Şimdi Ara

Suv Test Günlüğü/ Grandland,Kuga,Qashqai,Renegade/ Anket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Suv Test Günlüğü/ Grandland,Kuga,Qashqai,Renegade/ Anket


(En Son Oy Tarihi: 17.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Bugün boşluk bulunca suv test günü yapayım dedim,

    Sırasıyla grandland x, kuga, qashqai ve renegade test ettim, hepsi dizel otomatik ve test araçları en dolu paketlerdi tabi.

    Grandland, kalite, yalıtım ve konfor olarak en iyi hissettiren araç oldu, 18 jantlara rağmen çukurlarda rahatsız etmiyordu. Motor da sessiz ve güçlü, bastın mı yaslayıp ilerliyor, eat6 şanzıman hızlı ve konforlu. Klasik opel yol tutuşu da mevcut arabada, ben keyif aldım sürerken, çalışılmış bi araç hissi veriyor rahatlıkla. İç hacmi başarılı, koltuklar rahat. Fiyat olarak enjoy için 172 dediler. Fakat enjoy donanımdaki koltuklar ortalamayı aşamıyor, hem görüntü hem de konfor olarak dolu pakete göre gerideler.

    Kugaya geçtiğimde, daha hırçın mı desem kaba mı desem daha bi heybet vardı iç mekanda, ama çok da güzel değildi açıkçası. Malzeme kalitesi başarılı fakat daha 14 bin kilometredeki test aracından çatır çutur sesler geliyordu. Test rotasında yollar kötü, çok çukurlu, jantlar da 18 inç olunca arabayı yormuş izlenimi verdi bana. Konfor olarak kötü geldi grandland'den sonra, daha sert bi araç, tabi yol tutuşu da ona göre. Ama bir tık daha yumuşak olmasını tercih ederdim. Arka koltuk konforu olarak da en kötü bu araç idi, fazla sert ve rahatsız geldi arka koltukları, ama önlerde hiçbir sorun yoktu, gayet güzel. Motor yalıtımı olarak da en beğendiğim araç oldu. Performans olarak da yine başarılı bi model. Kağıt üstündeki verilere göre çok daha iyi hissettirdi hepsi. Style paket için 169 dediler.

    Geçtim nissana, qashqai'yi daha önce 1.5 dci manuel olarak kullanmıştım, bu sefer 1.6 dci x tronic ile denedim. Teknik verilerde en güçlü bu araç ama şanzıman aracı tutuyor gibi, sevmedim. Sanal 7 ileri oran verilmiş, genelde sabit tutup hızlanıyor hissi pek hoş değil. Kalite ve yalıtım olarak diğer 2 rakibine göre geride. Konfor olarak kugadan iyi ama grandland'in gerisinde idi. Hacim olarak da rakiplerinden geride. Fiyatı da ona göre tabi, tekna versiyon için 153 bin dediler.

    En son yol üstünde jeep'e uğradım. B segment olmasına rağmen içerde kesinlikle öyle hissettirmiyor. Jip hissi olarak en iyisiydi bile diyebilirim. Nede olsa jeep Dik cam, uzun kaput ile tam amerikan havası var. Ferahlık olarak da gayet iyi idi. Grandland ile beraber en keyif aldığım araç oldu. Yalıtımı da güzel, sadece multijet'in sesi biraz gür olduğu için fazla duyulabiliyor. Ama performans olarak gayet atak bi araç, en iyisiydi diyebilirim. Kalite olarak da segmentine göre oldukça iyi, c segmenti standartlarını bile karşılıyor, qashqai'den daha iyi geldi bana kalite olarak. Test sürüşü boyunca alt sınıf olduğunu hissettirmedi. Giriş paketine 155 dediler.

    Kısaca araçlar hakkında görüşlerim bunlardı. Tüketim olarak kıyas yapamıyorum tabi, kısa test sürüşleri pek bişey ifade etmiyor ama en düşük genel ortalama tüketim grandland modelindeydi.

    Fiyatları görmezden gelip hangisini alırdın derseniz grandland tercih ederdim. Fiyatlar işi içine girince pahalı kalıyor. Qashqai uygun fiyatları ama pek ısınamadım araca, cvt de şüpheli bi şanzıman, bakım aralıkları da dar. Satış sonrası pek kullanıcı dostu bi araç değil gibi. Kuga da style donanımda 17 jantlarla beraber daha konforlu olacaktır, tercih etme kısmı bayilerden alınan fiyatlara göre değişir, bu fiyatla ben tercih etmem. Renegade ise her ne kadar hissettirmemeye çalışsa da b segment bi araç ve fiyatı buna göre yüksek, onun dışında zevkli ve kaliteli bi model, ben beğendim.

