Şimdi Ara

Tapusu daireye ait olan otoparka daireden elektrik çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Ortak alan olmayan, tapuda belirtilmiş, binadan ayrı bir kapalı otopark mevcut. Daire birinci katta. Otoparkta elektrik yok. Daireden otoparka elektrik çekmek istiyoruz. Daire yan duvarından bahçe duvarına 2.5 metre boyunca havadan kablo çekip, sonra bahçe duvarı boyunca geçip otopark çatısına, otopark çatısı üzerinden de kendi otoparkımıza elektriği alabiliriz. Bunun için, dairenin ana sigorta panosuna ayrı sigorta da ekleriz.


    Merak ettiğimiz, bunu yapmak için izin almamıza gerek var mı? Bana var gibi geliyor. Elektrik projesi olmayan bir yapıya elektrik çekeceğiz nihayetinde. Ama emin olamadım.




  • Hem var hem yok.


    Yani projede; bahsettiğiniz mekanda (muhtemelen müştemilat olarak geçer) elektrik yok ise, evet izin, daha doğrusu projelendirme ve vesair dangalak bürokratik işlemlere gereksinim var ama bunları mahalle arası elektrikçileri (yetki belgeleri var ise) 3 kuruşa hallediveriyor.


    Eğer projede elektrik o mekana ulaştırılmışsa sorun yok. Kafanıza göre çekin.


    Elektrik tesisat projesinin bi kontrol edilmesi gerek.





    Normal şartlar altında, eğer binadakiler hödüklük yapıp şikayet mikayet edecek tipler değilse, ben bu ve benzeri olaylarda hiç uğraşmaz direk hat çekmeğe yürürdüm. Sonuçta "uzatma kablosu"  çekmek için izin mi gerek?   




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 21 Ekim 2022; 13:25:43 >




  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    Benim de aklıma "sarmaşık sardırmak için boru" geldi. Gizli çekecen. Apartmanda bir uyuz varsa da anlamayacak. Otoparkta yanan bir ışık, çalışan bir testereden mevzuya ayılacaklarını sanmam.   

  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    E yani en mantıklısı.


    Tükanı ilk açarken mal gibi "içerde alçıpan duvar yapacap, proje gerekir mi?" diye sordumuştum belediyede yapı işlerine. Uzun bi muhabbetten sonra; "abi bize hiç bulaşma, vitrinden çok abes görünmüyorsa ve özellikle kolon kesmiyorsan istediğini yap." minvalinde noktayı koymuştu görevli memur.


    Tek bir kablodan bi cacık çıkmaz. Sorana uzatma dersin ya da sarmaşığa boru yaparsın dediğin gibi.


    Ama trifaze çeker, toplamda car car car 20-30 beygir makina çalıştırırsan, ses yüzünden kavga çıkar bak.  


    Ha amarıgan cavırının garaj kültürü gibi, bi tezgah üstü koparma, bi dekupaj, bi iki matkap vb çalışacaksa laf maf olmaz. (Resmi olarak kapadığım tükanımı o şekilde kullanıyorum şu an)





  • Ha bak burda şöyle bir risk var. Seni az çok biliyorum, orada ne edeceğin de kabaca zihnimde tezahür ediyore.


    Bunu çakozlayan apartıman ahalisi zaman içinde "Hüseyin evladım benim şu zamazonkun zıttırısı bıttırdı, bi bızıklayıver sana zaamet" ya da "Hüseyin aabii, babamın pırnikini kırdım, o da benim kafamı kırmadan bi el atsan sendeki zırnikle onarsak" gibi salça olmalar yaşanabilir.   


    Apartımanda birebir yaşadığım şey. 





  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    Hahahahaha! Allahtan benim değil burası. Bir arkadaşımın. Bende olsa kesin olur.  Bendeki işler büyüdü abi. Garaja sığmaz.



    3d printer, lazer CNC, normal CNC, Freze, taşlama, deküplaj, Testere tezgahı, serverlar falan derken boku çıktı.



    Ben babamın ofisini doldurdum. Salon onun bıraktığı gibi, normal bir ofismiş gibi duruyor. Ben ise üç odaya yayıldım. CNC odam, server odam ve elektronik laboratuvarım olmak üzere üç odaya anca sığdım.   Garaj beni kesmez.


    Benim ofiste trifaze elektrik yok. Monofaze. Eve giren hattan CNC odasına özel hat çektirdim. Lazer CNC + klima biraz hayvanca elektrik çekebiliyor. "Lazer CNC çalışırken Zottiri makinesini çalıştırmayayım" falan gibi özen gösteriyorum.


    Tüm bina konut. Tek ofis benim. İçeriki odalar Ostim dükkanı gibi. Komşuların haberi yok. Onlar gelince salonu görüyor. Bildiğin ofis.  Ben ofiste iken onlar işte. Gürültünün farkında değiller. Garajları yetersiz. Onlar gelmeden ben gidiyorum. Ben gittikten sonra onlar geliyor. Çok seviyorlar beni.  Aynı şekilde bu yıl tüm binayı elden geçirdiler. Yalıtım vs. dünya para harcadılar. Ben "Ben ofisim biliyorsunuz. Bu yapılanlar bana bir artı sağlamıyor. Ama sonuçta burası bir konut binasıdır ve yaptıklarımız yatırım sayılır. Nihai kararı bana bırakacak bir oy olmasın. Bir çoğunluk elde edin. Ben çoğunluğa uyarım. Gerekli ödemeleri de yaparım." dedim. Tıkır tıkır paralarını ödedim. Binanın boyası seçileceği zaman iç mimar arkadaşıma binayı programda ayağa kaldırttım. Binaya bir boya tasarımı yaptırttım. Mest oldular.   Benim ofiste 7/24 açık server olduğu için, çıkma kameralar ile güvenlik kamerası işini leş parasına ben takdırdım binaya. 4 kamera + işçilik 1500TL. Bedava. Benim server kamera kaydı da yapıyor.   "Allah benden razı olsun" falan. Ama odalardan birinde duvarda 30cm çapında delik var. Havalandırma borusu balkonuma çıkıyor.   Balkonda korkuluk betonundan daha kısa boylu bir filtreleme, pompa ve fan sistemi var kutu içinde. Tertemiz bir görüntü.  


    Aslında hayvanın tekiyim de, apartmanın haberi yok.





  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

       


    asdfgsadasdas....


    Hay sağolasın eyi mi... Valla sağolasın. Tükanımın yıkılması söz konusu. Avcılarda ortalık toz duman son iki yıldır. Yıkan yıkana. Arsa payına göre 2 dayire veriyolla bana. Ama ben götü yanmış tavuk gibi dolanıyodum; yıkarlarsa ne b*k yiyecem diye. Çünkü mahalle arasına artık giriş katlara tükan vermiyorlar. Daire olmak zorunda. Anca köşelere ve caddelere. Ya mütayitle trampaya girecem ki beni her şartta bafileyecek, ya da başka çözüm bulacam...


    E çözümü de, ellerin dert görmeye, yazmışsın.  

    Neyse; zaman gösterecek. Sağlıkla kal.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.