Şimdi Ara

Talmud ve Tevrat'taki Kutsal Sapıklıklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TALMUD’ dan:
    Sanhedrin sayfa 400; “ emir 59 a” da; Rabbi Johanan emirleri şöyledir:
    “Talmud Torah’ı tetkik eden bir gayri Yahudi’nin hak ettiği şey ölümdür. Çünkü bu onun için değil bizim için yazılmıştır. Bu bize bırakılan mirastır”.

    Talmud’un Baba Bathra 54 kısmında şöyle denir:
    “Gayri Yahudi’nin sahip olduğu mal, çölde ayağınızın altındaki sahipsiz araziye benzer, kim evvel alırsa onun olur”.

    Kethuboth 11 b:
    “Bir büyük, küçük bir kız ile cinsi temas yaparsa bu göze girmiş bir parmak gibi kabul edilmeli. Keza bir çocuk bir kadınla temas ederse buda kadının cinsi uzvuna bir çubuk girmiş olarak kabul edilmeli. Bir büyük tarafından bir çocuk baştan çıkartılıp ırzına geçirilirse bu ırza girme hadisesi olarak kabul edilmeli, bir büyük tarafından bir çocuk baştan çıkartılıp ırzına girilirse bu ırza geçme hadisesi olarak değerlendirilmemeli; “Nasıl ki gözyaşı tekrar ve tekrar yeniden insanın gözüne gelirse üç yaşından küçük iken cinsi temasta bir kızanda bekareti geri gelebilir”. Küçük yaşlarda erkeklerle yatmış bir kız çocuğu evlenirken bu vaziyeti kocasına bildirmeli aksi halde kan gelmez ve kocası da bu vaziyetten hoşlanmaz.”

    “Bir Yahudi kızının bekâreti iki yüz zuz (eski Yahudi parası) değerindedir. Bu pazarlıkla daha evvelinden verilebilir.”

    Kethuboth 51b:
    “Bir kadın kocasının izni ile parasını vererek kendisi ile cinsi bir şekilde alakadar olacak bir şahıs kiralarsa, bunda hiçbir kabahat yoktur fakat bu kiraladığı şahıs gayri Yahudi ise bu kabahattir zira kazançlı çıkan gayri Yahudi’dir. Fakat aynı vaziyet, bir Yahudi erkeği ile gayri Yahudi bir kız arasında vuku buluyorsa zararı yoktur fakat Yahudi erkeği bu gayri Yahudi kızla evlenmemeye çok dikkat etmelidir”.

    Kethuboth 56 a:
    “Bütün cinsi işler akşam karanlığında yahut karanlık odada yapılmalıdır. Sebebi açık havada böyle işler yapılsa herkes işini gücünü bırakır seyre dalar ve daha fenası işlerini yapacak yerde cinsi temas yapan adamı taklit etmeye çalışır. Fırıncının ekmeği yanar, üzümcünün üzümlerini gayri Yahudiler çalar, çanakçının çanağı elinden düşer kırılır, nöbetçinin gözü döner şehri düşman basar. Karanlıkta bu işi yapmanın bir başka sebebi de, eğer bu cinsi teması bir gayri Yahudi ile yapıyorsanız bu gayri Yahudi kimseyi şahit olarak gösteremez hatta kendisi bile yüzünüzü iyi göremez.”

    Kethuboth 111b:
    “Dünyada hakimiyet sağlayacak en önemli unsurlardan biri çok üremektir. Bütün yeryüzündeki gayri Yahudiler eşektir. O gün geldiği zaman bunlar yer altında kendileri için kazılmış olan yerlere girip ebediyen yer altında yaşayacaklardır”.

