Şimdi Ara

Tam kapanma döneminde arabaya binmek her türlü yasak mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evlerdeki çeşme suları içilmiyor diye yıllardır "tatlı su çeşmesi" dediğimiz yerlerden su doldururuz, evime en fazla 1 km uzakta var bir tane oraya 12-13 şişe su doldurmak için arabayla gitmeye izin var mı?


    İkinci konu da araba dizel çalışmadan 20 gün durması sakıncalı olur diye de çekiniyorum.


    Daha dün komşum 15 km uzakta köye gitti" korkma bir şey olmaz, ben şehirler arası da gittim bundan önce " diyor kendisinin dükkanı var diye izni var ama köy ile alakası yok ayrıca eşi ve çocuklarıyla gidiyor hep ama başka komşumun babası da kendi köyünde ceza yemiş her 400-500 kişiden birine ceza kesiliyor sanırım ve ben çıksam kesin bana denk gelir diye düşünüyorum. Kime sorsam ben geziyorum diyor benim gibi korkan kurallara harfiyen uyan yüzde 20 bile değil çevremde bu da beni çok geriyor sinir hastası oldum dışarda araba gördükçe,benim çocuklarıma hep "yasak var " diyorum ama herkes gidiyor, pikniğe giden var. Bunun yanında cezakesmeler de tutarsız galiba haberlerde ceza kesilen ve kesilmeyen durumlar var birbirine çok zıt. Kimine maske takıp evine git diye uyaran var , kimini evine arabayla bırakan var kimine de çöp topluyor diye ceza kesen var.


    Çok bunalımdayım gerçekten, kalbimin çarpışından 1 haftadır uykuya dalamıyorum cidden. Konusu açılmışken sorayım bu bir hastalık mı, neyin belirtisi? Kendi kalbimin sesinden, atışından uyuyamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 3 Mayıs 2021; 23:27:14 >



  • Denemesi bedava.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke bedava olsa, herkesin bir uyarılma hakkı olsa da denesek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 3 Mayıs 2021; 23:29:16 >
  • Anayoldan mı gideceksin ki bu kadar çekiniyorsun? Yolu incele bak çevirme var mı tuzak kuruyorlar mı yoksa bin araca git.

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Aslında sadece 1 anayol geçeceğim orada da normalde de yılda 2-3 çevirme oluyor ama ben de dediğiniz gibi önce markete gidiyor gibi arabasız bir bakayım sonra gideyim diyorum.

  • Git mahalledeki bakkaldan-marketten su al, o kadar skntidaysan,en azindan ceza riski yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceza yazılsa ne olur yasaklar bitince mahkemeye gider itiraz edersin yasal değilki yazılanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yanlış anlattım galiba , sıkıntım su almak için değil ,ben evden dışarı çıkmazken buralar araba dolu, yoksa dediğiniz gibi suyu satın da alıyorum ki dün de aldım ama hem araba çalışsın hem de suyu da dolmuş olayım diye.


    Yasak varsa herkese olsun istiyorum, eğer bir esneklik varsa da herkese olsun, aynı apartmanda her istediğini yapan da var (biri avukat, esnaf biri de) benim gibi bahçeden dışarı çıkmayan da var. Sanki biz suç işlemişiz de ev hapsi almışız gibi hissettiriyorlar bu sürekli ve serbest gezenler.

  • hazarcep H kullanıcısına yanıt

    bunu da çoğu kişi söylüyor hele bir de seçim gelince mecbur iptal olacak yüzbinlerce ceza diyorlar.

  • Su şişelerini göster

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rewkdark R kullanıcısına yanıt
    Yok anliyorun dediginizi de ,her sehir oyle herkes sokakta arabada vs(isi olmayanlari diyorum).disari cikin 5 dk calistirin ileri geri yapin en kotu.Simdi suyu doldurmaya gitseniz kimseye bisey demeyen polis gelir size catar yok yere tad kacmasin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle hocam tam olarak böyle düşünüyorum.


    teşekkürler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rewkdark

    Aslında sadece 1 anayol geçeceğim orada da normalde de yılda 2-3 çevirme oluyor ama ben de dediğiniz gibi önce markete gidiyor gibi arabasız bir bakayım sonra gideyim diyorum.

    Sen bi yürüyerek veya bisikletle keşif yap bak bakalım hangi saatlerde çeviriyorlar ona göre plan yaparsın. 1 km nedir ki ben 80 km gitmeyi düşünüyorum.

  • O kesilen cezaları ödeyen nadir olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün dışardaydım. trafik normal zamandan farksız sayılırdı. ne çeviren var ne durdurup evrak soran. sırf merakımdan antalyanın altını üstüne getirdim. bir tane bile polis durdurmadı arkadaş

  • Su zarurî ihtiyaç
    Bidonları sağ ön koltuğa görünecek şekilde koy
    Çevirme olduğunda evde içecek su kalmadı,doldurmaya gidiyorum dersin sorun olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4020D9D24 -- 4 Mayıs 2021; 0:45:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün haberlerde gördüğüm baba ve oğlu bankaya kredi kartı borcunu ödemeye araba ile gitmişler yolda çevirdiler 3150+3150 TL cezayı yapıştırdılar hiç acımadan... Tamamen şans yalanırsan kurtuluşun yok. ( Ceza kesmemesi için su doldurmaya gidenler bu yasaktan muhaf gibi bir ibare olmadı bununda olduğunu sanmıyorum. ) Tamamen polisin insafına kalır.


    Dün babamın izni var mesela 2-3 şehir değiştirdi tek polise denk gelmemiş başkası 2 sokak sonra denk gelirse izinsiz cezayı yer. Tamamen şans ve 3150 TL için bu risk kolay koaly alınmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 3 Mayıs 2021; 23:42:26 >
  • Hocam valla 1 kilometre çok uzak değil. Risk almak istemiyorsan ya yürüyerek 10 litrelik 2 şişe getir götüreceksin 1-2 günde bir. Yada getir vs. gibi yerlerden söyle, yakın bir yerden satın al.

    Benim yaşadığım yer de 100-150k nüfuslu bir ilçe. Açıkcası hiç polis görmedim gibi bir şey, herkes dışarıda. Biz de ihtiyacımız olduğunda çıkıyoruz kafamıza göre.

    Ama İstanbul'da ciddi denetim varmış sanırım.

    Şansa bağlı gibi duruyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi ceza yemenin bir kriteri yok, bu durum çok üzücü.


    Bugün bi bakacağım ana yol boş ise giderim yoksa arkadaşların da dediği gibi marketten tek tek almaya devam ederim bu süreçte 200 lira da su parası vermiş oluruz .


    O baba-oğulun yerinde olmayı kimse istemez ama ben hep şunu merak ediyorum mesela o baba-oğula ceza yazanlar çevrede gördükleri kendi akrabaları da dahil herkese karşı böyle hassas davranıyorlar mı yoksa birisinin de dediği gibi hepsinin kotası var günde 3-4 kişiye ceza yazdılar mı o gün başkasına yazmıyorlar mı? Yani kanun ne diyor her gördüğüne isme, cisme bakmadan ceza kes demiyor mu? Eğer öyleyse " bana bir şey olmazcılar" neden bu kadar rahat.


    Bugünlerin çok vebalı , kul hakkı olacak öbür tarafta.

  • Tam kapanmayla ilgili bir uygulama yaptım.6 gündür incelemedeydi yeni yayınlandı.

    Bilgi edinme amaçlı veya destek amaçlı uygulamayı indirirseniz çok sevinirim.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ramyhq.tamkapanma

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.