Şimdi Ara

tabip asteğmen olarak askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
7.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar devlet hizmet yükümlüsü doktorum, geçen nisanda tecilim bitti ve bu 6 aylık sürede sağlık nedenlerinden rapor alıp askere gitmedim,(raporlar işleme konulmadı) bugün ise aralık ayında askere gitmek için askerlik şubesine başvurdum. Bana bağlı olduğum askerlik şubesinin telefonunu verip oradan başvurursam işlemlerimin daha hızlı olacağını söyledler. Ben de şubeyi arayıp durumumu anlattım ve ismimi aldılar. Bana zaten aralık 1-2-3'ünde sevkli olduğumu söylediler. Benim askerlik işlemleriyle ilgili hiç bir bilgim olmadığı için konu açıp sormaya karar verdim. Şimdi ne yapmam gerekiyor ve aralıkta sevkli olmam aralık 1-2-3'ten itibaren asker olduğum anlamın mı geliyor?
    Bilen arkadaşlardan bir diğer sorum da maaş konusu olacak, ne kadar süre sonra ve yaklaşık ne kadar maaş alıyoruz?

    Not: Eski konulara baktım ama bulamadım onun için ayrı başlık açtım. Eğer konuyla ilgili açık olan başka bir başlık varsa oraya yönlendirebilirsiniz. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • kasım ayında sınav öncesi işlemlerini yaptıracaksın şubede. başvurduğun şubeye göre sınav yerini tayin edecekler. tabipler için farklı bir uygulama var mı bilmiyorum ama..

    maaş konusu da batıda 1200 doğuda 1500 gibi rakamlar sözkonusu.. yine tabip maaşlarını bilmiyorum
  • saolasın, peki maaş kaçıncı aydan itibaren alınıyo acaba?
  • merhaba hayırısı olsun tertip sizler askerliği uzun dönem ve 12 ay azteğmen olarak yapacaksınız bildiğim kadarıyla yani bir acemilik olayı yok girdiğin anda maaş bağlanabilir ama emin değilim, asalda yazıyor ayrıntıları ordan en sağlam sonucu öğrenebilirsin tekrar hayırlısı olsun bizim bölümüze bekleriz katıl aramıza
  • Arkadaşlar meslek kurasına tabi olanlar 18 gün acemilik yaparlar. O yüzden arkadaş muhtemelen 18 gün acemilik yapacak ardından tabip asteğmen olarak görevini yerine getirecek. Maaşı ise muhtemelen acemilik bittikten sonra bağlarlar, yani yaklaşık ilk ayın sonuna doğru maaş bağlanmış olur.
  • Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim..
  • merhabalar bildiğim kadarıyla anlatayım acemilik samsunda olacak ve yaklaşık 30 gün sürecek buna ek olarak kurada eğer iç güvenlik tugayını çektiyseniz o zaman ısparta da 2 haftalık bir eğitim daha olacak maaş konusuna gelince acemilik dönemi boyunca maaş vermiyorlar ne zamanki asıl görev yerinizde tabip asteğmen olarak başlarsanız o zamandan itibaren maaşınız işlemeye başlar
  • Ewet arkadaşlar, askerlik şubesine kimliğim ve aldığım sağlık raporlarıyla gittim, gelmediğim celp dönemlerinde rahatsız olduğuma ve raporların ekte olduğuna dair bir tutanak imzalattılar, sonra da tüm ewraklarımı sarı bir zarfa koyup ağzını zımbaladılar we üzerine "KT.Tarihi: 1-2-3 Aralık 2007"
    ve "SAH.SHH.OKK. ve EĞT.MRK.K.LIĞI - SAMSUN" yazıp werdiler, aralık 3'te samsuna gidip oraya giriş yapacam. Benim tecilim nisan 2007'de bitmişti ben de daha hazır olmadığım için rapor almıştım ama arkadaşlar bana raporu askerlik şubesine werip işletmememi yoksa çalıştığım yer belliolduktan sonra askerlik şubesinin oraya askerlik ile ilişkisini kesmesine dair yazı gönderip sorun yarattıklarını söylemişlerdi (ki işleme koyan arkadaşıma aynen öyle yaptılar we habire şimdi ilişik kesin yazısı gönderiyorlar) Bu şekilde biraz daha bekliyecek arkadaşlara tawsiyem sevk tarihiin bir gün öncesi we sonrasını kapsıyacak şekilde rapor almaları (yani herhangi bir sağlık kuruluşundan toplam beş gün) we askere gidecekleri zaman rapolarını toptan teslim etmeleri. Gidecek arkadaşlara şimdiden hayırlı tezkereler dilerim :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.