Şimdi Ara

taksirle yaralama 89/4 nasıl bir sonuç çıkar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
5.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    kısaca özet geçeceğim.

    1,5 ay önce kaza yaptım. ben otomobil sürücüsüyüm. polis tutanağında 1 adet bana 1 adet karşı motorsiklet sürücüsüne ihlal yazıldı.
    bana yazılan ihlal ( 57/1a geçiş hakkı olan araçlara ilk geçiş hakkını vermemek)
    karşı tarafa yazılan ihlal (52/1a kavşaklara yaklaşırken yavaşlamamak)
    kusur oranları bilirkişi atayıp öyle belirlenecekmiş.
    karşı taraf motor üzerinde 2 kişi. kask yok. muayene yok. sigorta yok. ehliyet var
    kusur oranları belirlemelerinde sigorta ve muayene olmaması etkiler mi ?
    benim hiçbir eksiğim yok. karşı taraf şikayetçi oldu. motorsiklet sürücü arkasında oturan kişide ayakta tedavi edilebilir raporu var.
    motorsiklet sürücüsün de bir raporda (SAĞ KALÇA PROTEZİ YAPILMIŞTIR. HAYATİ FONKSİYONLARINI 4 (AĞIR) DERECE DE ETKİLER.) yazıyor.
    bu şikayetten sonuç ne çıkabilir ?



  • sizin evrak eksiğiniz olmadığı için size herhangi bir sıkıntısı olmaz muayene ile sigortanın ilgisi yok , karşı taraftaki sürücü ise sizin sigortanızdan hiç bir şey alamaz ehliyet ve sigortasının olmaması başlı başına zaten kusur, tedavi vb. diğer masrafları alabilecek tek kişi var oda sürücünün arkasında oturan kişi onada sizin sigortanız ödeme yapar fakat motoru süren kişiye sigortası ve ehliyetinin olmadığından dolayı rücu eder sigorta şirketi.. son söz olarak o motorun sahibi farklı kişiyse sahibine de cezalar gelir ehliyetsiz kişiye motor vermekten ve diğer konulardan..
  • Öncelikle geçmiş olsun. Kask, muayene ve sigortanın olmaması hata oranlarını etkilemez. Hatta alkol bile etkilemiyormuş. Bu yüzden size bir hata payı çıkacağı kesin. Hatta hata maddelerinden sizin hata oranınızın daha yüksek çıkması beklenir. Motorcu arkadaşın hayati fonksiyonlarını ağır derecede etkiler raporu baya başınızı ağrıtacaktır. Sağlam tazminat almaları olası. Sigortalarının olmaması ve hata oranı bu tazminat miktarını etkileyebilir. Durumunuz pek iyi gözükmüyor ama kimsenin canına bir zarar gelmemiş olması teselliniz olmalı. Tekrar geçmiş olsun.
  • 5237 sayılı tck madde 89

    Taksirle Yaralama

    MADDE 89 – (1) Taksirle başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

    (2) Taksirle yaralama fiili, mağdurun;

    a) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına,

    b) Vücudunda kemik kırılmasına,

    c) Konuşmasında sürekli zorluğa,

    d) Yüzünde sabit ize,

    e) Yaşamını tehlikeye sokan bir duruma,

    f) Gebe bir kadının çocuğunun vaktinden önce doğmasına,

    Neden olmuşsa, birinci fıkraya göre belirlenen ceza, yarısı oranında artırılır.

    (3) Taksirle yaralama fiili, mağdurun;

    a) İyileşmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine,

    b) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine,

    c) Konuşma ya da çocuk yapma yeteneklerinin kaybolmasına,

    d) Yüzünün sürekli değişikliğine,

    e) Gebe bir kadının çocuğunun düşmesine,

    Neden olmuşsa, birinci fıkraya göre belirlenen ceza, bir kat artırılır.

    (4) Fiilin birden fazla kişinin yaralanmasına neden olması halinde, altı aydan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

    (5) Bilinçli taksir hali hariç olmak üzere, bu maddenin kapsamına giren suçların soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlıdır. (Değişik 5. fıkra: 5560 – 6.12.2006 / m.5) (5) Taksirle yaralama suçunun soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlıdır. Ancak, birinci fıkra kapsamına giren yaralama hariç, suçun bilinçli taksirle işlenmesi halinde şikayet aranmaz.
  • Geçmiş olsun.

