Şimdi Ara

Tabana yayılmış adaletli bir vergiye geçeceğiz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
2
Favori
17.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak vergi konseyi'nde ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. Albayrak, "tabana yayılmış daha adaletli bir vergi sistemini en kısa zamanda hayata geçirmeyi arzuluyoruz" diye konuştu.

    Hadi yine iyisiniz Asgari Ücretli Kardeşlerim, bakanımız sizi unutmamış.
    Tabana iyice yayacaklar.
    Tabandan kastedilenin Cengiz İnşaat olmadığı ortada.



  • Eleman, sana benden örnek:

    Ben son 3 yıldır çok zor durumdaydım. 22 yıllık firma. Firmanın geçmişinde tek bir vergi sorunu yok. Vergisini tıkır tıkır ödüyor. SGK'ya hiçbir zaman borcu olmadı... Neyse, bu son üç yıl boyunca HİÇ SGK ve vergi ödemedim. Para yoktu yani. Yapacak bir şey yoktu.

    Hangi seçim bilmiyorum, seçim öncesi af çıktı. Yapılandırma geldi. Yaptırdım. Gecikme cezalarının çok büyük kısmı silindi. İlk taksitini ödedim. Sonra gene ödeyemedim. Bu arada, yeni gelenleri de ödemiyorum... Benim yapılandırmalar bozuldu.
    SGK'daki borcum 300.000'e yaklaşmış. SGK'dan tık yok. Vergi dairesi aramaya başladı... Devlet baba da KGF üzerinden kredi dağıtıyor. Tek kriter devlete vadesi geçmiş borcun olmayacak... SGK'ya gittim. borcumu taksitlendirdim. Peşinat falan ödemek yok. Direkt yaptılar. Vergi dairesi icraya veriyordu az daha. Ona da gittim. İki arabayı teminat gösterdim. Komik bir peşinatla borcumu taksitlendirdim. ARtık vadesi geçmiş borcum yok ya, gittim bankaya, 390.000TL KGF kredisi çektim. Devlet baba borcumun üstüne bana para veriyor...

    Ama yapmak zorundayım. Ödenecek çeklerim var, elektrik var, maaş var. Diğer kredilerimin taksitleri var. Ödeyemezsem fena patlarım. Bir banka sana icra yollasa, bir hafta içinde hepsinin haberi olur, hepsi kredisini geri çağırır. Veya tek bir çekin yazılsa, çek kullanamaz hale gelirsin. Gene hayatın kayar. O yüzden onları çevirmek öncelikli... Neyse,

    Ben benim taksitlendirmeleri de ödeyemedim. Benim taksitlendirmeler bozuldu. Ama krediyi çekmiştim. Çok geçmeden 7020 kanunu ile gelen yapılandırma çıktı. O vesile ile benim gecikme faizlerinin önemli bir kısmı gene silindi. Borcumu da yapılandırdım. Sonra ne oldu tahmin et? Gene ödeyemedim. Yok abi, para yok... Benim yapılandırma bozuldu...

    En son eylül müydü, ekim miydi, 7143 kanunu ile çıkan yapılandırma çıktı. Borçlarımı tekrar yapılandırdım. Tüm bu süreç boyunca tam 3 yıl, HİÇ VERGİ VE SGK ÖDEMEDİM. Ekim ayında fabrikayı sattım. Şimdi ödüyorum.

    Devlet baba seni 3 YIL İDARE EDİYOR MU? Veya devlet babaya "baba, baba, ben çok sıkıştım, şu üç ay benim maaştan şu kesintileri yapmasan be gülüm?" diyebiliyor musun? Yok. Diyemiyorsun. 3 yıl değil bak. 3 ay... Ama gene de bu düzenin en büyük şakşakçısısın... Bize senin gibi adamlar lazım sistemli adam... Azıcık midesiz olsam senin gibileri ne sömürürdüm, paraya da para demezdim, "Hüsoland dinarı" derdim. Ama işte, içimdeki şu vatansever, halkına düşkün salak yok mu? Üzülüyorum lan size. O yüzden iyiliğinizi istiyorum. Ondan bıdır bıdır konuşuyorum. İçimdeki şu salaklık olmasa, sussam, sizi çok fena sömürür, hayatımı yaşardım da işte... Ne yapacaksın, herkes omurgasız değil. Arkamdan sövdüreceğime, onuruma laf getireceğime zorlanırım abi ben de... Ne olacak? Ama bazıları benim gibi değil be sistemli adam. Çok fena öpüyorlar sizi, haberiniz yok...

