Şimdi Ara

Tarikat lar kapatılmalı!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
3
Favori
16.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
353 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • forumda amma cok tarikat sever varmis.

    sumuklu mendil ve sakal kili ile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    Bu ülkeden bir şey olmaz... hala o kapatılsın bu kapatılsın zihniyetindesiniz. Özgürlükçü olmak zorundasınız. tarikatlar kapansın derdiniz bugün ki dünde söylendiği gibi biride çıkar derki twitteri kapatalım. Zihniyet hep aynı. Onu kapat bunu kapat. Şimdi bunu diyenlerde kendilerini çok aydın modern insan görürler. Akparti seçmenini beğenmezler ama tarafsız bakınca hiç bi farkları olmadığı aşikar ortada..

    Ozaman terör örgütleri de serbestçe propaganda yapsın. Böyle bir saçmalık yok. Bu oluşumlar devlete millete ve dine birebir zarar olduğu için millet kapatılsın diyor. Özgürlüğün belli sınırları vardır. Bir tarikat veya örgüt insanlığa zarar veriyorsa kapatılmasını istemek iyi insanların doğal hakkıdır. Bunun medenilikle falan alakası yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mali63 M kullanıcısına yanıt
    Peygamber soyundanız, diğerleri bizden değildir. Bizim yolumuzda olan kurtuluşa erer demek sence şirk olmuyor mu? Sadece 1 i bu insanlardan yardım adi altında toplanan paralar ne yapıldı 1997 de ve sonraki raporlar ... ah ah halbuki kuran ve sünnet varken bu cahilere sarıldı millet. Bunlarda babadan oğula toruna geçen bol paralı bol haramlı bol yalanlı bir yol tuttular kendilerine. Allah akıl verdi niçin? Allah birdir ve hiç bir ortağı yoktur. Mülk onundur kibriya ve azamette onundur. Günahları affeden odur. Rahmet ve merhamet sahibide. Şeyh ler yada şıhlar değildir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kapatılsın Diyanet işleri dışındaki tüm din tüccarlığı yapan oluşumlar kapatılsın.


    Bu ortaya attığın iddia nın Kaynağı gösterir misin? Yoksa Kaynak Neticen mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm350 -- 5 Eylül 2020; 10:41:36 >
  • Şimdi daha bir saygı duyuyorum Atatürk'e. Baksanıza yıl olmuş 2020 hala tarikatlar savunuluyor. 1900 lü yıllarda eminim çok daha fazla karşı çıkan olmuştur kapatılmasın diye. Sanki başa dönüyoruz gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisina -- 5 Eylül 2020; 10:43:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Reis bu seçmenle felan alakalı bir durum değil. Eğer bir sıkıntımız var ise ellerimizi kime açarız? Insanların sıkıntılarını gideren şeyhler mi? Yoksa Alemlerin rabbi allahmi? Veee benim bir derdim vardı falanca şıh sayesinde kurtuldum dediğin zaman hangi günaha girersin ve işte ondan sonra herkes için sıkıntı başlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen öyle.Tarikatler ,cemaatler,imamhatipler kapatılmalı.Ama kapatılırmı?Erdoğanı erdoğan yapan bu noktaya getiren tarikatlar cemaatler zaten.

  • Mustafa Kemal Paşa bunu 100 yıl önce söylüyordu. Hey yavrum

  • Bunu akp iktidarı varken söylemek komik bence , akp varken hortladı bu tarikatlar zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinde telefonu, interneti olan, dünyanın bilgisi parmağının ucunda olan adamlar tarikat savunuyor.
    Sizin beyninizi nasıl yıkadılar arkadaş anlamıyorum.