    Kethobuoth 76 a:
    “O adam ki kız kardeşi ile beraber yatıp, kendilerini cinsi zevklere bırakırlar ve kız kardeşi bunu şikayet etmez, bunda bir kabahat yoktur fakat kız kardeş şikayette bulunursa bu işi tekrarlanmaması bu adama bildirilir”. O şahıs ki daha annesi yaşlı değildir ve babası ölmüştür ve validesi yabancı erkeklerin koynuna girmek istemez ve kendi oğlu ile yatmak ister ve keza oğulda validesi ile yatmak isterse böyle bir vaziyette eğer bu işler zor kullanılmadan yapılıyorsa, bize düşen bir vazife yoktur t ki oğul evlenme yaşına gelip de başka bir kızla evlenmek talebinde bulunur ve validesi buna mani olmak isterse, oğul kendi karısının cinsi arzularını hem de annesinin cinsi arzularını tatmin etmeli ta ki validesi başka bir erkek buluncaya kadar.”

    Kethuboth 61 b:
    “bir gayri Yahudi, Yahudi kızından istifade ederse, bir Yahudi kadınını baştan çıkartırsa bir Yahudi çocuğunu kirletirse, Yahudi umumi bir Yahudi kadını ile temas edip kadına parasını vermezse cezaya çarptırılır. Eğer bir Yahudi umumi kadını kullanıp parasını vermemiş ise parası alınır ve değnekle dövülür, bir Yahudi kadınını baştan çıkarttı ise ölünceye kadar taşlanır. Bir Yahudi kızını kirleten gayri Yahudi’nin başı yarım kesilir ve yavaş yavaş öldürülür. Bütün bunlar bilhassa gayri Yahudilerin önünde yapılmalı ki bunlara müthiş bir ibret olsun ve bizim dehşetimiz karşısında titresinler ve Yahudi’ye dokunmaya bir daha yeltenmesinler.”

    Talmud’un Yebamoth kısmı 59 a ve 59 b:
    “Bir dul kendini tatmin için her türlü usullere başvurabilir”. Bir kadın sebepler göstererek hayvan ile hayvani münasebetleri ilerletirse bunda münasebetsiz bir şey yoktur. Böyle işlere zevklere heveslenmeyen kadın bulunmaz. Bu sebepten bu gibi zevklere kedini verip de sonradan evlenmeyi düşünen kadını bir haham bile alabilir.

    Rabi Shimi b. Hiyya ya göre bir hayvanla ya da insan olmayan bir şey ile cinsi temas yapan kadın bir haham bile alabilir… Rabi R. Dimi’nin anlattığı bir misal ise şöyledir: harikulade çok güzel bir kadın sıcaktan biraz açık giyinmiş bir şekilde yeri silerken maruf köpeklerden biri kapıda zuhur etmiş… Kısa bir zaman sonra da kadın bir rahiple evlenmek için izin alabilmiş. Fakat para ile kendisini satan bir kadın para mukabilinde müşterilere zevk vermek için bir köpekle cinsi münasebet yaparsa bu başka türlü kabul edilir ve Hahamlıkça hoş görülmez.”

    Yebamoth 60 b:
    “Yahudiliğe döndürülmüş bir kız, üç yaşından bir gün fazla olursa bir haham onunla evlenebilir.”

    Yebomoth 63 a:
    “Elazar şöyle ilave etti: Âdem bütün hayvanlar ile çiftleşmiş fakat Havva’nın verdiği tadı hiç birinde bulamamıştı”.

    Yebamoth 103 b:
    “Yılan Havva’nın içine müthiş bir şehvet sokmuştur”.

    Yebamoth 55 b:
    “O şahıs ki akrabası kız ile cinsi temas edip bekaret zarını yalnızca gevşetir. O adamdan şikayet edilmemelidir”. Ölmüş kadın ile temas o kadının hayattaki vaziyetinde iken yapılan temas gibi kabul edilir. Kadın evli ise her ne kadar ölmüş olsa bile gene evli bir kadın olarak kabul edilir ham de ölmüş bir kadınla çiftleşmek meniyi ziyan etmek demektir”.

