Şimdi Ara

Tarikatlar tehlikesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
3.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 30 kupona alınmadı bu vatan kullanıcısına yanıt

    Doğru da kabul etsek de etmesek de bizi bırak abd de bile siyasi partiler ya da kanuni kuruluşlar hariç güç ya da etki odakları var. Bir bakıma oy potansiyeli de bunda etkisi olanlardan biri. Bugün hdp nin açık terör bağlantısına rağmen gerekenlerin yapılmıyor olması da bu oy kaygısı yüzünden mesela. Ya da mecliste bile değilken devletin içinde belli etkinliği olanlarla yapılan ittifaklar da başka bir örneği. Güçlü ülkeler tarafından desteklenen bazı grupların üstüne yeterince gidilmemesi. Şahsi çıkar ilişkileri. Say say bitmez. Gerçekler ideal durumdan çok çok uzakta maalesef ama vatandaşa sadece reklamlar gösteriliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babus0606 kullanıcısına yanıt
    Doğru reis tarikat diye başladılar sonra dünyalık derdi diş güçler müdahalesi sonra meclise millete uçaktan bomba helikopterden mermi vs.. sonra kandirildik ... Aynı oyun batini lerden beri var bu yaratıklar her şeyi alemlerin rabbi dahil, şeyhlerini sevdikleri kadar sevip inanmıyorlar. Hepsi zındık ve munafik islam dinine göre. Çünkü allaha eş koşarsan munafik ve kâfirsin karargahında cehennemdir... Bu millet bir daha kandirildik işini yemez sokagada inmez böyle bilinsin. Saflar gözünü açtı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkeyi kalkındırmak istiyorsan, hem tarikatları hem de doğu'daki aşiretleri kaldırman gerekiyor. Adamlar nüfus, para ve oy gücüyle, siyasileri kuklaya çeviriyor.

  • Tarikatları mini devletlere benzetebiliriz.Müritleri kendi halkları,şeyhleri ise devlet başkanlarıdır.Şeyhin yardımcıları ise bakanlardır.Yani devlet içinde devletlerdir.Bir tarikata üye olan birisi içinde yaşadığı ülkeye ve o ülkenin kanunlarına değil bağlı olduğu tarikat liderine ve o liderin koyduğu kanunlara tabidir.Doğal olarak böyle tiplerin devlet içinde var olması dahası üst makamlara gelmesi o devleti gün be gün zayıflatır.Devlet kurumlarında devletin kanunları değil tarikatın kanunları geçerli olur.Bu adalette,askeriyede,polislikte,bakanlıklarda vs her yerde böyle olur.Nitekim gün gelir tarikat mensupları el ele vererek tüm ülkeyi komple bağlı oldukları tarikata bağlamak için kalkışmaya kadar gidebilirler.Bunun apaçık örneğini 15 Temmuzda gördük.


    Lakin ne yazık ki malum yönetim bu kalkışmadan bizim umduğumuz şekilde ders almak yerine işi daha da büyüttü.15 Temmuz öncesinde devlete tek bir cemaatin üyeleri sokulurken 15 Temmuzdan sonra söz konusu cemaate denge unsuru olması amacıyla farklı cemaatler-tarikatlar devlet içine yerleştirilmeye başlandı.Yani devletten cemaatleri ve tarikatları tamamen temizlemek yerine devletin kapıları ardına kadar tüm cemaatlere ve tarikatlara açıldı.Böylece cemaatler ve tarikatlar arasında bir denge olacak ve hiçbiri kalkışmaya yeltenemeyecek.Lakin bunun ne kadar çürük bir temel olduğunu görmek için üstün zekalı olmaya gerek yok.


    Açıkçası Türkiye'de devlet kurumları 1980 öncesindeki devlet kurumlarından daha kötü şekilde parçalanmış ve bölünmüş vaziyette.Düşünün sağlık bakanlığının kontrolünün bir tarikata bağlı olduğu söyleniyor.Yani Türkiye Cumhuriyetine değil bir tarikata bağlı bakanlıktan söz ediyoruz.Kim bilir diğer bakanlıklar hangi tarikatların ve cemaatlerin kontrolünde.Böyle bir devlet bütünlüğü olabilir mi?


    Şuna eminim ki gelecek nesiller bu dönemi ve bu dönemin mimarlarını lanetle ve tiksinerek anacaklar.Hiçbir düşman bu ülkeye böylesine zarar verememişti..





  • 30 kupona alınmadı bu vatan kullanıcısına yanıt

    inmeyenler evde kahve içerler.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt
    Aynen reis

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devlet malından maddi menfaatten uzak gerçekten hani yok desen alınmaz 4 yapraklı yoncadan daha düşük ihtimalle rastlanabilecek kadar nadir insanları tenzih ederek


    Günümüzde bu müesseselerin maksadı kamu kaynağı ile şirketleşme torpil ile kaynak ve nüfuz sağlama Devlet malı yağmalama siyasi menfaat.


    Tarikat ve cemaatlerin dinde yari yoktur fırkalaşma yasaktır Allah bir Dini tek iken her biri ayrı telden çalıyor. kamu malı için bir biri ile mücadele eder halde.

    Diğer türlü olsaydı her biri bir araya gelebilirdi. Zamanında teröristlere tek reddiye veren olmadı mamasını aldı oturdu herkes kimse masum değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

    şunu izleyip gözleri yaşarmayan varsa bizden değildir. şu insanlardan ülkeye ne gibi zarar gelebilir ?


    Ortamdaki kokuyu tahayyül edeyim dedim burnum kırıldı acile gidicem gss borcum var napcam simdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    acilde gss ye bakılmıyor ücretsiz muayene knk

  •  

  • zararı bilmem ama faydası olmayacağı kesin ...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çare liyakat.

