Şimdi Ara

T-Mobile’ın büyük veri ihlali davasında flaş gelişme: 500 milyon dolar teklif!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • T-Mobile’ın büyük veri ihlali davasında flaş gelişme: 500 milyon dolar teklif!

    ABD’li operatör, 2021’de meydana gelen büyük veri ihlali için toplu dava anlaşmasının bir parçası olarak 500 milyon dolar ödemeyi kabul etti.



    Ayrıca Bkz.Çalınan 5.4 milyon Twitter kullanıcısının hesap bilgileri satışa sunuldu



    T-Mobile, olayın gerçekleştiği dönemde veri ihlalinden etkilenen abone sayısının söylendiği kadar (47.8 milyonla 100 milyon arası) fazla olmadığını belirtmişti. Verilerin çoğunun operatör aracılığıyla kredi başvurusunda bulunan potansiyel abonelerle eski abonelerin kayıtları olduğu bildirilmişti.



    Hangi veriler çalındı?



    Mahkeme dosyası, 76.6 milyon ABD vatandaşının abone verilerinin çalındığını ortaya çıkardı. Çalınan veriler arasında, abonelerin adları, sosyal güvenlik numaraları, adresleri, sürücü belgesi bilgileri var.



    T-Mobile neyle suçlanıyor?



    T-Mobile, abonelerin verilerini korumamak, veri ihlalinden etkilenen aboneleri bilgilendirmemek ve yetersiz veri güvenliğine sahip olmakla suçlanıyor. T-Mobile, bu iddiaları reddederek suçlamaları kabul etmiyor.



    500 milyon dolar ödeme



    Uzlaşma teklifine göre, T-Mobile, verileri çalınan abonelere ödeme yapmak ve avukat ücretleri dahil tüm masrafları karşılamak için kullanılacak uzlaşma fonu için 350 milyon dolar, 2022-23’te mevcut harcamalarının ötesinde veri güvenliği ve ilgili teknolojilere yatırım için 150 milyon dolar ödeyecek. Teklif, mahkemeye sunuldu ancak yargıç tarafından da onaylanması gerekiyor.




    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/22/07/23/t-mobile-agrees-to-pay-500m-to-end-2021-hack-lawsuit







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.