    TEVRAT’ tan:
    "Ve Lut Tsoardan çıkıp dağda oturdu ve iki kızı
    onunla beraberdi; çünkü Tsoarda oturmaktan
    korktu; ve o, ve iki kızı bir mağarada oturdular. Ve
    büyük kızı küçüğüne dedi: 'Babamız kocamıştır, ve
    bütün dünyanın yoluna göre yanımıza girmek için
    mem­lekette erkek yoktur; gel, babamıza şarap
    içirelim, ve babamızdan zürriyeti yaşatmak için
    onunla yatarız.'
    Ve o gece babalarına şarap içirdiler ve büyük kız
    girip, babası ile yattı... Ve ertesi gün dedi: İşte dün
    gece babamla yattım, bu gece de ona şarap içirelim,
    sende gir onunla yat... Ve küçük kız kalkıp onunla
    yattı." (Tekvin Bölüm 19/30-36)

    Kaptın günlümü, kız kardeşim, yavuklum!
    Gözlerinin bir bakışı ile...
    Okşamaların ne güzel, kız kardeşim, yavuklum!
    Şaraptan ne kadar hoştur okşamaların,
    (Neşideler Neşidesi Bölümü, 4/9-10)

    "Memelerin üzüm salkımları gibi olsun, Fahişelik ettikleri zaman kızlarınızı ve zina ettikleri zaman gelinlerinizi Cezalandırmayacağım." (Hoşca bölümü, Bab 4/14)







  • Arada başka dinlere de sallayayımda laf etmesinler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asus gl702

    Arada başka dinlere de sallayayımda laf etmesinler
    Ben Kuran ve Kütüb-ü Sitte dışında Tevrat ve Talmud da okudum. Paylaşmak istedim. Kimsenin laflarından çekineceğimiz yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademisyenlerin ne diyor bu konu hakkında?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gavur Padisah kullanıcısına yanıt
    Akademisyen dediğin adamlar bu konular ile uğraşmamakta elbette inançları gereği bu konuları da okumuşlardır fakat onların alanı-din felsefesi- dinin temel unsurlarıyla ilgili problemleri çözmeye çalışmakta. Bu farkı yapamayan bir adama laf anlatmaya bile değmiyor. Örneğin Tanrı'nın varlığı, din dili problemi, vahyin imkanı, tanrısal sıfatlar arası çelişki din felsefesinin konusudur. Kuranda el kesme varmış, Tevratta recm varmış konuları bu alanın konusu değil.

    Bu konuya dönecek olursak ben ateist olduğum için bunlara cevap verme yükümlülüğüm yok. Bunları kopyala yapıştır yapıp buraya sunman da en kötü olanı. Mesela bunları biraz araştırsaydın bunların Talmud'da olmayan saçma sapan web sitelerinden alınan uyduruk ayetler olduğunu anlardın.

    Kethuboth:http://sacred-texts.com/jud/bata/bata10.htm

    Yebamoth:http://sacred-texts.com/jud/bata/bata09.htm

    Bu bölümlerden yukarıdaki ayetleri çıkarabilir misin? Kopyala yapıştır yaparak bunların kitapta olduğunu mu sanıyorsun? Tamam recm falan var ama bunlar ayrı mesela. Rabbiler recmin amacının acı çektirme olmadığında ortak görüşe sahiptir. Bu tarz yasalar Yahudi halkı içindir ve tarihseldir. Rabbiler derin kuyular kazar ve içine taşlar doldurarak zina edeni sarhoş edip oraya atarlardı ki hemen acısız bir şekilde ölsün. Eğer ölmezse hemen ölmesi için şahit kuyuya büyük bir taş atardı. Ayrıca taş atmanın amacı el değmemesidir okla da öldürülebilir der rabbiler. Elbette ben recmi savunmuyorum burada anlatmak istediğim belki de o dönemde bu tarz cezaların normal görülebilir olduğudur. İnsanlar zinaya katil, tecavüz gözüyle bakıyordu belki de bilemeyiz. Kölelik bundan 500 yıl önce normalken günümüzde insan haklarına ters bir şey olarak kabul görüyor. Zamanla algının değişmesi söz konusu. Ama ben bu yanıtı kabul etmiyorum zina ahlaken kötü değil bir kere. Dahası zaman fark etmeksizin zina edene ölüm cezasının verilmesini yanlış buluyorum. Bence Tevrat burada Kuran gibi ahlaki yanlış içermekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 27 Nisan 2019; 13:14:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

