Şimdi Ara

Tarayıcı tavsiye isteği. Network ya da flasha tarama yapabilen tarayıcı.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fiyatı astronomik olmayacak, üzerindeki tuşlar ile ayarları yapıp tarama yapıp flash diske yada networkteki paylaşılan klasöre kayıt yapabilen tarayıcı arıyorum. All in One yazcı da olabilir, ama mürekkepli yazıcıyı ancak ucuz olması durumunda değerlenidirebilirim. Kısaca taradma için bilgisayara ihtiyacı olmayan bir tarayıcı arıyorum. Model tevsiye edebeilecek var mı?



  • En iyisi budur diyemem ama 3-4 ay önce ev kullanıcısı için modelleri araştırırken MX-4102u bulmuştum. Flashdiske direk tarama yapabiliyordu.

    Şu anda SX420W kullanıyorum. Bunda flash disk girişi yok ancak wi-fi üzerinden laptopa tarama yapabiliyorum. PC'deki programdan 3 farklı moda ayar atayıp cihaz üzerinden tarama yapmak mümkün. Sıfırdan ayar yapmak isterseniz cihaz üzerinden yapamıyorsunuz. Sadece 3 farklı tarama modunu değiştirebiliyorsunuz. Eğer yüksek kaliteli taramalar yapacaksanız wi-fi haberleşmesinde tıkanmalar olduğu için bir miktar yavaşlama oluyor. Örneğin 600 dpi renkli tarama yaparken arada duraklama yapabiliyor.
  • Faruk bey cevabını için teşekkürler. Wifi ile tarama yapabiliyorum dediğinizde tüm işlemleri yazıcının üstünde halledebiliyorsunu zdeğil mi? Zira tarama işini bilgisayarda değil yazıcının üstünden yapacağım. Yazıcı ile bilgisayarı biraraya getirmem mümkün olmadığı gibi, seri tarama yapmak istediğim için terşey yazıcının üstündeki düğmler ile bitmeli. Genelde 300 dip renkli yad agri tarama yapacağım düzeltmeleri biligsayarda yapabilirm ama taramalar yazıcı üstünde bitmeli. Tarma hızı dediğim çözünürlüklerde nasıl? Şunu yapsam yeter tüm alanı tara, 300 dipi renkli ya da gri ki, bunlar arasında değişim yapabilirsem, yani renkli ile gir arasında o bile yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saygi -- 12 Şubat 2012; 21:28:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    En iyisi budur diyemem ama 3-4 ay önce ev kullanıcısı için modelleri araştırırken MX-4102u bulmuştum. Flashdiske direk tarama yapabiliyordu.

    Şu anda SX420W kullanıyorum. Bunda flash disk girişi yok ancak wi-fi üzerinden laptopa tarama yapabiliyorum. PC'deki programdan 3 farklı moda ayar atayıp cihaz üzerinden tarama yapmak mümkün. Sıfırdan ayar yapmak isterseniz cihaz üzerinden yapamıyorsunuz. Sadece 3 farklı tarama modunu değiştirebiliyorsunuz. Eğer yüksek kaliteli taramalar yapacaksanız wi-fi haberleşmesinde tıkanmalar olduğu için bir miktar yavaşlama oluyor. Örneğin 600 dpi renkli tarama yaparken arada duraklama yapabiliyor.

    evet doğru diyorsunuz taraması baya bir ağır oluyor wifide
  • Dediğim gibi 3 farklı moda istediğiniz ayarları bilgisayar üzerinden atıyorsunuz. Cihazın tara tuşuna basıp modu seçtiğinizde tarayıp otomatik olarak bilgisayara atıyor. Kablosuz bağlı bilgisayarı seçerseniz ona atıyor.
    300 dpi'da fazla sorun çıkacağını sanmıyorum. Ben 30 sayfaya yakın 300 dpi gri tarama yaptım, takılma olmadı. İsterseniz bir klasöre kaydediyor, isterseniz PDF haline getiriyor. Epson yazılımı gayet esnek bu konuda.