    Tarikatler genellikle pek dini bilgisi olmayan uyuşturucu bağımlıları, alkolikler, psikolojik sorunları olanlar ve zeka geriliği yaşayanlar gibi zayıf bünyeye sahip insanları sömürmeye odaklı yapılardır. Sistemde derine indikçe paranızı, zamanınızı ve emeğinizi hizmet adı altında sömürürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 kupona alınmadı bu vatan kullanıcısına yanıt

    Burada ki mesele tarikatların olması değil ki. Burada ki asıl mesele insanların kendilerine bir kurtarıcı araması. Cahiliye döneminin putları benzeri putlar buluyoruz kendimize. Şıh dua etsin kurtulayım şıhın dediğini yaparsam kurtulurum düşüncesi. Tek kelime ile sorun cehalet. Cehalet derken okul okunması manasında demiyoeum. Yoksa ülke okumuşlar ülkesi ama matematik fen okuyarak insan olunmuyor. Tarikatlar kapanınca ne olacağını düşünüyırsunuz ? Sorun bitecek mi ? Bitecek ise kapansın.


    Sorunun temeline inmedikçe sorun çözülmez. Sorunu dinde aramakta aptalcadır. Ahlaki ve kişisel eğitimi düzeltmedikçe bu sorunların adı değişerek devam eder. Bugün birileri dini kullanır diğeri vatan millet sevgisini kullanır ya da başka birşeyleri kullanır.


    Örnek vereyim. Maduronun söylemlerine ve hatta trumpın söylemlerine bakın. Hep aynı eksende laflardır. Güdülen olursanız güdülürsünüz. Sorgulayıcı olmazsanız güdülürsünüz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BABAHAKKI B kullanıcısına yanıt

    Kapatmak sorunu çözecek olsa haklı olabilirdin ama kapatarak sorunu çözemezsin. Terör örgütü dediğiniz örgütler insanları öldürmüyorsa söylemleri zaten düşünce kapsamında sayılır ve suç değildir.


    Mesela sorunu çözmek için tarikatların kapatılmasından önce hukuk istemek gerekir. Hukuğa güvenin olmadığı yerde tarikat kapatmak kusura bakmayın ama tamamen boş iş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan_harputlu H kullanıcısına yanıt
    Allah dostu kelimesi tarikatlar oldumu daha çok kullanıyor. Bu kelimeyi kendilerine siper secmişler. Şeyhlik yol gösteren durumuna getiriyorlar kendilerini. Dinde öğrenmek istediklerini öğretebilmek Allah yolunda fikir beyan edebilmek güzel birşey ama günümüzde tüm tarikat dernek ve vakıf kuruluşları altında artık çıkar amaçlı kurunlar bizden olanı alalım olmayanı almayalım gibi yaklaşımlar gruplaşmalar olmaktadır. Örnek devlette kadrolaşmalar referans sistemi vs. Yoksa öğrenmek yol göstermek babında olması güzel olur, ama bizim insanımız malesef bende olsam bu değişmez çünkü kendi fikrine uygun düşenleri seçmekte..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Aynen reis .. o halde oku yaradan rabbin adı ile oku! Oku o insanı bir kan pıhtısından yarattı. Yani reis Alemlerin rabbi biz araştırıp öğrenelim ve yaradanı tanıyabilelim diye bize akıl verdi örnekler verdi ayetlerinde. Biz ne yaptık cahil cühelâ takımında aradık kerameti. Akıl Allahın insanlara verdi en büyük nimet. Hamdolsun Allemlerin rabbine ve sahibine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tarikat lar kapatılmalı!!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x tarikattan tüm tarikatlara, oradan imam hatiplere, oradan diyanete, oradan İslamiyet'e daha başka nereyi kapattırmayı düşünüyorsunuz.

    İsterseniz sadece inançsızlar kalsın burda, geri kalanlarımızı bi kaşık suda boğun, çekinmeyin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Allah için söyledim diyorsun, sonrasına tümü kapatılsın diyorsun!


    Belli ki inançlı bir insansın, peki ''tarikat'' nedir hiç baktın mı?

    Türkiye Tarikat Ülkesi mi ?!!! Kendi hâlinde olan kaç tane tarikat, cemaat vs var ??!!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    Kapatsan ne değişecek ki. Gizli gizli yine buluşup faaliyet gösterecekler.
    Bu şekilde gizli faaliyet yaptın mi da daha çok eleman topluyorlar ters tepiyor.

    Bu çağda gizli gizli yapamaz:) :şak diye yakalarlar... dijital çağdayız...

  • Bu ülkede tarikatları kapatabilecek çapta bir adam yok.

  • En iyi tarikatın..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.