    Ne yazık ki belirttiğiniz durumlar kusur oranını etkilemez.

    Size asli , karşı tarafa tali kusur verilecektir. Karşı tarafa trafik sigortanız ciddi bir ödeme yapacaktır.Sizden 89/4 uzlaşmaya tabi bir maddedir.

    Karşı tarafın yarasına göre ceza verilir.Tahmin ediyorum ki bir maddi talepleri olabilir.Trafik sigortanız ödeyeceği için anlaşma yolunda bu talepten dönüş olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beatles33

    sizin evrak eksiğiniz olmadığı için size herhangi bir sıkıntısı olmaz muayene ile sigortanın ilgisi yok , karşı taraftaki sürücü ise sizin sigortanızdan hiç bir şey alamaz ehliyet ve sigortasının olmaması başlı başına zaten kusur, tedavi vb. diğer masrafları alabilecek tek kişi var oda sürücünün arkasında oturan kişi onada sizin sigortanız ödeme yapar fakat motoru süren kişiye sigortası ve ehliyetinin olmadığından dolayı rücu eder sigorta şirketi.. son söz olarak o motorun sahibi farklı kişiyse sahibine de cezalar gelir ehliyetsiz kişiye motor vermekten ve diğer konulardan..

    ne saçmalıyorsun hocam sen?

    KASTEN YARALAMA diyor...

    Bir kişiyi yaralamak amacıyla hareket etmek diyor...

    Konuyu soran arkadaşa; kastınızı olası kast seviyesine veya bilinçli taksir seviyesine çekecek bir savunma yapmak lazım kovuşturma başlarsa... Hakkınızda ceza davası açılabilir...
  • bundan sonra kasko-sigorta primleriniz hep korkunç boyutlarda olacak. adli sicilinizde bozulur. karşı taraf ağır yaralanmış.
  • lifeblood6 L kullanıcısına yanıt
    konu sahibi arkadaş ehliyetinin olmadığını yazmıştı ve konu başlığı değişmiş ehliyet varsa işin boyutu değişir fakat sigorta olmadığı için her halükarda motor sahibine de rücu eder sigorta şirketi.. yeni yasalar ile bu tip ödemelerin önüne geçildi zira bu şekilde olan kazalardan dolayı ödenen tazminatlar neticesinde artıyor fiyatlar en basit örneği bu arkadaşın kazası bu arada üslubunuz da hiç hoş değil terbiyenizi takılın..
  • Oh valla ne güzel, kask kullanma koruyucu ekipman kullanma ondan sonra "E bana çarptı"
    Şu motorculardan korktuğum kadar hiç bir şeyden korkmuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beatles33

    konu sahibi arkadaş ehliyetinin olmadığını yazmıştı ve konu başlığı değişmiş ehliyet varsa işin boyutu değişir fakat sigorta olmadığı için her halükarda motor sahibine de rücu eder sigorta şirketi.. yeni yasalar ile bu tip ödemelerin önüne geçildi zira bu şekilde olan kazalardan dolayı ödenen tazminatlar neticesinde artıyor fiyatlar en basit örneği bu arkadaşın kazası bu arada üslubunuz da hiç hoş değil terbiyenizi takılın..

    Ceza davası nedir neden açılır bir bilginiz var mı?

    Konuştuğum şey haksız fiil davası hakkında değil, ceza davası hakkında...

    Tazminat filan değil mesele, mesele HAPİS CEZASI!
  • dava yaralanma kaskı olmadığı için ceza indirimi vsvs yorum yapamam,avukat arkadaşlar yorum yapsın ama
    kazada size %75, karşı tarafa %25 kusur verirler,bundan eminim.
    yani adamın kaskı yoktu,sigortası yok,plakası yok alkollü vs farketmez,bu oranlar değişmiyor bu sebeplerden ötürü.emsal kararlara bakabilirsiniz
    geçmiş olsun
  • Anladığım kadarıyla maddi manevi dava açıp kazanma ihtimali var. Benim üzerime kayıtlı hiçbir araç mal mülk vs. yok. sigortalı yada kamu çalışanı değilim. Olur da davayı kazanırlarsa benim ödemem gereken tazminatı benden tahsil edemeyecekler. Bundan dolayı herhangi bir hapis vs. ceza çıkar mı ?
    Aslında benim niyetim kötü değil. Gerek hastane de gerekse taburcu olduktan sonra evlerinde ziyarete gittim. Geçmiş olsun dileklerimi iletip görüştüm. Evlerine son gittiğimde beni çok sıkıştırdılar. Sürekli olarak çocuğun sürekli sakat kalacağını söyleyip durdular. Olanları tek tek yazmıyorum ama karşı tarafın niyetinin kötü olduğunu anladım. Beni suçlu görüp sürekli sömürecek yapıya sahip oldukları aşikar. o yüzden bir daha ne aradım ne de sordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mAh0