    Akademisyen dediğin adamlar bu konular ile uğraşmamakta elbette inançları gereği bu konuları da okumuşlardır fakat onların alanı-din felsefesi- dinin temel unsurlarıyla ilgili problemleri çözmeye çalışmakta. Bu farkı yapamayan bir adama laf anlatmaya bile değmiyor. Örneğin Tanrı'nın varlığı, din dili problemi, vahyin imkanı, tanrısal sıfatlar arası çelişki din felsefesinin konusudur. Kuranda el kesme varmış, Tevratta recm varmış konuları bu alanın konusu değil.

    Bu konuya dönecek olursak ben ateist olduğum için bunlara cevap verme yükümlülüğüm yok. Bunları kopyala yapıştır yapıp buraya sunman da en kötü olanı. Mesela bunları biraz araştırsaydın bunların Talmud'da olmayan saçma sapan web sitelerinden alınan uyduruk ayetler olduğunu anlardın.

    Kethuboth:http://sacred-texts.com/jud/bata/bata10.htm

    Yebamoth:http://sacred-texts.com/jud/bata/bata09.htm

    Bu bölümlerden yukarıdaki ayetleri çıkarabilir misin? Kopyala yapıştır yaparak bunların kitapta olduğunu mu sanıyorsun? Tamam recm falan var ama bunlar ayrı mesela. Rabbiler recmin amacının acı çektirme olmadığında ortak görüşe sahiptir. Bu tarz yasalar Yahudi halkı içindir ve tarihseldir. Rabbiler derin kuyular kazar ve içine taşlar doldurarak zina edeni sarhoş edip oraya atarlardı ki hemen acısız bir şekilde ölsün. Eğer ölmezse hemen ölmesi için şahit kuyuya büyük bir taş atardı. Ayrıca taş atmanın amacı el değmemesidir okla da öldürülebilir der rabbiler. Elbette ben recmi savunmuyorum burada anlatmak istediğim belki de o dönemde bu tarz cezaların normal görülebilir olduğudur. İnsanlar zinaya katil, tecavüz gözüyle bakıyordu belki de bilemeyiz. Kölelik bundan 500 yıl önce normalken günümüzde insan haklarına ters bir şey olarak kabul görüyor. Zamanla algının değişmesi söz konusu. Ama ben bu yanıtı kabul etmiyorum zina ahlaken kötü değil bir kere. Dahası zaman fark etmeksizin zina edene ölüm cezasının verilmesini yanlış buluyorum. Bence Tevrat burada Kuran gibi ahlaki yanlış içermekte.
    Boş boş laflar etmişsin. Senin bahsettiğin tümden gelim yöntemi. Benimki tüme varım. Tüme varım> Tümden gelim

    Bu yüzden hep yanılıyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gavur Padisah kullanıcısına yanıt
    Ne alaka? Tümevarım nedir daha düne kadar bilmeyen adam 2-3 tanım öğrenip buna saçma sapan yerlere uygulamaya çalışıyor ya o beni güldürüyor. Tümarım tümdengelim akıl yürütme metodları bu konuyla ne ilgisi var yahu. Dürüst ol ve kopyala yapıştır yaptığını söyle. Git o bölümleri çıkar öyle iddianı koy kopyala yapıştırla o işler olmaz. Aynısını Hintlilerde rig vedada mucize var diye yalan yanlış şekilde Türkçeye çeviriyor.http://dinsizdeist.blogspot.com/2012/05/hindu-metinlerinde-mucizeler-var-m.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 27 Nisan 2019; 13:47:3 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

