Şimdi Ara

Tarihi Roman Önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Pek kitap okuma alışkanlığı olan birisi değilim, kitap okurken dikkatim sürekli dağılır. Geçen hafta Nihal Atsızın Bozkurtlar kitabına başkadım mest oldum bi roman bu kadar içine çekmişken bu türde böylesine güzel kitapların devamını okumak istiyorum bana bol bol kitap tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Bunları bir müddet okuduktan sonra tarih kitaplarınada yöneleceğim.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Tarihi roman veya romanvari tarih yazan birkaç yazarın isimlerini verebilirim: Harold Lamb, Radi Dikici, John Julius Norwich, Johann Gustav Droysen. İlaveten bu yazarlar Nihal Atsız'ın aksine milliyetçi bir anakronizmden (yani günümüze veya daha yakın geçmişe ait kavram ve anlayışları geçmişe taşımaktan) daha az muzdarip. Esasında roman tadında okuyabileceğin tarih kitabı oldukça çok. Kronik Yayınları'nda bolca var. Jack Weatherford'un Cengiz Han'ı gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    Tarihi roman veya romanvari tarih yazan birkaç yazarın isimlerini verebilirim: Harold Lamb, Radi Dikici, John Julius Norwich, Johann Gustav Droysen. İlaveten bu yazarlar Nihal Atsız'ın aksine milliyetçi bir anakronizmden (yani günümüze veya daha yakın geçmişe ait kavram ve anlayışları geçmişe taşımaktan) daha az muzdarip. Esasında roman tadında okuyabileceğin tarih kitabı oldukça çok. Kronik Yayınları'nda bolca var. Jack Weatherford'un Cengiz Han'ı gibi.

    hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Tarihimizi yabancı yazarlardan okursak sorun olur mu? Bize hep en iyisi batıda en güçlü batı fikrini empoze etmeye çalıştılar diye genel bi fikir var. Bu durumu danışmak istedim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lSunTzu

    hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Tarihimizi yabancı yazarlardan okursak sorun olur mu? Bize hep en iyisi batıda en güçlü batı fikrini empoze etmeye çalıştılar diye genel bi fikir var. Bu durumu danışmak istedim



    Alıntıları Göster

    Hiç sorun teşkil etmez. Michel Foucault'un güç ve bilgi ilişkisi kuramı ve Edward Said'in öcüleştirilmiş Batılı tarzda Doğu algısı gereğinden fazla abartılıyor. Batılı ülkeler güçlü güçlü olmasına da bilimi tanımlayan şey yalnızca güç değil; ilgi, huşu duygusu, sempati ve de merak. Misal Harold Lamb'in Timurlenki'ni bir Amerikalının değil de yer yer bir Türk akademisyenin yazdığını sanabilirsiniz. Aynı Lamb yeri geldiğinde Ömer Hayyam'ın tutkularını, Bizans'ın ve imparatorunun altınlarla örülü uhrevi azametini, göçebe yaşamının bitmek tükenmek nedir bilmeyen koşturmacasını, eski feodal düzenin sakinlerinin kaderlerini sanki orada bulunuyormuş gibi büyük bir coşkuyla anlatır. Bu bir ruhtur, zevktir, meraktır; Batıcılık, Oryantalizm gibi saçmalıklar ve basite indirgemeler zaten roman tarzında geri plandadır.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam Ahmet Haldun Terzioğlu ve Çağlayan Yılmaz'ın eserlerini öneririm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amin Maalouf'un Semerkant isimli romanını öneririm. Ömer Hayyam, Nizamülmülk ve Hasan Sabbah üçlüsüne çok güzel değinmiş, yarı bilgi yarı kurgu olarak tam bir tarihi roman örneği. Eğer Hasan Sabbah ve Haşhaşiler hakkında bilgi sahibiysen çok zevk alacağını düşünüyorum.

  • Heyea kullanıcısına yanıt
    Haşhaşileri ac oyunu serisi sayesinde duymuş merak salıp biraz araştırmıştım. Bunun haricinde pek bilgi sahibi değilim fakat okurken keyif katacak kadar bilgi sahibi olmaya çalışacağım. Önerdiğiniz kitaplar için çok teşekkür ederim hocam. Bunları okuduktan sonra tekrar tavsiye için gelebilir miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up. Başka önerisi olan arkadaşlar olursa yazabilirlerse sevinirim. Düzenli okuyabilirsem kitap dayanmaz. Şuana kadar gayet güzel götürüm. Dersler çok yoğun olduğu halde arayı açmadan okuyabildim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lSunTzu kullanıcısına yanıt

    Tabii ki... Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.   Bu arada Sefiller de tarihi roman olarak geçebilir sanırım. İçerisinde çok şey barındıran nadide bir klasik. Yoğun ve kalın bir kitap olduğundan zamanın olduğu bir ara okumanı öneririm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turgut Özakman kitaplarını beğenirsiniz.

  • Alamut kalesi Vladimir bartol. Lisede okumuştum hala tadı damağımda bir romandır.
  • Tarık BUĞRA - Osmancık

    Nihal ATSIZ - Deli Kurt bu ikisi de çok iyidir ,Bozkurtlar'dan sonra...

    Ahmet Haldun Terzioğlu ,Orhan Yeniaras ,Hayrani Ilgar ,Mehmet Niyazi tarihi romanları da akıcıdır, okunur.Peyami Safa'nın Attila romanı vardı o da fena değildi.

  • 1- Kuşçubaşı Eşref - İsmail Bilgin
    2- Zenci Musa - İsmail Bilgin
    3- Turk Casusu İngiliz Kemal Milli Mucadelede - Recai Sanay
    4- Yazilamamis Destanlar- Mehmed Niyazi
    5- Esir Bir İngiliz Doktorun Kutulamare Anilari
    6- Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa- İsmail Bilgin
    7- Bu Topraklarda Güller Kirmizi Açar Paşam- Hasan Basri Bilgin
    8- İmparatorluğun Son Akşamı- Hakan Kağan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ejder İmparatorluğu - Valerio Massimo Manfredi

    Roma İmp.'nun yıkılmasına yakın bir zamanda geçiyor. Marcus Metellus Aquila ve arkadaşlarının Çin'e uzanan macerasını anlatıyor. ( kesinlikle öneririm. Roma'nın kayıp 9. lejyonunun destanı hakkında da bilgi veriliyor romanın içinde. )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jennyhaniver -- 8 Aralık 2020; 19:29:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.