Şimdi Ara

Tasarımcımız ile başımız dertte ..!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    (Önce şuraya uyarımı yapayım sonra kavga çıkmasın. 3 kişi günde 16-17 saat çalışıyoruz. işimiz çoğunlukla web sitesi üstünden olsa da web sitesi nasıl yapılır, nedir , neye dikkat edilir Türkiye'nin %99'u gibi bilmiyoruz. Çocuklarımız göremiyorken bunu araştırmaya da vaktimiz olmuyor, olmadı da. Şimdi burada çıkıp vay işte bilmeden bu işlere girersen , yok kurumsal kimlik vs ahkamı kesecek varsa şimdiden en derin hürmetlerimi bizzat sunuyorum. Yardıma ihtiyacımız var, ahkama değil)



    Yeni kurduğumuz şirkette ortaklarım ve ben çok yoğun olduğumuzdan web sitesi tasarımı için bir arkadaşımızın "Çok yardıma ihtiyacı var, destek olun,iyi çocuktur" sözüyle bir web site designer ile anlaştık.
    Ön ödemeyi yapana kadar bize teklif edeceği tasarımları ve teknik şartname göndermesini defalarca istedim ama annesinin ani rahatsızlığı(sorduk, gerçekmiş)nedeniyle "paraya çok ihtiyacım var, annemin yanına gitmem lazım" dediği için (yardım ediyoruz ya.!!.) ön ödemesini verip gönderdik.
    Ön ödemeden sonra bize tasarım teklifi diye yarı bitmiş bir site gösterdi. Bunun üzerinden değişiklik yapalım dedi.
    Bu safhada benim hatam(yoğunluktan) tamam deme gafletinde bulundum.
    Sitede ne değişiklik istesek, neyi örnek göstersek olmaz,zor, deneyeyim derken kavga gürültü birşey çıktı ortaya.Tamam mı bu dedi? Eh dedik tamam gibi. OK. değişiklik gerekirse çok büyük olmadıkca yaparız dedi. Kalanlar için üzülmeyin ben her zaman yaparım vaadi ile biz kendi yoğunluğumuza gömüldük yine.
    Biz daha siteye veri fotoğraf girişi yapmadan, tam incelemeden kalan paramı alabilirmiyim dedi. Hadi dedik verelim çocuk bitirsin siteyi.
    Fakat gel gör ki şimdi her değişiklik için para istiyor.! Daha site tam oturmadı, ne hatası var bilmiyoruz, neye uyumlu, arama motorları için optimizasyon yaptı mı, her sayfa konu ile alakalı mı?, o mu bu mu hiçbir fikrimiz yok.

    email adreslerimizi bu site üzerinden çoktan aldık, Resmi yazışmalarda kullanıyoruz.

    1. Bu siteyi bu haliyle başkasına versek düzeltilir mi?
    2. Bu siteyi kazasız belasız kendi üstümüzüe domain, admin, ftp şifreleri vs ile nasıl alırız. Alsak sonrası için ne yapmalıyız.
    kısaca ne yapmalıyız.

    Şimdiden herkese teşekkür ederim.







  • İlk olarak tabiki başka biriyle devam edebilirsiniz ki bence de bırakın verin birine adam akıllı düzeltsin. İkinci olarak domain sizin üzerinize değil mi? Diğer bilgileri ve bağlı oldukları mail adreslerini alıp şifreleri, telefon numaraları ve güvenlik soruları güncellenir, sorun karşı taraf çıkarmadığı sürece çıkmaz. Onu da bir ajansa devrediyoruz işlerimizi vs deyip atlatırsınız. Kolay gelsin hocam sorunsuz hallolur inşallah.
  • Çok teşekkür ederim. Aklımız başımıza geldi. Şimdi marketing ajanslardan teklif almaya başladık. Mevcut siteyi kullanmak istemiyorlar sıfırdan yapılacak muhtemelen.

    Siteyi tamamen kontrolümüze almak için hosting, domain, ftp, vs neleri istememiz lazım designer'dan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enistgok -- 14 Nisan 2016; 13:09:54 >
  • tasarımı görebilir miyim?
    bir de web sitesinde ne gibi düzeltmeler yapmak istiyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enistgok

    Çok teşekkür ederim. Aklımız başımıza geldi. Şimdi marketing ajanslardan teklif almaya başladık. Mevcut siteyi kullanmak istemiyorlar sıfırdan yapılacak muhtemelen.

    Siteyi tamamen kontrolümüze almak için hosting, domain, ftp, vs neleri istememiz lazım designer'dan?


    sadece alan adını almanız yeterli
  • Ayrıca yazılım/kodlama ile tasarım/görselleştirme birbirinden apayrı konular/mesleklerdir ve müşterilerin buna dair bilgisizliğini pek çok "yazılımcı" istismar etmektedir:

    İşin kötüsü gezindiğim ilanlarda PHP uzmanları, frontend geliştiriciler ve benzeri ilanlar içinde aynı maddelerden bir çoğu geçerliydi. İyi bir PHP yazılımcısının çok iyi derecede grafik bilgisine sahip olması gerekliliği yakında yazacağım yazının asıl konusunu oluşturuyor aslında: Kendini Tasarımcı Sanan Yazılımcılar
    http://www.hasanyalcin.com/is-ilanlarindaki-tutarsizliklar/

    Tipografinin web tasarıma entegrasyonundan sonra, pek çok insan tipografinin amacının web sitesini güzelleştirmek olduğu yanılgısına kapıldı. Ancak durum tam olarak böyle değil.

    Bir web sitesinin yaklaşık % 95’i içeriktir. Tipografi ise, içeriği gösterme sanatıdır. Dolayısıyla web tasarımda tipografi, sitelerin en önemli unsurlarından biridir.

    Bu konuda dünyada birçok deneyimli ve başarılı tasarımcı aynı görüşleri paylaşıyor. Üstelik, bu çok yeni keşfedilmiş bir yaklaşım da değil. Information Architects ajansının sahibi Oliver Reichenstein, 2006 yılında paylaştığı “Web Tasarımının % 95’i Tipografidir” başlıklı makalesinde tam olarak bundan bahsediyor:

    “Web’deki bilgilerin %95’i yazılı içerikten oluşuyor. Dolayısıyla, bir web tasarımcının yazılı içeriğe şekil vermenin ana disiplini olan tipografi üzerine oldukça iyi eğitim almış olması gerekiyor.”

    http://www.dijitalajanslar.com/web-tasarim-icin-tipografinin-onemi/

    "Tasarımcı" tavsiyesi:
    https://behance.net/serdar
    https://behance.net/emrahkara
    https://behance.net/delizade
    https://behance.net/tayfungecim
    https://behance.net/ozankarakoc
    https://dribbble.com/muratgursoy



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 14 Nisan 2016; 13:26:36 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.