    Akademisyen dediğin adamlar bu konular ile uğraşmamakta elbette inançları gereği bu konuları da okumuşlardır fakat onların alanı-din felsefesi- dinin temel unsurlarıyla ilgili problemleri çözmeye çalışmakta. Bu farkı yapamayan bir adama laf anlatmaya bile değmiyor. Örneğin Tanrı'nın varlığı, din dili problemi, vahyin imkanı, tanrısal sıfatlar arası çelişki din felsefesinin konusudur. Kuranda el kesme varmış, Tevratta recm varmış konuları bu alanın konusu değil.

    Bu konuya dönecek olursak ben ateist olduğum için bunlara cevap verme yükümlülüğüm yok. Bunları kopyala yapıştır yapıp buraya sunman da en kötü olanı. Mesela bunları biraz araştırsaydın bunların Talmud'da olmayan saçma sapan web sitelerinden alınan uyduruk ayetler olduğunu anlardın.

    Kethuboth:http://sacred-texts.com/jud/bata/bata10.htm

    Yebamoth:http://sacred-texts.com/jud/bata/bata09.htm

    Bu bölümlerden yukarıdaki ayetleri çıkarabilir misin? Kopyala yapıştır yaparak bunların kitapta olduğunu mu sanıyorsun? Tamam recm falan var ama bunlar ayrı mesela. Rabbiler recmin amacının acı çektirme olmadığında ortak görüşe sahiptir. Bu tarz yasalar Yahudi halkı içindir ve tarihseldir. Rabbiler derin kuyular kazar ve içine taşlar doldurarak zina edeni sarhoş edip oraya atarlardı ki hemen acısız bir şekilde ölsün. Eğer ölmezse hemen ölmesi için şahit kuyuya büyük bir taş atardı. Ayrıca taş atmanın amacı el değmemesidir okla da öldürülebilir der rabbiler. Elbette ben recmi savunmuyorum burada anlatmak istediğim belki de o dönemde bu tarz cezaların normal görülebilir olduğudur. İnsanlar zinaya katil, tecavüz gözüyle bakıyordu belki de bilemeyiz. Kölelik bundan 500 yıl önce normalken günümüzde insan haklarına ters bir şey olarak kabul görüyor. Zamanla algının değişmesi söz konusu. Ama ben bu yanıtı kabul etmiyorum zina ahlaken kötü değil bir kere. Dahası zaman fark etmeksizin zina edene ölüm cezasının verilmesini yanlış buluyorum. Bence Tevrat burada Kuran gibi ahlaki yanlış içermekte.
    İşleri güçleri teoloji teoloji dedikleri de kafa el kesme falan

    İyi ki bir modern olmuşlar kerkenezler




  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Hayır onu da doğru beceremiyorlar ki saçma sapan sitelerden olmayan şeyleri kopyalaıp yapıştırıyorlar.
  • Bir yahudi olarak sunu soylemek lazim; dogru bende talmudaki veya Tevrattaki herseye katilmiyorum. 2000-3000 yillik metinler sonucta ve o donemin ahlaki anlayislarini ynsitiyor. Tabii ki bu tip practicelerimiz yok suan. Ayrica talmud, kanun kitabindan cok hukuksal tartisma kitabi. Genelde hic bir sonuca varmayan argumanlar olur. Bir cok fikir vardir, ve bazilari abestdir. Illaki kanun veya inanc olack diye bir kaide yok. O donem rabileride ayni yobazlik vardir. Talmudik textlerin incelemesi daha detayli bir sekilde yapilmalidir. Ve direk kendiniz yapmalisiniz.
  • Oppenheimer kullanıcısına yanıt
    Beni kurayza kabilesi hakkında sizdeki anlatım nasıldır,paylaşabilirmisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.