Şimdi Ara

TABLETLER TELEFON GİBİ KULLANILABİLİR Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
76.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dizemen


    quote:

    Orijinalden alıntı: Valorite

    quote:

    Orijinalden alıntı: umutkop

    az evvel okuduğum yazıya göre yurtdısı için yapılmıs rom'ları tablete yükledikten sonra telefon görüşmesi yapılıyomus. bazı tabletler için geçerli sanırım. tam bilgi yok gerçi.

    Rom işi yazılım işidir. Önemli olan tablet donanımında HSPA-GSM 850/900/1900 vb. frekansları destekleyen ağ olması gerekir ki sim kartı takıp kullanabilesiniz. Kısacası telefon mantığına ters bu durum. Bu donanımın da telekomünikasyon iletişim başkanlığına kayıtlı bir IMEI numarası olması gerekiyor. Vs. vs. vs...

    Bu ürünlerde telefon özelliğinin olmayışının ana nedenini bir elektronikçi olarak açıklamaya çalışayım sizlere

    Ürüne extra olarak sim kart okuyucu çip dahili 3g işlemler için bir çip vede telefon görüşmelerini yapabilmek için şebekeyle sürekli haberleşme halinde olmasını sağlayacak gsm çipi koyması gerekmekte buda ürünün hem maliyetini aşırı yükseltmekte ayrıca pil kullanımıda çok üst düzeye taşımaktadır düşünün şebeke ile sürekli haberleşme durumunda olan sabit akım çeken birden fazla çalıştırmanız gereken elektronik komponentler var sürekli pil tüketimi söz konusu bunu besleyecek pilin en az 10000 ma olması gerekir ki bu durumda fiyatlar aşırı yükselişe geçer marka ürünlerin fiyatlarının bu denli yüksek olmasının sebepleri bunlardır aynı zamanda imei ve vergi durumuda işin içine girdiğinde fiyatlar alıp başını gitmekte siz üretici olsaydınız şirketinizin devamı için sürekli gelişen ürün çıkartarak yüksek satış oranınızınım korumak isterdiniz yoksa bütün teknolojilere sahip tek tip ürün çıkartarak az kar ile satış yaparak amme hizmetimi vermek istesiniz

    Bence tek sebep imei ve vergi olayı,
    çünkü sim kartlı tabletler var ve bunlar internete açık ama telefon görüşmelerine kapalı, sırf pil sarfiyatı içinmi kapatılıyor, hayır.
    telefon özelliği eklenirse özel iletişim vergisi koyuluyorki bu da yüzde 18 olması lazım.
    ama sim kartlı tabletler özel yazılımlar ile telefon görüşmelerine açılıyor.
    örnek: vodafone smart tab




  • ayhan bey ayrıntili yazin nasil telefon olarak kulladįğınızı lűtfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhan bey ayrıntili yazin nasil telefon olarak kulladįğınızı lűtfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi akşamlar kendi üzerinde gelen rom ile görüşme yapilamiyor, custom rom kurmaniz gerekmektedir. Kurduğunuz taktirdr zaten direk olarak görüşme yapilabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.arslan -- 12 Haziran 2013; 21:15:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet kullanılabiliyor benim bir tanıdığım almıştı sayrox marka sanırım 160 tl civarında, telefon özelliği katmak için root atılıyormuş
  • ben android 2.3 yüklü bir telefondan skype aracılığıyla bir bir bilgisayar ile görüntülü görüşme yaptım . tablet de android işletim sistemi mevcut skype yüklersen telefondada skype var ise görüntülü görüşebilirsin mesaj yazabilirsin sesli arayabilirsin . görüntülü görüşme zaten international network te zaten vardı şebekeler bu özelliği sonradan edindi. görüşme yapılmaz şebeke olması lazım diyenler için , kolay bir örnek vereyim . eskiden MSN aracılığıyla internet üzerinden görüntülü sesli mesajlı titreşimli :)) görüşme yapılabiliyorken tabletten neden yapılmasın neresi saçma neresi mantıksız . :))) . Özgür sınır tanımayan Windows iyiki varsın . . .
  • Benım tab s3 t827 tabletim 4g li keşke birde telefonu olsaymış tadından yenmezdi ..bunun için root yaptım telefon özelliği olan serinin t825 için olan custom romunuda kurdum ama genede telefon uygulamasından arama yapılamadı demekki buda işe yaramıyormuş..
  • up

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.