Şimdi Ara

Tablet Tamiri (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese keyifli forumlar, 2 adet bozuk tablet aldım. Tabletlerden ilki umutsuz vaka şarj işlemcisinin kendisi ve çevresindeki tüm kondansatörler ve 1 transistör yanmış. Diğer tablet ise farklı model farklı marka bi tablet ve problemin nerede olduğunu uğraşmama rağmen bulamadım. Batarya 3.90V ama yinede güç tuşuna basınca açılmıyor. Bataryayı söküp dışardan 4.2V ve 5V elektrik verdim ama yinede 0A akım çekiyor. Bataryayı tekrar bağlayıp micro usbden 5V verince şarj oluyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Yardımcı olursa diye görsel ekliyorum.


    Kırmızı işaretli yer bataryanın bağlantı kısmı. Batarya 3.90 da ama tablet açılmıyor. Bataryanın hemen önünde görülen diyot kısa devre. Söküp dışarı aldım diyot sağlam başka diyotla değiştirdim o diyotta kısa devre gözüküyor. Eski diyotu tekrar taktım.

    Sarı olan yer micro usb burdan 5V verince 0.70A ile batarya şarj oluyor.

    Mavi kısım 2.5mm jack ile tabletin asıl şarj soketi buradan 5V verince 0.12-0.20A arası akım çekilip batarya şarj oluyor.


    Voltaj takibi yaptım, dışardan voltaj verdim açma kapama tuşu bozuk olabilir diye düşündüm ama switchi multimetreyle kontrol ettiğimde sorunsuz çalıştığını gördüm.


    Yarın akşam kaldığım yerden devam edicem. Eğer sorunu bulursam konuyu düzenlerim. Bozuk olan şeyi tamir edinceki mutluluk paha biçilemez , problemin nereden kaynaklandığını bulamamak ise tam bir moral bozukluğu sebebi :)



    Tüm tavsiyelere açığım. Yanıt için şimdiden teşekkürler.

    Tablet Tamiri (Yardım)


    Tablet Tamiri (Yardım)







  • Alıntı

    metni:
    Bataryanın hemen önünde görülen diyot kısa devre. Söküp dışarı aldım diyot sağlam başka diyotla değiştirdim o diyotta kısa devre gözüküyor. Eski diyotu tekrar taktım.

    Herşeyi açıklamıyor mu? Kısadevre görülen parça söküldüğü halde hatta kısadevre devam ediyor. O hatta kısa devre var. voltaj enjeksiyonu deniyor ya, elektrik hariçten verilip ısınan parça tespit ediliyor. Bu yöntem de kullanılabilir ama belki ölçerek ve kısmen sökerek kısadevre sebebi de bulunabilir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Devre hatları o kadar iç içeki labirent gibi takip etmekte zorlanıyorum yolları. Şöyle ilginç bir durum var bataryayı sökünce kısa devre kalkıyor. Dışardan voltaj verince (bataryanın olduğu uçlardan) yine 0 amper. Normalde eğer kart sıkıntısız olsaydı bu durumda güç tuşuna basınca az da olsa işlemcinin ramların vs amper çekmesi lazım. Yanlışım varsa düzeltin.




    edit: problemin kaynağını buldum. işlemci mediatek ve işlemci çevresinde gene mediatekin pmic güç kontrol işlemcisi var. Bu işlemcinin çevresinde siyah bloklar var ilk defa görüyorum bobin desen değil kondansatör desen o da değil. Bu bloklardan biri çatlamış bu sebepten ötürü pmic nin çalışmadığını düşünüyorum. Elimde yedek parça olmadığı için bu tablette sanırım diğeri gibi hurdaya gidicek.


    Yanıt için teşekkürler. Bu tarz komplike bozuk ürünler almak yerine daha basit elektroniği olan aletler almak benim için daha eğitici galiba :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 5 Kasım 2022; 1:14:57 >




  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

    Çatlak dediğin parçadan detaylı resimler koyarsan belki fikir veren olur. Duruma göre dağıtılıp ne olduğu anlaşılması gerekebilir. Tabii sorun oysa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 5 Kasım 2022; 8:51:52 >
  • Tablet Tamiri (Yardım)


    Bu resimdeki arkadaşın üstü baya çatlaktı cımbızla biraz ittirince bu kılıfı düştü. İçindeki bakıra bakınca bobine benziyo kapalı bobin gibi.

    @karafetva

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.