    Bu değirmenin suyuna çökenler, nasıl sömürüyorlar, anlatamam... Tüm yükü de siz çekiyorsunuz be abi. "Ben yemeyeyim, o yesin" diye insan ancak çocuğuna der. Peki, neden "hepbirlikte yiyeceğük" diyemiyoruz? Niye hep birilerine yediriyoruz da siz aç kalıyorsunuz? Birlikte çalışıyoruz, üretiyoruz, emek veriyoruz, sonra da hepbirlikte yesek ya?

    -----------------

    Daha neler neler var... Vergi ödememek o kadar kolay bir şey ki... Muhasebeci arıyor. "Ne kadar kar beyan edelim" diyor. Türkiye'de vergi böyle bir şey. Naylon fatura kesmek, ciroyu yüksek göstermek için karşılıklı faturalaşmak (vergi açısından bir ayıbı yok) falan çocuk oyuncağı işler... Denetim o kadar zayıf ki, gayet mümkün. Denetime denk gelme ihtimali az değil. Denetimde açık vermemek kolay.

    Üstelik, devlet düzenli olarak matrah arttırımı imkanı sunuyor. Son matrah arttırımında öyle komik değerlere, öyle büyük usulsüzlükler kapatıldı ki anlatamam... Matrah arttırımı şudur: Devlet baba yıl bazında ödemeni uygun gördüğü bir miktar belirler. Onu ödersen, o yıl denetlemeye giremez. Çünkü devletin sana çıkardığı matrah arttırımını kabul etmişsindir, parasını ödemişsindir. Artık o yılın işi kapanmıştır. Mesela, bana bir yılda çıkan matrah arttırımı 25.000TL civarında idi. O yıl ben 3 milyon liralık naylon fatura işi yapmış olsam, 540.000TL'lik kdv kaçırmış olsam (yapmadım tabii ki böyle şeyler, ben ihracatçıyım. KDV ödemem. İade alırım.), 25.000TL ödeyip, bu olayı gömebiliyorum. Ama sen her ay vergini peşin ödeyip, üzerine bir de tükettiğin bir sürü üründe ikinci, üçüncü, dördüncü kere vergilendiriliyorsun.

    Neyi savunduğunu iyi düşün derim.
  • zuahahahahahahahahahahahahahahahaha yiyeceksin tatlıyı seveceksin yozgatlıyı

    durumum iyi böyle ıq sevıyesı ulkede fakir olmam imkansız zaten :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani hazır olun demek istiyor..

    Seçimler öncesi hemen bu tür konuşmalar artık halkı salak yerine koyduklarını değil hiç takmadıklarını gösteriyor..

    Yazıklar olsun.Ne yapacağız biz ya ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 27 Şubat 2019; 16:6:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi halk için vardır.


    Tabana yayılmış adaletli bir vergiye geçeceğiz
  • Fakire iyi geçirecekler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelişmiş ülkelerde, kazançtan vergi alınır, dolaylı vergilerin payı %30 civarındadır, oysa biz de tam tersi %70 civarinda... Daha ne tabana yayacaklar... Başka bir konu da , zırt, pırt vergilere af getirilmesi, vergi ödeyene keriz gözü ile bakılıyor....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabana yayılmış adaletli bir vergiyle geçireceğiz diye okudum...
  • 3-5 kuruş vergisiz yurtdışı alışverişi yapıyorduk ona bilrugöz koydular, tabana yayınca millet yayık olacak sanırım, yağ damıtacaklar g...zden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bismillah dicez kadeve yi
    Elhamdulillah dicez öteve yi
    Ödicez sknti yok.
    "Fakir çalmasini bilmedigi icin vergi öduyor"
    Bir AKP Atasözü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

    Vergi halk için vardır.


    He aynen heee bunlara inananlar algıdan başka bir şey yapmayanlardır millet bunların hepsini biliyor ve sizin gibi zihniyeti sandığa gömüyor. Yazın yazınnnn yeter ki yazın kaybetmek için yazmaya devam edin.

    Teşekkürler sizler sayesinde bu akp iktidar bu kafa ile devam. Yılmadan devam. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Fakire iyi geçirecekler.
    Fakire değil her zamanki gibi eğitimli , kanunlara saygılı vergisini veren orta gelirlilere.(Maaslı veya Küçük esnaf-isletme)
  • "Adaletle dolu" bir vergi sisteminden "süper ötesi manyak adaletle dolu" yeni bir sisteme geçiyoruz.

    scotty beni de ışınla
  • Bir vergi reformunun olması gerektiği şart. Şart olmasına şartta bunun tabana yayılması gerekliliği hakkında şüphelerim var.

    Bakan bey dili sürçmustur. Tavana demek istemiştir :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi verenindir vermeyenin değil 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yay vergi kobrasini baskanim, yarasin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.