerinden mezun olup sırf hava olsun diye hazırlık okuyan tipler varmış ve bunlar hazırlığı garanti geçtiği için büyük haksızlık oluyormuş kontenjan açısından. https://www.aydinlik.com.tr/turk-alman-universitesi-nde-hazirlik-cikmazi-egitim-temmuz-2019-1#2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam hedefi herhangi bir gazeteye,dergiye ya da şirkete içerik üretmek şuanda da zaten bölümünün sitesine içerik üretiyorlar ayrıca yazılımda öğreniyor bildiğim bunlar. Ama kendini geliştirmezse aç kalır bu konuda hemfikiriz aslında bu dediğim her üni ve bölüm için geçerli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adolf Dassler

    Hocam hedefi herhangi bir gazeteye,dergiye ya da şirkete içerik üretmek şuanda da zaten bölümünün sitesine içerik üretiyorlar ayrıca yazılımda öğreniyor bildiğim bunlar. Ama kendini geliştirmezse aç kalır bu konuda hemfikiriz aslında bu dediğim her üni ve bölüm için geçerli.
    Kültür ve iletişim hani direkt bir meslek vermiyor sanki değişik bir bölüm biraz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adolf Dassler kullanıcısına yanıt
    Şehirdışından gelmeyi düşünen arkadaşlar içinde olanaklar hakkında bilgi vereyim, kampüsün yakınında malesef devlet yurdu yok ama sanırım seneye inşaatı başlayacaktı sonrası ne olur bilemem. Özel yurtlarda beykozun merkezinde ama uzak değil. Okulun yeri kötü, bir marmara üni havası beklemeyin sakın çok üzülürsünüz, nedeni okul çıkışında takılacağınız yer uzakta. Bildiğin ormanın içinde ama tabi ki bunun avantajları da yok değil. Son olarak eğer beykozda kalmayı düşünmüyorsanız yol için günde 3-4 saatinizi çöpe atmaya hazır olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen kendini bir alanda geliştirmen gerekiyor tam anlamıyla bir meslek tabiri yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21. yüzyılın en balon ünisi
  • Heir of slytherin H kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşım iktisat yarım dönem okudu (hazırlığı 1.5 sene sürdü) o yarı dönemde çok zorladılar çünkü bir senenin derslerini vermesi gerekti. Konuştuğumuzda bölümün zorluğundan memnun değildi, biraz rahat etmek istiyordu ama bu imkansız taü de, bunu söyleyebilirim. Staj olanakları olarakta 2.sınıftan itibaren seneyi ilk 10 da bitirmeniz gerek yurtdışında staj görmeniz için bu da çok zor, çok çalışmanız lazım. Eğer ilk 10 da bitirirseniz euro olarak bursta alıyorsunuz. Varsa başka sorunuz alabilirim aklıma gelenler bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeremiKılarksın kullanıcısına yanıt
    Hocam ea bölümleri için katılıyorum. Ama sayısalda bitirenler iyi yerlere gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.