    Anladığım kadarıyla maddi manevi dava açıp kazanma ihtimali var. Benim üzerime kayıtlı hiçbir araç mal mülk vs. yok. sigortalı yada kamu çalışanı değilim. Olur da davayı kazanırlarsa benim ödemem gereken tazminatı benden tahsil edemeyecekler. Bundan dolayı herhangi bir hapis vs. ceza çıkar mı ?
    Aslında benim niyetim kötü değil. Gerek hastane de gerekse taburcu olduktan sonra evlerinde ziyarete gittim. Geçmiş olsun dileklerimi iletip görüştüm. Evlerine son gittiğimde beni çok sıkıştırdılar. Sürekli olarak çocuğun sürekli sakat kalacağını söyleyip durdular. Olanları tek tek yazmıyorum ama karşı tarafın niyetinin kötü olduğunu anladım. Beni suçlu görüp sürekli sömürecek yapıya sahip oldukları aşikar. o yüzden bir daha ne aradım ne de sordum.


    yıllar önce amcam bir kişiye çarptı ve asli kusurlu sayıldı. Yaklaşık 3 ay kadar cezaevinde kaldı ve tutuksuz yargılaması devam etti. Bu sırada karşı tarafa yanılmıyorsam 30.000TL gibi bir kan parası ödendi( ödenmek zorunda kaldı tehdit vs..) Ölen kişi karayolları işçisiydi , sgk 150.000 TL lik tazminat çıkardı.
    Mahkeme sonuçlandı ve amcam asli kusurlu oldu. Ardından dava yargıtaya gitti ve 4.5 sene sonra dosya yine amcam asli kusurlu olarak geri döndü. Yaklaşık 1 yıl kadar daha cezaevine girdi ve şartlı tahliye yasasından faydalanıp salıverildi.

    Sizinkiyle ne kadar benzer bilmiyorum ama yaralamalı ve ölümlü kazalarda başınıza büyük dert alıyorsunuz.
  • Ben bu işi anlamıyorum. Devlet muayene yaptırmayı neden zorunlu tutuyor? kullanmış olduğumuz motorlu taşıtların, olmazsa olmazı, çalışmaz ise olmazı, parçalarını kontrol edip, taşıtınızın kara yolu trafiğine çıkmasında herhangi bir sakınca vs. olmadığını onaylamıyor mu? e karşınızdaki aracın devletten bir onayı yok. dolayısı ile trafikte olmaması gereken bir araç. Be nereden bileyim adamın freninin tuttuğunu? belki frene bastı fren tutmadı? tuttuğunu ispatlayabilirler mi?
    Ne kadar güzel bir ülkede yaşıyoruz. Şimdi benim durumum yok diye, muayene ve sigortası olmayan bir motor ile geçiş üstünlüğümün olduğu bir cadde de gidip bile bile bir araca vursam ne olur?

    ne olduğunu bu dava sonuçlandığı zaman anlayacağız.
    kim bilir dava sonuçlandığında belki bizde motorsiklet ile bir araca çarparız!
  • Adamın kaskının olup olmamasının size atfedilen suçla ne ilgisi var?

    Size geçiş önceliği olan aracın geçiş hakkını gasp ettiğiniz için ceza verilecek.

    Adamın kaskı olsaydı, geçiş önceliğini gasp etmekten vaz mı geçecektiniz?

    Yani şöyle mi oldu olay: Adamın kaskı olmadığını gördünüz ve ben bunun geçiş hakkını gasp edeyim mi dediniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Adamın kaskının olup olmamasının size atfedilen suçla ne ilgisi var?

    Size geçiş önceliği olan aracın geçiş hakkını gasp ettiğiniz için ceza verilecek.

