Şimdi Ara

sym maxi 400i ve maxsym600i ABS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba, maxi scooter olarak bu iki modelden birini almak istiyorum. dusuk kilometreli olanlardan tercih etmek istedim fakat bu forumda arastirdigimda baya eski tarihli gonderilerle paylastim ve bu sebeple konuyu acmak ihtiyaci duydum. bilgisi olan veya bu motorlari kullanmis arkadaslar konuya katilirsa baya aydinlatici olur. kafama takilan sorulara gelince:


    - sym nasil bir marka, servis ağı, yedek parca tedariki nasıl (bulunmasi zor ve fiyat acisindan yedek parcalari pahali deniliyor)


    - motoru satmak icin degil binmek icin alicam fakat arastirmalarimda ikinci eli zor satamazsin vs. yazilmis


    - bu modellerin baş agritan bir sorunu var mı, keske almasaydim dedirtirmi




  • Oldukca iyi bir marka yedek parca problemi bulunduğun ile gore değişir. Izmir ve Istanbul’da problem yasayacagini sanmıyorum.
    Kaza kaporta haricinde yedek parçaların cogu zaten ortak parcalar, Suzuki ve Yamaha parçalarına ortak,
    Almadan once binip denemeni tavsiye ederim, Evet Maxi Scooter ama oturus pozisyonu ergonomisi kisiden kisiye değişir malum. 190 uzeri kisiler baska modellere bakabilir

    SYM iyi bir marka, BMW C600 ile ayni alt yapıya sahip olduğu noktalar var. Bir çok firmaya fason üretim yapıyor scooter konusunda.
    600i ABS olan kullandım 1 sene 15.000km yaklaşık, Acayip Kivrak ve Hızlı, daha once scooter binmemiştim, tabi onunda etkisi vardır. Kalcali bir kadin ile dans etmek gibi biraz.

    Uzun yol deneyeyimim scooter’la olmamisti. Bununla 2 defa izmir git gel yaptım. Daha büyük hacimli motorlarla gittiğim icin beni yordu, tabi bu diler maxiscooter’lar ile karsilastirma degildir, Daha once PanEuropean ve FJR1300 ile çok keyifli uzun yollar yaptım. Africa ve CrossTourer ile de deneyimledim. bunlarla karsilastiriyorum. bu nedenle çok bir fikir veremeyeckitr,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 6 Mayıs 2021; 11:20:41 >




  • istanbulda ikamet ediyorum parca konusunda dediginiz gibi bakim amacli parcalarini sormustum (kayiş, bilyalar, balatalar vb.) anladigim kadariyla diger motolarin parca fiyatlariyla ayni.

    peki kalite acisindan nasil bir motor ? gerci cin malı degil ama bildigimiz çin malı kalitesizligi ve dayaniksizligi var mi? suspansiyon sistemi icin bir videoda gordum gayet konforlu diyorlar sizin icinde oyle mi? 400 ve 600 cc arasinda bariz farkliliklar oluyor mu? yani 400 cc olani alirsam arada kalan tutulmayan modeller gibi bir secimmi yapmis olurum?

  • Memur. M kullanıcısına yanıt

    Ben 400 ile 600 arasında kalmadım, direk 600i ABS olan versiyonu almistim, zaten hali hazırda yüksek hacimli kullandigimdan kucuk olana bakmamistim. Konforu iyi, kalite konusunda sorun yaşamadım, ama motoru da 70.000km kullanmadım.


    Çift mercekli yol fari var mesela Hiçbir rakibinde olmayan, Led stoplar(doneminde Cogu rakibinde yoktu..) Kalite odaklı BMW C600 Silverwing 600’e ya da Suzuki Burgman’da bakılabilir. Ama fiyat performans olarak SYM oldukça iyidir.


    Bu arada Bir yerde Bmw C600 motorunu kymco yapıyor diye okudum az evvel benim aklımda SYM kalmış, belki ortak motordur ya da bana farklı bir bilgi gelmiştir, Bore Stroke oranlarına bakmak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 6 Mayıs 2021; 14:0:50 >
  • honda forza 300 kullandiniz mi? bu motorla ilgili ne dusunursunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memur. -- 8 Mayıs 2021; 21:12:55 >
  • Memur. M kullanıcısına yanıt

    Hayır skuter pek kullanmadım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.