  • Bir tarikat mensubuna şirk içindesiniz dedim, anlattım beni dinlemeye tenezzül bile etmedi, finalde beni neredeyse kafir ilan edecekti. Neyse Allah hidayet versin ne diyeyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemeteryy kullanıcısına yanıt
    Onların şeyhleri peygamberden ileridir meczuplar için. Peygamber efendimiz hiç bir zaman Allahi rüyamda gördüm konuştum vs gibi sözlerde bulunmamış ama bu sahtekar din düşmanı munafik şeyh lerin her gece ruyalarinda allahi gördüklerini konuştukları ni söylemesi..... bu düpedüz munafiklik yalan ve sonu cehennem olan bir yoldur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim bildiğim tarikatler 5 Vakit namaza 5 katıp, En şüpheli şeyden bile kendilerini sakınan, Dilleri Allah ile zikirli, ( Sübhanallah, Lailaheİllallah gibi )
    yokluk kapısında İnsanları Namaza, İslama, Kuranı , Peygamberin Sünnetini Hakkıyla öğrenmek için Tefsir öğretmeye kendilerini adamış Allah yolunda Medreselerdir.
    Böyle Medreselerin Kasası, Holdingi Olmaz. Tarikatin özü budur. Kimseyi ötekileştirmez Ama İslamı güncellemeye yeltenenleri de edebi ile uyaran insanlardır. Var mıdir vardıe böyle tarikatler.
    Dahası Bu Diyanet ne işe yarar ?
    4 Hak Mezhep den Ulemalar seçilsin, Devlet denetlesin.

    Fatih Sultan Mehmet Hanın Hocalarından
    Akşemsettin Hz.lerinin Hocası
    HACI BAYRAMI VELİ HZ. lerine
    Padişah bildirir. Müridlerinizden vergi alınmamaktadır fakat kaç müridiniz varsa bildiriniz.
    Bu Alim de kendince test yapar sadece 2 Müridi çıkar.

    Dolayısıyla her dönem de bunlar olabilir, olacaktır da o zaman ne kapatarak, ne serbest bırakılarak boşlanmamalı. Yalnız burada diğer bir sıkıntı ise
    Diyanet Devlete bağlı olduğundan , Laiklik gereği
    Din Devlete karişmıyorsa, Devlete Dine karışmaması gerekir. Devlete bağlı bir kurum bence bunu zedeler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

    Ortaokulda (2001-2004 arasi) bile feto/fetocu dedigimi hatirliyorum, hatta fetocu fen bilgisi hocasi baya sinirlenmisti bana bu yuzden, tokat atmaya bile kalkismisti ama atmamisti. Yalniz feto diyordum ben, fetö degil :))

  • Herşey menfaatler uyştuğu sürece devm eder. İlk antlaşmazlıkta biter.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 30 kupona alınmadı bu vatan

    Onların şeyhleri peygamberden ileridir meczuplar için. Peygamber efendimiz hiç bir zaman Allahi rüyamda gördüm konuştum vs gibi sözlerde bulunmamış ama bu sahtekar din düşmanı munafik şeyh lerin her gece ruyalarinda allahi gördüklerini konuştukları ni söylemesi..... bu düpedüz munafiklik yalan ve sonu cehennem olan bir yoldur.

    Tam olarak bende bunlardan bahsediyordum. Eyvallah.

  • Benim görüşüm tüm tarikatları devlet denetlemeli ve tarikat kapsamında topluluk oluşturanlar fişlenmeli ve kontrol edilmeli tarikatı kuranlar hakkında cezai müeyyide olması gerekmekte. Eğer insan dinini öğrenmek istiyorsa devletin sunduğu imkanlar var. Daha 3-4 yaşında isterse diyanetin kreşleri var dini bilgileri öğretmekte. Yaz kuran kursları var. Eğer dini yönden gelişmek isterse imam hatip ortaokulu ile imamhatip lisesi var. Dahada ilerlemek isterse ilahiyat ve yükseklisans var. Topluluk iyidir ama beyin yıkama olayı ile mürid kazanma ve yönlendirme apayrı bişey. İzlenimim şuan bulunan tarikatlar hangisine giderseniz en iyisi o diğerleri tü kaka. Tarikatlar bireyi kötü yola düşmekten alıkoyar ama beyin yıkayarak kendi bi tayfa oluşturur. Şuan terör örgütü kapsamına alınan cemaat gibi belirli bir yere geldiklerinde kadrolaşma kendinden olanlara öncelik verme vs. Olayları olmaktadır. Kendinden olanı tercih etmesi onun için olağandır çünkü kendi kadrosuyla çalışmak ister. Devletin bunu iyi gözlemesi gerekir. Bir yerde kadrolaşma olduğunda en son gördüğümüz durumun değişik versiyonları doğabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Tarikatların devlete ve millete zarar verme potansiyeli büyük bu durumda yapılacak en iyi şey yasal statü tanıyıp ciddi bir denetimden geçirip tarikat üyelerinin memuriyetinin yasaklanması tarikatların gelir ve giderlerini devlete ve vatandaşa bildirmesi, vergi vermesi ve harcamalarını, mal varlıklarını herşeyini şeffaf bir biçimde bildirmesi, içlerinde devleti ve anayasayı yıkmaya yönelik çağrı yapanların bulunup ağır hapis cezaları verilmesi, buralara üye olmak ve ortamlarında bulunmak için 18 yaş şartı getirilmesi, bu konulara uymayanların ağır yaptırımlara uyması, ortadan rant ve menfaat kaldırıldığında hem kaliteleri artar hem de tehlikeleri azalır belki de topluma faydalı hale getirilir.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.