    iPod veya iPhone varsa bunların üzerinden de tarama,yazdırma yapabiliyorsunuz. Epson uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor.
  • İşimi görebilirmiş gibi geldi. Açıklamalarınız çok işime yarayacak. Epsonların tarama hızından bahsetmemişsiniz ama genel olarak Hp'den daha hızlıdır diye düşünüyorum. Eğer yazıcı hala elinizde ise wi-fi ile 300 dp renkli taramayı ne kadar sürede yaptığını denemeniz mümkün müdür? ZAhmet verdiriyorum, kususra bakmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saygi

    İşimi görebilirmiş gibi geldi. Açıklamalarınız çok işime yarayacak. Epsonların tarama hızından bahsetmemişsiniz ama genel olarak Hp'den daha hızlıdır diye düşünüyorum. Eğer yazıcı hala elinizde ise wi-fi ile 300 dp renkli taramayı ne kadar sürede yaptığını denemeniz mümkün müdür? ZAhmet verdiriyorum, kususra bakmayın.

    Eğer bir yazıcı alıp tarayıcısını kullanacaksanız üst model epsonları tercih edin.bende sx425w ve px650 var.arada gerek hız gerek kalite olarak bayâ fark mevcut.ancak sx425wın tarayıısı mp495 e göre daha düşük kalitede ve daha yavaş çalışıyor.
  • Her Epsonda bu özellikler var mı? Zira aslında en son isteyeceğim şey yazıcılı bir tarayıcı almak. Tek başına tarayıcı almayı yazıcı almaya tercih ederim ama istediğim özellikte tarayıcı sanırım ancak çok pahalı modellerde vardır. Onu da kullanıp tavsiye eden olmadı zaten. Bu durmda çok fonksiyonlu yazıcılardan alacağım demektir. Bütçe 150-170 TL civarı olabiir. Epsonların hepsinde bu dediğimi yapabilceksem seçim yelpazem artıyor. Hızlı olmasını elbette tercih ederim. Zira kitap taraması yapacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saygi -- 12 Şubat 2012; 22:44:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saygi

    Her Epsonda bu özellikler var mı? Zira aslında en son isteyeceğim şey yazıcılı bir tarayıcı almak. Tek başına tarayıcı almayı yazıcı almaya tercih ederim ama istediğim özellikte tarayıcı sanırım ancak çok pahalı modellerde vardır. Onu da kullanıp tavsiye eden olmadı zaten. Bu durmda çok fonksiyonlu yazıcılardan alacağım demektir. Bütçe 150-170 TL civarı olabiir. Epsonların hepsinde bu dediğimi yapabilceksem seçim yelpazem artıyor. Hızlı olmasını elbette tercih ederim. Zira kitap taraması yapacağım.

    mp 280 veya mp495 cihazlarla iyi ve hızlı sonuç alırsınız.diğer bu fiyatlardaki epson çok fonksiyonlu yazıcıların tarayıcıları sizi tatmin etmeyecektir.
  • Kadir bey son yazıcı modelleri sanırım Canon'a ait modeller, bunlarda da bilgisayara ihtiyaç olmadan tarama yapmak mümkün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saygi

    Kadir bey son yazıcı modelleri sanırım Canon'a ait modeller, bunlarda da bilgisayara ihtiyaç olmadan tarama yapmak mümkün mü?

    Bunlarla bilgisayar olmadan tarama yapmak mümkün değildir.fakat:
    Canon mx360 ve mx410 ilede flash belleğe tarama yapılabiliyor.
    Epsonun px60,720,730,820,830 ve bunlara benzer makineleriyle usb bellek ,hafıza kartına tarama yapabiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirekinci -- 13 Şubat 2012; 13:59:25 >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim, bu modelleri araştırmaya başladım. Umarım memnun kalacağım bir model olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.