    Adamın kaskı olsaydı, geçiş önceliğini gasp etmekten vaz mı geçecektiniz?

    Yani şöyle mi oldu olay: Adamın kaskı olmadığını gördünüz ve ben bunun geçiş hakkını gasp edeyim mi dediniz?

    ben sadece kaskı, sigortası ve muayenesi yok diye yazdım.
    kaskından dolayı verilen kusur oranında değişiklik olur mu diye yazmış mıyım?
    yazıları neresinden okuyorsunuz anlamıyorum.
    olay anını yaşamadığınız için bilgisayar başından yazmak kolay oluyor malesef.
  • mAh0 M kullanıcısına yanıt
    Hiddetlenmenize gerek yok,. Bunları yazdınız mı? yazdınız. neden yazdınız o halde? Kask takmadığı için ona ceza keserler ama bu sizin suçu hafifletmez ki! Onun kaskının olup olmamasının sizin cürmünüzle ne ilgisi var? Kask takmıyorsa bu onun problemi. Takmalı mıydı? Takmalıydı ama bu gereklilik sizin durumunuzdan bağımsız. Siz sonuçta ona ait olan yol hakkını gasp ederek yaralanmasına yol açtınız. Olayın odak noktası burası, diğerleri tali unsurlar.

    Sigortası olmayan birine arkadan çarpsanız, inip, "ama senin sigortan yok, sen suçlusun" mu diyeceksiniz?

    Benim demek istediğim şu: Mahkemede savunmanızı bunlar üzerine kurmayın, bir işe yaramaz. Çünkü o vatandaşın kaskı ya da sigortası vs. kazaya yol açan etmen değil. Ben avukat değilim ancak anladığım kadarıyla burada ceza davası da açılabilir görünüyor ki, esas sıkıntı bence burada. Bence bu hususa odaklanın.
  • sigortalar bu günler için var, kazadır yaşanır, adam gibi efendi olup rutin dava sürecini işletirlerse herkes istediğini alır, tedavi masrafı, tazminat vs. yok eğer sizden açıktan para, vs. isteyip tehdit ediyorlarsa, burda anlatmadığın olanları mahkemede bir şahitle ispat edersen ağlatırsın ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Hiddetlenmenize gerek yok,. Bunları yazdınız mı? yazdınız. neden yazdınız o halde? Kask takmadığı için ona ceza keserler ama bu sizin suçu hafifletmez ki! Onun kaskının olup olmamasının sizin cürmünüzle ne ilgisi var? Kask takmıyorsa bu onun problemi. Takmalı mıydı? Takmalıydı ama bu gereklilik sizin durumunuzdan bağımsız. Siz sonuçta ona ait olan yol hakkını gasp ederek yaralanmasına yol açtınız. Olayın odak noktası burası, diğerleri tali unsurlar.

    Sigortası olmayan birine arkadan çarpsanız, inip, "ama senin sigortan yok, sen suçlusun" mu diyeceksiniz?

    Benim demek istediğim şu: Mahkemede savunmanızı bunlar üzerine kurmayın, bir işe yaramaz. Çünkü o vatandaşın kaskı ya da sigortası vs. kazaya yol açan etmen değil. Ben avukat değilim ancak anladığım kadarıyla burada ceza davası da açılabilir görünüyor ki, esas sıkıntı bence burada. Bence bu hususa odaklanın.

    Adam kalçasından değil de başından yaralansaydı mahkeme tabi ki adamın kask takmamasını dikkate alacaktı.Hem de büyük oranda.

    Emniyet kemeri takılmaması bile ölümlü kazalarda ceza hafifletiyor.
  • Hocam cezai anlamda çok sıkıntı yaşayacağınızı sanmam, alacağınız ceza "taksirle yaralamadan", 2 yılın altında olur ve sabıkanız veya daha önceden aldığınız bir ertelemeniz yok ise CMK md. 231 kapsamında "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına" karar verilir. Bunun anlamı, 5 yıl içerisinde herhangi bir kasti suç işlemediğiniz taktirde, bu hüküm sicilinizden silinecektir. Eğer herhangi bir kasti suç işlerseniz, hem işlediğiniz suçun cezasına mahkum olursunuz, hem de buradan almış olduğunuz HAGB kararınız açıklanır, cezanız infaz edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 26 Ocak 2017; 17:12:28 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.