    İlerde bu araçlardan birini almayı düşünür isem 2.el grandland veya daha uyguna renegade kovalarım. Sizin tercihiniz ne olurdu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 22 Şubat 2019; 15:36:3 >







  • Bu dördü arasından ben de grandlandı seçerdim. 3008 alt yapısı üzerinde yükseldiği için teknik anlamda sorunsuz ve konforlu bir seçenek. ancak dediğiniz gibi donanımı zayıf. koltuklarla beraber otomatik klimasının olmaması da bir eksi benim için.
  • crv yide merak ettim bu araçlar arasında sıralaması ne olur acaba
  • Opel'de PSA etkisi hissedilmeye başladı demek. 2019 Rav4, CHR ve CRV var mı Türkiye'de? Onlar da olsaydı keşke testte. :)

    Teşekkürler Hocam, elinize sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahaKaradeniz -- 22 Şubat 2019; 15:58:36 >
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Crv d suv diye geçiyor, bu araçlara göre kalite, yalıtım, konfor durumunu ben de merak ediyorum ama test ettiğim araç bayileri yan yanaydı, o yüzden bunlarla yetindim bugünlük.

    Bir de tabi sadece benzinli geliyor crv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TahaKaradeniz

    Opel'de PSA etkisi hissedilmeye başladı demek. 2019 Rav4, CHR ve CRV var mı Türkiye'de? Onlar da olsaydı keşke testte. :)

    Teşekkürler Hocam, elinize sağlık.
    Başladı evet, grandland zaten 3008 ile kardeş araç.

    Bahsettiğiniz araçlar da ya yeni gelmiştir yada gelecektir, ithal modellerde çoğunlukta 2019 modeller daha ulaşmamış ülkemize.

    Ben teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 22 Şubat 2019; 16:3:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme yazısı olmuş hocam. Ben renegade tercih ederdim B SUV olmasına rağmen heybetli görünümü çok hoşuma gidiyor. Allah herkese hayalindeki aracı nasip etsin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haacar

    Bu dördü arasından ben de grandlandı seçerdim. 3008 alt yapısı üzerinde yükseldiği için teknik anlamda sorunsuz ve konforlu bir seçenek. ancak dediğiniz gibi donanımı zayıf. koltuklarla beraber otomatik klimasının olmaması da bir eksi benim için.
    Baz insignia'da da aynı koltuklar var, hiç yakışmıyor...
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Yorumunu okuyunca kadjar niye yok diye söyleneceğini düşündüm. Demekki renoda maaşlar verilmedi herhalde :)
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Hocam cr-v sadece bizim ülkede d diye geçiyor

    Tüm dünyada compact

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Hocam cr-v sadece bizim ülkede d diye geçiyor

    Tüm dünyada compact
    Boyut olarak daha büyük aslında diğerlerine göre, x trail ayarında

    Önceki kasa kalite olarak c segment ayarını zor tutturuyordu tabi, ama yeni kasa nasıl bilemem, belki yarın honda bayisine giderim bakmaya
  • Ben cevaplayayım arkadaşın yerine.

    Crv bu sınıf değil. Bunlardan üst sınıf. Kalite konfor olarak qashqai yanına yazılabilir. Kalitesiz, yalıtımı zayıf bir araç. Artı yönleri güçlü motor, 4*4 olması, şanzımanı geniş iç hacim bagajı olur. Bunlar eski kasa için geçerli. Yeni kasanın daha iyi ve iddialı bir araç olduğu yazılıyor. Test edemedim ama o fiyatlara bir zahmet daha iyi olsun :)

    @TahaKaradeniz
    2019 rav4 henüz testte yok. Mevcut kasa da aynı yukarıdaki crv gibi. İçi çok kalitesiz, konforu vasat diyebilirim. Hem hibrit, hem 2.0 benzinli için diyorum. Yeni kasanın bu konuda iddialı olduğu yazıyor. C-hr, yeni corolla gibi olursa rav4 de bu modellerin hepsinden daha iyi olacaktır.

    C-hr de çok iyi bir araç. Sürüşü opel grandland dan bile iyi olabilir. Çok keyifli, aynı zamanda konforlu. Sadece yol sesi biraz fazla, onun dışında daha konforlu. Grandland test etmedim, 3008 test ettim, aynı araçlar olduğu için ona göre yorumluyorum.




  • güzel bir paylaşım. vakit ayırdığınız için teşekkürler. ben içlerinden qq ve renegade i kullandım. renegade her zaman radarımda ancak bu yazıdan sonra bir fırsatta grandland ı da denemek istiyorum.
  • Grandland tercih ettim. Pazarlıkla 174 bin liraya benzinli otomatik 1.2 excellence + cam tavanlı olarak aldım. Grandland alacaksanız dizelini almak çok mantıksız. Hem fiyatı daha yüksek hem beygir gücü benzinliden düşük.
  • seksen2 S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

    Ben de aynı şeyi benzinli için düşünüyorum aslında, satışların yaklaşık %95'i dizel zaten, benzinlinin beygir farkına karşılık dizelin tork fazlası var. Hacim farkı da daha rahat ettirecektir motoru, daha uzun ömürlü daha güvenilir bi motor bence 1.6 dizeli. Yakıt da normal kullanımda 1.5-2 litre civarı dizel lehine olur. Basayım kaçayım dersen daha da artar zaten.

    Ben dolu benzinli yerine boş dizelini tercih ederdim aynı fiyata.

    Benzinin tek avantajı vergisi bana göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 22 Şubat 2019; 17:15:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mysterious_tr

    güzel bir paylaşım. vakit ayırdığınız için teşekkürler. ben içlerinden qq ve renegade i kullandım. renegade her zaman radarımda ancak bu yazıdan sonra bir fırsatta grandland ı da denemek istiyorum.
    Ne demek

    Renegade benim de radarımda artık 2.elde avantajlı araçlar bulunabiliyor, sıfır almak için pahalı bi araç.

    Grandland bence de bi test sürüşünü hak ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crv için yorumu konuya katkı sunmak amacıyla ben ekleyeyim. Aracım yeni kasa 2018 model benzinli. Aracı alalı yaklaşık 1 ay oldu - 1000km civarında sürüş deneyimim var.

    Araç 4 çeker, henüz asfalt harici bir deneyimim olmadı ama şehir içinde kullanımı gayet keyifli. Motor 1,5 193 beygir, bu kasada tabii ki uçmuyor ama kanımca gayet yeterli. Cvt şanzımanla ilgili çeşitli eleştiriler olsa dahi yaklaşık 7 yıldır dsg şanzımanı kullanıcısı olarak beni şu ana dek fazlasıyla memnun etti.(Önceki araç 1.6TDI Polo 90HP 2012 -Ciddi segment farkı var ama dizel motorda özellikle alt devirlerde geçişlerden çok hoşlanmıyordum) CRV alan kişinin çok agresif araç kullanacağını zannetmiyorum, bu sebepten dolayı vitesin çok sırıttığını düşünmüyorum.

    İzolasyonu eski kasa crv'ye göre kesinlikle geliştirilmiş, bunda motorunda geliştirilen yeni sisteminde payı var.

    Aracın iç ve dış tasarımını ben seviyorum, direksiyon kullanımı ve bulunan saklama gözleri gayet yeterli ve kullanışlı. Ön tarafta bulunan hdmi - çift usb vb detaylar tüm modellerde standart gayet iş görüyor. Androidauto ekranla güzel uyumlu çalışıyor.

    Yakıt tüketimi her gün İkitelli - Şişli rotasında yoğun trafikli kullanımda 9lt civarında. Trafik yoksa 7,5 civarına iniyor.

    Yeni araç olduğu için şimdilik izlenimlerim bunlar, sorusu olan arkadaşlar varsa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adros -- 22 Şubat 2019; 17:22:24 >




  • Adros A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam aracınız, keyifle kullanın

    Ne kadara aldınız acaba ? Bir de almadan önce rakipleri test ettiniz mi, bu aracı tercih etme sebebiniz nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 22 Şubat 2019; 17:23:33 >
  • Teşekkür ederim, diğer aracımı istediğim fiyata takasa vererek aracı aldım. Yaklaşık 192.000 liraya mal oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adros A kullanıcısına yanıt
    Ötv indirim ile aldınız sanırım ? Sahibindende en ucuzu 242 bin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.